Przejdź do forum
Stawiam sobie poprz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Stawiam sobie poprzeczke

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
114 Wyświetlenia
bazylee
PokerStrategist

Witam,
na początku formalności - mam na imię Paweł i mam 25 lat. W pokera gram od początku 2010 roku. Mój problem polega na tym że pomimo ścisłego umysłu i wielu cech które mogły by mi się przydać w pokerowej karierze, mam też wady które mi w jej osiągnięciu przeszkadzają. 2 największe to niecierpliwość i niezdecydowanie.

Niecierpliwość w moim przypadku to shoty na stawki które są sprzeczne z właściwym BRM - staram się być stanowczy i uczciwy wobec siebie jednak czasami wydaje mi się że jest to silniejsze ode mnie - szczególnie podczas okresów zwanych " downswingami "
Niezdecydowanie z kolei przejawia się próbowaniem różnych odmian pokera i przeskakiwanie z jednej do drugiej w momencie kiedy zaczynają się pierwsze niepowodzenia i wracania do nich kiedy zawiodą inne...

Ten blog ma na celu jedną rzecz: stanowcze trzymanie się założonego planu, tj. gry w jedną odmianę na konkretnych stawkach do osiągnięcia opowiedniego BRM aby przejść na wyższe ( wiem, proste się wydaje teoretycznie ale z praktyką zawsze było u mnie ciężej ). Chcę pracować nad sobą ponieważ gra w pokera zawsze dawała mi dużo satysfakcji i chciałbym żeby prędzej czy później przerodziło się to w coś więcej - przygodę życia a może nawet profesjonalne zajęcie.

Podsumowując - od jutra gram SnG ( odmiana która mi najbardziej przypasowała od kiedy gram w pokera ), 45os. turbo, z wpisowym 0,50 $, sesje w setach po ok 12-14. Zamierzam grać przez najbliższy miesiąc średnio 2 sesje dziennie, co później - zobaczę. Pomimo tego że mieszkam w polsce, to pracuję w niemczech ( mieszkam blisko granicy ) więc pieniądze nie są dla mnie tutaj póki co priorytetem - a uważam że zaczynając od stosunkowo niskich stawek mam okazję się wykazać ( od zera do bohatera ) i przejść na wyższe stawki nie kiedy będę miał wystarczający bankroll ale kiedy oprócz rolla będę posiadał również odpowiedni mindset oraz umiejętności.

Update powinienem móc zrobić praktycznie codziennie a konsekwente podejście do prowadzenia bloga jest tutaj również moim założeniem :D

To by było na tyle dzisiaj. Dobranoc.

4 odpowiedzi
Certh
Oldschool Grinder

Bedziemy Cie pilnowac, zebys byl coraz bardziej cierpliwy i zdecydowany!
Powodzenia i do zobaczenia przy stolach!

emomaniac
Oldschool Grinder

Pilnuj się, wszyscy patrzą... :f_thumbsup:

AliAli
Elite Grinder

to ja tez popilnuje! xD

jeszcze admin, basic, braz, platyna i jakis blackmember musza sie zameldowac i bedzie komplet :P

good luck ;

bazylee Autor wątku
bazylee
PokerStrategist

Dobra moja :D jak ustaliłem tak zrobiłem :D

zacznę od tego, że zaczynam to wyzwanie ze stanem bankrolla 90,06 $ ( jak grałem na FTP to wypłaciłem chyba ok 300 $ :P i przeniosłem resztę ( chyba ze 120 $ na Pokerstars ) od tamtego czasu nie potrafiąc się zmobilizować i skoncentrować dryfowałem tak cały czas będąc w przybliżeniu break even ).

90 $ daje mi na turkach za 0,50 $ 180 BI a więc całkiem konserwatywny BRM i póki co takiego BRM zamierzam się trzymać, myślę, że 150 BI byłoby wystarczające gdybym się przeprowadził na 1,50 $ SnG szczególnie, że w międzyczasie sporo bym wytrenował a więc planuję cisnąć 0,50 $ 45osobówki dopóki nie wytargam rolla w wysokości 225 $

Dzisiejsza sesja to 2x16 SnG czyli 32 razem, pierwszą troche obessałem ( chyba 1,13 $ na minus :D ), ale po drugiej wyszedłem na delikatny + ( łącznie dzisiaj 1,09 $ na plus co daje mi rolla 91,15 $ )

Jestem zadowolony bo swingi delikatne są ale ogólnie trzymam poziom i jestem zadowolony ze swojej gry, we wczesnej fazie gram mega tight, opanowałem rządzę otwierania rąk z cyklu AQo, TT z środkowej pozycji, otwieram jedynie QQ+ i AK bez względu na pozycję i fazę turnieju.

Szczególnie cieszę się z moich bardzo dobrych decyzji w późnej fazie ( ok 20 % sytuacji nadziewam się na lepszą rękę a w 80 % jestem albo faworytem albo na flipie, co jest dla mnie zadowalającym wynikiem )

Zagrałbym jeszcze z jedną sesję ale z racji tego że pierwszy raz w życiu mam od dzisiaj okazję skorzystać z materiałów z sekcji "GOLD" - nie omieszkam zaglądnąć do skarbnicy wiedzy - kolejne sesje mogę przecierz zagrać jutro :D

Jeśli ktoś tu zaglądnie to pytanko mam lub 2

Co z motywacją przy grze na tak małych stawkach ? Jak grać aby być jednocześnie zmotywowanym podnosząc się zaledwie po kilka $ dziennie...

Przy moim trybie życia i przede wszystkim pracy mam czas na góra 2-3 sesje dziennie co daje mi ok 30-50 turków na dzien, zakładając w long runie ROI na poziomie ok 15-20 % to mi daje zaledwie 3-5 $ dziennie a więc wejście na SnG 1,50 $ o których wspomniałem wcześniej to kwestja miesiąca jak nie lepiej :P ehh

Mam nadzieję że wytrwam :)