Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Crushing micro stakes - non grinder version.

375 Posty
37 Użytkownicy
0 Reakcje
26.3 K Wyświetlenia
Flikers89

Dzień 3 NL2

Mało czasu na grę ale trochę w idzie w górę. Spory zjazd głównie dlatego że za dużo starałem się callować bety rywali i nie wyszedłem na tym dobrze,potem przestałem i poczekałem na dobra okazję do gry i był efekt.

Rozegranych rąk w sesji:393
Bilans sesji: +2,40

Rozegrane ręce razem: 2063
Bilans: +9,18
Winrate - 22,25 bb/100
Bankroll: 59,33 $

Spoiler

3 day

Odpowiedz
Cytat
spajson

kfiacior Twoja propozycja jak najbardziej mi pasuje :f_thumbsup:

Po 4 dniu na NL2Zoom
Bankroll: 57,48
przez 4 dni odrabiałem straty wiec jestem na równo z tym ze rozegralem ok 16k rąk...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

z dobrych wiadomości mam takie, iż zostało mi do wyrobienia 256VPP do wykupienia stellara 50$ więc szykuje się niezły zastrzyk dolarów;)
do tego czasu mam nadzieje ze dojde do ok. 65$ co pozwoli mi już bezpiecznie przejść na NL%

Odpowiedz
Cytat
bimbekpl

mój skype bimbek1986. Wczorajsza sesja 3 Bi na +:)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

Nie zdążyłem się wczoraj zaktualizować. Dłuuuuuuuuuuuuuga sesja, poszło bardzo ładnie. Dziś powienien dojść nowy dysk będę mógł wreszcie zainstalować HM'a. Nazbierałem roll'a na nl5. Niestety wyczerpałem limit rąk, więc shoty na nl5 dopiero jutro :)

Pozdro

Etap I NL2 Podsumowanie

Rąk - 11570

Step 1) NL2
50$[|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]95$

Total challenge progress - 7,5%

Odpowiedz
Cytat
spajson

kfiacior :f_thumbsup: super! a dawałeś sobie 2 tyg. i 2 razy wiecej rąk gg! :nh

Ktoś pisał o tym że zwykłe stoliki mocno różnią się dynamiką od ZOOma, wczoraj z uwagi na promocje milestone postanowiłem sobie troche pograc zwykłe stoliki(6) i muszę powiedzieć że gra mi sie tam naprawde dziwnie. Od pol roku z przerwami gram tylko zoom'a i w ogole nie moge sie juz odnalezc na zwyklych stolikach. Troche mnie to martwi bo wszedzie czytam ze na zwyklych stolikach jest słabszy poziom, więc może warto się jednak przerzucić na zwykłe. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990

Napisane przez spajson
kfiacior :f_thumbsup: super! a dawałeś sobie 2 tyg. i 2 razy wiecej rąk gg! :nh

Ktoś pisał o tym że zwykłe stoliki mocno różnią się dynamiką od ZOOma, wczoraj z uwagi na promocje milestone postanowiłem sobie troche pograc zwykłe stoliki(6) i muszę powiedzieć że gra mi sie tam naprawde dziwnie. Od pol roku z przerwami gram tylko zoom'a i w ogole nie moge sie juz odnalezc na zwyklych stolikach. Troche mnie to martwi bo wszedzie czytam ze na zwyklych stolikach jest słabszy poziom, więc może warto się jednak przerzucić na zwykłe. Co o tym myślicie?

słabszy poziom jest spowodowany tym że na zoomie łątwiej sie folduje spekulacyjne ręce i że na zoomie nie wybierasz stolika na którym chcesz grać i gdzie ma 2-3 słabych graczy. Może być tak że na zoomie będziesz dostawał same reg stoliki a na zwykłych stołach sobie wymienisz i po problemie. Poziom jest słaby tu i tu tylko że na zoomie trzeba rozegrać z 3-4 razy więcej rąk żeby móc równać ze zwykłymi stolikami.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

Wcześniej grałem zoom'a. Teraz rozegrałem 10k na normalnych i już widzę że na zoom'a nie wrócę. Po pierwsze na niskich limitach jest cała masa graczy jednodniowych i zanim na zoomie zbierzesz wystarczające liczbę rąk żeby sie do nich dostosować i jeszcze musisz ich trafić to już ich nie będzie.

Wiem że na zoomie grasz mega więcej rąk ale nikt nie wrzuca AI z QJ, a przynajmniej z 5 stacków wygrałem przeciwko tego typu układom. Nl2 ukończyłem z winratek ~27BB/100 niech mi ktoś pokaze taki rate na zoomie nawet na próbce 10k rąk.

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990

wysztko co mam z nl2 to jakieś ostatni miesiąc

Odpowiedz
Cytat
smoku

Po 3 dniach jedyne co mi się nasuwa to :facepalm:

Spoiler

Ongame nl4

Startowy BR 90,60
Obecny BR 68,94
Zmiana -21,66
Rąk rozegranych: 2250

Od jutra będzie lepiej :challenge

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990

Napisane przez smoku
Po 3 dniach jedyne co mi się nasuwa to :facepalm:

Spoiler

Ongame nl4

Startowy BR 90,60
Obecny BR 68,94
Zmiana -21,66
Rąk rozegranych: 2250

Od jutra będzie lepiej :challenge

może za szerokko grasz jak na ten limit?

Odpowiedz
Cytat
smoku

Nie :D 13/9 na FR.

Po prostu troche spazzow, troche brak koncentracji i za duzo levelowania ;) Generalnie slaba gra.

Odpowiedz
Cytat
yarish

Jutro zrobię update. Nie usuwajcie mnie jeszcze ;)

Odpowiedz
Cytat
philenvyy

Ja mam zamiar jutro coś w końcu zagrać porządnego więc też postaram się zrobić jakiś update

Odpowiedz
Cytat
yarish

Podsumowanie dnia wczorajszego i dzisiejszego:

Spoiler

Spoiler

Ogółem:
Rąk: 4075
BR: 70,98$
Winrate: 25,7bb/100

Jutro spróbuję nadrobić volume :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Flikers89

Dzień 4 NL2

Rozegranych rąk w sesji:1303
Bilans sesji: +3,98

Rozegrane ręce razem: 3366
Bilans: +13,16
Winrate - 19,55 bb/100
Bankroll: 63,26 $

Spoiler

4 day

Odpowiedz
Cytat
maaryoush

Nie widziałem wcześniej wątku a właśnie od kilku dni pykam sobie nl4 na ongame. Można jeszcze się podpiąć ?(
Zacząłbym od jutra z rolem 80$.

Odpowiedz
Cytat

Ja też, ja też!
Wrzucam mój wykres od dnia 22.11, kiedy to powstała ta ciekawa inicjatywa.
Trochę przekraczam limit rąk na tydzień (ok. 11-14k/tydz.) jednak chciałbym dzielić się postępami i poczuć odrobinkę rywalizacji.
22 listopada miałem na koncie 85$, teraz mam raptem 90$.
Z początkiem miesiąca miałem z kolei 20$. Na NL5 wchodzę od 125$ ze względu na prop bet, który opisałem w blogu. Jako, że będę dłużej męczył się na NL2 - przypuszczam, że szanse będą trochę bardziej wyrównane.

Zatem, ciśniemy Panowie do 625$! Powodzenia wszystkim =)

A oto i wykres od 22.11:

OBECNY BR: 90$

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
yarish

Pograłem jeszcze przed snem. +16$ i 10$ z VIP stellar reward.
Bankroll w okolicach 19 BI, także jutro pierwsze shoty na PLO5 jeżeli się wyśpię :fdrink

Spoiler

Podsumowanie na zakończenie I etapu:
Rąk: 4930
BR: 96,91$
Winrate: 37,4bb/100

Odpowiedz
Cytat
spajson

A ja wczoraj o 17.30 wróciłem z pracy, loguje się na p* i co widzę - 89989999 rozdań i ani jednego wolnego stolika na limitach NL2,NL5, NL10... a że miałem czutkę na głównego milestone to wszedłem na stawki NL25 tylko w celu złapania milestone'a bo do wygrania byla jakas astronomiczna kwota ok 13k$ - czułem że będzie moja! ale nie była.... w sumie na NL25 zagrałem tylko 2 ręce - takie było założenie - no i trafiłem seta w jednym rozdaniu, to przecież nie można było tego odpuścić:) +20$ w bankrollu a potem już na NL2 +3$ i
stan bankrolla na dziś 84,44 - więc można powiedzieć że skorzystałem z promocji p*;)

p.s. wiem że to było nieodpowiedzialne,ale liczy się cel końcowy 625$;)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

Wczoraj rozegrałem 500 rąk na nl5 (więc mi nie wolno :) ) i 3 $ w tył, ale w sumie wszystko przez moją głupotę. Jako że nl2 uważam za pokonane, małe podsumowanko i plany na nl5.

Nl2 złamane 2x szybciej niż myślałem, poziom tam jest na tyle żenujący że wyrobienie winratu powyżej 15/100 to tylko formalność. Polecam grać bardzo tight z wczesnych pozycji, sporo kraść z blindów, i dość mocno 3betować. Co do stackowania się preflop uważam że na "regów" KK+ jest w sam raz AK po 4becie wyrzucamy. Na loose fishki proponuje wrzucać AQ+ QQ+. Jeśli chodzi o postflop, trzeba uważać na blef Cbet bo jest mało skuteczny przeciwko większej ilości graczy. Gramy z monsterami, przy stackowaniu top i over pair warto zwrócić uwagę na kago wrzucamy AI. Wszystko wyższe stackujemy zawsze, wszędzie i na każdego.

Plany na nl5

Zaczynam od 92$. Na nl10 chcę mieć 25 BI, więc pewnie troszkę na tym limicie spędze. Nadal zamierzam grać tight z wczesnych, z uwagi na odrobinę więszke ogarnięcie przeciwnika, bardziej będę zwracał uwagę na staty i zacznę powoli robić notki. Jeśli chodzi o grę postflop zamierzam być uważniejszy i raczej będę zrzucał over i top pary wobec agresji rozgarniętego przeciwnika.

Na przejście NL5 zakładam 30k rąk i ~3tyg.

Niech łotrzyk będzie ze mną :)

Etap II NL5 Podsumowanie

Rąk - 0

Step 1) NL2
50$[|||||||||||||||||||||||||||||||]90$
Step 2) NL5
90$[|||||||||||||||||||||||||||||||]250$

Total challenge progress - 7,5%

Odpowiedz
Cytat