Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smart Rise - Spiny

704 Posty
98 Użytkownicy
243 Reakcje
40.3 K Wyświetlenia
KuroiYami
PokerStrategist

wez wstawiaj te handy w jakimś ładniejszym formacie, bo ciezko sie czyta :|

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

nie znam sie na tym.... to sie wypowiem :coolface:
myslisz ze czesto gosc gra limp/call z TT, AK czy 66? nie dales mu w ogole FD, ktory mysle bedzie stanowil jednak spora czesc jego range. czemu tak malo 6xow mu dales?

co do rozegrania jak widzisz z wyliczen dosc close spot, chociaz mysle, ze zle wyliczenia wiec raczej call, a jak mu dorzucisz inne FD to pewnie ez call ;)

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

sporo widziałem akcji limp/call z AA, KK gdzie chcieli być tricky czy inne słabe pockety , stąd dorzuciłem te ręce. Chociaż faktycznie pierwszy range zdecydowanie za bardzo tight i spokojnie można go poszerzyć o większość 6xow czy nawet FD i mamy wtedy spokojnie calla.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Początek nowego miesiąca więc podsumuje moje plany wrześniowe

Twister: 1000SnG :f_thumbsup: --> 1109
PT4 for free - 1250WHPs :f_drink: --> PT4 odebrany
Mindset - 8h (mindset monday, artykuły) :f_drink: --> 8h głównie Mindset Monday+kilka artykułów
Nauka - 8h (session review, analiza, filmy ze spinów, HU) :f_drink:--> 12h z nawiązką, głównie filmiki Uczniaka+kilka SR

Siłownia -12x :f_mad:--> 4
Basen - 8x :f_mad: -->2
Waga - <80kg :f_mad: --> 83 kg

Książka - 1 :f_drink: --> 1 - biografia Paula Mersona - nie polecam

Z planów pokerowych udało się wywiązać nawet z nawiązką, ostatnie 2 tygodnie dużo czasu poświeciłem na naukę. Póki co nie przekłada się to na wynik finansowy ale na grę myślę, że już tak. Po zeszło tygodniowym zachwycie dobrym runem i podniecie jak to ładnie zielona idzie w górę dostałem mocnego kopa w dupę i Szanowna Szmata Wariancja przypomniała o swoim istnieniu sprowadzając mnie brutalnie na ziemię.
Tak to właśnie jest jak się pochwalisz i wydaje ci się, że niszczysz stawki :badteeth: Szanowna Pani szybko się upomni i pokaże Ci gdzie Twoje miejsce. Więc koniec z podnietami po dobre sesji, bo liczy się longrun:facepalm:

Wynik chev/game 59 nie jest zły ale może być zdecydowanie lepszy. Szkoda że zielona tak daleko odjechała od żółtej.
40k chips poniżej EV!!?? Jak żyć:why:
Pora kolejny trzeba spiąć dupę i cisnąć dalej, nie ma innej opcji, przecież w końcu odda:fouet:

Z planów jakie miałem do końca roku:
1. Wyrobić First Depo Bonus na WH - pozostało mi 14 dni do końca bonusu, więc spoko:f_thumbsup:
2. Wyrobić First Depo Bonus na FTP - 60 dni - chyba z tego zrezygnuje jednak i pozostanę na iPoker, ewentualnie powrót na P*.
3. Wyrobić stellar na P* - brakuje już tylko ok 550VPP, może pokuszę się na wbicie kolejnego, tylko czy 5k VPP jest realne na 7s do końca roku? w moim przypadku może być ciężko pyknąć ponad 2,2k spinów, grając w październiku głównie na iPoker.

Poza tym zawsze mogę wrócić na P* wcześniej, wystawie tylko ofertę na staking na 7$Spiny podepnę wykresy z moich ostatnich potyczek na 7s a wtedy Inwestorzy sami się znajdą, zapraszam :roto2:

w następnym poście plan na październik:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Na październik moje plany nie różnią się znacznie od wrześniowych, może być problem z ilością gierek bo jakaś fucha pojawia się na horyzoncie i może ograniczyć mój wolny czas po pracy. Więc zobaczymy co z tego wyjdzie.

Październik
Twister - 1000
Spin - 250 (550VPP)
Mindset - 8h (filmiki, podcasty, artykuły)
Nauka - 8h (session review, analiza, filmy ze spinów, HU)

Siłownia -12x
Basen - 8x
Waga - <80kg (obecnie 83kg)
Książka - 1x

Bankroll - 128$ :f_cry: uwzględniam tylko to co na iPoker
step 1. BR < 200$ - gram Twistery za 2E
step 2. 250 < BR < 500 - gram Twistery za 5E, gdy spadnę do 200$ wracam do pkt 1.
step 3. 750 < BR < 1000 - zaczynam shoty na 10E ze stop lossem 25bi, gdy spadnę do 500$ wracam do pkt 2.
step 4. BR > 1000$ - gram tylko SnG 10$

Bankroll się szybko kurczy i nie pozostaje mi nic innego jak od poniedziałku zacząć walczyć z Twisterami 2E. Czasem warto zrobić krok w tył aby móc zrobić dwa do przodu

Ten miesiąc mam zamiar podciągnąć się z nauką jeszcze bardziej i częściej robić SR co by wyłapywać błędy. Wtedy może uda się przekroczyć 80chEV/game. Dobrze by było, żeby zielona też ruszyła w górę i na to najbardziej czekam:f_drink:
Ostatnie jazdy w górę i w dół z bankrollem, się częściej w dół, wymęczyły mnie maksymalnie. Zastanawiałem się wielokrotnie czy tak beznadziejnie gram, czy klikam bezmyślnie, czy robię coś źle? Czy to może wariancja? Analizowałem nie raz swoją grę i nie było tak tragicznie i większość decyzji była słuszna, przynajmniej w mojej opinie. Zdarzały się też błędy co oczywiste, ale nie było to notoryczne.
Pytanie czy faktycznie tak jest jak mi się wydaje? Nie dowiem się dopóki ktoś ogarnięty nie przeanalizuje mojej gry, jestem coraz bliższy decyzji żeby wziąć kilka godzin coachingu, tylko nie wiem do kogo się zwrócić?
Macie może jakieś propozycję? Najlepiej kogoś ze Spinów min 15-30$, bo taki mam cel długoterminowy, a iPoker to tylko krótki przystanek.
Tak więc w październiku próbuje odbudować bankroll na iPoker a listopadzie już Spiny najlepiej z coachingiem:f_drink:

Jest moc, jest motywacja a więc lecimy z tym koksem:f_thumbsup:
WML:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Zajebisty kawałek :f_love: świeży Miłosz
Zero propozycji, pewnie nie ma nikogo godnego polecenia ze spinów albo nikt tego nie czyta....:f_confused: whatever...

Ostatnie 2-3 dni klikam 2E i stwierdzam że nie umiem grać na tak niskich stawkach, na wyższych też nie gram dobrze ale przynajmniej się staram i jest jakaś większa motywacja:facepalm: a tutaj siadam i klikam bez pomysłu bo uważam się za wymiatacza i niszczę te stawki:roto2:
Co za bzdura... problem to moje ego i dziwne przeświadczenie, że należy mi się więcej niż mam a na tych stawkach wystarczy klikać a wyniki same przyjdą bo wszyscy grzecznie będą oddawać żetony. A wiadomo, że jest zupełnie inaczej:spit:
Dużo pracy przede mną, tej mentalne i pokerowej...
nutka

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

w spinach bardzo wazny jest mindset. widac od razu ze masz z tym jakies problemy. ciezko mi ci doradzic gdyz nigdy nie rozwijalem sie specjalnie w ta strone, bo nie czulem takiej potrzeby. czasem chodze przybity jak przegram ze 30 BI i ceV jest slabe (np wczoraj :P), ale jak wiem ze gram dobrze to moge i tylko szczescia zabraklo to moge 50BI przegrac i mnie to az tak nie ruszy. kwestia nastawienia, swingi potrafia byc tu spore. musisz sie na to przestawic. jak dostaniesz nagle 10 coolerow czy suckout i chcesz rzucac myszka itp to nie jestes gotow do gry w pokera. trzeba sie odciac emocjonalnie od tego jesli wiazesz z pokerem jakies powazniejsze plany.

podobnie mindset jest twoim problemem jesli chodzi o to bezmyslne klikanie. jak wiesz ze zaczynasz grac bez sensu bo "niszczysz" te stawki to zrob se chwile przerwy i od nowa podejdz do sesji z nastawieniem ze kazdy zeton jest wazny. moze pomysl ze jak zagrasz na tych 1E jeszcze lepiej to szybicej pograsz na 2E.

na ps podobno jest troche materialow na ten temat. sa tez ze 2-3 inne blogi o spinach, ktore maja w sobie sporo value w tym temacie.

Odpowiedz
Cytat
spajson
PokerStrategist

gdzie w pt4 ustawia się ta statystyke chipEV per game>

p.s. kropa

Odpowiedz
Cytat
tematznany
Oldschool Grinder

PT4 for free - 1250WHPs

ile to rake i twister za 2 i 5?

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez tematznany
PT4 for free - 1250WHPs

ile to rake i twister za 2 i 5?

125 euro raku - grałem Twistery za 5E - wychodzi 358 sztuk do rozegrania

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez spajson
gdzie w pt4 ustawia się ta statystyke chipEV per game>

p.s. kropa

nie ma jej standardowo w PT4, trzeba ją sobie stworzyć lub najprościej zaimportować.
Tu znajdziesz staty do PT4

Odpowiedz
Cytat
spajson
PokerStrategist

dzięki :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez XerofaN

Spoiler

w spinach bardzo wazny jest mindset. widac od razu ze masz z tym jakies problemy. ciezko mi ci doradzic gdyz nigdy nie rozwijalem sie specjalnie w ta strone, bo nie czulem takiej potrzeby. czasem chodze przybity jak przegram ze 30 BI i ceV jest slabe (np wczoraj :P), ale jak wiem ze gram dobrze to moge i tylko szczescia zabraklo to moge 50BI przegrac i mnie to az tak nie ruszy. kwestia nastawienia, swingi potrafia byc tu spore. musisz sie na to przestawic. jak dostaniesz nagle 10 coolerow czy suckout i chcesz rzucac myszka itp to nie jestes gotow do gry w pokera. trzeba sie odciac emocjonalnie od tego jesli wiazesz z pokerem jakies powazniejsze plany.

podobnie mindset jest twoim problemem jesli chodzi o to bezmyslne klikanie. jak wiesz ze zaczynasz grac bez sensu bo "niszczysz" te stawki to zrob se chwile przerwy i od nowa podejdz do sesji z nastawieniem ze kazdy zeton jest wazny. moze pomysl ze jak zagrasz na tych 1E jeszcze lepiej to szybicej pograsz na 2E.

na ps podobno jest troche materialow na ten temat. sa tez ze 2-3 inne blogi o spinach, ktore maja w sobie sporo value w tym temacie.

Najlepsze jest to, że ja to już wiem i od jakiegoś czasu dużą wagę poświęcam na swój mindset i zdawało mi się że się ogarnąłem. Bez dobrego mindsetu nie ma co liczyć na dobre wyniki w takich gierkach. Wiem coś o tym bardzo dobrze bo przerabiałem to już na Spinach.
Problem mam taki, że moje nastawienie bardzo zależy od wyników, jak sesja na plus to wydaje mi się, że jest dobrze, mindset działa prawidłowo, rozwijam się, gram coraz lepiej i jest gitara. A wystarczy kilka sesji na minus i już pojawiają się wątpliwości, niepewność, frustracja i tilt w trakcie gry. Mimo, że w trakcie analizy i SR wychodzi że zagrania były poprawne ale akurat cooler, badbeat, cokolwiek... Mimo, że wg EV wygrałem to w kasie ubywa i robię się zły, zniechęcony i wpadam w tilt, całe sedno bycia results oriented.
Walczę z tym i muszę to pokonać bo bez tego nie ruszę do przodu i co najważniejsze do zmiany tytułu bloga :f_drink:

Dziś z lepszym nastawieniem spróbuje powalczyć z Twisterami za 2E, zobaczymy ile z tego wyjdzie:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Tak jak obiecałem pograłem sobie wczoraj twistery z lepszym, dużo lepszym nastawieniem. Prze krótką sesją poczytałem sobie ostatnie swoje wpisy, kilka afirmacji w głowie i zacząłem grać.
Początkowo grało mi się całkiem nieźle i byłem opanowany bo nie miałem sytuacji które by sprawdziły mój mindset. Mimo że byłem ok. 7bi w plecy grałem cały czas swoje.
Później zaczęło się wesoło:
mnożnik x6

po raz kolejny mnożnik x6 i to zaraz po tej sytuacji:

i kilka innych podobnych sytuacji gdzie mimo że miałem 70-30% szans na wygraną przy showdown to magic river i out.
Ale o dziwo śmiałem się z tego i w ogóle nie byłem zły. Wstałem rozprostowałem kości, napiłem się wody i grałem dalej.
Zero tiltu, oby tak trzymać dalej:f_thumbsup:

BTW: z A6o chyba trochę overplay z mojej strony. Aczkolewiek obstawiałem go na wysokiego asa lub FD więc tu się dużo nie pomyliłem. Co o tym sądzicie?

Pograłem dalej w spokoju i na koniec byłem zadowolony.
Pytanie czy dlatego, że skończyłem na plusie mimo takich akcji czy że dobrze grałem:f_confused: jestem results oriented więc raczej to pierwsze, jakby ta sesja była na minus i byłbym tak samo zadowolony wtedy byłby 100% sukces. Póki co jest połowiczny bo nie tiltowałem a miałem ku temu powody.

Tak czy inaczej wczorajsza gierka:

PS. Mając nową state w PT4 evROI%, sprawdziłem sobie wynik z września i wyszło, że byłem ok.126bi poniżej EV:f_o:

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Ale miałeś evROI% domyślnie z PT4 czy sam sobie, z wzoru gdzieś na forum, zrobiłeś statę i ją używasz?

Jak użyłeś domyślnej evROI to wynik nie będzie miarodajny. Nie uwzględnia przeliczników.

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

watpliwosci, niepewnosc itp to chyba w miare normalne jak masz dluzszy okres b/e lub na minus. tez zaczynam watpic ale nigdy nie tiltuje i nie spazzuje. Spiny sa baaardzo wariancyjne wiec albo szybko to popraw albo zostaw to ;)

jak nie potrafisz sobie radzic z przegrana to moze rob jak niektorzy i nie patrz na wyniki. sa tam jakies szkoly ze na koniiec sesji, raz w tygodniu 2 razy w miesiacu. ja tam nie wiem, nie korzystam i patzre caly czas w pt4 jak leca zetony xD

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

co do spotow to AA zle zagrane. po co rise flop? po co rise turn? wywalasz wszystkie blefy i masz redraw do nut FD na T i jakby to nie byl jakis fish to dostaniesz tam call tylko od 2p/flush.

drugi spot chyba jeszcze gorzej zagrany :P iso sredni mi sie podoba chyba wole x/b. na co go obstawiasz jak on gra limp/minrise? mi to raczej wyglada na jakiegos monstera typu JJ+. na flopie grasz x/r i chcesz call od czego gorszego?

lepiej sobie dodaj state Spin ev ROI, bo ev roi to nie wiem po co jest :P
stata eVchips/game wydaje mi sie ze jest std w pt4 ale moge sie mylic.

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Napisane przez XerofaN
lepiej sobie dodaj state Spin ev ROI, bo ev roi to nie wiem po co jest :P
stata eVchips/game wydaje mi sie ze jest std w pt4 ale moge sie mylic.

Tak ale spin evROI tzreba samemu stworzyć w PT4

a evchips/gre nie ma w standardzie

Odpowiedz
Cytat
XerofaN
PokerStrategist

nie trzeba, mozna sciagnac xD mowie ze nie pamietam czy bylo czy sciaganlem czy co, ale wiem ze na pewno lepiej na tamte patrzec.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez Ashikaga
Ale miałeś evROI% domyślnie z PT4 czy sam sobie, z wzoru gdzieś na forum, zrobiłeś statę i ją używasz?

Jak użyłeś domyślnej evROI to wynik nie będzie miarodajny. Nie uwzględnia przeliczników.

Nie jest to domyślna stata, ściągnąłem ja ze strony pokertackera, nazywa się: evROI SPIN & GO

a taką ma formułę:

(((amt_expected_won / cnt_tourneys) + 500) / 1500 * ((1 - (amt_fee / (amt_buyin + amt_fee))) * 3) - 1) * 100

Ktoś potrafi rozszyfrować ten wzór? dobrze w takim razie jest to liczone?
czy chodzi o to?
((chEV?? / turniej)+500) - 1500 * ((1-(rake?? / bi+rake??))) * 3) -1) *100
pierwszy człon to nie jest wzór na ev ICM? czy coś mieszam?

Odpowiedz
Cytat