Witam, Zakładam bloga na którym będę relacjonował swój progres, albo jego brak, albo regres w grach SNG.
Tytuł "SNG od zera", ponieważ nie grałem SNG wcześniej prawie w ogóle
Trochę historii:
W pokera gram od mniej/więcej roku, rok temu napisał do mnie stary kumpel i podczas rozmowy wyszło że gra w "pokera", i się zastanawia czy grać 4 living pokera czy nie. Zaciekawił mnie tematem i zacząłem coś tam się interesować. Wpłaciłem 10$, przegrałem, wpłaciłem 20$ przegrałem, wpłaciłem 10$ przegrałem i tak kilka razy, bez żadnej nauki itd, po prostu fishowałem sobie raz na miesiąc wpłacając hajs i przegrywając go, i tak wyglądało pierwsze ~7 miesięcy mojej gry w pokera, kolejne 2 miesiące to były nieudolne próby wyjścia z nl2 bez większych efektów, ale dopiero w ciągu ostatniego ~miesiąca udało mi się wyjść z nl2 , wyjść z nl5 i uzyskać 4bb/100 na nl10 sh po jakiejś tam próbce.
Wszystko z Cashy:
Spoiler

I ogólnie przez ten czas zdążyłem znienawidzić cashówki totalnie, tak że tiltuje już wchodząc na stolik, dlatego przestałem grać cash, i postanowiłem spróbować swoich sił w s&g.
Postanowiłem przestawić się na SNG, dzięki którym:
1) Zrobie sobie przerwe od cashy
2) Spróbuje w końcu swoich sił w s&g, w końcu nic do stracenia a coś do zyskania.
Ciężki był dla mnie wybór jakie turnieje grać, pod uwage brałem: hypery, 180tki, fifty50, 18stki. Jednak z tego co się rozeznałem/ powiedziano mi to: Z hyperów 6max/fr się już nie opłaca grać, satek też już nie da rady grać niedługo bo zwiększą rake 2 krotnie od nowego roku, więc te opcje odpadły. Fifty50 uznałem za turnieje bez specjalnego value i przyszłości, więc wybór był pomiędzy tak naprawdę : HU hyper, 180tki turbo, 18stki turbo.
Już generalnie zaopatrzyłem się w jakiegoś ICMIZERA żeby się szkolić w turniejach, nie odrzucam żadnej z trzech opcji. HU już trochę grałem, mam jakieś minimalne obeznanie i pojęcie o strategii, i w sumie narazie tak średnio mi do gustu przypadły. Teraz przyszedł czas na 18stki turbo, w najbliższym czasie zamierzam grać te turki, a jak mi się spodobają to na nich już zostaje.
Jutro, a właściwie dzisiaj jak wstane to na speedzie obejrzę filmiki MarioAK i pogram trochę tych turków.
Jakby ktoś miał coś do powiedzenia/ poradzenia w sprawie 18stek turbo to z góry jestem wdzięczny