Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Crushing micro stakes - non grinder version.

375 Posty
37 Użytkownicy
0 Reakcje
26.3 K Wyświetlenia
Certh

Cześć!

Uwielbiam challenge wszelkiego rodzaju, dlatego tutaj obowiązkowa kropa!

Najwygodniej się czyta/podziwia jak podajecie ogólny bilans od rozpoczęcia zmagań, bo faktycznie stan cashiera mówi niewiele.

Będę śledził, bo jestem ciekaw jak szybko pokonać można te limity i ile przy tym zarobić.

Wszystkim Wam - powodzenia! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
snakson

Wstawiam 2 sesje wczorajszą i dzisiejszą. Wykres jest na - ale to dopiero 2k rąk i muszę przestawic sie na gre cash.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

Pewnie za dużo callujesz, pamiętaj że wbrew pozorom te fiszaki czasem coś mają :) Nawet częściej coś mają niż nie mają. Nie trzymaj się kurczowe top i overpar. Ciągnij value z setów i wyżej. Na kombinowanie z parami przyjdzie pora na wyższych limit. Lepiej dać się 4 razy wyblefować i złapać w końcu kogoś z setem niż oddać 2 staki szukając blefów. Powodzonka.

Aaaa i jakbyś podawał stan roll'a, nie musi być cashier, wystarczy zwykła notka Roll -XXX to łatwiej mi bedzie aktualizować paski w pierwszy poście :)

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990

Nie koniecznie musi to być jakaś fatalna gra z Twojej strony lecz może chwilowy brak runa może troszke za luźno a może poprostu poziom na starsach ciągle rośnie bo ja jakieś pół roku temu miałem taki wynik na nl2

a obecnie mam taki:

Wydaje mi się że gram nawet lepiej niż jakiś czas temu lecz wykres pokazuje że chyba jednak nie :) albo po prostu nl10 jest zupelnie inny dynamicznie niz obecne nl2

Roll - 42,95
rak - 12033

Odpowiedz
Cytat
yarish

Czas na krótkie podsumowanie.

Wykres z wczoraj:

Spoiler

Wykres z pierwszej sesji dzisiaj:

Spoiler

Nie podoba mi się dynamika na Ipoker. Ludzie dużo bardziej nitują, plus rzadziej się wypłacają. Chyba kiepska sieć na budowanie rolla, albo ja po prostu nie potrafię się dostosować do tej dynamiki.
Zacząłem dzisiaj grać zooma na P* i chyba tutaj poprzestanę na razie.
Odrobiłem już połowę strat.

Od początku challengu:
rąk: 948
balans: -2,96$
winrate: -15,6bb/100

Odpowiedz
Cytat

Ja też z wami pogram, a co !

mam roll 12~ na PP nl2 FR pociulam troche, zaczne od dzisiaj

Odpowiedz
Cytat
spajson

nigdy nie grałem po alkoholu, a wczoraj jakos tak wyszło = ok - 16$
challengowy bankroll spadł poniżej 50 jak wyrównam, to zrobię aktualizację. - w rzeczywistym bankrollu mam wiecej z uwagi na zwrot dlugu od innego gracza, ale tego nie bede uwzględniał.

nigdy wiecej alko przy graniu;/

Odpowiedz
Cytat
yarish

W omasze alkohol pomaga flipować :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Flikers89

Siemano wszystkim :)

Grę miałem zacząć w sobotę ale okazało się z weekend będzie zabawowy i czasu niestety brakło :D

zaczynam więc dzisiaj, stan konta:

Spoiler

Cashier

Potrzebuję się przestawić z SNG na cash i zobaczymy jak to bedzię szło. Zaczynam oczywiście od NL2 na stołach SH Pokerstars. Mój monitor nie pozwala na zbyt wiele więc na początku będę grał na 4 stołach więc ilość rąk rozegrachym u mnie może nie powalać. Powoli byle do przodu :)

Pierwsza mini sesja za mną, teraz przerwa i chcę posłuchać treningu:
No-Limit fullring dla początkujących rushera88, stoły nieco inne ale cash to cash :)

Dzień 1 NL2

Rąk - 308

Spoiler

mini

Ręce roegrane - 308
Bilans sesji: +0,53
Winrate - 8,6 bb/100
Bankroll: 50,68 $

I druga krótka sesja :)

Spoiler

2

Ręce rozegrane razem - 548
Bilans sesji: +1,78
Winrate - 21,08 bb/100
Bankroll: 52,46 $

rozdanie jakich chyba malo się spotyka :D
Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash
MP: $4.18 (209 bb)
CO: $5.46 (273 bb)
Hero (BTN): $1.79 (89.5 bb)
SB: $2.66 (133 bb
) BB: $1.27 (63.5 bb)
Preflop:
Hero is BTN with A A
MP folds
,
CO calls $0.02,
Hero raises to $0.09
,
SB calls $0.08, BB folds,
CO raises to $0.16,
Hero raises to $0.34,
SB folds,
CO raises to $5.46 and is all-in,
Hero calls $1.45 and is all-in
Flop: ($3.69) T 7 A (2 players, 2 are all-in)
Turn: ($3.69) K (2 players, 2 are all-in)
River: ($3.69) 5 (2 players, 2 are all-in)
Results:

Spoiler

$3.69 pot ($0.13 rake) Final Board: T 7 A K 5
CO showed 3 2 and lost (-$1.79 net)
Hero showed A A and won $3.56 ($1.77 net)

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

Dziś z uwagi na brak czasu wbiłem na rushu, ogólnie nie idzie mi już tak sweetaśnie jak na początku ale powolutku do góry :)

wykresik:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Etap I NL2 Podsumowanie

Rąk - 6089
Winrate - 23,51bb/100

Step 1) NL2
50$[||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||]90$

Total challenge progress - 4,6%

Odpowiedz
Cytat
yarish

Ogółem:

Rąk: 1808
BR: 59,60
Winrate: 26,5bb/100

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

podawajcie proszę stan br, żebym nie musiał sprawdzać z jakiej kwoty zaczynaliscie itp, będzie mi łatwiej aktualizować wyniki

Odpowiedz
Cytat
yarish

Załóżmy, że 59,6$.
Miałem zacząć na Ipoker z 20$, ale po przegraniu połowy wróciłem na P*, gdzie miałem na koncie trochę większą kwotę. Oczywiście wezmę to na poprawkę wchodząc na wyższy limit.

Odpowiedz
Cytat
kolanko1990

u mnie roll 42,95 i się już do czwartku nie zmieni bo limit tygodniowy wyrobilem juz :)

Odpowiedz
Cytat
Paavv

U mnie cóż, swingowo zacząłem i to bardzo! Zresztą cały czas lata dużo więcej stacków niż powinno, ale może teraz po prostu oddaje :D
pierwszy dzień z rolla 30 do 36
drugi dzień z 36 do 26
trzeci dzień z 26 do 36 i spowrotem do 26 xD

dzisiaj z 26 do 46, główna tego zasługa pewnego sympatycznego niemca którego śledziłem, skakałem ze stołu na stół za nim. W 150 rozdań przegrał 30,5$! Open alliny rzucał na prawo i lewo, stackowałem się z nim nawet z KQo preflop, zawsze pokazywał coś w stylu T5 albo 46 :D

Dobrze, że dzisiaj ten niemiec zaszczycił mnie swoją obecnością, trochę poprawił humor bo swingi dokuczały. Po 35 rozdanych mi KK, ta ręka startowa jest na minusie, dużo dziwnych rzeczy, ale co zrobić standard :D.

Spoiler

Tak zabawnie to póki co wygląda, ale może wreszcie ruszę. Bo ile można przegrywać :D. Mam dwa dni na dobicie do limitu 12k rozdań, może dam rade maksa zrobić :D.

Screenów z rolla nie będę dawał bo mam więcej, więc po prostu profit z wykresu + 30.

Ze względu na to, że mamy taki rozstrzał początkowych rolli, ktoś chyba ponad 100$, a ktoś z 20$. to proponuje w pierwszym poście przy liście dorzucić informacje kto z czym startował, będzie czytelniej. Może po prostu początkowy roll na inny kolor w tych bajeranckich kreskach pokazujących progres?

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

kuźwa problem, padł mi ssd w laptopie. Da się jakoś odtworzyć historie rozdań bo mi baza z 2 mln rąk poszła w pizdu

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Nie wiem jakiego trackera używasz. HM2 ma opcje wysyłania bazy do chmury i robię to co miesiąc i się o teki rzeczy nie boje, jak nie zapobiegałeś to chyba nic nie zrobisz oprócz napisania do supportu, żeby wysłali Ci na maila HH, ale nie wysyłają z jakiegoś długiego okresu, zależy jaki room.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24

kurde mam bakup bazy ze stycznia, mam nadzieje ze mi od stycznia wyslą HH, bo jak nie to masakra

Odpowiedz
Cytat
yarish

Rakeback, tudzież nagrodę za zdobycie gwiazdki na P*, też wliczać do progresu?

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24 Autor wątku
kfiacior24