Przejdź do forum
Worst bankroll mana...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Worst bankroll management ever...

143 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
7,725 Wyświetlenia
bolek147
PokerStrategist

Napisane przez menelski
No luck last days.
Za którym razem gość na shortstacku ciągle all-in i all-in w końcu dostałem AA check gość 97o, na flopie dostałem asa a gość dozbierał do fula

Jak moze dozbierac do fula i wygrac jak mowisz ze na flopie
dostales asa czyli miales seta to nawet jak mu dalo fula to ty
wygrasz bo masz wiekszego od 99977 albo 77799 nie wiem jak bylo

babel92
Oldschool Grinder

No niestety wariancja robi swoje :( Choć Bolek słusznie zauważył, że coś musiałeś pokręcić ;)
Jak tam roll?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hmm jak się zastanowić to rzeczywiście coś popieprzyłem. Zaraz znajdę to rękę i sprawdzę dokładnie. Chyba mnie nerw wziął i nie zdążyłem się przyjrzeć przez to okno z informacją że bye bye.

Roll 120USD na razie. Downswing zaczął się przy 170.

Sprawdziłem rzeczywiście porąbałem ręce i dwie zlały mi się w jedno. Ten set AAA został powalony kolorem. A to 97o to gość wygrał fulem jak miałem KQs.

JuelzWicco
PokerStrategist

Przegranie kilku sng to nie dowswing

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez JuelzWicco
Przegranie kilku sng to nie dowswing

Nazwijmy to takim moim lokalnym downswingiem :) Wiem, ze taki prawdziwy to i po pół roku może trwać, ale jak dla mnie to największy spadek w dół od kiedy zacząłem grać powyżej limitu :D

teraz testuje inne gry HU, 6-max po najniższych wpisowych. Może coś zaskoczy wreszcie ten algorytm FTP do mojej gry :D

JuelzWicco
PokerStrategist

powodzenia , tylko poczytaj arty / ogladaj filmiki zanim zaczniesz =)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A tutaj miły przerywnik dnia :) tak mi się przypomniała ta reklama, że odszukałem :D

casalinga87
Oldschool Grinder

Napisane przez menelski
teraz testuje inne gry HU, 6-max po najniższych wpisowych. Może coś zaskoczy wreszcie ten algorytm FTP do mojej gry :D

Lepiej byś wyszedł na doszkalaniu się w jednej odmianie niż skakaniu z kwiatka na kwiatek. A najlepiej byś wyszedł na grze zgodnej z BM.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

AA check

???

gość 97o na flopie dostałem asa a gość dozbierał do fula.

Aha, czyli wygrałeś wyższym fullem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez AutystycznyAndrzej

AA check

???

AA check chodziło o to, że gość po raz kolejny wszedł all-in a ja zrobiłem call. Nie wiem jak to zrozumiałeś

Napisane przez AutystycznyAndrzej

gość 97o na flopie dostałem asa a gość dozbierał do fula.

Aha, czyli wygrałeś wyższym fullem.

Oczywiście, że przegrałem :)

Sprostowałem to już. Z nerwów dwie ręce zlały mi się w jedno.

JAK TO PRZEGRYWASZ!

Dreadee
Oldschool Grinder

powinieneś badbeat jackpota zgarnąć!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niepowodzeń ciąg dalszy. Preflop all-in

TehGamer
PokerStrategist

cholera chyba normalnie napisalbym "nie martw sie, to standardowa wariancja"
ale po prostu... jakos mnie to nie dziwi ze wpieprzy caly roll na tilcie

Jak mozna przegrac AA... :facepalm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez TehGamer
cholera chyba normalnie napisalbym "nie martw sie, to standardowa wariancja"
ale po prostu... jakos mnie to nie dziwi ze wpieprzy caly roll na tilcie

No niestety nie wpieprzy. Dojechałem do 80USD więc wracam na 1 do momentu aż algorytm FTP zacznie mi także dawać dobre karty.

Ale jeszcze tu wrócę :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niepowodzeń ciąg dalszy...

Przy okazji zaczęły mi chodzić po głowie teorie spiskowe :)

1. Możliwe ale mniej prawdopodobne. Wiem, że ciężko jest niby podglądać karty kogoś w czasie gry, bo niby jest tyle rozdań na sekundę, że ciężko byłoby odnaleźć to właściwe. Ale w sumie jaki byłby problem, żeby gracz z odpowiednimi uprawnieniami dostawał info z serwera nie tylko o swojej ręce ale też o rękach innych. Albo nawet o kartach, które dopiero pojawią się na decku? Jakby się wydało no to kiszka i plajta pokerroomu, ale z punktu widzenia IT nie jest to nie wykonalne. Wiem też, że mnie to nie dotyczy, bo za niskie progi, ale jakby mieć tak kogoś znajomego u adminów serwera? Piękna wizja :D

2. Możliwe i bardziej prawdopodobne. Na pokerroomach twierdzą, że używają określonego algorytmu losowania kart itp i że nie ma możliwości przeliczenia co wypadnie na podstawie żadnych informacji, którymi się dysponuje. Zakładając jednak, że pokerroom żyje z rake, jaki jest problem aby tak zmodyfikować algorytm, żeby jak najwięcej kasy zostało włożone w POT? Żeby zachęcać do podbijania z 58s a nawet 72 A potem widzimy BAD BEATY itp u ludzi, którzy wchodzą do gry z 97o. i wygrywają z Premium Hands. Same zyski. Mając AA rzadko kto nie pójdzie all in przy flopie, gdzie nic nie ma na stole. O ile ja głównie gram sng to mniej mnie to dotyczy bo rake jest stały, ale algorytm pewnie ten sam. W sumie poza osobami, które mają dostęp do algorytmu - a zakładam, że jest ich tylko kilka albo mniej - nikt by się nigdy nie dowiedział. Pytanie tylko czy to rzeczywiście może przynieść zyski czy jednak nie warte zachodu bo i tak znajdą się tacy co ALL-IN z niczym zrobią.

Wiem, że to teorie spiskowe, ale jest to możliwe jednak :)

psychonauta
Oldschool Grinder

@menelski
Moim zdaniem takie teorie biorą się od osób które mało grały w pokera na żywo. Przecież na rlu tez zdarzają się takie rzeczy. Zresztą o czym tu dyskutować. :facepalm:

kamil90
PokerStrategist

Napisane przez psychonauta
@menelski
Moim zdaniem takie teorie biorą się od osób które mało grały w pokera na żywo. Przecież na rlu tez zdarzają się takie rzeczy. Zresztą o czym tu dyskutować. :facepalm:

+1

Ostatnio gralem live i np. stack off K67 jeden ziomek K7 drugi 76 turn blank, river 6. Albo stackoffy goscia na 200bb deep z Q9 vs AA i QQ9xx board to standard. Wiec dopiero rl is rigged.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez psychonauta
@menelski

No tutaj może masz rację. Na żywo nie grywam. Tak tylko z racji zawodu zauważam, że jest to możliwe i nie wymaga wcale tak dużo wysiłku. Poza tym, na żywo chyba nie zdarza się tak często kolor i strit jak na FTP :D Przynajmniej według matematyki z książek.