Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

80k handsow Nl100/200 SH do 31.10.2016

96 Posty
24 Użytkownicy
37 Reakcje
18 K Wyświetlenia
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez xcinaz

Czyli zakladasz, ze nigdy nie zobaczysz rivera?

Pewnie zobaczysz ale drożej :)

Yyyyyyy, jakies pot oddsy wielostreetowe? Dawno nie czytalem artykulow. Cos sie pozmienialo :)?

Pokazalem tylko, ze ta reka ma equity na call;a pre flop. Beda spadac rozne flopy, jedne beda faworyzowac caller;a inne raiser'a. Na jednych bedziemy duzo foldowac na innych mniej itd

Odpowiedz
Cytat
xcinaz
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

Ja właśnie też nie kumam tej strategii, masz odds call, brak pozycji i zdominowana rękę, nawet z TP będzie ciężko o dwa calle, dziwi mnie ten call i akcja na flopie też.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez xcinaz
Szybka analiza przy tych 3% które mu dałeś.

Preflop niech będzie, że call chociaż ja folduje. Daje mu te 3% które ty.

Flop: 7Q5hsd koleś betuje 13.79 do puli 44 czyli potrzebujesz ~24% żeby być b/e. Zakładając, że czeka JJ a pewnie robi to w 100% i betuje reszte to masz 48% ale czy zawsze betuje tam AK? Jeżeli czeka wszystkie AK to masz już tylko 20%. Nawet jeśli założyć, że uderza tam AK i czeka z nim nietrafionego turna to realizuje swoje ~23% equity na pozostałych 2 streetach i ten twój call na flopie przy założeniu, że poczeka trafionego turna/rivera jest b/e i to na jedyną rękę którą bijesz na flopie. Koleś na river wsunie głupie 3bb a sprawdzisz i już jest to dla niego EV+ z tym AK. Podsumowując wg mnie rozdajesz w ten sposób dużo $.

Z tym sie zgadzam. Problem w tym, ze rozpatrujesz jedna reke na danym flopie, a powinno sie rozpatrywac caly range. Tak mi sie wydaje.
Prawda jest taka, ze na sucharach Ah, Kh ,Qh, Jh jestesmy zawsze w dupie w tym spocie i zawsze mamy trudnosc w rozgrywaniu naszego range'u. Wynika to z tego, ze jego range po prostu miazdzy nasz range.

Napisane przez xcinaz

Niby masz na flopie top pare czyli jedną z lepszych rąk jakie możesz trafić a i tak jesteś w dupie ;/. Jeżeli nie chcesz mieć autoprofitu na sobie to raczej bym zmniejszył 3bet range na sb. Postarał się rozsądnie pozamieniać niektóre 3bety we flatcalle albo więcej rąk odpuszczał bo raczej te bottom twojego 3bet rangeu i tak nie jest jakieś mega profitowe a generuje takie sytuacje jak powyższa.

Tutaj juz sie nie zgodze.
Nie wiem jakie grasz stawki ale 3bet 16% to jest standard. Qjs to nie jest bottom mojego range'u, Q9s jest bottomem. To, ze przez 3% czasu dostane 4bet to nie znaczy, ze mam zmniejszac 3bet :D bo przez 97% czasu tego 4bet'a nie dostane :D

Odpowiedz
Cytat
xcinaz
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez xcinaz

Z tym sie zgadzam. Problem w tym, ze rozpatrujesz jedna reke na danym flopie, a powinno sie rozpatrywac caly range. Tak mi sie wydaje.
Prawda jest taka, ze na sucharach Ah, Kh ,Qh, Jh jestesmy zawsze w dupie w tym spocie i zawsze mamy trudnosc w rozgrywaniu naszego range'u. Wynika to z tego, ze jego range po prostu miazdzy nasz range.

Analiza dotyczyła danego flopa. Rozpatrywałem AK jako najsłabszą rękę z jego zasięgu. Jeżeli na najsłabszą rękę ten call jest b/e to oczywistym jest, że na cały range wypada dużo gorzej i najzwyczajniej jest EV-. Pomijając preflop po prostu na ten range, który mu dałeś call na TYM flopie jest nieprofitowy.

Juz sie nie bede powtarzal ale pisalem, ze on tam foldowal do 5betu itp. Ten range, ktory mu dalem to totalny top na ktory mamy w teorii equity, chcialem to tylko zobrazowac screenem. Jesli foldowal do 5bet'u tzn., ze te jego 3% albo jest przeklamane (przez mala probke) albo zle dobiera range.
W tej drugiej czesci tez piszesz o tych top 3%, wiec nie bede sie rozpisywal. Gdyby nie mial folda do 5bet'a to folduje te Qjs na snapie i nie patrze na to, ze za duzo folduje z powodow wymienionych przez Ciebie.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Czas: 305 minut
Hands: 2340
VPP: 1215

Cos sie nie moge skupic podczas gry i pojawilo sie klikando. Moze to juz przemeczenie, ciezko stwierdzic. W weekend troche odpoczne.
Pozdrawiam

Mam notke, ze we 3-wayu XC seta. On tu moze miec AcKx,AxQx itp. tak pograne i nie pusci na river. Z niszych flushy to 98 i 87s zostaje. Valubet river?

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Co do QJ zalozenia ze on ma jedynie w 4becie same nutsy sa smieszne. Dodatkowo ze on nigdy nie betuje flopa z AK i JJ rowniez. I to tyle w temacie.

QJ wg mnie xb.
Po 1. Struktura, pozycje i ilosc graczy. On tam praktycznie caly range powinien grac przez x
Po 2. Nie masz tam valuebeta. Bo te AcKx ze bedzie callowal to troche zbyt optymistyczne, bo co on wtedy chce lapac za blefy?Masz tam FH i nutsowe flushe do betowania na R

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez WirusOls
Co do QJ zalozenia ze on ma jedynie w 4becie same nutsy sa smieszne. Dodatkowo ze on nigdy nie betuje flopa z AK i JJ rowniez. I to tyle w temacie.

QJ wg mnie xb.
Po 1. Struktura, pozycje i ilosc graczy. On tam praktycznie caly range powinien grac przez x
Po 2. Nie masz tam valuebeta. Bo te AcKx ze bedzie callowal to troche zbyt optymistyczne, bo co on wtedy chce lapac za blefy?Masz tam FH i nutsowe flushe do betowania na R

+1
+1
+1
Sick, ze nie mozemy tu valuebetowac ale sie zgadzam z Toba. W czasie gry nie udalo mi sie tego wywnioskowac i pacnalem na river :). Dobrze, ze nie shipnalem :D :D.
Czas: 305 minut
Hands: 2435
VPP: 1300
Przekroczylem dzisiaj 60k hands:

Graphu nie wrzucam, nie chce sie sugerowac wynikami. Wrzuce jak ukoncze challenge. Ogolnie ciezko mi sie gralo ostatnie 2-3 dni. Dzisiaj najgorzej, czas sie dluzy, jestem senny, nie skoncetrowany, a kawa nie pomaga :(.
Jutro zobacze jak sie bede czul, najwyzej zrobie wolne.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Dzisiaj robie wolne, nalezy mi sie:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

siema.

czas: 470 minut
hands: 3024
VPP: 1870
hmmm? chyba spoko pograne

16k hands left. Moze w czwartek uda sie skonczyc :)

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

A nie wolisz od donka małego na T?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez WirusOls

3betujacy CO ma tam jakieś Tx, które po jego checku na turnie można wyeliminować, poprawcie mnie jeśli się mylę.

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

I na takim flopie w 2 graczy wali za 50% puli...

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez adamlowca

Napisane przez WirusOls

3betujacy CO ma tam jakieś Tx, które po jego checku na turnie można wyeliminować, poprawcie mnie jeśli się mylę.

Jak dostajemy 2 checki (turn i river) to mozemy lepiej okreslic range. Po za tym chcemy realizowac equity majac FD.

czas: 370 minut
hands: 3064
VPP: 1470

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Tx moim zdaniem poza Tobą tam nikt nie ma i właśnie tym checkiem to Ty dajesz im zrealizować Eq. CO ma najczęściej AK (AQ wydaje mi się ze by nie betowal takim sizingiem) wiec on na R będzie zawsze betowal dlatego wolę grać x/ship. Obie linie mi się podobają.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Napisane przez WirusOls
Tx moim zdaniem poza Tobą tam nikt nie ma i właśnie tym checkiem to Ty dajesz im zrealizować Eq. CO ma najczęściej AK (AQ wydaje mi się ze by nie betowal takim sizingiem) wiec on na R będzie zawsze betowal dlatego wolę grać x/ship. Obie linie mi się podobają.

Jak ja mam tripsa, a on TPTK to ile on ma equity na mnie? :) Nie za duzo, po za tym czy betne czy nie, to on i tak je zrealizuje. Xship mi sie nie podoba bo villain nie dostanie value od gorszego Ax'a, wiec najczesciej pojdzie checkdown.

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Ale jeśli Ty masz tripsa to oni mogą mieć Kq, kJ, qj clubsowe. To nie tylko AK są w jego rangu. Tzn ich rangu.

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

oj dzisiaj bylo spazzando, az wylaczalem sesje w pospiechu. Koncowe momenty challenge;u mi nie sprzyjaja. Caly czas zagladam do Hm2, zeby zerknac ile handow naklepalem i sie ropraszam.
Czas: 449 minut
Hands: 2770. Stoly sie dzisiaj fatalnie odpalaly. Gdybym chcial grac tylko nl 200 to bym mial maks 3 stoly :(.
VPP: 1561

Napisane przez WirusOls
Ale jeśli Ty masz tripsa to oni mogą mieć Kq, kJ, qj clubsowe. To nie tylko AK są w jego rangu. Tzn ich rangu.

3 kombo naliczyles FD, ktorych Co nie musi nawet 3betowac. Wole check z FD, zeby realizowac equity, wiec czekam tez Tx'y, zeby miec obstawiony range. No i dostajac check turn i river mam okreslony range villain'ow.
Mam nadzieje, ze ma to sens co napisalem. Po sesji juz nie ogarniam :D

Odpowiedz
Cytat
Johnii141 Autor wątku
Johnii141
PokerStrategist

Tragedia jest ze stolami na nl 200. Na setkach z reszta tez duzo gorzej niz przedtem. Przestalem sie napinac na te 80k rozdan, jesli zabraknie z 5k to nic sie nie stanie.

Czas: 330 minut
Hands: 1450
VPP: 810.
Wciaz bawia :D :D

Spoiler

Odpowiedz
Cytat