Przejdź do forum
Marcinos - 180man S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Marcinos - 180man SNG, 2.5$

35 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,985 Wyświetlenia
marcinos
BlackMember

Witam

Bedzie to wspolny blog mój, i kolegi ;) Pewnego nudnego dnia dostalem propozycje zabrania sie na powaznie za SNG i zrobienie jakiegos malego czelendzu ;) Jako ze obecnie skonczylem szkole, nie mam roboty, nie chce pracowac za 7PLN/h postanowilem ze czas na powazniej wziasc sie za poksa. Najwiekszym moim problemem byla psychika ale podczas przygotowania sie do czelendzu (okolo tygodnia) przeczytalem pare razy wszystkie arty z psychologi ze dwa razy, i jest lepiej mam nadzieje ze nie bede mial zadnego mega tilta:). Co do gierek jako ze dopiero zaczynam z SNG poswiecilem troche czasu na czytanie artow(jednak nie wiele one wniosly tak jak i filmiki). Koledzy poradzili abym poprostu gral i analizowal swoja gre i tak robie, pare SNG i pozniej SNG wizard i tak wkolko ;) Gralem pare dni SNG 45o 1$ na Poker Stars jednak jakos nie moglem sie do nich przekonac postanowilem zmienic room, przeszlem do FTP i zaczlem grac STT za 1$ turbo. I tak chyba zostanie. Wrzucalem tez rozdanka na forum ale stwierdzilem ze to raczej nie ma sensu moge je przeciez sam przeanalizowac wg SNG Wizarda. Obecnie sciagam sobie Turnament Sharka i obadam czy mi cos bedzie pomagal w grze na tych mikro limitach.

Obecny kapitał to około 50$ ;)

Do konca miesiaca planuje mniej grac troszke wiecej analizowac swoja gre. Blog ma mnie zmotywowac do lepszego grania, nie tiltowania i udowodnienie Piotrkowi ze jest fish i zaczynajac z 5krotnie mniejszym kapitalem i tak zostanie niedlugo daleko za mna ;)

Chcialbym ugrac okolo 2k$ profitu do konca sierpnia 1k$ na autko 1k$ na wakacje na Krymie. Zobaczymy czy to sie uda mam nadzieje ze tak wkoncu boku mógł to czemu mi by się miało nie udać hehe ;)

Co do planów, postanowiłem ugrać około 120-150$ i wtedy przejsc na SNG 2$ bedzie to o tyle korzystne ze rake na 1$ jest 20% a na 2$ juz tylko 12,5%.

Nie wiem jeszcze do konca co tutaj bede pisal ale cos napewno takze odwiedzajcie blogaska regularnie hehe ;) Jakby ktos mial jakies ciekawe rady pisac ;)

Pozniej jeszcze moze cos dopisze nie wiem :P Asta tez sie powinien pozniej wypowiedziec

No to joł ;)

Aha no i co do tego jak gram narazie gram 9 stołów pozniej docelowo chce grac duzo wiecej wkoncu SNG mozna trzaskac glownie pod RB, a i tak pewnie $/h bedzie wiecej ;) Musze tylko obadac czy na FTP zrobili jakiegos Table Ninja czy inne Hot Key'sy jakby ktos wiedzial to dawac znac i czy dziala to w wersji Trial ;)

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
Kaeresen
Oldschool Grinder

- 2k$ profitu przez trzy miechy będąc początkującym graczem sng jest nierealne. Boku przystępował do challenge'u będąc bardzo dobrym graczem, ty się wszystkiego musisz jeszcze nauczyć.
- praca z Wizardem to jedno, a wrzucanie rozdań to drugie. Wiele rzeczy które umyka dla Wiza, jest w stanie wyłapać tmfinger. Wrzucaj ręce, oglądaj filmiki, odwiedzaj treningi.
- Tournament Shark raczej jest niepotrzebny na limicie 1$. Wszyscy gracze tam są słabi i przegrywający. Dopiero od 2,25$ zaczynają się na FTP pojawiać osoby, które są na plus z gry. Poczekaj z instalacją sharka.
- przeczytaj książkę Collina Moshmana
- bez przesadnego optymizmu. w sng nie jest tak łatwo jak ci się wydaje. skup się na polepszaniu gry a nie na wynikach.

powodzenia

Odpowiedz
Cytat
thesis71
PokerStrategist

Na początek proponuję abyś jednak wrzucam ręce do oceny, pamiętaj że tutaj gracze oceniają z innej perspektywy, inny tok rozumowania, wszystko to pomaga w grze.
Filmiki trenerów, zalecałbym zdecydowanie, to nie jest zmarnowany czas. Ogólnie masz tutaj sporo materiałów za free, więc nie ucz się na swoich błędach gdyż to kosztuje Twój bankroll, niech za błędy płacą Ci gracze którzy usiąda z Tobą do stołu.
Mówię Tobie to ponieważ sam miałem takie podejście, to mnie kosztowało sporo ciężko wygranych $, dzisiaj nie zacznę pokera bez przejrzenia analizy rąk, jeśli mam czas to również filmik. Piłkarz zanim wybiegnie na murawę mocno rozgrzewa się aby nie nabawić się kontuzji, dla mnie rozgrzewką jest analiza rąk co pomaga chronić mój bankroll.
Podobne rady dostałem od innych którzy wiedzieli co piszą :-).
A tak ogólnie to życzę powodzenia i szybkiej zmiany limitu na wyższy.

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Poczatkujacym graczem pokerowym nie jestem, moze SNG tak ale inne odmainy mam opanowane ;)

OK problematyczne rozdania bede wrzucal na forum ;) Mysle jednak ze taki profit jest do osiagniecia ;)

Zamierzam po dobry opanowaniu Push Folda przejsc na 45 lub 180o, dorzucac jakies male MTT ;)

Bedzie dobrze ;)

Odpowiedz
Cytat
kustra
Elite Grinder

oczywiście, że jest to do osiągnięcia, w 3 miesiące to da się to zrobić na 2$.
Ale musi to być prawdziwe oranie czyt. nakurwianie, a nie 8 stołów na raz.
Jeżeli chcesz coś takiego zrobić musisz grać kilka tysięcy sng miesięcznie.

Odpowiedz
Cytat
bart87
Oldschool Grinder

Hej, życzę powodzenia w ukończeniu czelendżu, aczkolwiek popieram Kiersno. Imo bez większego doświadczenia w sng i jeszcze z nastawieniem na multitabling, spełnienie założonego celu będzie bardzo mało prawdopodobne ...

założyliście się o coś dodatkowo z tym kolega? :D

... chciałem tu napisać parę "rad" od siebie, ale jakoś nie wiem czy to wpłynie dobrze na Twoja mobilizacje... chyba, że wbrew przeciwnie. Generalnie zakładanie sobie celów pieniężnych i jeszcze do tego ram czasowych nie jest dobrym wyjściem. Lepiej jakbyś się skupił na dobrym zaplanowaniu sesji/ilości gier/czasu - jakiś takich aspektów odnośnie gry i jej analizy, a nie kasy... poza tym szkoda, żebyś miał się potem rozczarować :)

ps. jest chyba darmowy Table Ninja do FTP, może okazać się pomocny.

Jeszcze raz powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Obadalem jest TN na 30 dni za free do MT bedzie idealny ;) Myslalem jednak ze da sie w nim ustawic zeby sam rejestrowal mnie do nowych gierek i zamykal Lobby SNG (ODRAZU) ale nie nie da albo nie potrafie ;).

Hah plany sa wielkie sam sie pozniej wypowie ;) Zalozylismy sie o Łiskacza kto bedzie gorszy tzn nic dokladnie nie jest ustalone wiec pewnie kupimy dwa jak oboje nie zbankrutujemy ;)

Odpowiedz
Cytat
mscinek
PokerStrategist

Muszę Cię zmartwić, Tournament Shark na FTP jest zabroniony.

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

top shark nie jest

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Troszke czasu minelo od ostatniego wpisu ;)

Niestety trzeba bylo przeliczyc sily na zamiary :D Na FTP na ktore przeszlem z PS zbankrutowalem, nudzilo mnie granie 1dolarowek gralem 2$ wieloosobowe jeden swing no i busto ;) Gralem 12 stolow jednak to troszke za duzo. Wplacilem 10$ na Starsy i jako ze nie bylo 1$ 9 man turbo bylem zmuszony grac w Euro, tzn dalej jestem z tych 10$ mam teraz 28E, Roi ponad 40% mysle ze to korekta za to co mi zabralo wczesniej na SNG MTT ;) Bynajmniej teraz gram tylko na PS narazie 1E 9 man turo

Nowe cele:
- 200E Do konca miesiaca

Chce jak najszybciej przejsc na 3$ a pozniej na 2$ 180man mysle wiec ze przy 80-100E przejde na 3$ przy ew spadku spowrotem wroce na 1E. Do 2$ chce zastosowac bardziej konserwatywny BM jako ze juz dwa razy mialem na nich busto, mysle ze zaczne je grac dopiero ze 150BI.

No to tyle ;)

PS
Postaram sie namowic Aste zeby wreszcie cos tu napisal ;)

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Przyszła pora na kolejny wpis i małe podsumowania:

1. SNG na Starsach

Roll na Starsach 36E

Roll w innym Romie 35E

Punktow VPP 203

Planuje przy 80-90E przejsc na 3$ turbo

Obecnie gram te SNG 1E Turbo, i jesli sa jakies ciekawe lub mam czas to MTT, z tego powodu tez przenioslem czesc srodkow do innego roomu bo byl fajny turniej 1E+200E add dla Polaków, i takie turnieje zamierzam grac z pula dodana, za pierwszy depozyt, ogolnie turki ktore sa EV+ ;)

Niestety wczoraj w turnieju za 1E z pula dodana odpadlem, w freerollu z pula 10k$ i blindami 20 min (3,5k ludzi sick) nie mialem juz ochoty grac i porzucalem all inami w trzeciej godzinie gry ;) Zapomnialem jednak ze zapisalem sie do turka 1$ 1k cap na Starsach i po okolo 5h gry gdy zostalo 23 osoby odpadlem w taki oto sposób

PokerStars No-Limit Hold'em, 1.1 Tournament, 2500/5000 Blinds 625 Ante (7 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t75606)
SB (t101199)
BB (t356222)
MZKS CHROBRY (UTG) (t57376)
MP1 (t30840)
MP2 (t118362)
CO (t93767)

MZKS CHROBRY's M: 4.83

Preflop: MZKS CHROBRY is UTG with K, K
MZKS CHROBRY bets t10000, 5 folds, BB calls t5000

Flop: (t26875) 5, 8, J (2 players)
BB checks, MZKS CHROBRY bets t17599, BB calls t17599

Turn: (t62073) 7 (2 players)
BB checks, MZKS CHROBRY bets t29152 (All-In), BB calls t29152

River: (t120377) 9 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t120377

Results below:
BB had Q, K (flush, King high).
MZKS CHROBRY had K, K (one pair, Kings).
Outcome: BB won t120377

So sick a pula na final table heh....

I jeszcze male podsumowanie z Shark Scope

Co do mojej gry:

Analizuje wiekszosc sesji w SNG Wizzard i wiem ze musze poprawic gre na bubble co widac w obrazku z HM (po miejscach na ktorych najczesciej odpadam) niestety nie jest to takie proste jak mi sie wydawalo na poczatku ;) Ale bedzie dobrze

Martwi mnie jeszcze jedna sprawa ze roll do cash out sie nie nadaje ale jednak jakis maly bede musial zrobic bo niedlugo Dni Głogowa i trzeba bedzie zrobic jakis mały "przelew" hehe ;)

Do nastepnego wpisu
Pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Mała aktualizacja

Aktualny Roll: 108$

Ostatnie kilka dni poswiecilem na ostre grindowanie, o ile w piatek zrobilem maly "przelew" i w sobote zdychalem, w niedziele rowniez odpuscilem dni Glogowa kosztem grindowania, tak dzisiaj po ukonczeniu pierwszego levelu wyplacilem skromne 10$ zeby wypic pare Pilsnerów ;)

Oto aktualne staty ;) takze po 9 czy 10 dniach gry po wplacie 10$ przeszlem te 1$ i mam ponad 30BI na gry SNG za 3$, zastanawiam sie jednak czy grac SNG STT 3$ czy gry SNG MTT za 1 czy 2$, ostatni skok w gore na wykresie to gry dzisiejsze, SNG 45man, tak jak wczoraj i przed wczoraj gralem glownie na minimalny profit tak dzisiaj w okolo 40 gier zrobilem dosyc spory profit.

Oto statsy

Co do mojej gry. 1$ moglem pobic juz 2-3 dni temu aczkolwiek te 30E ktore mialem na innej platformie przegralem w SNG HU :D jednak gralem ta odmiane dosyc dlugo a pechowe przegrane i gra BE wprowadza mnie tutaj w tilt i tryb auto pilota co w HU jest niedopuszczalne ;) Musialem wiec odrobic straty na starsach stad wzial sie ten ostry grind, dzisiaj lub jutro mysle podjade juz do girek za 3$ mam nadzieje ze nie bede musial wracac na gierki za 1$, zobaczymy jak to bedzie ;)

Asta parowka dalej pije i nic nie pisze wkoncu go pogonie i cos tutaj wpisze ;)

Pozdro do nastepnego wpisu

Odpowiedz
Cytat
pankarek
Oldschool Grinder

o fajnie ze ktos z Glogowa sie udziela na ps :)
bede sledzil wasz czelendz!

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Ty tez z Glogowa ;>? Pogrywales live cos u nas ;>? Jakby co to GG 63 94 84 6 ;) :P

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Witam

Czas na kolejne male podsumowania ;)

Od ostatniego wpisu dosc malo gralem na Poker Stars, w sumie wcale, spowodowane to bylo tym ze dostalem 25$ bonusu na Party zlapalem niezlego rusha i na SNG 11$ w dzien zrobilem ponad 250$, co w polaczeniu z bonusem 250$ do wyrobienia(wychodzil 40% rakeback) i fiszami na party zmusilo mnie do zostania chwile tutaj dluzej, i byloby super bo wyrobilem juz 60% z pierwszej raty bonusu (125$ za 625PP) gdyby nie to ze Party brutalnie zabralo to co dalo, lapalem mega 2 outery i inne rzeczy i majac EV ROI 14%, zbankrutowalem. Szkoda ze EV Roi jest tylko EV Roi ;) Ale mysle jednak ze gdy juz bede mial grac na 11$ przejde na Party, na starsach pewnie bedzie duzo Regularsow, a na party calkiem przyjemnie sie gralo ;)

Co do gry na starsach, odkrylem bitwe planet :D i to ze moge w niej wygrac dodatkowe $ co w polaczeniu z dobrym miejscem juz po pierwszym bloku stu SNG daje mi motywacje dy pogrania chwile dluzej i wyrobienia drugiego 100 SNG bloku, gdybym utrzymal tempo z moich 38SNG ktorem mam teraz do tego bloku, wygralbym go hehe ;)

A teraz wykresiki ;)

Co do mojej gry, gram duzo bardziej agresywnie bubble, w SNG Wizard czesc z tych zagran pokazuje jako blad(przy standardowych range pokazuje mi czesc tych zagran jako blad, jednak wydaje mi sie ze sa dochodowe), co widac po zajmowanych miejsach (czesciej wygrywam jak na 1E :D), roi ponad 30% jednak moze to byc rush bo EV Roi mam 17,5%, co i tak jest spoko ;) Niestety szybkie przejscie na 6$ sie nie zapowiada bo wkolko robie cash outy

Roll w starsach 100$

- Na netku 90$
- Na koncie bankowym 150PLN

Takze tak sobie skubie te $ a jak cos potrzebuje to ide i kupuje to jest zajebiste uczucie hehe ;) Powiem wam tez ze z psychologia duzo lepiej, gram tyle tych SNG ze i bad bety mnie juz jakos mniej bolą ;)

Co do Asty wyplacil 90% rolla i zajebal sobie Euro Trip Praga, Wieden, Bratyslawa, wroci to mam nadzieje ze opisze i wstawi jakies zdjecia ;)

Wroci to bd odbudowywal Rolla i niech sie meczy na tych 1E tak jak ja sie meczylem hehe ;)

No nic do nastepnego wpisu pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

w SNG Wizard czesc z tych zagran pokazuje jako blad(przy standardowych range pokazuje mi czesc tych zagran jako blad, jednak wydaje mi sie ze sa dochodowe),

Standardowe range w Wizie są nic nie warte. Musisz je modyfikować tak, żeby były zgodne z realnymi, jeśli przy zmodyfikowanych range Wizard pokaże ci, że robisz błąd, to znaczy, że robisz błąd.

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

To tak w skrocie moj ostatni miesiac z pokerem. Wplacilem 10$ i gdyby nie wyplaty i ciagle chlanie mialbym rolla okolo 600$ niestety mam niecale 200$ ale i tak jest dobrze przynajmniej mam ciekawe wakacje ;)

Odpowiedz
Cytat
streamus
PokerStrategist

kojarze cie , siedzielismy niedawno na ft sita 45os.

pozdrawiam : )

Odpowiedz
Cytat
marcinos Autor wątku
marcinos
BlackMember

Mozliwe, ostatnio duzo mieszam tzn gram STT, 45 man i 180 man na 3$ i 2$(180man) jednak te 45 chyba zaprzestane grac bo nie chca za bardzo isc ;)

Odpowiedz
Cytat
lucart
Oldschool Grinder

poddałeś sie? :D

Odpowiedz
Cytat