Wczoraj rozegrałem 500 rąk na nl5 (więc mi nie wolno
) i 3 $ w tył, ale w sumie wszystko przez moją głupotę. Jako że nl2 uważam za pokonane, małe podsumowanko i plany na nl5.
Nl2 złamane 2x szybciej niż myślałem, poziom tam jest na tyle żenujący że wyrobienie winratu powyżej 15/100 to tylko formalność. Polecam grać bardzo tight z wczesnych pozycji, sporo kraść z blindów, i dość mocno 3betować. Co do stackowania się preflop uważam że na "regów" KK+ jest w sam raz AK po 4becie wyrzucamy. Na loose fishki proponuje wrzucać AQ+ QQ+. Jeśli chodzi o postflop, trzeba uważać na blef Cbet bo jest mało skuteczny przeciwko większej ilości graczy. Gramy z monsterami, przy stackowaniu top i over pair warto zwrócić uwagę na kago wrzucamy AI. Wszystko wyższe stackujemy zawsze, wszędzie i na każdego.
Plany na nl5
Zaczynam od 92$. Na nl10 chcę mieć 25 BI, więc pewnie troszkę na tym limicie spędze. Nadal zamierzam grać tight z wczesnych, z uwagi na odrobinę więszke ogarnięcie przeciwnika, bardziej będę zwracał uwagę na staty i zacznę powoli robić notki. Jeśli chodzi o grę postflop zamierzam być uważniejszy i raczej będę zrzucał over i top pary wobec agresji rozgarniętego przeciwnika.
Na przejście NL5 zakładam 30k rąk i ~3tyg.
Niech łotrzyk będzie ze mną
Etap II NL5 Podsumowanie
Rąk - 0
Step 1) NL2
50$[|||||||||||||||||||||||||||||||]90$
Step 2) NL5
90$[|||||||||||||||||||||||||||||||]250$
Total challenge progress - 7,5%