ja bym tam orbitke zagral czekając na AK i QQ+... marnotrawstwo
Chcialem zobaczyc czy jacys Polacy grają na zoomie nl500 no i kliknalem w nazwe tego stolika i zadnego pytania, ani nic i mnie wrzucilo na stolik. Pewnie temu ze co chwile mnie pytalo czy chce dolaczyc do stolika na nl10 i to wylaczylem. Nie wiedzialem ze na wszystkie stawki
guciu i mialbys te QQ, otwierasz do 12$, 3bet tam 28$ i co wtedy? ONE TIME? ;d
Tak w ogole to nawet sie jaram troche moim mindstem, bo gdybym przegral pol BI po moim bledzie to bym sie spinał, a tak nawet mnie nie ruszylo, ze tam pare browarow na polskie przegralem;d
izi stackoff:D gorzej jakby poszły sprawdzenia i trzeba by to grać postflop OOP... wtedy chyba bym nie kombinował:D:D:D
Ja też sobie dziś otwarłem przez przypadek nl200.. nie powiem średnio się czułem stealując z Q8s;)
Spoiler

narazie na nl200 jestem b/e:D
:fdrink
Napisane przez saja13
...
Tak w ogole to nawet sie jaram troche moim mindstem, bo gdybym przegral pol BI po moim bledzie to bym sie spinał, a tak nawet mnie nie ruszylo, ze tam pare browarow na polskie przegralem;d
Nigdy nie przeliczaj kasy w puli na cokolwiek, bo właśnie wtedy zniszczysz sobie mindset.
Grasz tam coś??:)
Zostawiłem Ci na gg swojego grafa, tak żeby Cię zmotywować nieco:D:D
:fdrink
nic powaznego;p juz wracam do zdrowia i dzisiaj nawet odpalilem stoliki takaze luz;)
No to w porządku, bo już się martwiłem, że coś, co Cię na dłuższy czas unieruchomi.
Ta pierwsza sytuacja gdzie jest 4way pot, gosc co betuje na Turnie to regulars i on tam nigdy nie ma blefow. Preflop on prawie zawsze tam callowal pod seta na trzeciego wiec mamy u niego 3 kombinacje setow, z ktorych 1 bijemy, czyli jestesmy na jego range w plecy;p Dodatkowo on 33 czesto bedzie foldowa preflop bo nie ma oddsow na gre pod seta vs MSS, wiec nawet jak wrzucimy mu tak troche rak typu 78, random blefow to i tak jestesmy z tylu i fold nie jest na pewno weak.
2. sytuacja to tez std reg 14/10 i linia x/raise w 3way pocie on sie polaryzuje praktycznie tylko na sety wiec nie ma sie nawet co pchac i probowac mu przypisywac jakis FD granych agresywnie, bo on vs gosc z niepelnym stackiem nie chce sie tam stackowac na flopie dlatego fold. Jedyne co moglby tak jeszcze grac to kombinacje 2 par, bo ten na CO to prawdopodobnie fisz, juz nie pamietam, ale on tutaj nie ma 2 par, bo nie calluje preflop rak typu J7, 57
ok dzięki :sdrink tez gram nl10 od nie dawna ale mam problem z instalacja hm a bez statystyk takich foldów nie potrafię robić