Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Smart Rise - Spiny

704 Posty
98 Użytkownicy
243 Reakcje
40.3 K Wyświetlenia
tematznany
Oldschool Grinder

Napisane przez XerofaN

Napisane przez Oxidosis
Unk tutaj Qx nie zrzuca, FD też zazwyczaj nie. Wg mnie stak off i jesteśmy happy, jednak as played bet turn jest obvious. Czemu dałeś mu free karte na river?

+1

chociaz chyba bardziej sklanialbym sie do bet/call F, i jak gra x gram malego beta na T.

+2 ;)
dokładnie taka sama linia

P.S zna ktoś odpowiedź?
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=428683

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

niestety nie pomogę Ci, nie ogarniam HM2:|

Od piątku zjechałem na 15s bo na 30s ostatnio dostaje wpierdol i nie wpływa dobrze to na moją pewność i podejmowane decyzję. Muszę odbudować się na piętnastkach tak więc pewnie ten tydzień pogram na tym poziomie a po weekendzie jak będę dobrze się czuł to wrócę na 30s.

Jednak jest spora różnica między 15-30s, zwłaszcza w ilości regów i częstotliwością gry z 2 fiszami na 15s jest bardzo częste.

Ciekawa linia fisza.
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/17864310_85E9C65D52

Sam siebie nie poznaję, że potrafiłem zrzucić króliki:coolface:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/17876980_ADFADF0229

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Czemu taka linia pre z KK?

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

Wstawiałbyś jakieś ciekawsze spoty :P
a nie jakieś super std-owe :P

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez maklakiewicz

Większe EV+ niż 3bet i dlatego też:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/17907715_D9DA6A8BA4

Napisane przez KuroiYami
Wstawiałbyś jakieś ciekawsze spoty :P
a nie jakieś super std-owe :P

Coś dla Ciebie :coolface:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/17906220_6FB7EBDA17

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Napisane przez gruszka

Rozumiem, ale.... źle zagrane, bo przegrane ;)

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Powrót na 15s...

...mógłby się zakończyć miłym prezentem ale niestety udupiłem 100x :ayfkm:
Trochę szkoda bo gościu był spokojnie to ogrania, ale kilka spotów skopałem, nie wszedł mi jeden flip z KJo vs Ax, na flopie siadł Kx dla mnie ale niestety na river Ax i pula poszła do niego. Później walka na odrobienia strat, akcje push/fold i skończyło się na wtopie...
Następny musi być dla mnie i to taki soczysty BigJackpot x10 000 :truestory:

btw. Coś na tych piętnastkach lepiej te jackpoty latają:thinking:

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Ten co wogle trafia mnożniki....

Odpowiedz
Cytat
nuskei
Poker Player

Napisane przez gruszka

Na 15s wieksze EV bedzie mial 3b do 90

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Napisane przez Ashikaga
Ten co wogle trafia mnożniki....

oj tam oj tam, systematycznie raz w miesiącu _cool:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Panowie szukam dobrych słuchawek bezprzewodowych macie jakieś sprawdzone z dobrym brzmieniem?
Fajne są takie tylko trochę drogie, więc szukam tańszych.
Jakieś typy?

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Zero wskazówek, pewnie nikt nie używa bezprzewodowych słuchawek, ciekawe dlaczego? :thinking:
Może jest jakiś znawca tematu, który by doradził na co mam zwrócić uwagę przy zakupie? wiadomo, że nie szukam jakiś super pro, bardziej mi zależy żeby fajnie brzmiały i były wygodne.

Odpowiedz
Cytat
C0rnel
PokerStrategist

Napisz do CuAT'a :D on sie chwalił słuchawkami na vlogu to pewno ogarnia temacik

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Napisane przez C0rnel
Napisz do CuAT'a :D on sie chwalił słuchawkami na vlogu to pewno ogarnia temacik

Za stówkę + dobrą whisky powinien Ci je opchnąć.

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

No nie wiem czy tak tanio by je pogonił☺

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Przymierzałem się do wrzucenia jakiegoś tygodniowego podsumowania ale PS wali w chu%& i co chwilę się resetuje połączenie. Więc zamiast wykresu coś co w ostatnie kilka/kilkanaście dni najczęściej oglądam na strategii

Spoiler

Gdyby nie kilka ciekawych blogów na strategy to pewnie już bym sobie dał spokój z tą stronę, nie dość że treści słabe i nijakie, materiałów edukacyjnych niewiele (przynajmniej do spinów ale w innych formatach też cudów nie ma) to jeszcze problem żeby wejść na stronę.
"Największa szkoła pokerowa" ?? naprawdę :wtf:
GG Strategy :spit:

Pokerowo:
Ostatni cały tydzień na 15s z dobrym wynikiem, a od wczoraj wracam powoli na 30s.
Sportowo jest progres, siłownia póki co 5x więc powinienem wyrobić do końca miesiąca z planem minimum, a na baseniku jest moc - ostatni wypad i 43długości:sfishg:
Więcej nie chce mi się pisać bo i tak za raz mnie pewnie wyjebie z tej strony:roto2:

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Luty nareszcie się skończył, piszę nareszcie bo nie był to zbyt udany pokerowo miesiąc dla mnie, zwłaszcza pierwsze 2tyg gdzie grałem mega padakę, zdarzyło się kilka razy wpaść w tilta i ogólnie był to słaby okres grania. Później na tydzień zszedłem na 15s żeby nabrać pewności i na nowo znaleźć przyjemność z gry. Całkiem to wyszło przyjemnie i cev zadowalający choć to mała próbka. Ostatni tydzień powrót na 30s, spokojna gra i cev w okolicach 50.
Luty:

Poker
Spiny - 1595/1500
Nauka - 21,5/30h

Mindset - 3,5/4h

Z planów pokerowych grind wyszedł mi najlepiej (przynajmniej ilościowo, nie myląc z jakością)
mindsetowo może być ale ciągle muszę się w tej kwestii szkolić bo jestem ciągle wrażliwy na gorsze okresy,
naukowo muszę przycisnąć w marcu więcej, zwłaszcza w pracy nad swoją grą poza stolikami. Muszę znaleźć kilka osób chętnych z teamu do regularnej analizy i wziąć się za to na serio bez zbędnego przekładania na później.

Body&Soul
Siłownia - 8/8x
Sport (basen/squash/siatkówka) - 4/4x

Książka - 0/1
Chillout - 6/4x

Tu największy progres, w końcu ruszyłem dupsko i zacząłem regularnie chodzić na siłkę i basen. Nie ma co ukrywać ale gdyby nie ten challange to pewnie dalej bym gnił i przekładał to na inny raz. Generalnie w lutym byłem 8xsiłownia+3xbasen+1x squash. Jednak trochę źle to rozegrałem wybierając jako kare wpłatę na cel charytatywny, bo miałem kilka razy myśli, żeby nie iść na siłownię/basen bo przecież nic się nie stanie a jak zawalę to przecież dzieciaki na tym skorzystają. W skrócie próbowałem usprawiedliwiać swoje lenistwo, a kara przecież miała mnie mobilizować. Ostatecznie wygrałem z lenistwem i cel został zrealizowany. Na basenie skończyłem ostatnią wizytę w miesiącu z wynikiem 1250m (50x25m) więc i tu znacząca poprawa --> mission completed
Mimo wszystko na Hospicjum wpłacam 100PLN, za wyciągnięcie mnie z domu dzięki czemu czuję się zdecydowanie lepiej fizycznie. Co prawda to tylko PLN a nie $$$ ale zawszę to jakieś wsparcie.
Na marzec planuję podobne wyzwanie, tylko że jako karę wezmę coś nie charytatywnego, żeby mieć większą mobilizację i brak możliwości usprawiedliwiania. Może jakiegoś największego trolla na strategii?:coolface: Wysyłać kandydatury:truestory: Jak nie osiągnę planu minimum, czyli 12 razy na sportowo, nasz bohater dostanie 100$:profit:

Na kolejny miesiąc nie będzie dużej różnicy w planach. Na pewno w marcu mi spadnie trochę volume ze względu na kilka wyjazdowych weekendów + święta, poza tym nie chce w tym miesiącu mieć parcia na ilość a bardziej na jakość. Poza tym jak już wspominałem muszę bardziej się przyłożyć do nauki i analizy swojej gry co też będzie miało przełożenie na grind.

Marzec

Poker
Spiny - 1250
Nauka - 30h
Ręce do analizy - min.60
Mindset - 4h

Body&Soul
Siłownia - 8x
Sport (basen/squash/siatkówka) - 4x
Książka - 1
Chillout - 4x (dni całkowicie wolne od pokera)

Oby ten miesiąc był początkiem pasma sukcesów :coolface:
GL

Odpowiedz
Cytat
Oxidosis
BlackMember

Moze najwiekszego pechowca? Jak tak, to skladam kandydature :coolface:

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Jak się czułeś wchodząc pierwszy raz na 15s, a jak w momencie w którym z 30s zszedłeś na 15s? Chodzi mi o to, czy kiedy wchodziłeś pierwszy raz gierki wydawały Ci się trudniejsze niż jak potem zszedłeś z wyższych stawek na nie?

Odpowiedz
Cytat
gruszka Autor wątku
gruszka
PokerStrategist

Oxi no coś Ty? ty pechowcem? przecież lecisz nad EV:roto2:

Ale jak nikt nie zgłosi jakiegoś forumowego trolla to z racji, że Twój wpis był pierwszy to kasa poleci do Ciebie jak nie podołam wyzwaniu :profit:

Odpowiedz
Cytat