Przejdź do forum
SnG & MTT / CASH - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SnG & MTT / CASH - walka na dwa fronty

32 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,331 Wyświetlenia
ksantypka
PokerStrategist

Witam wszystkich.

Niech moje dane pozostaną nieujawnione, natomiast postaram się opowiedzieć wam pewną historię. Będzie to o tyle ciekawe, że ta historia jeszcze się nie zakończyła, a jej finał jest marzeniem.

Początek jednak udokumentowany. Szybko zdany quiz, przelane 50$ na FTP i problem, co tu grać? Stare dzieje przypomniały mi odrazę do SSS, gdzie podwojenie zaraz było stracone bad-beatem. Uraz do BSS, gdzie ciężko zarobione pieniądze wsiąkały gdzieś, z powodu idiotycznego przyklejenia do asów, króli czy też innych dziwnych sytuacji. SnG jednostołowe to nie to czego szukam, więc wybór padł na SnG wielostołowe i MTT. W tej chwili w trakcie eksperymentowania z moimi 50$ od PS dowiedziałem się paru rzeczy. First - poker jednak może być dochodowy, wystarczy odrobina cierpliwości, której zawsze mi brakowało, wystarczy trochę czasu i ciut szczęścia. No więc zaczynamy:

W tej chwili mój bankroll wynosi dokładnie 59.94$
Najwyższa wygrana to 61.20$
A stan moich punktów FPP to 745.38 to przez zabawę na rushu, do którego za szybko nie powrócę.

W tej chwili obrane zostały następujące cele:
-Turnieje na FTP: MTT 1$ i SnG za 1$-2$.
-Do końca wakacji roll 500$
-Zdać egzaminy w ten poniedziałek, wtorek i środę

Żeby zachęcić do czytania bloga, postaram się do każdego rozdania zamieścić jakiś komentarz i proszę was, żebyście jak najszybciej wyprowadzali mnie z błędu kiedy się mylę.

Rozdań niestety nie wkleję, bo zaginęły w czeluściach komputera, a następna sesja szykuje się dopiero po środzie, ale obiecuję, że blog będzie w nie obfity.

To co, życzcie mi szczęścia i spełnienia marzeń ;)

31 odpowiedzi
ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

No i się zaczęło. Z braku czasu i lepszych możliwości paręnaście minut rusha najniższy limit.
A :spade:A :heart: szybko mi się na jednym stole podwoił, dwa inne stoły niestety Q :diamond:Q :spade: < K :diamond:K :club: oraz gość zallinował się z flushdraw, do mojego top seta. Trafił na riverze. Miało być odpuszczone i kolejne -2$, arcyważne zresztą. Wzdech i jazda na jednostolikowe SnG, bo akurat starczy czasu na 4 stoły.

1.2$ SNG 9os FTP nr1
Pierwszy SnG szybko triple, bo dwóch panów najpierw sprawdziło podbicie (miałem J :heart:J ) po czym na flopie A :spade:J :club:2 :heart: szybko się allinowali. Podejrzewałem, że oboje mają gównianego asa, bo A10 wzwyż na tych stawkach ludzie podbijają. callnąłem i zobaczyłem A :heart:9 :club: i A :diamond:8 :club:. Turn J :spade: podziękowałem. I tak powoli, powoli aż doszło do headsup, gdzie gość po prostu nie chciał odpaść. Zaczynałem w stosunku żetonów 1:2, gość przy 2000 tys po prostu nie mógł odpaść, aż w końcu w rozdaniu 8 :club:7 :spade: vs K :diamond:8 :spade: ułożył się flush.
1.2$ SNG 9os FTP nr2
Nic ciekawego się nie działo, do bubbla. Zagrałem i wygrałem dwie ręce. Raz przy 11BB dałem AI z A :heart:Q :heart:po raise z UTG (big stacka, który raisował co chwilę) i calla z CO. rozdanie wygrane PF. Później ten sam bigstack sprawdził mój all-in na flopie 3 :club:4 :club:7 :spade:, miałem 7 :club:Q :spade: gość wyrzucił J :diamond:T :diamond:. call o tyle ciekawy, że ryzykował dużo swoich żetonów. No cóż, widocznie stwierdził, że będzie miał szczęście. Miał, mimo turna postaci A :club: trafił rivera T :heart:
1.2$ SNG 9os FTP nr3
AI na shorcie z K :spade:T :spade: sprawdzony przez A :heart:J :diamond:. Flop K :club:J :spade:J :heart: 5 miejsce
1.2$ SNG 9os FTP nr4
Spoiler - trzecie miejsce. Niestety przegrałem coina (mimo że miałem 1000 żetonów - ubershort 3handed, wyszedłem z tego na 5500) po czym przegrałem jedno rozdanie i przy blindach 250/500 pushowałem z A :spade:4 :club: z SB, sprawdził mnie gość z K :diamond:Q :diamond:. I po robocie ;)
szybki bilans +1,5$

Generalnie szykuje się nocna nauka na system podatkowy, więc prawdopodobnie rozegram coś fajniejszego (czyli w końcu MTT!).

PS. następnym razem wstawię rozdania normalnie, teraz po prostu byłą zmiana systemu z Vista na Ubuntu i jeszcze nie do końca wszystko ogarniam, np. to, że nie mogę ściągnąć rozegranych rozdań, a nie ustawione jest automatyczne zapisywanie.

No to pozdrawiam i do najbliższego oby!

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

8 sitów jednostołowych, dwa za 2.25$ (bubble i 5 miejsce) i 6x 1.2$ bez rewelacji. 2x 2 miejsce 1x 3 miejsce. Brakło trochę szczęścia (flipy) i już. Teraz już dodam parę rozdań i postaram się skomentować.

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.2 Tournament, 40/80 Blinds (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t4590)
Hero (Button) (t1565)
SB (t3240)
BB (t1215)
UTG (t1180)
MP (t1710)

Hero's M: 13.04

Preflop: Hero is Button with A, 10
3 folds, Hero bets t200, 1 fold, BB calls t120

Flop: (t440) 9, 4, 6 (2 players)
BB bets t80, Hero raises to t280, 1 fold

Total pot: t600

Nie wiem co oni chcą robić takimi betami, ale cieszy mnie, że ładnie po nich pasują. I co ciekawe, ci których sobie zaznaczam robią to namiętnie i do usranej śmierci, swoich żetonów.

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.2 Tournament, 40/80 Blinds (7 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t3800)
SB (t725)
Hero (BB) (t2285)
UTG (t915)
MP1 (t1590)
MP2 (t3210)
CO (t975)

Hero's M: 19.04

Preflop: Hero is BB with K, A
UTG bets t240, 1 fold, MP2 calls t240, 3 folds, Hero raises to t2285 (All-In), UTG calls t675 (All-In), 1 fold

Flop: (t2110) 3, 10, 10 (2 players, 2 all-in)

Turn: (t2110) K (2 players, 2 all-in)

River: (t2110) 7 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2110

Tutaj priorytetem było zestackowanie się z MP2, pasy na tych limitach są ostatecznością u przeciwników, a niektórzy chyba mają niedostępny ten guzik. Rozwój wypadków przy stole nakazał się tylko przeżegnać.

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.2 Tournament, 120/240 Blinds (6 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG (t2480)
MP (t2690)
Hero (CO) (t1320)
Button (t3330)
SB (t1010)
BB (t2670)

Hero's M: 3.67

Preflop: Hero is CO with 7, 7
2 folds, Hero bets t1320 (All-In), 2 folds, BB calls t1080

Flop: (t2760) 5, 3, 7 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t2760) 5 (2 players, 1 all-in)

River: (t2760) A (2 players, 1 all-in)

Total pot: t2760

Tutaj nastąpił call z 89o, nie rozumiem tego, no ale cóż. Nie mam rozumieć, tylko grać.

I ostatnie na dziś

Full Tilt No-Limit Hold'em, 1.2 Tournament, 250/500 Blinds (2 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) (t5600)
SB (t7900)

Hero's M: 7.47

Preflop: Hero is BB with J, K
SB bets t1000, Hero raises to t5600 (All-In), SB calls t4600

Flop: (t11200) 3, 9, 10 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t11200) 7 (2 players, 1 all-in)

River: (t11200) 6 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t11200

taki bad beat, gość wyrzucił K :spade:6 :spade: :facepalm:

Ogólnie roll 54.94$, szkoda że nie było MTT, ale trzeba spać, bo jutro o 8 pani doktor robi nam pranie mózgu. Życzcie powodzenia przy stołach pokerowych i egzaminacyjnych i komentujcie coś.

Pozdrawiam!

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Dla odmiany sesja w końcu na plusie. Małym, ale zawsze plusie.

Dzisiaj parę 2.25$ sng 9 os, które wyszły na zero mniej więcej 2x 2 miejsce, 1x 3 miejsce i 3 przegrane. Do tego przegrana w 2.2$ sng 180 osób i miłe czwarte miejsce w 1.1$ sng 90 os. I za to prawie 9$, co przyczyniło się do plusa. Ogólnie cieszy mnie, że w tych dużych turniejach ciągle jest ITM, szkoda, że te małe sng ciągle na zero, bo czasu mimo wszystko brak. Jutro turniej na żywo BI 20zł 1R + 1A, więc doczekać się nie mogę.

Co do ciekawych rozdań? Dzisiaj brak. w HU niestety AJ < QJ i przez to drugie miejsce, tym bardziej, że gość był cienki jak dupa węża, że tak obrazowo pozwolę sobie zauważyć.

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.25 Tournament, 25/50 Blinds (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t1385)
UTG (t1515)
UTG+1 (t1510)
MP1 (t1380)
MP2 (t1530)
MP3 (t1480)
CO (t1675)
Hero (Button) (t1560)
SB (t1465)

Hero's M: 20.80

Preflop: Hero is Button with 6, 3
5 folds, CO bets t150, 2 folds, BB calls t100

Flop: (t325) Q, A, 7 (2 players)
BB checks, CO bets t1525 (All-In), BB calls t1235 (All-In)

Turn: (t2795) K (2 players, 2 all-in)

River: (t2795) 5 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2795

Results:
BB had Q, K (two pair, Kings and Queens).
CO had A, 3 (flush, Ace high).
Outcome: CO won t2795

No, to tak w formie żartu. Ciekawych rozdań dzisiaj nie było. Typowy ABC poker, więc nie ma co wstawiać tabelowych pushów i foldów. Ogólnie mogliby Państwo coś skomentować, bo blog zamienia się w pamiętnik :P może chociaż jakieś słowa otuchy, że po trendzie horyzontalnym przyjdzie duża zwyżka!

Pozdrawiam, życzcie mi powodzenia jutro na turnieju i oto stan mojego posiadania.

Bankroll: 58,79$.
punkty FTP: 785.36

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

No to turniej offline za mną. Gra była baaaaardzo przyjemna, wyłapany został jeden błąd, także ogólnie bardzo na plus. Niestety 11 miejsce, więc tuż za FT, ale czas bardzo miło spędzony. Szkoda, że do blindów 400/800 (stack startowy 5000) dwa razy rozdano mi grywalną rękę. Pierwsza grywalna:

Blindy 50/100
BB A :club:K :diamond:
UTG+2 call, CO call, BB raise 475, UTG+2 call, CO fold.
pot 1100 flop
K :club:4 :club:2 :club:
BB bet 675, UTG raise 1325, BB all-in.
Tutaj się chłopak zamyślił, wahał, analizował po czym dał call i pokazał A :heart:J :club:. Dla mnie spoko.

Druga ręka A :heart:Q :diamond:, podbita przed flopem, odpuszczona na nietrafionym multiway pocie na flopie po ataku big stacka. Historii nie było.

Potem jak tylko stack stopniał do 13BB, świetna faza push/ fold. Uważam, że tutaj kawał dobrej roboty zostało odwalonej. Generalnie:
6.5 BB push UTG A :club:Q :heart: call od BB z K :spade:T :club: double
12.5 BB push z Dealera 2 :heart:2 :diamond: (które przez przypadek wrzucone zostały do mucka, bo BB zasłonił swoje karty, ale po wszystkim jakoś się dogadaliśmy i rozdanie wygrane PF)
4BB push z SB 6 :spade:5 :spade: win PF
12BB push z CO z A :diamond:J :diamond: win PF
9BB push z CO z 7 :diamond:7 :heart: win PF
I ręka która pożegnała mnie z turniejem. Blindy 2000/4000 stack 17.5K, UTG A :club:T :club: AI, dwa calle (dwa od shortów) jeden wyrzucił A :heart:K :heart: drugi J :spade:J :diamond: na turnie jeszcze spadła 10 :spade: robiąca nadzieję, ale niestety out na 11 miejscu.

Co mnie pogrążyło? Myślę, że trzy rozdania.
A :heart:Q :diamond: vs A :club:3 :spade: split i coś takiego.

Blindy 800/1600, ja około 17.5BB
BB K :diamond:J :heart:, foldy do SB, SB raise 2.5 BB. Call i flop A :diamond:Q :heart:T :diamond: gość cbet i mój call. 4 :heart: gość mój all-in ja call i wyrzucam nutsa. Gość pokazuje K :heart: 3 :heart: W myślach (byle nie kier, byle nie kier, byle nie kier. No i nie spadł kier. Spadł J :club: na splita. Niestety, potem już tylko do dupy.

A 3 rozdania przed końcem, rozdano A :heart:A :diamond: i ofc, gość rozdał o jedną rękę za dużo i rozdawał jeszcze raz :) life. Już oczami wyobraźni rysował się double.

Co ciekawe, podróż nocnym autobusem była bardzo ciekawa, bo pierwszy raz zamiast agresji nawiązała się miła rozmowa pomiędzy paroma obcymi osobami. Świat zmierza w dobrą stronę. No to otwieram notatki, bo jutro zaliczenie z Finansów Samorządów Terytorialnych i otwieram FTP na małe sng ^^

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Ciekawa sprawa, dano mi (prawdopodobnie) rakeback, a następnie zniknął on magicznie z mojego konta =D nieważne, i tak mi się nie należy.

Ostatnio sporo się działo, największy roll 110.54$ udało się w końcu przycisnąć towarzystwo na rushu i zająć 2 fajne miejsca w SNG na 180 osób za dwa dolary. Oprócz tego trochę SNG STT jako uzupełnienie. Poza tym do użytku mam HM i jak tak patrzę, na te staty niektórych, to mnie bolą oczy. No ale to woda na mój młyn. Chyba że ktoś na 85% widzianych flopów z 1500 żetonów na start po 30 rękach ma 15000 żetonów, tego zrozumieć się nie da, bo sprawdza od początku absolutnie wszystko. Lucky bitch i tak zwykle później stacka oddaje. No ale wczoraj trzech takich delikwentów mnie załatwiło. Jeden sprawdził AI z 43s inny z 96o inny z K7o za każdym razem bijąc mojego wyższego pocketa, kolejno układając kolor, strita, strita. Dwa razy poległy asy. Potem dostałem na drugim stacku w turnieju KK, doszło do AI preflop z pierwszym stackiem i trzecim stackiem (sic!) pierwszy stack AA, ja KK, trzeci QQ. "Co za spotkanie szu, jakby ktoś ułożył" As na flopie =D no cóż, nice hand sir. Ale wczorajsza sesja była bolesna. w okolicach bubbla wpadło jeszcze AQs na CO, push na 11BB i BB się obudził z AK :P

ogólny stan rolla teraz - 77,92$
FTP - 1 079,09 - być może to głupie, ale mają fajne bluzy

we wtorek ostatni egzamin, więc będzie można zacząć grać, na razie toczę wojnę podjazdową

Wciąż pozdrawiam, nikt nie odpozdrawia!

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

W końcu coś ruszyło. Żal mi 3.30$ bo kurde gość nagle zaczął walić jakieś dziwne limp fold. Push dziada z big stacka z 8 :diamond:8 :heart:, wyrzucił mi A :spade:J :spade: i niestety trafił flopa. Potem z 3BB cały stół mi wszedł i niestety gość trafił gutshota (do turna best hand) to 13 BB by było na dalszą grę. 4 miejsce - lepsze to niż nic.

Egzaminy nie poszły tak źle, o ile to kogoś jeszcze obchodzi. Ręce z turków w sumie wklejone do oceny w odpowiednim dziale.

Trochę jeszcze nt. rusha, bo dzisiaj zdarzyło się zagrać parę(set) rąk. Poziom na nl25 jest jednak kiepski (albo tutaj skill naszedł). 3bet z blindów z anytwo ponad 90% sukcesu, ludzie się stackują z AJ preflop do 6 betów nawet. Komedia straszna. Parę rozdań dam.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($9.75)
UTG+1 ($25)
MP1 ($25)
MP2 ($28.13)
MP3 ($43.15)
CO ($43.88)
Button ($17.65)
SB ($66.28)
Hero (BB) ($10.94)

Preflop: Hero is BB with K, K
UTG bets $0.75, 5 folds, Button calls $0.75, SB calls $0.65, Hero raises to $10.94 (All-In), UTG calls $9 (All-In), 1 fold, SB calls $10.19

Flop: ($32.38) 5, Q, 8 (3 players, 2 all-in)

Turn: ($32.38) 3 (3 players, 2 all-in)

River: ($32.38) 10 (3 players, 2 all-in)

Total pot: $32.38 | Rake: $1.61

Jak to w rushu przez nieuwagę od razu AI zamiast raise :) no ale warto było, jeden pan pokazał mi A :spade:K :club: a drugi A :heart:J :diamond: :facepalm: no cóż.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($62.80)
SB ($19.76)
Hero (BB) ($9.40)
UTG ($23.80)
UTG+1 ($22.30)
MP1 ($16.68)
MP2 ($25.25)
MP3 ($55.58)
CO ($39.76)

Preflop: Hero is BB with 6, 8
6 folds, Button bets $0.60, 1 fold, Hero raises to $1.75, Button calls $1.15

Flop: ($3.60) A, 8, K (2 players)
Hero bets $2, Button calls $2

Turn: ($7.60) 3 (2 players)
Hero bets $5.65 (All-In), Button calls $5.65

River: ($18.90) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $18.90 | Rake: $0.94

Przyśnił mi się bluff... no ale cóż, facet mi pokazał K :club:2 :diamond:, co nauczyło mnie, żeby nie blefować, przeciwko ludziom, którzy mają za dużo pieniędzy. Może jakoś to źle rozegrane, ale kurde, 100% pewności, że gość ma gówno. Czemu tego nie zrzucił? Ksantypka jest widocznie albo graczem przewidywalnym, albo typ ma pod kopułą za przeproszeniem fekalia :P (Imo ma fold! Powiedzcie mi, że historia przeze mnie opowiedziana w tym rozdaniu dała radę i on źle zrobił callując)

Roll 141.35$
FTP 1 465.85

Zdane finanse przedsiębiorstw (a egzamin siekiera)
Dopytka z finansów UE i błągania z finansów samorządów terytorialnych, może przejdzie. System podatkowy na plus, bankowość prawdopodobnie też. Jeszcze tylko Ubezpieczenia i hiszpański i sezon wakacyjny można uznać za otwarty.

Pozdrawiam serdecznie z cholernie upalnego Poznania :)

I na koniec wklejam dwa wykresy, żeby w końcu zobaczyć, że idzie w dobrą stronę (chociaż analiza techniczna raczej widzi trend spadkowy na turniejach ;d)
RUSH

MTT/ SnG

Ewidentnie ostatni plus to korekta :P No ale małe kroczki, małe kroczki i cel zostanie osiągnięty :)

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

RUSH - swingi, swingi, swingi. Nagle coś takiego. Rozegrało się samo.

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (9 handed) - Full-Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB ($47.35)
BB ($54.40)
UTG ($29.10)
UTG+1 ($50.25)
MP1 ($82.35)
MP2 ($81.20)
Hero (MP3) ($22.60)
CO ($51.55)
Button ($60.30)

Preflop: Hero is MP3 with K, A
3 folds, MP2 bets $1.50, Hero calls $1.50, 3 folds, BB calls $1

Flop: ($4.75) J, 10, Q (3 players)
BB bets $3, MP2 raises to $7.50, Hero calls $7.50, BB calls $4.50

Turn: ($27.25) Q (3 players)
BB checks, MP2 bets $19, Hero calls $13.60 (All-In), BB raises to $45.40 (All-In), MP2 calls $26.40

River: ($131.65) 9 (3 players, 2 all-in)

Total pot: $131.65 | Rake: $3

=DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

braku recharge'a sobie nie wybaczę :)

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Za przeproszeniem ja pier*****. Trzy razy stackują się ze mną z 1010 trzy razy mam overparę i trzy razy 10 na river. To jest jakaś komedia. 3 ciężko zarobione BI w dupe. Po prostu moje swingi mnie zabijają, a jak pomyślę, że się muszę pieprzyć w lowstakes turniejach z debilami co się stackują z J6o na boardzie K J 2, to mnie krew zalewa. Zdecydowanie odpoczynek od tego gówna.

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Ok, ok, ok.

Pierwsza wygrana MTT (1/723) i dodatkowe 358$ + 21$ za wygranie 27os 2.25$ tego samego dnia skłoniły mnie do pewnych refleksji. Mimo wszystko sytuacja zmusiła mnie do cashoutu (jak zwykle), no ale teraz sytuacja wygląda następująco:

Full tilt poker:
Bankroll: 101.09$
Punkty: 4 646,20

Pokerstars:
Bankroll: 70.83$
Punkty: 127,16

Jakie są cele?
- Do końca wakacji z agresywnym BM grając rush poker na FTP (rozpoczynając o NL5) dograć do minimum 1000$
- Do końca wakacji na P* ustawić roll na poziomie minimum 2000$ grając MTT i SnG.

Takie sobie wakacje challange 2010. Dodatkowo, trzymać się BM (o z tym od zawsze mam problem).

Na razie czynię końcowe przygotowanie w postaci zbierania wpisów, poprawki z Finansów samorządów terytorialnych 29.06 i załatwieniu w końcu praktyk.

No to życzcie szczęścia, ja wiem, że przez wakacje te minimalne wartości są do osiągnięcia. Na koniec wstawię swój wykres z MTT i SNG (głównie), wiem mało gier, ale mnie się cholernie podoba :D

wish me luck or die in pain :<

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Zastanawia mnie, czy ja wyglądam jakby mnie można było za przeproszeniem dymać. Wczorajsza sesja na FTP (rush poker NL5) sprawiła, że roll skurczył się o 11BI... jak?

K :heart:K :club: < J :heart:T :heart: preflop! 1BI w plecy
K :spade:K :heart: < J :spade:T :spade: również shove preflop 1BI w plecy
K :heart:K :diamond: < J :diamond:T :club: to było so sick, ofc shove preflop 1BI w plecy
A :spade:K :spade: < K :diamond:J :diamond: tutaj gość zrobił 3bet i 5bet pre flop. Trafił jacka na flopie... 1BI w plecy
5 :heart:5 :diamond: < 4 :spade:A :spade: na flopie set i jeden pik. 1BI w plecy
Reszta to wyższe pockety niszczone po zestackowaniu się preflop. Ludzie się stackują jak debile z 77 przed flopem i 5betują to.... no coś chorego.

roll 42.25 nie mam siły na casha. Po prostu nie mam siły po czymś takim (co zresztą trwa już długo) przerzucam się tutaj na SNG/ MTT

Jeśli chodzi o P* to omfg... ludzie te 2.2$ 180p turbo grają sooooo bad, soooo sooo bad. na blindach 10/20 stackują się preflop anypair, any ace, any suited king, facecards. I tak cały turniej. Zagrałam w sumie 6 turków. Raz byłam 7 raz przed FT (dwa razy niestety przegrane coin flipy) reszta odpadłam mając lepszą rękę preflop i po shove naturalnie. Sprawdzali mi króle z A :spade:4 :diamond: (mając 12BB push z K :club:K :diamond: z early, sprawdza gość mający 13BB z middle xD). Jedno jest pewne, te turki będą strasznie dochodowe. Niech tylko zaczną wchodzić flipy.

Na razie muszę wziąć na wstrzymanie z FTP, bo wczoraj dostałam białej gorączki. Mogłam oszczędzić 4BI, no ale po co, jak się głupi człowiek zaweźmie.

Wydaję mi się że rusha można grać spokojnie od nl10-nl25. na nl5 sa to jednak grosze zwlasza dla amerykancow i jest tam poporstu gambling. Dograj MTT rola do 200$. i wbijaj na nl10. Niezniechacaj sie do RUSHA.Czasami FTP daje po dupsku, mi ostatnio też, no ale wciaz rake jest zajebisty a wczesniej czy pozniej przestanie wchodzić fishom. Dodatkowo skoro przejebałeś 11BI mógł sie wkraść trochę TILT? Unikaj takich sesji. Ja ostatni też zauważyłem że przy -50$ zacząłem grać jak pojebany i bardzo agresywnie, i wiesz co pomogło? Wszedłem 2 limity niżej wyszalałem się i mi przeszło :D Naturalnie ciężko jest zejść z nl5 2 limity niżej ale zawsze możej pograć turnieje RUSH. Swoją drogą bardzo łatwe są 135 os RUSH za 4$ + 0.4. Bardzo łatwo jest w nich być w kasie.

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Mógłby ktoś polecić książki + artykuły dla SH? Filmiki również mile widziane.

Testuję w tym momencie co na FTP można grać. Full Ring NL2 działa mi na nerwy, a to szkodzi urodzie, więc sobie daruję, SNG lepszą ofertę ma jednak pstars, ale usiadłam dziś trochu jeszcze na SH i powiem wam, że dynamika tej gry i ogólnie agresja bardzo mi się podoba. Nie przeszkadza mi nawet NL2 bo coś się dzieje, nie limpuje mi cały stół, lepiej widzę grę, zbieram ready na przeciwników. Kurde, to mi się po prostu podoba, że też wcześniej nie próbowałam =D

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Pokerstars też dziś rucha w oczy. No ja pierdole, takich suckoutów na mnie, bad beatów to dawno nie przeżyłam. Zdecydowanie czas ochłonąć od tego ścierwa.

Villainom dochodzą wszystkie drawy, łapią outy, wypierdalają, coś chorego. Ze wszystkich turniejów odpaść z lepszą ręką, to jest śliczne. A najlepszy kwiatek, to gość, który każdego shorta izoluje AI anytwo. No i short pushuje z UTG+1, debil AI, ja mając 4 stack (on miał o dziwo 1 o.O) i asy na ręce dałem call. Gość wyrzucił 5 :spade:7 :spade: i ułożył flusha. Braaaawo. Ręce się same do oklasków składają.

Inny turniej. Moje A :heart:Q :heart: vs 6 :club:9 :diamond: vs J :diamond:J :club:

flop A :diamond: 7 :club: 8 :club:
turn J :spade: (myślę spoko, jeszcze jestem w grze, bo 69o przed flopem miał największy stack, JJ najmniejszy)
river 5 :heart: :facepalm: :facepalm: :facepalm: bo pomyślałam, że jeszcze jestem w grze.

Jestem załamana ostatnim pokerem. Miał być sposób na dorobienie się w wakacje, ale dorobię się jedynie garba od siedzenia na tym przedwojennym krześle i braku urody od zdenerwowania.

EOT idę spać i lepiej, żeby Polska coś pokazała w siatkę....

Kaldas90
Elite Grinder

Akurat Cię rozumiem, w ciągu 5 dni dostałem swinga na 21 BI na NL25 na rushu i uciekłem z Fuck The Polens dziś wracając na stary dobry ongame:)

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Sesja na P* za mną. Jednym słowem mała tragedia z happy endem. Już tłumaczę zagadnienie. Generalnie ostatnie dwa dni na starsach były trudne. Mało wygranych coinów, przegrywane AK vs XY, odpadanie na bubblu, masa suckoutów. Roll się skurczył, dopiero ostatnie wygrane 3.25$ 45os turbo przywróciło go na poziom 61.68

Nie ma co wklejać rozdań, bo pushe wszędzie były raczej tabelowe i tutaj JJ się nadziało na QQ, tutaj czasem AK vs 55, naprawdę nic ciekawego.

Dopiero ostatni turniej udało się wygrać, a miałam w nim już parę BB... może wkleję parę rozdań z tego turnieju, ludzie na blogach lubią oglądać rozdania więc proszę bardzo ;))

No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (9 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t1500)
Hero (SB) (t1500)
BB (t1500)
UTG (t1500)
UTG+1 (t1500)
MP1 (t1500)
MP2 (t1500)
MP3 (t1500)
CO (t1500)

Hero's M: 50.00

Preflop: Hero is SB with J, J
UTG calls t20, 1 fold, MP1 calls t20, 2 folds, CO calls t20, 1 fold, Hero bets t1490 (All-In), 2 folds, MP1 calls t1480 (All-In), CO calls t1480 (All-In)

Flop: (t4540) 3, 5, Q (3 players, 3 all-in)

Turn: (t4540) 3 (3 players, 3 all-in)

River: (t4540) 2 (3 players, 3 all-in)

Total pot: t4540

Jakby ktoś pytał czemu push, pierwszą rękę tego typu zawsze spushuje. ZAWSZE na tych stawkach ktoś mnie sprawdzi. Początek był dobry.

PokerStars No-Limit Hold'em, 3.25 Tournament, 10/20 Blinds (8 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP1 (t1500)
Hero (MP2) (t4540)
CO (t1420)
Button (t1530)
SB (t1480)
BB (t1210)
UTG (t1500)
UTG+1 (t1500)

Hero's M: 151.33

Preflop: Hero is MP2 with A, A
2 folds, MP1 bets t60, Hero raises to t260, 4 folds, MP1 raises to t1500 (All-In), Hero calls t1240

Flop: (t3030) J, K, 7 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t3030) 10 (2 players, 1 all-in)

River: (t3030) 9 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t3030

Results:
MP1 had Q, Q (straight, King high).
Hero had A, A (one pair, Aces).
Outcome: MP1 won t3030

Niestety, zaraz potem zabrali mi 1.5k chips :P

No-Limit Hold'em Tournament, 25/50 Blinds (9 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP2 (t2925)
Hero (MP3) (t3140)
CO (t2320)
Button (t1420)
SB (t1480)
BB (t1780)
UTG (t1480)
UTG+1 (t1530)
MP1 (t1730)

Hero's M: 41.87

Preflop: Hero is MP3 with K, Q
4 folds, Hero bets t150, 3 folds, BB calls t100

Flop: (t325) 9, 6, 4 (2 players)
BB bets t50, Hero raises t250, BB calls t200

Turn: (t825) A (2 players)
BB checks, Hero bets t400, BB calls t400

River: (t1625) 10 (2 players)
BB checks, Hero checks

Total pot: t1625

Results:
BB had J, A (one pair, Aces).
Hero had K, Q (high card, Ace).
Outcome: BB won t1625

gość staty 42/11 po 28 rękach. Wcześniej w rozdaniach callował mnie na flopie, pasował do 2nd barrel. Liczyłam, że się uda i tym razem, ale jak sprawdził 2nd barrel wiedziałam, że rozdanie przegrane.

No-Limit Hold'em Tournament, 50/100 Blinds (7 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (CO) (t2340)
Button (t1620)
SB (t1470)
BB (t2730)
UTG (t2230)
MP1 (t1380)
MP2 (t3110)

Hero's M: 15.60

Preflop: Hero is CO with K, K
1 fold, MP1 bets t1380 (All-In), 1 fold, Hero raises t2340 (All-In), 3 folds

Flop: (t2910) 6, 3, 9 (2 players, 2 all-in)

Turn: (t2910) Q (2 players, 2 all-in)

River: (t2910) Q (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2910

Results:
MP1 had K, A (one pair, Queens).
Hero had K, K (two pair, Kings and Queens).
Outcome: Hero won t2910

Dobra droga!

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

No-Limit Hold'em Tournament, 100/200 Blinds (8 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t670)
SB (t2535)
Hero (BB) (t3645)
UTG (t4165)
UTG+1 (t4450)
MP1 (t3410)
MP2 (t2765)
CO (t1685)

Hero's M: 12.15

Preflop: Hero is BB with A, K
1 fold, UTG+1 bets t400, 5 folds, Hero raises t3445 (All-In), UTG+1 calls t3245

Flop: (t7390) A, 8, J (2 players, 1 all-in)

Turn: (t7390) 9 (2 players, 1 all-in)

River: (t7390) A (2 players, 1 all-in)

Total pot: t7390

Results:
Hero had A, K (three of a kind, Aces).
UTG+1 had K, J (two pair, Aces and Jacks).
Outcome: Hero won t7390

Tu miałam problem, czy 3betować, czy wejść AI. Facet generalnie dużo mini-raise'ował z kartami typu QJs AJs, więc sądziłam, że jestem z przodu. Bałam się jednak gry postflop, a raczej chciałam się z nim w tej sytuacji zestackować, więc AI, Jego call skomentujcie sobie sami :)

No-Limit Hold'em Tournament, 200/400 Blinds (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t2360)
Hero (Button) (t7565)
SB (t3615)
BB (t2550)
UTG (t5354)
MP (t5145)

Hero's M: 12.61

Preflop: Hero is Button with 7, 7
2 folds, CO bets t2335, Hero raises t7540, 2 folds

Flop: (t5270) 2, 3, 8 (2 players)

Turn: (t5270) 5 (2 players)

River: (t5270) 4 (2 players)

Total pot: t5270

Results:
Hero had 7, 7 (one pair, sevens).
CO had J, J (one pair, Jacks).
Outcome: CO won t5420

To rozdanie wrzucę do analizy, ale wydaje mi się, że 77 push.

No-Limit Hold'em Tournament, 300/600 Blinds (8 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t2620)
SB (t6470)
Hero (BB) (t5030)
UTG (t3215)
UTG+1 (t1980)
MP1 (t4200)
MP2 (t2854)
CO (t6850)

Hero's M: 5.59

Preflop: Hero is BB with 7, K
5 folds, Button calls t600, 1 fold, Hero bets t4380, Button calls t1970

Flop: (t5440) J, Q, 4 (2 players)

Turn: (t5440) 2 (2 players)

River: (t5440) 9 (2 players)

Total pot: t5440

Results:
Button had 9, J (two pair, Jacks and nines).
Hero had 7, K (high card, King).
Outcome: Button won t5840

Gość takie rzeczy wcześniej pasował! Tutaj niestety trafił, ale zanim wcisnął call button, to wziął czas i myślał....

Kolejne trzy rozdania z rzędu:

No-Limit Hold'em Tournament, 400/800 Blinds (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t9505)
UTG (t5970)
Hero (MP) (t1960)
CO (t1480)
Button (t4500)
SB (t9804)

Hero's M: 1.63

Preflop: Hero is MP with 6, Q
1 fold, Hero bets t1910, 4 folds

Total pot: t2000

Results:
Hero had 6, Q.
Outcome: Hero won t2300

No-Limit Hold'em Tournament, 400/800 Blinds (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t8655)
BB (t5920)
Hero (UTG) (t3410)
MP (t1430)
CO (t4450)
Button (t9354)

Hero's M: 2.84

Preflop: Hero is UTG with 6, A
Hero bets t3360, 5 folds

Results:
Hero had 6, A.

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Button (t8205)
SB (t5070)
Hero (BB) (t4860)
UTG (t1380)
MP (t4400)
CO (t9304)

Hero's M: 4.05

Preflop: Hero is BB with A, K
3 folds, Button calls t800, 1 fold, Hero bets t4010, 1 fold

Results:
Hero had A, K.

No-Limit Hold'em Tournament, 600/1200 Blinds (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP (t9940)
Button (t6520)
Hero (SB) (t4385)
BB (t3195)
UTG (t9179)

Hero's M: 2.44

Preflop: Hero is SB with K, 10
UTG bets t9104, 2 folds, Hero calls t3710, 1 fold

Flop: (t9820) 2, K, 8 (2 players)

Turn: (t9820) 2 (2 players)

River: (t9820) 7 (2 players)

Total pot: t9820

Results:
Hero had K, 10 (two pair, Kings and twos).
UTG had 6, 6 (two pair, sixes and twos).
Outcome: Hero won t10195

No-Limit Hold'em Tournament, 800/1600 Blinds (7 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t19047)
Hero (SB) (t14095)
BB (t5982)
UTG (t4484)
MP1 (t8655)
MP2 (t2951)
CO (t12286)

Hero's M: 5.87

Preflop: Hero is SB with Q, K
1 fold, MP1 bets t8580, 3 folds, Hero raises t13220, 1 fold

Flop: (t18760) 9, 5, K (2 players)

Turn: (t18760) K (2 players)

River: (t18760) 6 (2 players)

Total pot: t18760

Results:
Hero had Q, K (three of a kind, Kings).
MP1 had A, 10 (one pair, Kings).
Outcome: Hero won t19285

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

No-Limit Hold'em Tournament, 800/1600 Blinds (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t17147)
Hero (BB) (t28476)
UTG (t3282)
MP (t8968)
Button (t9627)

Hero's M: 11.87

Preflop: Hero is BB with 5, 4
UTG bets t3207, 1 fold, Button calls t3207, 1 fold, Hero calls t1607

Flop: (t10421) 6, 7, 2 (3 players)
Hero bets t25194, Button calls t6345

Turn: (t23111) 7 (3 players)

River: (t23111) 9 (3 players)

Total pot: t23111

Results:
Button had 6, A (two pair, sevens and sixes).
Hero had 5, 4 (one pair, sevens).
UTG had J, J (two pair, Jacks and sevens).
Outcome: UTG won t10796

te rozdania również polecą do analizy.

No-Limit Hold'em Tournament, 1000/2000 Blinds (4 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t14072)
Hero (SB) (t39692)
BB (t7821)
UTG (t5915)

Hero's M: 13.23

Preflop: Hero is SB with K, K
UTG bets t5815, 1 fold, Hero raises t38592, 1 fold

Flop: (t13630) 3, 8, J (2 players)

Turn: (t13630) 5 (2 players)

River: (t13630) 7 (2 players)

Total pot: t13630

Results:
Hero had K, K (one pair, Kings).
UTG had 8, 5 (two pair, eights and fives).
Outcome: UTG won t14030

lol :P

Dalej nie ma co wklejać. Stack największy, tamci grali tight, więc izi way to win był.

No to tyle. Ogólne stany rolli na koniec

Full tilt poker:
Bankroll: 67.89$
Punkty: 4 867,92

Pokerstars:
Bankroll: 61.87$
Punkty: 159,37

Oby ta wygrana przyniosła jakąś poprawę...

ksantypka Autor wątku
ksantypka
PokerStrategist

Wczorajsza wygrana oblokowała chyba wszystko.

Dzisiejszy rush + 6$ ostatnie rozdanie, to przegrane asy, gdzie w puli było 20$ (gość się z allinował z drawem, gratulować) ale mimo wszystko w koncu wygrywane coiny, 60-40, spokojna gra. Także optymistycznie na początek dnia :) planuję jeszcze sesję wieczorną, jak się przetransportujemy z drugą połówką do miasta akademickiego.