Przejdź do forum
To jest mój czas - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

To jest mój czas - 9 os. 0,50$

8 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
215 Wyświetlenia
Kimitaki
PokerStrategist

Witam wszystkich. Studiuję AiR na polibudzie oraz od 2-3 lat rekreacyjnie gram w pokera. Kiedyś grałem NL5-10. Max to NL25.
Aktualnie od paru dni cisnę SNG 9 os. Już kiedyś je pykałem. Chciałbym sobie powoli wbijać się po stawkach oraz grać w przyszlości 9 os SNG+18 os.
Generalnie chcę pokera traktować jako dodatkowe zajęcie, ale ponieważ mam mózg typowo matematyczny to o dziwo łatwiej przyjmuję wariancję w SNG. Potrafię traktować je bardziej jako rzemiosło a nie emocjonalną grę. Mimo, że niektórzy mówią, że SNG ma mało wspólnego z pokerem to chciałbym po prostu je grać. Lepiej rozpoznawać spoty. Mam świadomość, że doświadczenie, i pewna sprawność pamięciowa(zakuwanie nawet) w tej odmianie to priorytet. A do tego potrzeba dużo pracy, w tym upatruje swoje szanse, jestem młody i ambitny. A kasa przyjdzie jeszcze z czasem :).
Poza pokerem i studiami pracuję-uczę się w pewnej firmie 2x w tygodniu oraz ostro wracam do treningów na siłowni :).

Aktualnie ze swoich prywatnych pieniędzy wyłożę na licencję na ICM Trainera. Chciałbym sobie pooanalizować pewne spoty, stworzyć plan gry. Zrobić notatki z rangów, z jakimi możemy pushować w bardziej spotykanych sytuacjach oraz notatki z calling rangów. Konkretne pozycje, przedziały stacków swoich i przeciwników. Generalnie trochę roboty na początek jest.
Mój bankroll to 76$ aktualnie. Gdy osiągnię 120BI na 1,5$ to wchodzę. Przy 90BI schodzę spowrotem na 0,5$.
Mój cel na ten miesiąc jest jasny:
:spade: 1000 SNG 0,5$
:heart: Stworzyć na papierze notatki z rangami do pushowania w środkowej fazie mając:
5bb, 7bb, 9bb, 11bb, 13bb i z każdej pozycji mając za sobą graczy o równych stackach
Calling range(ile % rangu przeciwnika mogę callować) będąc na danej pozycji gdy przeciwnik pushuje a ja mam: 5bb, 7bb,9bb,11bb
Oczywiście będę zapisywał także swoje spostrzeżenia dotyczące zachowywania się rangów gdy zmienia się struktura stacków. Tak chcę zrozumieć ICM.
:club: Obejrzeć 4 treningi mindsetowe Lecha
:diamond: Trenować minimum 4x w tygodniu+3x w tygodniu cardio
:spade: Dieta redukcyjna - ok. 2500 kcal
:heart: Zniwelować marnotrastwo czasu na strony typu FB itd. a w tym czasie poświęcać czas narzeczonej
:club: minimum 10h szachów(analiza książki 5h - gra 5h) - szachy zdecydowanie poprawiają moje zdolności analityczne, aktualnie kupiłem trochę książek, mam III kat, więc raczej słabo, i chciałbym pracować nad swoim rozwojem myślenia w grze środkowej - planowanie+kombinacje if you know what I mean
:spade: 7h snu, max 7,5h w tygodniu, weekend 8h
:heart:Minimum co 3 dni wpis na Blogu

Pozdrawiam i do zobaczenia na stołach :).

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
KuroiYami
PokerStrategist

"Mimo, że niektórzy mówią, że SNG ma mało wspólnego z pokerem " kto tak mówi?

" Chciałbym sobie pooanalizować pewne spoty, " Nie lepiej HRC?

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki Autor wątku
Kimitaki
PokerStrategist

No sporo takich opini słyszałem. I szczerze to w 50% ją popieram. Jeszcze dochodzi pytanie co rozumiemy pod pojęciem poker :). Ale w SNG zwłaszcza 9os. tylko ICM odgrywa rolę. A gdzie 3betowanie, 4i5betowanie na 100bb+ deep? I przedewszystkim, gdzie postflop? To esencja TH - postflop :). Jeżeli chodzi o 180 SNG to jest chyba jedyna odmiana gdzie jest miejsce na grę postflop. A 9os, 18 os - typowa naparzanka. ICM w banie i do gry :) - przynajmniej na tych średnich limitach. A jak wyżej - tego nie wiem :).
Nie wiem czy lepiej HRC. Jakiś czas używałem ICM Trainera mimo, że jest troszkę droższy. I jakoś interfejs bardziej do mnie przemawia. Ale może powinienem się przerzucić na HRC :).

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

"A 9os, 18 os - typowa naparzanka."
Sam gram czasem 9os turbo. I jak najbardziej na początku rozgrywki przy najniższych blindach jest miejsce na grę post-flop ;)

Powodzenia, będę zaglądał ;)

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki Autor wątku
Kimitaki
PokerStrategist

Owszem owszem, ale to tylko 3 poziomy. Od 50/100 zazwyczaj jak nie jesteśmy deep przynajmniej to 20bb to kończy się wirtuozyjna gra typu 3bet-fold pre flop ;p. Hehe.

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki Autor wątku
Kimitaki
PokerStrategist

Witam ponownie :). Dzisiaj zagrałem sesję:
Długość: 1,5h
Stawki: 0,5$.
Wyszedłem na 0 ale to raczej jest drugoplanowa sprawa.
Fajnie mi się grało. Jednak gram środkową fazę na "czuja", nie pamiętam kompletnie poszczególnych pushing rangów. A więc teraz stoi przede mną wyzwanie żeby zrobić te notatki z ICM. Czekam na aktywacje karty na PayPal i kupuje ICM'a. Wtedy powstawiam jakieś ciekawe ręce.
Dodatkowo obejrzałem dzisiaj filmik z wczesnej fazy gry MarioAK. Fajnie co nieco sobie poprzypominać.
Jutro ciężki dzień. Od 8 do 18:30 poza domem. Wieczorem chcę na 2h usiąść do sesji. Czyli zagrać 3sety po 6 stołow. Siłka dopiero we wtorek wejdzie.
Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki Autor wątku
Kimitaki
PokerStrategist

Dzisiaj miałem dzień przerwy od uczelni. Przesiedziałem 4h z ICMIZEREM tworząc pushing i calling range dla fazy środkowej. Powoli także bawiłem się zasięgami na bubblu. Na razie notki tworze dla wyrównanych stacków albo tj. na bubblu gdy mam 1 shorta za sobą, albo 1 biga za sobą. Fajnie można wtedy zauważyć jak się zmieniają range pod wpływem struktury stacków.
Dzisiaj widzialem ciekawy spot. Mając 3500 żetonów na bubblu miałem ok. 6% pushing range vs bigstack na BB przypisując mu range jakie podaje nash(na razie kiepsko u mnie z doświadczeniem), a mając 3600 żetonów nasz range poszerzył się nagle do 20%. Ciekawa sprawa.
Wykres wrzuce po 300 SNG może. Teraz pozostaje nauka.
Zmieniłem troszkę typ gry i gram 4 stoliki 1,5$
Pozdrawiam :).

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki Autor wątku
Kimitaki
PokerStrategist

Witam. Ostatnio żadnych wpisów, bo trochę odpuściłem pokera. Zająłem się studiami i w sumie paroma fajnymi projektami. Niedługo może nawet wrzucę filmik z efektami :)
Przez ostatnie dni wygląda to tak:

Cóż poradzić. Staram się analizować większość sesji, wyciągać wnioski, oglądam też Collina Moshmana oraz treningi mindsetowe lechrumskiego. Więc jestem dobrej myśli. Pozdro :)
Ps. Aktualnie gram SNG 1,5$ stt.

Odpowiedz
Cytat