ja chyba bym foldował
Napisane przez Volorix91
Oj giera dzis bedzie dobra. Musze nakrecic tego donka zeby duzo hajsow wziął. I juz ostrzegam ze u niego vipip 80 %
![]()
i czego klamales? vpip bylo 99%
Siemano Guantanamo
Przydaloby sie opisac nasze wczorajsze gierki nl50 u ninusssa
wiec tak:
Do gry zebralo sie 6 osob w tym jeden ziom z osiedla (Kasiasty) vipip jak ninus napisal w granicach 90 % jego powiedzenie "do 5 zł moge sprawdzic preflop"
wiec gra byla bardzo ciekawa. Co najlepsze nabudował sie do ~~250 zł na poczatku i był straznei zajarany
oczywiscie potem oddał
Gra bardzo sympatyczna bo sprawdzał gutshoty za overbety grał raise 4x pula
i co najlepsze chce grac jeszcze
Jesli ktos z live pamieta jakies rozdania jakie zagrał to wrzuccie tutaj
Mi utkwiło w pamieci Donk J8o vs AK ninuss oczywiscie ninuss przegrał ;P
Dobry tez byl stackoff vs Ja na flopie 2K4 jego 47 na moje K9 pula jakos ~~200bb
Sick bylo jeszcze ostatnie rozdanie Ja vs Mateusz Honor
3handed
2x straddle
dostalem nuts flush na flopie mateusz 2 top pary i oddał 200 zł troche sick ale dzięgi moje :> (sry Mateusz)
Za tydzien gramy to samo
oj bedize ciekawie
A co do pokera?? Wszystko wpierdalam :/ czyli: Dancing Dancing
NIECH ZYJA WARIACI ! ;]
Napisane przez Volorix91
![]()
Mi utkwiło w pamieci Donk J8o vs AK ninuss oczywiscie ninuss przegrał ;P
ofc AK vs J8 to pre pushe za ok 150bb
ja pamietam akcje jak koles dobieral z gutshotem na flopie i turnie za 30 i 60 dziengów
Napisane przez ninusss
Napisane przez Volorix91
![]()
Mi utkwiło w pamieci Donk J8o vs AK ninuss oczywiscie ninuss przegrał ;Pofc AK vs J8 to pre pushe za ok 150bb
ja pamietam akcje jak koles dobieral z gutshotem na flopie i turnie za 30 i 60 dziengów
![]()
Bo jakby trafił to by duzo wygrał !
Przydaloby sie jakiegos posta trzasnąć :>
Tak wiec... Jestem donkiem który gra w bingo gre POKER !
Stwierzdam ze jestem tak slaby w tego pokera że gdybym zaczynał turki z 10x przewaga nad przeciwnikami i tak wszystkie byly by w plecy...
Shotowalem 15tki juz 2 raz ale nic nie wyszlo... Tak wiec wracam do gry na 7 demkach. Tzn do gry... narazie grubo analize trzasne i poogladam kilka filmów bo naprawde czuje sie donkiem.
Coraz wiecej zaczynam zaznaczac grajków jak graja i na jakies ciekawsze akcje robie notki. Robie notki to tez troche za duzo powiedziane bo nie do konca mi to wychdzi. Wiec jest pytanie JAK WY ROBICIE NOTKI ?? Wrzuccie kilka przykładów notek jakie zrobiliscie na graczy. Jak jakis gracz pushuje z utg na 6bb to mozna latwo napisac. UTG 6bb KJs. Ale jak ktos calluje na sb shipa z buttona na 10 bb na semifinaltable w 6 handed na gracza 7/5 z QJs to trzeba by to troche latwiej opisac a ja nie mam pojecia jak. ;P
Jutro wieczorem gramy jakies gierki live wiec tam sie troche odstresuje (znowu wpadają donki wiec powinien być profit)
I na koniec perełka :
Spoiler
PokerStars No-Limit Hold'em, 15 Tournament, 300/600 Blinds 50 Ante (5 handed) - PokerStars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG (t12028)
Hero (MP) (t2825)
Button (t5046)
SB (t828)
BB (t6273)
Hero's M: 2.46
Preflop: Hero is MP with Q
, Q
UTG bets t1800, Hero raises to t2775 (All-In), 3 folds, UTG calls t975
Flop: (t6700) 9
, 10
, 5
(2 players, 1 all-in)
Turn: (t6700) A
(2 players, 1 all-in)
River: (t6700) 9
(2 players, 1 all-in)
Total pot: t6700
Results:
UTG had K
, A
(two pair, Aces and nines).
Hero had Q
, Q
(two pair, Queens and nines).
Outcome: UTG won t6700
Spoiler

KTO TU ZRZUCA ??
Naprawdę dawno nie grałem w SNG ale jestem w szoku, że wizz pokazuje KK+ ;0.
Dla mnie QQ easy push.
Co do robienia notek, to najważniejsze jest chyba notowanie kiedy widzimy, że range rywala jest zbyt szeroki:
- kiedy pushuje any2 a nie powinien
- kiedy stealuje/restealuje zbyt szeroko
- kiedy potrafi light callować pushe
wizz uwzglednil bubble factor, ale wizz nie jest wyrocznią ktorej masz sie sluchac zawsze i wszedzie bo masy czynnikow nie uzglednia; ma ci pomoc nauczyc sie poprawnych decyzji, ale nie podejmowac za ciebie
Napisane przez Volorix91
Jutro wieczorem gramy jakies gierki live wiec tam sie troche odstresuje (znowu wpadają donki wiec powinien być profit)![]()
jutro ja robie profit, a wy placicie :challenge
Napisane przez ninusss
jutro ja robie profit, a wy placicie :challenge
Tiaaaa !! Tym razem biore 2 donków
wiec szykuj sie na duza ilosc sackoutów i badbeatów
Nuda nuda nuda...
Siedze 23:00 przy kompie sesja zagrana znowu na + dalej sie grac jakos nie chce. poraz 5ty wchodze na 1k rola ale shotowac 15tek jakos nei bardzo mi sie chce grac bo tam dostaje.
Po 1k turków na 7$ wyszlo 9.8% roi wiec nie narzekam na wyniki.
Na 15tkach po 150 turkach : -6% roi...
Ostatnio była tez gierka live. Z PSa było 5 osob i 4 donków ^^ calkiem przyjemna zabawa. (tylko sie wycwanili i za stół chcą abysmy płacili 12 zł/h)
przy "naszym" stole wyszedlem + 200~~ lecz po kilku browarkach postanowiłem z kylsonem siąść do stołu "prosów" gdzie udalo mi sie ugrać +800. Wiec z fajnym profitem i dość mocno wstawiony wrocilem jakos o 5 do domu
Pozdro dla tych co byli i do nastepnego
Co do notek jeszcze sie nie ogarnąłem i nadal ich nie robie (duzy leak)
Napisane przez ninusss
nie gramy juz z donkami, proszę! samych ludzi z ps bierzemy
naucz sie holdować i wygrywac flipy
Co do gry:
Czy mozna sie denerwować wygrywając dużo $$? Mozna !!
Oto moje 20 ostatnich turneijów na 7$
Spoiler

Co w tym denerwującego?? 628 pkt w niskiej orbicie Venus i easy 1 miejsce. ;> ale to musialbym trafic akurat te 20 turków.
Trudno moze cos w wysokiej powalcze
lo zesz ty.... alez sie rozszalales... co ty teraz grasz??? moze mnie pokolczujesz?? ;-)
dobrze widziec taki wykres, widze ze nie tylko ja gram ~1000+ sng BE zeby dostac upa na kilkaset $ ....
GL . Grasz 7$ ? Czasem cie widuje na 3.5$ ...
:nh
Napisane przez ikarPL
lo zesz ty.... alez sie rozszalales... co ty teraz grasz??? moze mnie pokolczujesz??![]()
gram to co zawsze 18tki. tylko troche sie za nie bardziej wziąłem
Napisane przez koval1990
dobrze widziec taki wykres, widze ze nie tylko ja gram ~1000+ sng BE zeby dostac upa na kilkaset $ ....GL . Grasz 7$ ? Czasem cie widuje na 3.5$ ...
:nh
Ostatnio gralem 3.5 miesiac temu. Dokaldnei 29 dni temu
![]()
A co do 1000 BE to wydaje mi sie ze jestem jeszcze za slaby zeby bylo lepiej. Widze u siebie duzo leaków.
Gram 7 i 15. Teraz juz mam rola 1.6k to niedlugo przerzuce sie na same 15. Oby tam tylko sie utrzymać.