\o/ AVE SZATANY,
Czas na sprawozdanie z sobotnich Mistrzostw Polski by Everest Poker in da Wroclove. W porównaniu do tych z przed roku to naprawdę duży krok w przód.
Poziom z racji internetowych kwalifikacji był znacznie większy, krupierzy przy każdym stole. Bardzo dobra struktura deepstack i dobre rozwiązanie z turniejem SnG ostatniej szansy gdzie do wygrania był też jeden pakiecik do Krakowa. Nagroda pocieszenia też daje radę, bo Everestowe karty + fajna koszula czarna od Everka, a nie taka jak rok temu co mogła robić za piżamkę albo ścierkę
No więc od początku trochę bez karcie, w marginalnym spocie gdzie steelowałem z CO z 95s , dostaje call od bb. Flop J5x. Gościu donkuje mi jakieś 1/5 pota, a więc robię standardowy z cbet. Płaski call. Turn Q. Gościu znów donk za 1/7 pota, sd value raczej nie mam dlatego chcę go wywalić z rozdania o ostro reraisuje. Znów call (0-o), na szczęście river daje mi tripsa w postaci 5tki i mogę śmiało valuebetować , gościu pokazuje AQ. Fakt że miałem farta , ale rozegrał to tragicznie i nadbudowałem się do 15-16k. Na stole miałem 3 ostrych lagów , dlatego trochę poczekałem. Gra jakoś bez fajerwerków , lecę góra - dół 15-22k i tak w kółko. Potem dosiada się gościu gdzie z AQ zaliczam dubleupa , nie pamiętam dokładnie akcji ale board suchy i oboje łapiemy Q na river, okazało się że wygrywam kickerem , a gościu poprostu blefował mnie na każdym streecie. No i jak na mnie przystało tracę wszystko dość głupio. Podbijam z UTG+2 AQ, UTG+3 robi mi miniraise , a szort z mp2 robi allina. Wiedziałem że ten co mnie raisował i tak sprawdzi , kryłem stackiem obu, dlatego mimo wszystko chyba opłacało mi się callować ich alliny. Jeden pokazuje AK , drugi 77 - przegrywam z obojgiem i zostaje mi 6-7k. Potem jeszcze dosiadam się na 2 ręce do innego stołu żeby walnąć olka z K5s i odpaść
Potem w SnG drugiej szansy odpadłem w HU.
Ale turniej jak najbardziej OK, ciągle dużo się uczę i jak się uda dostać na Poznań to na pewno się przejadę. Do tego masa super ludzi których poznałem.
Co do gry online to bankroll - 245,64$
I wykres co by jakiś obrazek był.