Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Śladami Jezusa

49 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
3,179 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

\o/ AVE SZATANY,

Czas na sprawozdanie z sobotnich Mistrzostw Polski by Everest Poker in da Wroclove. W porównaniu do tych z przed roku to naprawdę duży krok w przód.
Poziom z racji internetowych kwalifikacji był znacznie większy, krupierzy przy każdym stole. Bardzo dobra struktura deepstack i dobre rozwiązanie z turniejem SnG ostatniej szansy gdzie do wygrania był też jeden pakiecik do Krakowa. Nagroda pocieszenia też daje radę, bo Everestowe karty + fajna koszula czarna od Everka, a nie taka jak rok temu co mogła robić za piżamkę albo ścierkę :)
No więc od początku trochę bez karcie, w marginalnym spocie gdzie steelowałem z CO z 95s , dostaje call od bb. Flop J5x. Gościu donkuje mi jakieś 1/5 pota, a więc robię standardowy z cbet. Płaski call. Turn Q. Gościu znów donk za 1/7 pota, sd value raczej nie mam dlatego chcę go wywalić z rozdania o ostro reraisuje. Znów call (0-o), na szczęście river daje mi tripsa w postaci 5tki i mogę śmiało valuebetować , gościu pokazuje AQ. Fakt że miałem farta , ale rozegrał to tragicznie i nadbudowałem się do 15-16k. Na stole miałem 3 ostrych lagów , dlatego trochę poczekałem. Gra jakoś bez fajerwerków , lecę góra - dół 15-22k i tak w kółko. Potem dosiada się gościu gdzie z AQ zaliczam dubleupa , nie pamiętam dokładnie akcji ale board suchy i oboje łapiemy Q na river, okazało się że wygrywam kickerem , a gościu poprostu blefował mnie na każdym streecie. No i jak na mnie przystało tracę wszystko dość głupio. Podbijam z UTG+2 AQ, UTG+3 robi mi miniraise , a szort z mp2 robi allina. Wiedziałem że ten co mnie raisował i tak sprawdzi , kryłem stackiem obu, dlatego mimo wszystko chyba opłacało mi się callować ich alliny. Jeden pokazuje AK , drugi 77 - przegrywam z obojgiem i zostaje mi 6-7k. Potem jeszcze dosiadam się na 2 ręce do innego stołu żeby walnąć olka z K5s i odpaść :D Potem w SnG drugiej szansy odpadłem w HU.
Ale turniej jak najbardziej OK, ciągle dużo się uczę i jak się uda dostać na Poznań to na pewno się przejadę. Do tego masa super ludzi których poznałem.

Co do gry online to bankroll - 245,64$

I wykres co by jakiś obrazek był.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeszcze na wieczór muszę pochwalić Everesta. A więc wczoraj miałem taką sytuacje że zostały mi 2 SnG , po czym nagle soft się zwiesił. Na jednym byliśmy w 4-5 osób, w drugim byłem HU z przewagą 3:1 w stacku. Niestety nie udało mi się wrócić na stoły. Opisałem cała sytuacje w supporcie do nich, po czym dostałem odpowiedz że soft im nawalił i postarają się coś z tym zrobić i ma to być przynajmniej zwrot wpisowego. Teraz odpalam pokerka , a tam na moim koncie 273$, czyli jakieś niecałe +30$. To się chwali _thumbsup:

7OKER
Oldschool Grinder

też tak miałem, ale mi odpisali żebym zadzwonił do swojego usługodawcy internetu bo to na pewno jego wina.
Tylko że w czasie kiedy soft Everestu gubił połączenie, mogłem przeglądać strony itp

Ale do Everstu czuję pewien sentyment chociaz już tam prawie nie gram.
W darmochy SnG Shasta zrobiłem 20centów potem zagrałem 2 razy SnG za 10centów i już miałem kapitał na fixa;p (około 50centów)
Teraz mam już ponad 1000$ zysku z tego;]

pozdrawiam i życze powodzenia w "czelengu"

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jakaś ku&#$wa kpina.

Gram 5,50$ , a czuje się jak we freerollu. Co Ci ludzie dziś robią to komedia.
Właśnie przegrałem 1/6 swojego rolla. Przegrywam wszystkie AK/AQ/AJ vs AT/A4/A6. Gośce na flopie sprawdzą moje TopPary na flopie z jakimś Ahigh albo 3 parą i oczywiście łapią jakieś strity. Wiele już widziałem ale tak pojebanych kombinacji z jakimi oni callują i co im wchodzi to tego jeszcze nie było.
Nie wspominając już o callowaniu moich 3betow z 5T / 8T i łapaniu flusha czy runer runer inne gówno.
Muszę sobie ponarzekać bo nie z dzierżę tego. Jakieś po#$%bane stare dziady z Francji tudzież Niemiec. No tak, dali bonus wczoraj to musieli do#$#@bać piździe uszy żeby wyszło na zero.

roll - 223$

edit1

HAHA, to się dzieje naprawdę. Jestem czipliderem, myślę sobie no w końcu coś z cashuje. Gościu limpuje z BTN, ja na BB ATs, betuje za 3bb - sprawdza mnie za 1/3 stacka. Flop A72 (JEDNO KARO) , mój cbet jego all in - call - pokazuje Jd8d , i łapie runer flusha. Zostaje mi ~2k. Następna ręka AKs u mnie, podbijam z BTN , duży odwija się allinem i pokazuje ..... Jh8h ! przegrywam. Ja pie#$#&$&dole.

kopoland
BlackMember

Napisane przez pokermaster555
Jakaś ku&#$wa kpina.

Gram 5,50$ , a czuje się jak we freerollu. Co Ci ludzie dziś robią to komedia.
Właśnie przegrałem 1/6 swojego rolla. Przegrywam wszystkie AK/AQ/AJ vs AT/A4/A6. Gośce na flopie sprawdzą moje TopPary na flopie z jakimś Ahigh albo 3 parą i oczywiście łapią jakieś strity. Wiele już widziałem ale tak pojebanych kombinacji z jakimi oni callują i co im wchodzi to tego jeszcze nie było.
Nie wspominając już o callowaniu moich 3betow z 5T / 8T i łapaniu flusha czy runer runer inne gówno.
Muszę sobie ponarzekać bo nie z dzierżę tego. Jakieś po#$%bane stare dziady z Francji tudzież Niemiec. No tak, dali bonus wczoraj to musieli do#$#@bać piździe uszy żeby wyszło na zero.

roll - 223$

edit1

HAHA, to się dzieje naprawdę. Jestem czipliderem, myślę sobie no w końcu coś z cashuje. Gościu limpuje z BTN, ja na BB ATs, betuje za 3bb - sprawdza mnie za 1/3 stacka. Flop A72 (JEDNO KARO) , mój cbet jego all in - call - pokazuje Jd8d , i łapie runer flusha. Zostaje mi ~2k. Następna ręka AKs u mnie, podbijam z BTN , duży odwija się allinem i pokazuje ..... Jh8h ! przegrywam. Ja pie#$#&$&dole.

Ważne że było +EV !! :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i jeszcze odpadłem w eliminacjach do Poznania. QQ < KT , QQ < 99
Na dziś to dla mnie za dużo.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dalej lecę w dół. Jedyny pozytywny akcent tej sytuacji to to że nie wszedłem na wyższe stawki, lecz zszedłem niżej co do mnie raczej nie podobne. Chyba dojrzałem pokerowo :f_cool:

Nawet nie mam co wrzucać na forum, no bo jaki jest sens dawać do oceny przegranego flipa czy 60-40. No jedyne co to można by było to się pośmiać jak przegrywam tripsy z flopa na runer runer str8/flushe.

Kurva :D

Bankroll - 239 $

Poważnie zastanawiam się nad przesiadką na FTP, z racji rb i przypisanego konta do PS.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja nie wiem o co tu chodzi.
Od dobrych 75 gierek nic mi nie wychodzi, a te pojebusy z Francji koszą moje dolary.

Do tego wspaniałego wykresu dochodzi cashout za 50$ i takim oto sposobem robi się 150$ w bankrollu : ( I znów męczarnia na tych SNG za 2,5$.

Wyżej zakładanych celów raczej nie uda mi się zrealizować.
sick _evil:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przeniosłem się na FTP i przez takie krzywe akcje jakie tam się dzieją na SnG zaczynam wierzyć w takie gówna jak to http://vitale.pl/
Dominuje typa i myślę sobie "kurwa, byle nie ta 8emka" i zawsze spada sucz :D
Puki co pykam tam sobie w omaszke i olewam bloga. I tak mało kto czyta, zresztą nawet nie ma co : D