Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Last chance challenge - reaktywacja

66 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
5,481 Wyświetlenia
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś dzień obfity w pokerowanie.

Wróciłem wcześniej z pracy, więc było trochę więcej czasu. Na pierwszy ogień poszły dwa odcinki z Boom na Zoom NL5. Trochę ciekawych treści.

Siadłem do gry i już początek był beznadziejny, przyszła jakaś aktualizacja od p* i nie działą hud na zoomie. Po prostu PKP, no nic zacząłem przynajmniej oznaczać wroga.

Sesja I - dawno już mi tak źle nie szło nie dość że grałem dziadowsko to jeszcze dostałem dwa bad beaty

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($5.26)
BB ($3.16)
UTG ($5.01)
UTG+1 ($6.55)
Hero ($5.07)
BTN ($7.47)

Dealt to Hero T♦ T♣

fold, fold, Hero raises to $0.17, BTN calls $0.17, fold, BB calls $0.12

FLOP ($0.53) 6♠ T♥ A♥

BB bets $0.38, Hero raises to $1.05, BTN folds, BB calls $0.67

TURN ($2.63) 6♠ T♥ A♥ 7♠

BB bets $1.94 (AI), Hero calls $1.94

RIVER ($6.51) 6♠ T♥ A♥ 7♠ 8♣

Spoiler

BB shows A♣ 9♦
(Pre 28%, Flop 2.9%, Turn 9.1%)

Hero shows T♦ T♣
(Pre 72%, Flop 97.1%, Turn 90.9%)

BB wins $6.24

UTG starszna fiszka

SB ($5)
Hero ($5)
UTG ($4.28)
UTG+1 ($2.58)
CO ($5)
BTN ($6.38)

Dealt to Hero A♣ A♥

fold, UTG+1 raises to $0.15, fold, fold, fold, Hero raises to $0.45, UTG+1 calls $0.30

FLOP ($0.92) 9♥ 8♠ K♦

Hero bets $0.66, UTG+1 calls $0.66

TURN ($2.24) 9♥ 8♠ K♦ J♣

Hero bets $1.61, UTG+1 calls $1.47 (AI)

RIVER ($5.18) 9♥ 8♠ K♦ J♣ Q♥

Hero shows A♣ A♥
(Pre 81%, Flop 86.8%, Turn 77.3%)

Spoiler

UTG+1 shows T♣ T♠
(Pre 19%, Flop 13.2%, Turn 22.7%)

UTG+1 wins $4.97

To mi wystarczywszy, tiltometr aż piszczał z przegrzania. Siadłem do Diablo :) W sumie skończyłem -9$

Sesja II - pełen zapału siadłem do dalaszego i grania. I znów błędy, błędy, błedy - 13$. Czas zapalić. Zapaliłem siadłem do analizy, odnalazłem błedy popukałem się w głowę i poszedłem na obiad.

Sesja III - godzinkę temu usiadłem na małego poksa przed snem. I się zaczeło żarło jak pojebane ;) 1000 rąk 40 minut +24$ . Swingowy chuj z tego Zoom'a. W sumie skończyłem 1$ na plus ;) odlot jak na 3200 rąk :)

Żeby nie było wykresik z dziś :)

Uploaded with ImageShack.us

Profit 95$

Challenge Progress

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś +7$

Udało się że przekroczyć pierwsze 100$ profitu. Czas więc na małe podsumowanie

Challenge - idzie wolniej niż myślałem, będzie ciężko dobić 1900$ do września :). Więc pewnie challenge się przeciągnie. Czemu idzie tak wolno? Bo robię całą masę durnowatych błędów. Wszystkiemu winny tilt. Udało mi się "nie odrabiać na wyższych limitach" i trochę go kontrolować, ale to jeszcze nie to. Zauważyłem że po jakiś wyjątkowo wkurwiającym bad beacie, staram się odrobić i gram kretyńsko dziś tak straciłem ze 4 BI, potem się oczywiście opamiętam i raz dwa odrabiam. Jeśli uda mi się wyeliminować ten leak powinno być dobrze.

Mamy też koniec miesiąca więc poczynię kilka założeń na nowy.

Po pierwsze chciałbym wbić na NL10 brakuje mi 100$ do komfortowego BR na nl10 . Wydaje mi się że można spokojnie to zrobić. Co prawda mój winrate 3,63/100 nie powala, ale spokojnie jestem w stanie go poprawić.

Drugie założenie to wbić złotko na ps, tu nie powinno być problemu biorąc pod uwagę volume jaki robię na rushu.

Trzecie chciałby zrobić złotą gwiazdkę na PokerStars. Na ich stronie jest info że potrzeba 50k rąk na nl5. Potrzebuje więc ~1700 rąk dziennie. Jest to małe wyzwanie, ale myślę że da rade. Jeśli udałoby się w trakcie miesiąca wbić na nl10 poszłoby sporo łatwiej, zobaczymy.

Profit 102$

Challenge Progress

[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]

Odpowiedz
Cytat

Następnym razem po bad beacie może od razu wyłącz stoliki i odpręż się trochę, żeby Ci nawet przez myśl nie przeszło, aby próbować odrabiać straty.

Czekamy na złoto na PokerStrategy.com i gwiazdkę na PokerStars. Mam nadzieję, ze się nią pochwalisz :)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Napisane przez dohpaZ
Następnym razem po bad beacie może od razu wyłącz stoliki i odpręż się trochę, żeby Ci nawet przez myśl nie przeszło, aby próbować odrabiać straty.

Czekamy na złoto na PokerStrategy.com i gwiazdkę na PokerStars. Mam nadzieję, ze się nią pochwalisz :)

Całkiem niezły pomysł.

Dziś szybka sesja, bo oczy już mi wysiadają 1412 rąk. Co do sesji, w sumie to zagrałem raczej bez błędów, do jednego rozdania mam tylko wątpliwości.

Tak się zastanawiam czy w takim pocie, tak duże bet na turnie ma jakikolwiek sens

SB ($5.57)
Hero ($18.47)
UTG ($11.56)
UTG+1 ($5.41)
CO ($7.62)
BTN ($2.73)

Dealt to Hero K♠ K♦

UTG raises to $0.12, fold, CO calls $0.12, BTN calls $0.12, fold, Hero raises to $0.95, fold, CO calls $0.83, fold

FLOP ($2.16) 5♦ 3♦ 7♣

Hero bets $1.55, CO calls $1.55

TURN ($5.26) 5♦ 3♦ 7♣ J♠

Hero bets $5.20, CO calls $5.12 (AI)

RIVER ($15.50) 5♦ 3♦ 7♣ J♠ 7♥

Hero shows K♠ K♦
(Pre 81%, Flop 91.7%, Turn 4.5%)

Spoiler

CO shows J♥ J♣
(Pre 19%, Flop 8.3%, Turn 95.5%)

CO wins $14.86

Ogólnie p* nie sprawiało mi niespodzianek co pozwoliło w bardzo miłej atmosferze, przy udziale Kings of Leon nagrać prawie 5 BI co daje +25$ profitu :). Milutko.

Aaaaa i jak chce nowe produkcje Boom na ZOOM :)

Ogólnie dobry dzień, potwierdziła się nowa fajna praca, w poksa poszło dobrze, nic tylko wypić zimnego Guinessa czekającego w lodóweczce.

Pozdro :)

Profit 125$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś szybciutko bo jestem styrany strasznie. Masa rąk dziś była :) 20$ do przodu.

Niestety gold star na nl5 przy moich możliwościach jest raczej nie osiągalny. Nie mam pojęcie skąd p* wpadło na pomysł że wystarczy 50k rąk. Z moich szacunków wynika że potrzeba około 120k, a tyle nie wyrobie, nawet na rushu :)

Pozdro i dobranoc.

Profit 145$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Hejka,

Dziś jakaś masakra. P* chyba testuje moją tiltowytrzymołość, rozgrałem jakieś 4k rąk i wszytskie premium przed flopem zostały złamane. I nie, wcale nie przesadzam, wszystkie premium :). A jak mój set asów poległ na runner runner karecie to myślałem że wyjdę z siebie.

Jeśli chodzi o wynik finansowy to skończyło się jak na to co się dziś działo zajebiście :). Wtopiłem tylko 2$, za dzisiejszy dzień jestem 8BI pod EV, jakaś masakra :).

Ogólnie to mam już 20 BI na nl10, zbiorę jeszcze 5 i robię shota. Założę sobie stoploss na 8BI, mam nadzieję że zejście niżej nie będzie potrzebne.

W sumie na nl5 zrobiłem już 30k rąk i mam winrate 4BB/100, więc szału nie ma. Jeśli dalej będę tak cisnął z volume :) to pewnie za 2 dni będzie gold na ps :).

Idę spać, dobranoc.

Profit 143$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
Rumak87
Oldschool Grinder

Tak sobie przegladam challange i sobie mysle ?(

Skoro grałeś NL400 to po jaka cholere grasz 30BI na limit? Nie uwazasz ze to marnowanie czasu?

Powodzenia w challange :P

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

chyba źle zrozumiałeś moją grę na nl400 :) hehe. W najlepszym okresie grałem nl50, shotując nl100. Dlaczego 30BI na limit ? Właśnie dlatego że już raz przebijam się od nl2 i poczułem siłę swingu na nl25 :).

A że gram na zoomie to uważam że nawet jeśli mam edga nad przeciwnikiem to 25 BI to absolutne minimum i tego mam zamiar się trzymać. Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Siemanko.

Dziś całkiem przyjemny dzionek :)

Udało mi się zająć drugie miejsce Event #3 ligi pokerowej inkasując CAŁE 5$ :). Do tego doszedł mały plus na zoomie i razem nagrałem 12$.

A dzisiejszy dzień sponsoruje poniższe rozdanko :)

SB ($7.04)
BB ($6.41)
UTG ($1.86)
UTG+1 ($6.46)
CO ($5)
Hero ($5.30)

Dealt to Hero J♣ T♣

fold, fold, fold, Hero raises to $0.17, SB calls $0.15, fold

FLOP ($0.39) Q♣ J♦ 9♣

SB checks, Hero bets $0.27, SB raises to $0.60, Hero calls $0.33

TURN ($1.59) Q♣ J♦ 9♣ Q♦

SB bets $0.80, Hero calls $0.80

RIVER ($3.19) Q♣ J♦ 9♣ Q♦ K♣

SB bets $1.55, Hero raises to $3.73 (AI), SB calls $2.18

Hero shows J♣ T♣
(Pre 49%, Flop 46.5%, Turn 13.6%)

SB shows 9♥ 9♦
(Pre 51%, Flop 53.5%, Turn 86.4%)

Hero wins $10.21

Na jego miejscu bym się wkurwił :). Wracam do pracy.

Pozdro

Profit 155$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Okej jest źle, dwa dni temu dostałem baty za 7BI w 71 minut !!!.

Postanowiłem że robię jednodniową przerwę od pokera, a że wypadła delegacja wszystko się ładnie spasowało. Dziś siadłem żeby przeanalizować to co się stało. Owszem miałem trochę pecha, 3BI pod EV, ale popełniłem całą masę błędów.

Wnioski po analizie :

1) Snap call TWÓJ WRÓG od dziś, po swoim 3becie gram push or fold i tyle.

2) Za szerokie resteale, zawężam do TT/AJs/AQo. Żadnych calli przy obronie blinda. Raise or fold

3) Jedyne co calluje preflop to pp(zgodnie z call20) i sc od 45s przy przynajmniej trzech przeciwnikach.

4) Ograniczam CBET, szczególnie po blindwar.

5) Over paira to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster.

6) Nie gram floatów, chyba że na regów cbetowców.

7) Odsów przy drawach nikt nie wymyślił dla zabawy. Koniec dobierania na pałę.

Kupiłem, klikacza ( takiego jak na reklamie AXE). 3 błędy na klikaczu koniec grania w danym dniu, obawiam się że mój volume na tym ucierpi, ale muszę się wreszcie KURWA nauczyć grać.

Profit 118$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez kfiacior24
5) Over paira to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster, over para to nie monster.

:nh
Dobrze idzie :) Zaglądam tu co jakiś czas i kibicuję. Graj swoje i będzie gites :f_thumbsup:

Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dzięki, dzięki.

Ostatnim czasy zaliczam masakryczną ilość badbeatów i coolerów. Dzisiejszy to już w ogóle podziwiam :). 1BI do przodu nędza, ale jakby nie te badbeaty byłbym już na nl10 :). Trzeba czekać aż p* przestanie testować moją cierpliwość :).

Zostało mi 18VP do silverstara :) więc grind jest ostry :) jak na nl5.

Wspomniane rozdanie :

Hero ($12.17)
BB ($4.09)
UTG ($2.97)
UTG+1 ($6.07)
CO ($5.32)
BTN ($4.30)

Dealt to Hero 6♥ 6♣

fold, fold, fold, BTN raises to $0.15, Hero calls $0.13, BB calls $0.10

FLOP ($0.45) 2♣ 6♠ A♦

Hero checks, BB checks, BTN checks

TURN ($0.45) 2♣ 6♠ A♦ 3♣

Hero bets $0.32, BB calls $0.32, BTN folds

RIVER ($1.09) 2♣ 6♠ A♦ 3♣ 3♥

Hero bets $0.90, BB raises to $1.80, Hero raises to $6.44, BB calls $1.82 (AI)

Spoiler

Hero shows 6♥ 6♣
(Pre 20%, Flop 4.3%, Turn 2.3%)

BB shows A♠ A♥
(Pre 80%, Flop 95.7%, Turn 97.7%)

BB wins $7.98

Profit 123$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś szybka sesja, p* nie przeszkadzało. Wbiłem silver stara i wygrałem BI.

Ide spać. Dobranoc :)

Profit 128$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Nawet mi sie nie chcę tego komentować. Niech już mi te p* odpuści

1001 post ;)

Profit 120$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś szybki wpis +2bi

Profit 130$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Moja gra wygląda coraz lepiej, robie już mało błędów a chipsy tracę przez coolery lub niefart. Jest całkiem ok. Dziś 3200 rąk i +4 BI, powoli , powoli dobiejam do nl10 :), jeszcze kawałek. Jutro pewnie spadnie stellar.

Pozdro

Profit 150$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Hejka,

Wbiłem złotko psowe ;) czas gonić platyne, chociaż w tym miesiącu raczej nie da rady.

Co do sesji 10 $ za stellara i 18 za sesje czyli milutko. Jeszcze 4BI i wbijam na nl10. Wrzuce staty tu i do oceny może ktoś się wypowie gdzie leaki jeszcze łatać bo mam ich pełno.

Będę wdzięczny za feedback ;)

Profit 178$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24
PokerStrategist

Dziś szybciutka sejsa, wieczorkiem zagram drugą wynik kozacki +31$. 16$ przeznaczyłem na stacking może coś się z tego urodzi w każdym razie, jeśli dziś nie udupię wieczorem to jutro zaczynam NL10.

Pozdro

Profit 210$

Challenge Progress

Odpowiedz
Cytat
JohnnieD
Poker Player

Dasz rade z challengem, EV odda, zawsze oddaje :pokerface: Z badbeatami na spokojnie, mozna sie przyzwyczaic, kiedys tez sprzedasz srogiego badbeata i sie bedziesz cieszyl :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez dohpaZ

...

Pierwszy cel osiągnięty, teraz czas na ten drugi :)

Odpowiedz
Cytat