To co Gaaish, rozumiem że przerzucasz się na Non Turbo??
na 8semkach bywalo po 100+ regow na gierke
na 15stkach po 70, z czego wiekszosc bardzo dobrych
a wy narzekacie na 50, z czego 40 to debile
Napisane przez Strider444
To co Gaaish, rozumiem że przerzucasz się na Non Turbo??
Nie, na 3rs i mtt
Tym razem ja zrobię update'a, jako że też mam konto na szarku:

Wybaczcie, ale grupy "pozakonkursowej" nie mam czasu teraz sprawdzać, bo za chwilę wylatuje z domu, może uda mi się ich wrzucić później, a jak nie to niech się wrzucą sami :).
Jako, że mamy u grinderów, mam pytanie odnośnie tej ręki:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1200920_4CCB3D668D
Nie mam czasu teraz sprawdzać wizza, a chciałbym poznać Waszą opinię, zwróćcie uwagę na stacki na tym FT. Gość agresywny zagrał tak 4x pod rząd ogólnie unk.
Call / Fold ??
Snap call nawet jakby grał tak pierwszy raz.
Villain podbija tutaj za cały Twój stack, więc jest to identyczne do pusha. Nie zagrał jakiegoś dziwnego 3x czy podbicia za połowę Twojego stacka, które "ma wygladać zachęcająco", aby podejrzewać go o top. Chociaż nawet wtedy nie zdołałbym tego zrzucić.
ICM średnio Cię tutaj łapie. Po pierwsze to 5handed, a nie 3handed (może 4handed) gdzie pay jumpy zaczynają być bardzo duże, a po drugie najmniejszy stack ma 7,5BB na SB, więc jest z nim całkiem przyzwoicie - co innego gdyby miał jakieś 4BB na UTG.
Nie wiem co zrobiłbym tutaj z 44/55+ - pewnie callnął, ale prawdłowo będzie jakieś 77+. <na oko pisze>
Zależnie od pushing rangu, powinno być AJ+,77 , ATs+,AJo+,77 , albo ATo+, A9s+, 55+, ale raczej nie ATo+, A9s+, 77+
pewnie mateusz ma rację, z tym, że
jak kiedyś to liczyłem to takim randomowym bigstackom, overplayującym słabe asy wrzuciłem range typu:
JJ-44 każdy ace sjuted i offsjuted, K9s+ KTo+ QJo+ JTs+
wobec takiego czegos wychodzilo mi Ato A9s 66. piątki pewnie byłyby dobre jakby to poluźnić, dorzucić 22, 33 etc. Tyle, że z doświadczenia wiem ze taki random tam dwójek często nie wrzuci.
Dlatego pewnie to "niezbalansowanie" było odzwierciedleniem totalnego miszmaszu w pushing range'u typka.
Napisane przez kylsonn1
jaki niezbalansowany? idealne 10% range
To, że na matrycy Equilaba przy jednej i drugiej ręce pisze 10% nie oznacza, iż mają one takie same equity na calling range. Tak jak podobnie grają AKo i TT, tak samo wrzucamy wrzucamy ATo, A9s, 55.
Oczywiście jeżeli podejrzewamy, że villain overplayuje jakieś ręce czy jego range jest capped to są od tego wyjątki. Na push unka za ~20-30BB mamy call z AK, 99+, ponieważ range pusha za taką ilość BB najczęściej jest capped - nie zawiera AA-JJ.
MikeWrclv
Przy takich założeniach może faktycznie wyjść range, który podałeś. Jednakże nie zgadzam się, iż random nie wrzuci niskich PP.
-----------------------------------------------------------------
Panowie! Lenicie się! Wypadł mi tydzień gry, a mamy podobne volume...
Spoiler

Przygotowanie do sesji: 40 zł
Sam nie wierze, że powyższe rzeczy tyle kosztują o.o
Let's play!
Ja się chyba staram przegrać ten challenge - dzisiaj znowu disconnect i wszystkie turki w dupe... Naprawdę nie wiem co się musi stać, żebym ruszył dupsko i kupił drugiego neta, chyba się zarejestruje za całego rolla do jakichś hajstejksów i wyciągnę kabel z gniazdka.
Powodzenia, ja dzisiaj chyba znowu nie pogram przez problemy techniczne.
Też mam problem z netam. Kupiłem zapasówkę na karte a;le mam chujowy zasięg i nic to nie daje.
Ev: wafle ryżowe co 3h. Do tego herbatka/plusz/kapuczino co 1h i fajnie się gra. Trzeba uważać coby nie zajść w ciąże gastronomiczną
donuty z lidla ftw. polecam też argusa el bravosa, pastę jajeczną i tą wodę o smaku owoców leśnych 
W piątek na 2jkach trafficu brak. Zapomniałem, że ludzie mają prywatne życie... 1.11 (czwartek) od 16stej do 00:00 odpaliło mi się 270 turniejów, a dzisiaj (sobota!) 230...
Przynajmniej swing odrobiony!
-----------------------------------------
Powyższe zakupy to moja pierwsza próba załatwienia sobie przekąsek na dłuższa sesje. Zazwyczaj grałem na głodnego i w spazzowałem w ostatnich turniejach, aby szybciej skończyć i się do lodówki w końcu przejść
Miłosz
Też miałem problem z zasięgiem bezprzewodówki. Modemu używałem podpiętego pod komputer stacjonarny, ale okazało się, że mimo, iż podpięty pod laptopa sygnał łapie perfekcyjnie to pod stacjonarny prawie wcale. Nie wiem czy to przez ilość kabli za komputerem czy jakieś przebicie na obudowie... Rozwiązaniem był zakup anteny. Jak ją postawiłem metr od kompa to zasięg skoczył do chyba >70%, a jak stoi za oknem to <95% nie spada.