Witam,
na początku formalności - mam na imię Paweł i mam 25 lat. W pokera gram od początku 2010 roku. Mój problem polega na tym że pomimo ścisłego umysłu i wielu cech które mogły by mi się przydać w pokerowej karierze, mam też wady które mi w jej osiągnięciu przeszkadzają. 2 największe to niecierpliwość i niezdecydowanie.
Niecierpliwość w moim przypadku to shoty na stawki które są sprzeczne z właściwym BRM - staram się być stanowczy i uczciwy wobec siebie jednak czasami wydaje mi się że jest to silniejsze ode mnie - szczególnie podczas okresów zwanych " downswingami "
Niezdecydowanie z kolei przejawia się próbowaniem różnych odmian pokera i przeskakiwanie z jednej do drugiej w momencie kiedy zaczynają się pierwsze niepowodzenia i wracania do nich kiedy zawiodą inne...
Ten blog ma na celu jedną rzecz: stanowcze trzymanie się założonego planu, tj. gry w jedną odmianę na konkretnych stawkach do osiągnięcia opowiedniego BRM aby przejść na wyższe ( wiem, proste się wydaje teoretycznie ale z praktyką zawsze było u mnie ciężej ). Chcę pracować nad sobą ponieważ gra w pokera zawsze dawała mi dużo satysfakcji i chciałbym żeby prędzej czy później przerodziło się to w coś więcej - przygodę życia a może nawet profesjonalne zajęcie.
Podsumowując - od jutra gram SnG ( odmiana która mi najbardziej przypasowała od kiedy gram w pokera ), 45os. turbo, z wpisowym 0,50 $, sesje w setach po ok 12-14. Zamierzam grać przez najbliższy miesiąc średnio 2 sesje dziennie, co później - zobaczę. Pomimo tego że mieszkam w polsce, to pracuję w niemczech ( mieszkam blisko granicy ) więc pieniądze nie są dla mnie tutaj póki co priorytetem - a uważam że zaczynając od stosunkowo niskich stawek mam okazję się wykazać ( od zera do bohatera ) i przejść na wyższe stawki nie kiedy będę miał wystarczający bankroll ale kiedy oprócz rolla będę posiadał również odpowiedni mindset oraz umiejętności.
Update powinienem móc zrobić praktycznie codziennie a konsekwente podejście do prowadzenia bloga jest tutaj również moim założeniem
To by było na tyle dzisiaj. Dobranoc.