Tu też dam kropę, aczkolwiek jeszcze nie te limity, powodzenia!
Napisane przez gruszka
Napisane przez dawidcz
Masz jakieś źródła czerpania wiedzy na temat spinów ?![]()
Planuję pograć te gierki bo z tego co czytam jest tam bardzo dużo randów ale pasowało by się do tego przygotować![]()
Teraz moim źródłem wiedzy tajemnej jest SS
![]()
Jeżeli wcześniej nie grałeś zacznij od materiałów na Strategy, nie ma tego wiele ale zawsze można coś wyłapać.
I zastanów się czy jesteś gotowy na masę coolerów, badbeatów, swingów i innych chorych akcji, jak nie jesteś na to gotowy to lepiej nie zaczynaj:truestory:
Jak pograsz i będzie Ci pasowało to może wtedy do SS?:thinking:
Na razie pogram na jedynkach i zobaczymy, walnę kilkaset turków i ewentualnie wkleję wynik to zobaczymy czy się "nadam". Oczywiście pasowało by zrobić kilka k próbki ale pewnie na mniejszej ilości będzie coś wiadomo

-->> Mission Completed <<--

Trzeba umieć cieszyć się i doceniać nawet te najmniejsze rzeczy. Dla jednych jest to normalka i nic szczególnego, dla mnie to kolejny etap w pokerowej drodze. Platyna pierwszy raz wbita na starsach i nie zamierzam już jej oddawać
Na 2016 rok nie widze innej opcji jak SUPERNOVA a może dwie
Platynowy plan udało się zaliczyć przed czasem dzięki ostatnim 3 dniom na 30s, dzięki temu nie musiałem siedzieć ponad siły w ostatnie dni, no i mogę się wyluzować na święta.
Póki co podsumowanie 15s

Tak jak pisałem wcześniej, szału nie ma i zawsze mogło być lepiej. Pierwszy raz zobaczyłem zieloną i ku mojemu zaskoczeniu nie odbiega prawie w ogóle od EV. Spodziewałem się, że lecę grubo nad EV:coolface:
No i początki na 30s

Na tak małej próbce na 30s jedno co mi się rzuciło w oczy to mniej fiszy i więcej regów (co prawda większość z nich jest słaba i przegrywająca), więcej jest też gierek na stole bez fisza za to z samymi regami.
Chociaż i trafiają się gierki, że masz na stole 2 fiszów i mnożnik x10 wygrywasz w kilku rozdaniach.
Pierwszy wypadł nawet nie pamiętam na czym, chyba kolował do samego końca bottom parę na moją TPTK
Tu już końcówka vs drugi fisz i 300$ zawinięte:happy:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/17138091_837606D222
Dzisiaj może jeszcze uda mi się zagrać krotką sesję i później przerwa na pewno do 27 grudnia.
Jeżeli uda mi się zrobić przed wyjazdem backup PT4 i przerzucić potrzebne rzeczy z PC na lapka to będę pewnie grał sesję między 28-31. Jak nie to wracam dopiero w 2016 na stoliki.
Wszystkim, którzy zaglądają i czytają oraz tym, którzy nie zaglądają życzę wesołych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Pięknie idzie
mam nadzieje ze tez wejdę szybko na 15s bo widzę serdeczne te ev nawet przy takich czipsach.
Pochwał sie pózniej jakie to prezenty od ss dostałeś
Zagrałem sobie pińcet spinów. Kto tam gra to jest jakaś masakra, goście nie mają pojęcia o niczym a jednak nie wykręciłem fajnego wyniku. Waro by się zaprzyjaźnić z jakąś wiedzą na temat tych gierek bo jest w nich mega value ( przynajmniej na tych stawkach co gram ). Początkowo żarło mi niemiłosiernie i miałem 30% ROI, wczoraj wieczorem dopadło wyrównanie i poleciałem ostro w dół. W pierwszej połowie gry trafiałem bardzo fajne mnożniki (6) często a od wczoraj najczęściej jest z tym słabo. Gram na 4 stołach to bardzo często mam 4x2. Tu mam niestety ogromnego leaka bo jak to widzę to najchętniej już bym odpalił cztery nowe
Nie ukrywam, że EV było też mocno po mojej stronie
Nadal będę cisnął te spinki a na 3 przejdę jak urobię na nie 100 BI. Zostało mi 600 vpp i będzie 50$, mam nadzieję, że się uda zrobić
Spoiler
E: teraz kolejny zjazd
Jak na najniższych stawkach tak jest to co musi być wyżej gdzie ludzie już coś grają ?
Napisane przez dawidcz
Zagrałem sobie pińcet spinów. Kto tam gra to jest jakaś masakra, goście nie mają pojęcia o niczym a jednak nie wykręciłem fajnego wyniku. Waro by się zaprzyjaźnić z jakąś wiedzą na temat tych gierek bo jest w nich mega value ( przynajmniej na tych stawkach co gram ). Początkowo żarło mi niemiłosiernie i miałem 30% ROI, wczoraj wieczorem dopadło wyrównanie i poleciałem ostro w dół. W pierwszej połowie gry trafiałem bardzo fajne mnożniki (6) często a od wczoraj najczęściej jest z tym słabo. Gram na 4 stołach to bardzo często mam 4x2. Tu mam niestety ogromnego leaka bo jak to widzę to najchętniej już bym odpalił cztery noweNie ukrywam, że EV było też mocno po mojej stronie
Nadal będę cisnął te spinki a na 3 przejdę jak urobię na nie 100 BI. Zostało mi 600 vpp i będzie 50$, mam nadzieję, że się uda zrobić
![]()
Spoiler
Heh, to zabawne ale mam identyczne wyniki na 1s
Spoiler

Myślałem, że więcej niż 84 cev będę w stanie tam ugrać...
dawidcz value jest w tych grach masakryczne, a fiszy i donkow co sobie radośnie klikaja jest masa do 15s a i wyzej na pewno jest też dużo tylko skilla trzeba podnieść i się do nich dostosować. Do swingow musisz się przyzwyczaić i patrzeć na dłuższe okresy gry niż tylko jedna sesja.
Poza tym nie wiem czy 4 stoły na początek to jest dobra opcja? Na pewno na 2 stołach miałabyś większe chEV i przez to mniejsze swingi
Tak więc 100bi na 3s to dużo shotuj je przy 50bi jak spadniesz do 100$ wróć na 1s i znowu przy 150$ atak na 3s
Sorki za spam troche nie w temacie z poczatku!
Tez gram te 1s poziom tragedia i czuje ,ze obiektywnie crushuje skillem te stawki bo 90% klika losow guziki.Niestety wyniki nie sa tak dobre i od paru tyg b/e ciezka sprawa ;
hf gl:f_thumbsup:
gardengarden to tylko się cieszyć że poziom tragedia i wyciągać max value. Okresy b/e są ciężkie i nie łatwo je znosić, tez tego nie lubie
i nawet nie mowie o wynikach $$ a o chEV.
Jedyny sposób to trzeba je przegrindowac, grając cały czas najlepiej jak potrafimy. Najważniejsze nie tiltować w tym czasie. Może bardziej skupić się na analizie i nauce. Jeśli po review wychodzi ze gra nasza jest ok to cisnac volume a wynik w końcu przyjdą.
Siema, od jakiego mnożnika zaczynasz traktować wygrane jako premie (cashouty), a nie dorzucanie do rolla?
Napisane przez gruszka
Póki co podsumowanie 15s
![]()
Z chips ev 54 na takiej próbce puszczają na 30-tki w SS ?
Była świąteczna promocja i załapałem się na okres próbny bo spełniałem pewne wymagania
Nie wie czy to nie jest tajemnica, ale można wiedzieć, tak z ciekawości, na jaki okres jest podpisywana umowa w ss?
Napisane przez neekenVIP
Nie wie czy to nie jest tajemnica, ale można wiedzieć, tak z ciekawości, na jaki okres jest podpisywana umowa w ss?
To już powinieneś sam pytać.
Koniec roku, czas podsumowań refleksji i planów na przyszłość. Jedyne co przychodzi mi do głowy myśląc o moim pokerowym 2015 roku to rollercoster. Zaczęło się od nieśmiałych prób na spinach, później platanie się między spinami 3s - 5s - 7s, ciągle problemy z mindsetem, tiltowanie na 30s,60s, chwilowe wzloty i szybkie upadki, kilkukrotne bustowanie rolla - i tak minęło pierwsze półrocze.
Na drugie miałem mocne postanowienie poprawy a początek był klasycznie w moim stylu, up&down, od euforii do tiltu, od 1k$ w rollu do torby, z ciągła chęcią do bycia lepszym i marzeniami bycia wygrywającym na spinach.
Po ostrym mordobiciu w lipcu zacząłem przykładać się bardziej do nauki, analizy pracy nad mindsetem. Kolejne miesiące poświęcałem zdecydowanie więcej czasu na naukę a moja gra stawała sie lepsza, niestety ciągle problemy z mindsetem blokowały mnie i ciągle stałem w miejscu. Obijalem się na stawkach 3s, 5s czasem 7s, z chwilowym romansem na Twisterach. Wariancja nie pomagała w podbijaniu stawek, wręcz spychala mnie coraz niżej. Była końcówka listopada a ja tracilem chęci i wiarę że mogę coś osiągnąć. Motywacja spadła do zera. Wtedy postawiłem gruba kreche na blogu i dałem sobie czas do końca roku, albo coś ruszy albo rzucam to...
Potrzebowałem wsparcia i pomocy osób trzecich, kogoś kto pokaże drogę, da wskazówki i natchnie do ciężkiej pracy, zmotywuje do działania.
Od dłuższego czasu SmartSpin chodził mi po głowie ale nie wierzyłem ze z moimi wynikami mam szansę dołączyć do teamu, w końcu nie mając nic do stracenia wysłałem aplikacje i czekałem na odzew.
Kilka dnia i cieszyłem się z dołączenia do najlepszego Spinowego teamu na świecie ☺
Poki co była to moja najlepsza pokerowe decyzja i jedynie żałuję ze tak późno do nich dołączyłem👍
W SS zobaczyli chyba coś czego ja nie widziałem bo od razu wrzucili mnie na głęboką wodę i zacząłem grę na 15s, dla mnie szok ale jednocześnie mobilizacja by grać najlepiej jak potrafię. Ciągła motywacja do nauki,pracy nad mindsetem, grindu i chęć wspinania się wyżej. Cztery tygodnie na 15s, ponad 1600 gierek ze średnim wynikiem 54chEV i ponad 100bi EV$$ na plusie. Jet moc☺
Problemy mindsetowe gdzieś się rozmyly, gram na spokoju i koncentruje się tylko na dobrych decyzjach. Mimo to nie odpuszczam i ciągle rozwijam się mindsetowo bo w spinach stalowy mindset to podstawa.
W grudniu wbilem pierwszy raz platyne na starsach, co było dla mnie małym sukcesem. Dodatkowo udało się awansować na 30s i od nowego roku tam będę grał. Awans trochę bocznymi drzwiami ale i tak cieszy bo wymagania nie były małe zwłaszcza dla kogoś nowego w teamie z krótkim okresem gry na 15s. Dokonałem tego i jest to kolejny mały sukces, kolejny krok do przodu w pokerowe drodze👍
Grudzień był najlepszym moim miesiącem w pokerowej "karierze".
Najważniejsze że ruszyłem z miejsca,gram regularnie na stawkach o których mogłem tylko pomarzyć pół roku temu, nie tiltuje i ciągle mam motywację do wspinania się wyżej.
Życzę sobie i Wam wszystkim aby kolejny rok był jeszcze lepszy i abyśmy pokonywali nasze słabości i stawali się co raz lepsi. W Nowym Roku niszczmy kolejne stawki na naszej drodze!!!
Szczęśliwego Nowego Roku 2016!!!
Bardzo motywujące to co napisałeś. Sam znam siebie, gdy tylko postanowiłem znów grać na spinach od zaraz zablokowałem gierki 3$+. Ile razy to już było "gram tylko 7$" a tu gamblerka na 60 (wtedy to były najwyższe stawki chyba, nie pamiętam, może 30). Chyba magie tam uprawiają w SmartSpin, może i ja dołączę do tej kuźni talentów i zmuszą do lepszej nauki
Powodzenia w nowym roku!
Żadna magia ☺
Bycie wśród najlepszych motywuje do dążenia bycia jednym z tych najlepszych👍
Myślisz, że samemu nie dałbyś rady ogarnąć tych 54chipsów? Napisałeś że masz motywacje dzięki przebywaniu z najlepszymi, a nie demotywuje Cie to, że musisz temu swojemu "teamowi" oddawać 50% na koniec miesiąca? Chyba że to jakoś inaczej wygląda, ale nie wiem to się wypowiem