Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smart Rise - Spiny

704 Posty
98 Użytkownicy
243 Reakcje
40.3 K Wyświetlenia
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez XerofaN
co do spotow to AA zle zagrane. po co rise flop? po co rise turn? wywalasz wszystkie blefy i masz redraw do nut FD na T i jakby to nie byl jakis fish to dostaniesz tam call tylko od 2p/flush.

hmm czy źle? na taki mindonk robię raise bo widzę, że się zahaczył i każdy Kx + FD + jakieś SD i jakieś zaplątane Axy będzie płaciło. na turn może faktycznie już niepotrzebny raise bo.

Napisane przez XerofaN
drugi spot chyba jeszcze gorzej zagrany :P iso sredni mi sie podoba chyba wole x/b. na co go obstawiasz jak on gra limp/minrise? mi to raczej wyglada na jakiegos monstera typu JJ+. na flopie grasz x/r i chcesz call od czego gorszego?

fakt limp/raise nie wygląda słabo u niego i niepotrzebnie pchałem się w tego spota. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Ponawiam pytanie odnośnie evROI SPIN & GO

mam zaimportowaną statę do PT4 i znalazłem ze ma taką formułę, ktoś się orientuje czy jest dobra?

(((amt_expected_won / cnt_tourneys) + 500) / 1500 * ((1 - (amt_fee / (amt_buyin + amt_fee))) * 3) - 1) * 100

Odpowiedz
Cytat
C0rnel
PokerStrategist

ChipEV - This is the standard indicator found also in PT4. We use normally ChipEV per game, meaning the average amount of ChipEV won across all tournaments played by the player. In some cases there is also ChipEV per hand which means the total ChipEV won divided by total number of hands played.
SpinROI - We use same formula as is widely used by Spin players using PT4. SpinROI = ((chipEV per game + 500) / 1500 * (1 - rake) * 3 - 1) * 100. In other words it would be the All-in Adjusted Roi for player if the tournaments would be regular 3handed sit&go with 3*(Buyin-Rake) as the prize pool for each tournament.
SpinEV $ - Again SpinEV would be the All-in Adjusted Won $ for player if the tournaments would be regular 3handed sit&go with 3*(Buyin-Rake) as the prize pool for each tournament. Formula for individual tournament result is SpinEV = Buyin * SpinROI

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

To że jest to standardowy wskaźnik w PT4 to ok, ale statystyki jako takiej to nie znalazłem żeby można było ją wykorzystać np do wykresu.

ok, czyli tak jak myślałem nie uwzględnia mnożników i jest liczone jak dla zwykłych SnG. W sumie i tak to jest mało istotna stata, bo do czego nam może się przydać :f_confused: chyba tylko do trwania w fikcji ile to można wyciągnąć kasy z tego pokera gdy nie ta wariancja:f_rolleyes:

Z resztą wszystkie staty ev są nieważne, liczy się to co w cashierze:f_drink:

W dalszym ciągu pogrywam Twistery 2E, ostatni tydzień podchodziłem do gry z zupełnie innym nastawieniem, nie zastanawiałem się jakie to są stawki tylko liczyła się dobra gra. Swoje wydumane ego odstawiłem do kąta i z czystą głową siadałem do sesji. Mimo, że miałem sporo sytuacji "tiltogennych" to nie wściekałam się i grałem swoje. Tak to wygląda grając spokojnie:

Wiadomo, nie uniknąłem błędów i zdarzały się sytuacje że byłem za bardzo agro, ale na tych stawkach standardem chyba jest, że goście callują 2 streety z air, a na 3 strzała często pokazują ostatnią parę:f_love:
Gdyby jeszcze $$ się zgadzały to by było całkiem super. Póki co myślę, że do końca miesiąca tu zostanę.
Zwłaszcza że w tym tygodniu czekają mnie mini remonty w mieszkaniu więc będzie mniej czasu na gierkę.

Póki co ten miesiąc:

Widać, że jak zwykle zacząłem z falstartem ale teraz wszystko się dobrze układa. Dobrze by było zamknąć miesiąc z wynikiem >100chEV/game:f_cool:

A od listopada wracam na P*. Planowy stellar wyrobiłem więc dodatkowe 50$ czeka w bankrollu, a kolejny stellar czeka na uwolnienie, może się uda jeszcze w tym roku:f_confused:
"we will see what time will tell" jak to mówił klasyk:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Napisane przez gruszka
Z resztą wszystkie staty ev są nieważne, liczy się to co w cashierze:f_drink:

Wiadomo:f_love::f_love: :f_love:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Ashikaga ty jesteś w SS prawda? czy aplikowałeś tam z gierkami ze spinów czy z iPokera też?

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

nie gralem twisterow ale raczej nie jest zle. na spokojnie cisnij dalej i bedzie dobrze. tak ci jeszcze podpowiem, ze im wiekszy cev tym mniejsza wariancja.

Odpowiedz
Cytat
spajson
PokerStrategist

tak spojrzałem ile zagrałeś twisterów i porównałem do swoich za 1 euro, widac roznice zwłaszcza w chipEV/turniej i czerwona ucieka. Ja swoich sil probuje dopiero od poczatku pazdziernika, moj wykres

Spoiler

GL

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

pewnie za duzo stolow grasz spajson albo za latwo sie poddajesz. za malo agresji. na tych stawkach to czerwona nie powinna za bardzo uciekac a wrecz moze nawet isc w gore. pracuj nad gra.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

zgadzam się z XerofaNem, lepiej mniej stołów a lepsza jakość i więcej agresji:f_cool:
poza tym nauka nauka nauka i dużo z zakresu mindsetu, przyda się prędzej czy później:f_thumbsup:
masz silvera to poogladaj sobie serie uczniaka czy moskvyaka ze spinów, zawsze coś przydatnego z tego Ci zostanie
GL

Odpowiedz
Cytat
spajson
PokerStrategist

dzięki za rady, właśnie dlatego wpłaciłem trochę kasy na titana, żeby wyrobić srebro i obejrzeć te filmy:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Mało gram w tym tygodniu Twisterów, może by się uzbierało ok. 100:badteeth: ale remoncik ważniejszy i może jak będzie skończone do żonka przychylniejszym okiem spojrzy, jak mnie poker pochłania wieczorami :profit:
Może w niedzielę będę miał okazję na dłuższa sesje na iPokerze, zostało niewiele do końca miesiąca więc pasuję nadrobić zaległości i dźwignąć w górę czipsy. Poza tym brakuję mi ok. 500WHp do dodatkowych 50E bonusu z punktów, tak że jest o co walczyć:f_thumbsup:

BTW. muszę się pochwalić, że jestem w trakcie robienia swojej pierwszej naleweczki:f_love:
Wybór padł na pigwę, wiec już w słoiczku zalana spirytusikiem (oczywiście domowej roboty) czeka na kolejne etapy "produkcji" :f_cool:
Pierwsza degustacja najwcześniej za pół roku:why:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Chyba trzeba wcześniej wrócić na starsy i powalczyć o okrągłą bańkę:f_drink:

Spiny od 0,50$:f_confused: ciekawe czy to na stałe:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Kolejny tydzień za mną na iPokerze, niestety tym razem nie taki udany. Po pierwsze słaby run mnie dopadł a na dodatek moja gra była delikatnie powiedziawszy chujowata :f_cry:
Z ilością gierek nie było tak źle bo w niedziele trochę nadrobiłem no ale niestety jakość...:why: Widać to najlepiej po czerwonej, jakby dostała jakiejś zapaści i opadła na samo dno. Z taką grą nie ma co liczyć na sukces.

Tak czy inaczej jeszcze niecałe 2 tygodnie i się zawijam z iPokera.
Zwłaszcza że na p* kolejna promocja z milionem w roli głównej. Po powrocie na spiny miałem zacząć od 3$ ale chyba nie ma sensu i lepiej wbijać na 5$. Zwłaszcza że większość fiszy przeniesie się z 3$ -->5$ <--7$, co by powalczyć o miliona. Rake jest o 1% większy niż na 3$ i 7$ więc i gra musi być lepsza, ale myślę że większa ilość słabych graczy to zrekompensuje więc przemawia to na korzyść 5$ Spinów.
Z tego co wyczytałem to promocja będzie trwała do końca listopada więc jeszcze jest sporo czasu na gierkę, ale jak wiadomo czas to pieniądz i szkoda każdego dnia opuszczonego więc pewnie będę miksował roomy do końca miesiąca a od listopada regularnie na P*:f_drink:

A jak Wy się zapatrujecie na tą promocję? Zmieniacie stawki z uwagi na prawdopodobny przepływ rybek do innego akwarium?

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

I jeszcze jedna ważna kwestia prawdopodobieństwo trafienia mnożników jest dużo gorsze w promocyjnych spinach.
Regularne spiny :spade: :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: :diamond: :club: Promocyjne spiny
x12,000 3 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 3 in 10,000,000 (do wygrania Milion$$)
x240 - 50 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 40 in 1,000,000
x120 - 100 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 80 in 1,000,000
x25 - 1,000 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 500 in 1,000,000
x10 - 5,000 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 1000 in 1,000,000
x6 - 75,000 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 75,000 in 1,000,000
x4 - 198,653 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 189,770 in 1,000,000
x2 - 720,194 in 1,000,000 :heart: :diamond: :club: :spade: :heart: 733609 in 1,000,000

Od mnożników powyżej x6 różnice są kolosalne, więc trafienie x10 wciągu tej promocji jest mega słabe nie mówiąc już o wyższych.
Czy warto?:f_confused:

Odpowiedz
Cytat
andresix
Oldschool Grinder

Tez sie nad tym zastanawiam, aktualnie zaczalem shotowac 7$ no ale pokazała sie promocja i glod wczoraj gram tylko na 5$ choc te mnozniki mnie martwią...

Na 3 i 7 jest znacznie lepiej, pytanie czy poziom teraz tam nie wzrosnie, bo wszyscy rekreacyjni gracze poszli na one time ;)

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

3$ jakoś więcej graczy na których mam staty , także coś na rzeczy jest.

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

No oczywiście. Widać różnicę nawet na 15$!!! :) Wszyscy chcą hitnąć 1kk

ONE TIME!!!! :f_eek: .... Kurwa znow 10$ ------ jebane starsy 14 raz z rzędu 10$

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Nie ma co czekać, trzeba korzystać z każdego dnia bo taka ławica rybek szybko się nie powtórzy.
To co się dzieje na tych 5$ to głowa mała, zwłaszcza na x2 gdzie fiszki nie mają zamiaru nawet walczyć o taką pulę :f_thumbsup: All in z any two:f_drink:
Wczoraj zasiadłem na 30min sprawdzić jak to wygląda

edit: nie ma co zaśmiecać bloga byle wykresami z zerową próbką

Szkoda, że nie miałem więcej czasu na grę wczoraj bo zapowiada się ciekawie. Dzisiaj nadrobię ten czas i powalczę dłużej.

BTW. Kurczę, może jakbym pograł dłużej to do mnie by ten milion$$ poleciał :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

probka mniej niz zerowa, taki wynik to na kazdych stawkach mozna osiagnac w 11 gier. jak po 500 bedziesz mial ponad 100 to bedzie b. dobrze.

Odpowiedz
Cytat