Przejdź do forum
Worst bankroll mana...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Worst bankroll management ever...

143 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
7,724 Wyświetlenia

Klasyk przy downswingu _thumbsup: jak roll?

casalinga87
Oldschool Grinder

Wiara w kręcone softy rośnie wprost proporcjonalnie do spadku bankrolla :)

Mooris
PokerStrategist

Napisane przez menelski

PS.

Mooris jeżeli czytasz to co tu napisane to proszę Cię dodaj na końcu zamkniętego tematu link do tego tutaj. Thx.

Niestety nie umiem wysłać PW :)

Dodałem :) _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Fetta
Klasyk przy downswingu _thumbsup: jak roll?

Napisane przezcasalinga87
Wiara w kręcone softy rośnie wprost proporcjonalnie do spadku bankrolla

Moja wiara w to nie rośnie :D od jakiegoś czasu już się nad tym zastanawiałem i teraz po prostu wylałem co myślałem. Zaznaczyłem również, że na 100% mnie to nie dotyczy bo gram SnG na zbyt niskich stawkach. Ale jeżeli chodzi o cash i wysokie stawki nikt nie może powiedzieć, że jest to nie wykonalne :D
Ja się nie rzucam i nie krzyczę czegoś w stylu pi.... FTP albo inne.

Roll słabiutko :) coś ponad 60USD. Wczoraj chyba pobiłem rekord życiowy odpadania w fazie bubble.

tak serio to fakt, spokojnie da sie to zrobic, tylko renomowanym serwisom sie to BARDZO nie oplaca, a i kazdy maly jak tylko sprawa zostanie ujawniona to plajta

co do swinga - to moze jednak wrocisz do swiata rozsadnego brm :f_eek:

mrbob85
PokerStrategist

omg, z tego co widze to ten typ gra 2-tabling na z 15 w porywach 20 BI i strasznie zdziwiony swingami, nigga plz

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Fetta
co do swinga - to moze jednak wrocisz do swiata rozsadnego brm :f_eek:

Przy moim farcie to już wkrótce... :f_biggrin:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez mrbob85
omg, z tego co widze to ten typ gra 2-tabling na z 15 w porywach 20 BI i strasznie zdziwiony swingami, nigga plz

chyba nie bardzo zrozumiałem Twoją wypowiedź.
???

mrbob85
PokerStrategist

Stary zdziwiony jestes swingami na sitkach, ktore sa mega wariancyjne, a grasz 2 stoly na raz i przejmujesz sie bad beatami. W dodatku grasz na stawkach na ktore nie masz rolla. Jak gralem 6 stolow przy rollu z moze 130BI to downswingi o 10-20pare buyinow to nic szczegolnego, ziomek na starsach gra 6tki i z miesiac temu mial downswing jakies 80 BI, wiec wez lepiej ogarnij normalny BRM.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1st - biały jestem a nie nigga
2nd - jak już "widzisz" to weź i dokładnie spójrz ile rozegrałem sng ile z tego było w tym samym czasie, potem policz procent a potem jeszcze odejmij od tego te które zaczynałem tuż przed końcem innego który grałem.
3rd - jakbym normalny BRM ogarnął to by nie było tematu :D
4th - zmyliło mnie to "na z 15" w poprzednim Twoim poście

casalinga87
Oldschool Grinder

co tam dobrego, busto już ?(

KudlatyPL
PokerStrategist

Napisane przez casalinga87

preludiumm
PokerStrategist

przegrał dom, samochód, kobietę i całe ostatnie 60$ rolla :<

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez casalinga87

Kurde taki piękny post długi napisałem i muszę od nowa bo błąd na stronie wyskoczył. Trudno. Teraz będzie krócej.

Bankroll w granicach 40-60. Niestety musiałem zacząć grać trochę niżej. Więc gram 4 x 2+0.25. Albo zajmuje miejsca płatne w 3 z 4 albo w żadnym :)

Weekend jak zwykle seria porażek. Gość na CU limp jako drugi. Ja na SB raise do 5BB z AKo wszyscy fold. CU call. Na flopie K92 rainbow. Gość bet, ja raise on all in. No to ja call. Gość pokazuje 92o :f_eek: Turn i River nic nie pomógł i pozamiatane.

Ogólnie sprawdziłem statsy. W weekend skuteczność AA nie wynosi 87% a zaledwie 60%
Wczoraj raz moje AA zostało powalone przez KQ (dwie pary gość dostał)
Za drugim razem przegrałem z 7Ts - draw do koloru na river.
Dwa razy nie dostałem akcji i tylko blindy zabrałem.
I raz jeden zrobiłem call all in i wygrałem.

Sieczka jakaś...

preludiumm
PokerStrategist

Przy takiej próbce to i 0% nie byłoby ani dziwne, ani rzadko spotykane.

Co do tego rozdania z CO jaki poziom blindów, jakie stacki? Nie wydaje Ci się, że gość po takim limp call, najczęściej ma pockety, a jak donkuje i shipuje na raise to w najlepszym przypadku ma KQ, KJ, a tak zawsze jesteś behind?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez preludiumm
Przy takiej próbce to i 0% nie byłoby ani dziwne, ani rzadko spotykane.

Co do tego rozdania z CO jaki poziom blindów, jakie stacki? Nie wydaje Ci się, że gość po takim limp call, najczęściej ma pockety, a jak donkuje i shipuje na raise to w najlepszym przypadku ma KQ, KJ, a tak zawsze jesteś behind?

No właśnie byłem pewien, że nie ma nic przed flopem. Ciągle robił call nie ważne jakie karty miał. Na flopie też robił call nawet z bottom pair. Jak napisałem grał strasznie loose. Blindy na poziomie 30/60. Stacki nie pamiętam dokładnie jakie ale koleś miał trochę poniżej 2/3 mojego stacka.

Jak już pisałem dużo wcześniej. Granie w weekend można przyrównać do gamblerki bardziej niż granie powyżej BM :)
Najgorsze jest to, że tacy ludzie odpadają zazwyczaj dużo wcześniej niż ja, ale przez takie zagrania tracę znaczną część stacka. A jak się trafi stół z ostrożnymi graczami to tacy ludzie szybko zaczynają obejmować prowadzenie i gra staje się jeszcze cięższa i wcześniej czy później trzeba podjąć ryzyko.

KudlatyPL
PokerStrategist

Napisane przez menelski
Jak już pisałem dużo wcześniej. Granie w weekend można przyrównać do gamblerki bardziej niż granie powyżej BM :)

BE ZE DE uuuura _mad:
granie w weekend to coś pięknego
tylko trzeba grać normalnie, dużo, grindować. roi jest o 3-10% wyższ niż zazwyczaj
toże je gra jest bardziej swingowa to inna sprawa, dlatego właśnie SNG się gra dużo a nie dwa stoły

preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez menelski
No właśnie byłem pewien, że nie ma nic przed flopem. Ciągle robił call nie ważne jakie karty miał. Na flopie też robił call nawet z bottom pair. Jak napisałem grał strasznie loose. Blindy na poziomie 30/60. Stacki nie pamiętam dokładnie jakie ale koleś miał trochę poniżej 2/3 mojego stacka.

No właśnie, gość gra typowe CS i takie zagrywa Ci 3bet shove, już powinieneś wiedzieć co jest nie halo ;)

anyway GL przy stołach

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No nic trze będzie chyba wątek zamknąć :)

Z powodu downswinga cofłem się na SnG 1+0.20

Trochę też poczytałem, pooglądałem filmiki tmfingera i chyba jest lepiej. Usprawniłem trochę późną fazę gry. Przynajmniej tak mi się wydaje. Przy okazji zrozumiałem, że grając za stawki według BM nie opłaca się w późnej fazie turnieju czekać na monstery tylko trzeba odważniej zagrać, bo nie ma na co czekać a czasu szkoda. Dzisiaj z 34USD skoczyłem na 52 w 3,5h. Chyba całkiem nieźle - ale ekspertem do BM nie jestem więc nie wiem :)

to za jakie grasz stawki nie ma nic do rzeczy, zawsze chcesz grac NAJLEPIEJ JAK SIE DA bo wtedy statystycznie bedziesz najczesniej wygrywal i tego tutaj sie uczymy

a stawki determinuja poziom przeciwnikow, oraz wplywaja na to jak dlugi downswing jestes w stanie wytrzymac bez busto - dlatego nie wchodzimy wyzej dopoki nie mamy odpowiednio duzego rolla i skilla (statystyczne potwierdzenie tego ze pokonalismy stawki nizsze - bo zawsze wyzej jest wyzszy poziom)

a bloga nie kasuj, jesli bedzie z ciebie pokerzysta to za pol roku bedzie ci tu przyjemnie zajrzec :f_cool: