Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tomas's BLOG.

313 Posty
49 Użytkownicy
0 Reakcje
10.7 K Wyświetlenia
tomasmt
Oldschool Grinder

Witam wszystkich!
Być może niektórzy z grupy SNG-owców już mnie znają, bo jakiś czas temu miałem tu bloga opisującego moją grę w turniejach 45 osobowych na P*.

Niestety ostatnim czasem musiałem zrobić 150$ cashoutu, a potem głupio przegrałem końcówkę rolla (ok 6$) gamblując MTT i wyzerowałem się totalnie.

Mój brat, który gra rekreacyjnie w pokera, wiedząc o tym, że na stawkach 0,25 - 1$ szło mi więcej, niż dobrze (0,25$ -> ROI 79,2%, 1$ -> 22,4%, ) wpadł na pomysł, że będzie mi przelewał po dolarze na 4 turki za 0,25$, aż nie odbije się od dna.

Wiem, że to może okazać się bardzo czasochłonne, ale mam nadzieję, że szybko uda mi się WYJŚĆ NA LUDZI :)

Zapraszam do śledzenia mojego "challange'u z przymusu" i do feedbacku.
Pozdrawiam, Tomas!

P.S. Dla wścibskich: moje wykresy z prolabsa.

URL= /]

Odpowiedz
Cytat
312 odpowiedzi
doncamilloskate
Oldschool Grinder

Powodzenia;)

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez doncamilloskate
Powodzenia;)

Przyda się, dzięki!

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Siema Tomas!

Fajnie, że wróciłeś do gry. :)

Granie 4 turków w secie, to przy Twoich umiejętnościach strata ogromnej ilośc value. Namów brata, żeby przelał Ci 50$ w formie stakingu, ciśnij 1$, dobij do 125$, oddaj mu 50$ + procenty i graj dalej za swoje. Imo będzie sporo szybciej i większy komfort gry.

Pozdro i jedziesz z fishkami!

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez Certh
Siema Tomas!

Fajnie, że wróciłeś do gry. :)

Granie 4 turków w secie, to przy Twoich umiejętnościach strata ogromnej ilośc value. Namów brata, żeby przelał Ci 50$ w formie stakingu, ciśnij 1$, dobij do 125$, oddaj mu 50$ + procenty i graj dalej za swoje. Imo będzie sporo szybciej i większy komfort gry.

Pozdro i jedziesz z fishkami!

on (brat) sam ma z 8$ w rollu :)

A tak przy okazji, chce sprawdzić, czy moje umiejętności pozwolą mi samemu się wydostać z dołka, a jeżeli tak to ile czasu to zajmie. :challenge

Pierwszy dzień sick. Szczegóły poniżej...

Dzień 1

Już w pierwszych czterech turniejach zaskoczyło, więc nie musiałem brać "dodatkowych" dolarów. Swoją drogą "zaskoczyło" to mało powiedziane, bo na cztery turnieje zaliczyłem 1 i 3 miejsce, co spowodowało, że mam już 19 BI ! :fuckyeah

Rodzaj turków: 45os.
Buy-in:: 0,25$
Volume: 4
Winnings: +3,92$
ROI: 492,0%!!!

Bankroll: 4,92$
Punkty FPP: 14.42

Mam świadomość, że tracę trochę value, ale chcę zobaczyć jaki bankroll uda mi się wykręcić z 1$ :)

Proszę o wsparcie i feedback :f_cool:

Dobrej nocy życzę!
Tomas.

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Kurde, po umyciu się wieczorem naszła mnie ochota na grę, a w związku z tym, że są wakacje poddałem się tej ochocie i odpaliłem nocną sesję. Zaczęła się grubo po północy, więc zalicze już ją jako "Dzień 2"

Dzień 2

Co tu dużo pisać, dalej żre... ROI 156,5% nie jest jakąś nowością na tych stawkach, ale dobitnie potwierdza good run. Rozegrałem w sesji 17 turków, zostawiając sobie 0,50$ w cashierze, ale na szczęście wariancja jest po mojej stronie...

Volume: 17
Winnings: +6,65$
ROI: 156,6%

Bankroll: 11,57$
Punkty FPP: 16.29

Tym razem naprawdę czas spać!
Pozdrawiam, Tomas.

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Pierwszy poranny secik. Byłem ostatnio głodny gry, co pomaga teraz w graniu A-game, do tego wariancja mnie lubi i pomaga :)

Jeżeli nie będe szalał, to już nie powinienem być busto, mam bankroll, czyli swoje narzędzie pracy :)

Volume: 15
Winnings: +1,87$
ROI: 49,9%

Bankroll: 13,44$

I na koniec, dwie sprawy:

1) Proszę o feedback, chcę wiedzieć czy ktoś czyta te moje statystyczne wypociny.
2) Jeżeli ktoś tu jest, to niech poleci mi jakieś dobre albumy muzyczne do sesji, bo moja playlista już mi się znudziła :)

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol
BlackMember

Dziś cały czas leci Offspring ;)

Płyta Smash na dobry początek

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez Kaczmarol

offspringa to od dziecka nie słuchałem, ale w sumie do pokerka może być niezły :)

Odpowiedz
Cytat
pgabryn
PokerStrategist

Ja słucham winamp radio i tj hip hop amerykański http://www.smoothbeats.com/home.shtml
Elektro House na winamp znajdziesz.
http://www.di.fm/electro
jak coś to pomogę znaleść może ci siądzie muza.
Tu polskie Elektro House
http://www.polskastacja.pl/webplayer/index.php?channel=41
Ale z winampa Elekto House jest mocne.

Odpowiedz
Cytat
pgabryn
PokerStrategist

Napisane przez tomasmt
Pierwszy poranny secik. Byłem ostatnio głodny gry, co pomaga teraz w graniu A-game, do tego wariancja mnie lubi i pomaga :)

Jeżeli nie będe szalał, to już nie powinienem być busto, mam bankroll, czyli swoje narzędzie pracy :)

1) Proszę o feedback, chcę wiedzieć czy ktoś czyta te moje statystyczne wypociny.
2) Jeżeli ktoś tu jest, to niech poleci mi jakieś dobre albumy muzyczne do sesji, bo moja playlista już mi się znudziła :)

Ja z ostatnich 0.10 $ zorbiłem 920 $ teraz mam 650$ wiec jest możliwe grunt to spokój ale narazie up GL

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez pgabryn

Napisane przez tomasmt

Ja z ostatnich 0.10 $ zorbiłem 920 $ teraz mam 650$ wiec jest możliwe grunt to spokój ale narazie up GL

a co teraz grasz?

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Napisane przez tomasmt

)

Ja czytam systematycznie

Napisane przez pgabryn

Kuźwa jakoś przecieram oczy i nie wierzę, graty dla Ciebie.

Przyjmij zapr na priv i podrzuć mi ten złoty środek, mój Ty obecnie mentorze :f_biggrin: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez Kaczmarol

offspring odpalony, jedziemy dalej z turkami!

Odpowiedz
Cytat
pgabryn
PokerStrategist

Napisane przez pgabryn

Przyjmij zapr na priv i podrzuć mi ten złoty środek, mój Ty obecnie mentorze :f_biggrin: :f_thumbsup:

Nie ma złotego środka grunt to ABC trwać mind set i bez kombinowania z perspektywy czasu gdybym nie kombinował slow play itp bez cash outów i shotowania turków za 30-50 $ juz był był w "domu" na micro tak jak każdy trener mówi Tag ABC jest najlepsze i BM.

Gram obecnie MTT od 1$ do 4 $ jak mi czas pozwala to non turbo dla tagów jak znalazł lecz chyba to trochę EV- muszę spokojniej grać i zejść do 2,50 3$ max . SnG 2,50 90 lub 180 turbo i czasem 4,50$ 180. Tu sugestia Timothesa.

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez pgabryn

Napisane przez pgabryn

Nie ma złotego środka grunt to ABC trwać mind set i bez kombinowania z perspektywy czasu gdybym nie kombinował slow play itp bez cash outów i shotowania turków za 30-50 $ juz był był w "domu" na micro tak jak każdy trener mówi Tag ABC jest najlepsze i BM.

a co grywasz?

Odpowiedz
Cytat
pgabryn
PokerStrategist

a co grywasz?

Gram obecnie MTT od 1$ do 4 $ jak mi czas pozwala to non turbo dla tagów jak znalazł lecz chyba 4$ i tury R turbo to trochę EV- muszę spokojniej grać i zejść do 2,50 3$ max . SnG 2,50 90 non lub 180 turbo i czasem 4,50$ 180. Tu sugestia Timothesa.

Ja staram się grać pod MTT polecam jak masz ICM opanowany spróbować 0.10 360 turbo choć może mi się wydawać z sentymentu bo od tego zaczołem te 45 ja tez grałem i za 1$ są fajne wiec jak będziesz wchodził wyżej to będziesz czół grę i pkt się liczą to Turnament leader boards. Ale gram na tych limitach już kupe czasu bo też założyłem ze jak mam grać to tylko budując się od zera bez wpłat.

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Napisane przez pgabryn

a co grywasz?

Gram obecnie MTT od 1$ do 4 $ jak mi czas pozwala to non turbo dla tagów jak znalazł lecz chyba 4$ i tury R turbo to trochę EV- muszę spokojniej grać i zejść do 2,50 3$ max . SnG 2,50 90 non lub 180 turbo i czasem 4,50$ 180. Tu sugestia Timothesa.

Ja staram się grać pod MTT polecam jak masz ICM opanowany spróbować 0.10 360 turbo choć może mi się wydawać z sentymentu bo od tego zaczołem te 45 ja tez grałem i za 1$ są fajne wiec jak będziesz wchodził wyżej to będziesz czół grę i pkt się liczą to Turnament leader boards. Ale gram na tych limitach już kupe czasu bo też założyłem ze jak mam grać to tylko budując się od zera bez wpłat.

nie no, byłem wygrywającym graczem na 1$ 45os. i niedługo znowu będe mógł tam grać to bez sensu raczej te 360ki katować...

Odpowiedz
Cytat
tomasmt Autor wątku
tomasmt
Oldschool Grinder

Świeży update.

Volume: 25
Winnings: +1,77$
ROI: 28,3%

Bankroll: 15,21$

Powolutku (w sumie to może i nie tak powolutku) i do przodu...

Odpowiedz
Cytat
whys0serious
PokerStrategist

Ładnie ciśniesz, gz:)

Dwa razy budowałem rolla praktycznie od zera na tych sitkach. Za pierwszym razem z darmowych 5$ od starsów, a później z dolara, którego przelał mi kumpel żebym sobie zagrał 4fun. Zbudowałem w ten sposób rolla, którego mam do dziś i który nie raz przekraczał już 4 cyferki.

Jak będziesz wytrwały i nie skusi Cię jakaś gamblerka to dojdziesz wysoko, pozdro :sdrink

Odpowiedz
Cytat