Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Last chance challenge - reaktywacja

66 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
5,482 Wyświetlenia
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Napisane przez dohpaZ

Napisane przez dohpaZ
...
Czekamy na złoto na PokerStrategy.com i gwiazdkę na PokerStars. Mam nadzieję, ze się nią pochwalisz :)

Pierwszy cel osiągnięty, teraz czas na ten drugi :)

Udało się też wejść na nl10 :), Złoto na p* jest jednak w tym miesiącu raczej nieosiągalne ale powalczę :).

Trochu straciłem na stackingu, na chwilę obecną mam 25 BI na nl10, więc dziś będę shotował, oby dobrze poszło. Ewentualne zejście planuje dopiero na 15bi na nl5.

Mam nadzieje że poziom nie jest dużo wyższy i wbicie na nl25 będzie tylko kwestią czasu :). 3Mać kciuki dziś wieczorkiem.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Wczoraj zebrałem baty ale grałem źle, dziś mam nadzieje będzie poprawka :)

Profit 173$

Challenge Progress

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

dziś 12 bi pod linia EV !!!! czegoś takiego jeszcze nie miałem, 12k rąk w sumie - 6BI robie przerwę od poksa na tydzień podzro.

A ogólnie jestem 130 $ pod linią EV, lux

Odpowiedz
Cytat
philenvyy
PokerStrategist

Napisane przez kfiacior24
dziś 12 bi pod linia EV !!!! czegoś takiego jeszcze nie miałem, 12k rąk w sumie - 6BI robie przerwę od poksa na tydzień podzro.

A ogólnie jestem 130 $ pod linią EV, lux

Normalka, nie przejmuj się, lucboxy kiedyś w końcu oddadzą. ja jeszcze do niedawna byłem ponad 20 BI pod EV aż w końcu zaczeło oddawać

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Schodzisz niżej? Może warto? Moim zdaniem 19BI na NL10 nie jest aż tak bezpiecznym rollem w takiej sytuacji...

Powodzenia i wychodź szybko z downswingu :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

tak, schodzę zebrałem jeszcze 5 BI na nl 10 manta, jestem 17BI nl10 pod EV. Przeniosłem rolla na na unibet z uwagi na RB. Gra jest w euro więc będe grał jakies nl7 w dolcach. Czas odrabiać starty. Ostro poanalizował 15k rąk na nl10 i nie robiłem jakiś wielkich błędów, straszny pech mnei dopadł, mam nadzieje że cuś odrobię :)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Okej pierwsza sesja na unibecie nadal badbeaty ale potem oddało. Wydaje mi się że przecinik słabszy no i jest 30% RB ;>

Wczoraj zebrałem baty ale grałem źle, dziś mam nadzieje będzie poprawka :)

Profit 125$

Challenge Progress

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]

Odpowiedz
Cytat

Puk puk.

Co się stało? Czemu nie piszesz? Przerwałeś challenga? :(

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Nie nie mam strasZnie dużo pracy i nie mam jak grać. Zagrałem na kilka turków na unibecie i mam jakieś 370$ profitu. Jak sie ogarne z robota wracam do grania;)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Witam,

Daaaawno nie pisałem, praca sprawiła że nie było czasu na grę, na szczęście pracę zmieniłem na mniej absorbującą co oznacza że mam czas na grę.

Zalogowałem się dziś na starsy w celu ustalenia co się dzieje, jaki roll został itp.

Tak jak pisałem ostatnio skończyłem z profitem ok 370$, potem wpadło jeszcze ~1000$ z dwóch turniejów po przeniesieniu kasy na pewnego krzaka . I tu zaczęły się problemy, próba wypłaty zakończyła się dziwnymi weryfikacjami, problemami itp, w końcu wypłacono mi tylko mój depozyt (sic!) nigdy więcej krzaków. Kasa wylądowała na koncie i się rozeszła. W między czasie był stacking, niestety zakończony po 75% zaplanowanych rozdań, delegacja do USA brutalnie przerwała umowę. W ramach rekompensaty inwestorzy dostali 100% uzyskanego profitu, więc w sumie wyszli na plus.

Na chwilę obecną na starsach zostało mi 57,92$, myślałem o wystawieniu oferty stakingowej na zoom'a ale mój status nie pozwala, wpadłem więc na pomysł że wrócę do czegoś co pozowliło mi się ładnie odbudować, co więcej wyczytałem że starsy będą wprowadzać Zoom MTT.

Zamierzam więc w ciągu 1,5 miecha wybudować rolla pozowalającego na micro zoom mtt, czyli ok 300$ . Grał będę SnG 45tki non turbo, mam na nich mega value i potrafię wyciągnąć tam ROI w granicach 80%. Więc jest szansa

Dziś zaczynam raport póżniej

-------------------------------
Podsumowanie
Step 1) Budujemy rolla na zoom MTT
0$[||||||||||||||||||||||||||||||]300$

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

12 turków, gram 90-tki turbo i 45-tki o ktorych wspominałem.

Sesja nędzna jedno 3 miejsce - 3$. Kilka błędów, chyba troche zardzewiałem

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Idzie powolutku, robię trochę błędów ale mam też sporo pecha. Flipy nie po mojej stronie trochę przegranych rąk z przewagą itp. Oby do 100$ to wejdę na 3$ wtedy, mam nadzieje BR ruszy z kopyta.

Podsumowanie

Odpowiedz
Cytat
bimbekpl
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

tak właśnie obczaiłem że zostało mi jakieś 300 fpp do 50$. Hmmm może by taki wbić na zoom'a i wbić w 1,5 tyg te 300 pkt. Trzeba to przemyśleć.

Szybkie obliczenia :

Na nl2 jestem w stanie zdobyć około 10 fpp na 1000 rąk. Dwie godziny grania dziennie to jakieś 2500 rąk czyli 25 fpp. Potrzebowałbym zatem 12 dni czyli 30000 rąk. Ostatnio jak grałem nl2 na 4 stołach zoom to win rate był w granicach 6BB/100, jako że trochę zardzewiałem niech będzie 4BB.
Czyli w ciągu 30000 rąk ugram jakieś 1200 BB czyli 24$.

Total zysk 50 ze stellara + 24$ = 74$. Aktaulnie mam 60 więc będzie 134 idealnie żeby zacząć grać 3$ SnG.

Chyba się opłaca. Pogram więc zooma ;)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Idzie całkiem, całkiem zostało 212 pktów do zdobycia, zarobiłem 20$, mam ~80$ zaryzykuje i mam zamiar tłuc nl5. Wydaje mi się że 16 BI będzie jak znalazł na tą fiszarnie.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Ten zoom mnie dobije nerwowo kiedyś. Zostało 123 vpp, więc pojutrze powinienem móc go porzucić

Podsumowanie

Odpowiedz
Cytat
Guitman
PokerStrategist

Zoom mnie przynajmniej sporo nauczył. Wcześniej bardzo często stackowałem się post flop z mocniejszymi układami, grałem nie uważnie. Kilkadziesiąt tysięcy rąk na zoomie, kilkaset setów przeciwko mnie i mocniejszych monsterów- i po powrocie na stoliki cashowe mam o wiele mniejsze swingi i gram bardziej profitowo ; ]
No i fakt faktem że zoomy to maszynki do robienia rakeu.
Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Zostały 43 pkty do wyrobienia. Dziś pewnie załatwie sprawę. Zastanawiam się czy potem nei przenieść się na FTP i wyrabiać deal in bonus, zawsze coś więcej wpadnie. Zobaczymy wieczorem.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Spadł stellar. BR wskoczył na 140$. Przelałem wszytsko na FTP w sobotę odpalam bonus z deal me in i zamierzam wyrobić na Rushu ile się da. Mam na to 3 tygodnie i mam nadzieje że po tych trzech tygodniach zapełni się paseczek i będę mógł zacząć tłuc SnG Rush on Demand

0$[|||||||||||||||||||||||||||||||]300$

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Jednak kasa przeszła szybciej niż myślałem. Pograłem godzinę 2,5BI do przodu. Myślę że gra jest troche łatwiejsza niż na starsach ale to pewnie wyjdzie za tydzień. Wyrabianie bonusu będzie masakrą. Jak mi się uda wyrobić 50$ na nl5 to będzie sukces.

0$[|||||||||||||||||||||||||||||||]300$

Odpowiedz
Cytat