Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Śladami Jezusa

49 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
3,178 Wyświetlenia
SJS
SJS
Elite Grinder

Ale nie ma co tytuł bloga bardzo oryginalny. Powodzenia.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chwyt marketingowy :D

Bankroll - 4,43 $ na PokerStars
I czekam na no deposit bonus na PokerTime - 10 $ ! cóż za sumka, ciekawe co z nią zrobić :D

Pyszu
Oldschool Grinder

rozdać biednym?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No cóż, jeżeli chodzi o freerolle to mały zastój. Wszystko to dzięki bonusowi na Pacyfiku , chociaż jak czytam komentarze to trudno będzie go wyrobić.
Za to chciałbym się pochwalić moim pierwszym w życiu live cash game. Wieczór rozpoczynałem z piwem i 20zł. Graliśmy 4-handed , potem na koniec dosiadł się na chwile właściciel lokalu. Skończyło się tak że postawiłem dwie kolejki , a 100zł jeszcze zostało w kieszeni. Także jest git :D

Bankroll - 95,62 $ Pacyfik Poker - chociaż dalej nie wiem czy jak nie ugram tych 5000 punktów to wszystko przepada. Może ktoś ogarnia dokładnie z tym bonusem, bo ile komentarzy tyle innych opinii widziałem :D

loco2f2f
PokerStrategist

TehGamer napisał
Nie lepiej juz wydac te 200PLN na startowy BR ... ?

zrobić cos z niczego to wieksza frajda:)

ja osobiscie bym staral sie przy stolikach na mikrostawkach dodatkowo mnożyć wygrane w turniejach. wtedy by to chyba sprawniej szło.

Ciegawy pomysl na gre. bede sledzil ;]

Powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ha ! Mamy już 14 października , a ja zapomniałem o odkopaniu bloga :rolleyes:

Jak można było przeczytać wcześniej miałem uzbierać 100$ grając freerolle. Czeledz udał się w 58% gdyż coś koło 1 października pozbierałem drobniaki ugrane na różnych platformach i wpłaciłem całe 58$ na Everesta : D

Jako że już od dobrych 2 tygodni pogrywam sobie normalnie postanowiłem kontynuować wpisy :f_cool:

Początkowo pykałem sobie fixa , potem skubnąłem troszkę Omaszki ale gra na PLO2 mija się z celem , a rolla na PLO10 niestety nie mam i te swingi zapewne byłby zabójcze. No więc norma lecimy sity. Wynalazłem tam coś dla mnie czyli SnG 6-h 2,5$+0.25$ turbo i tak sobie je pykam. Downswinga mam już za sobą także teraz liczę na łamanie limitów :D :f_cool:

Wrzucę jeszcze wykres z SharkScopa.

No i bankroll - 103,96$

_ugly:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ahóóóój !

Dziś odwiedziłem klub Los Cubanitos w którym odbywała się druga kolejka WLPS. Turniej jak i miejsce bardzo klimatyczne i daje rade : D Początek turnieju całkiem ok, klika nie dużych pul zgarnianych na flopie lekkimi semiblefami, nadbudowałem się do 3k. Potem ładny dubleup KK>88 , przerwa addon i miałem jakoś z 7,5k. Potem trochę było gorzej , moje open bety dostawały 3bety, flopy nie wchodziły itp. Odpadłem po akcji z 77>TT alliny pf. Analizowałem potem sobie to rozdanie w drodze do domu i chyba zagrałem jak pipa, miałem jeszcze stack do gry i nie musiałem ładować wszystkiego w siódemki no ale image przeciwnika skłonił mnie do tego :D Wcześniej dwa razy się podwoił po akcji allin pf T2o > AJs a potem łamał walety swoim 78o :D

Co do gry online idzie dobrze.
Bankroll - 163,26 $

No i wykresik

a te niecale 100$ na pacyfiku skad sie wzielo ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kiedyś dawali za 888 SP, ale warunki ugarnia bonusa były spaczone , dlatego przewiałem je dawno dawno temu :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra chyba czas wstawiać gołe baby... :D

Jakoś ostatnio dużo nie grałem, ale za to dość skutecznie. Zaczynamy się przygotowywać do LANa i nie mogę znaleźć na wszystko czasu.

Aktualny bankroll - 196,51 $

ROI 18% po 278 SnG.

Aktualnie czuję się bardzo dobrze na stawce 2,5$ , ale zastanawiam się powoli nad wchodzeniem na 5$, tak przy 250$ w rollu myślę że poważnie zaatakuje :f_cool:

I pytanie do jakiś skillorów od SnG, jakie ROI na stawkach 10$ jest przyzwoite oraz jak bardzo różni się tam poziom gry od mikro ? : )

No i żeby nie było, wykres na koniec.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i za mną kolejna kolejka WLPS.

Dziś wynik lepszy niż ostatnio bo odpadłem jako ~30 , a i z gry jestem zadowolony. Poprzedni mój turniej był bez historii , teraz jednak miałem swoje 5 minut po dość szalonym rushu :D No więc tak, ciągle miałem lekko ponad średni stack, około 9k. No i leci akcja, podbijam AKo z utg, dostaje call z BTNa.
Flop AJ9 tęcza. Cbetuje i Mrówka odwija mi się allinem, nadziewam się na seta 9 i po przeliczeniu żetonów zostaje mi jakieś 1100 przy 150/300 i ante, co gorsza jestem na dzień dobry na BB :/ No i się zaczęło :D mp2 albo mp3 robie open raise, ja bez patrzenia w karty robię allina. Pokazuje A6s a ja odsłaniam K.... i K :D Buduje się do 2,5~k. Następna ręka to AJs i zgarniam ante + blindy. Mam około 3k. Następna ręka, jest raise ja A8o , odwijam się allinem dostaje calla od 55. As na flopie załatwia sprawę :D No i tak zrobiło mi się jakieś 8k. Żeby nie było tak wesoło następna ręka jaka dostaje to znów AKo , udało mi się zestakować na gościa A4s , złapał strita :D Zostało mi potem jakieś 4k i po przerwie musiałem wrzucać olka z any2 no i poległem moje K5o vs AKo vs JTs.

Myślę że wpadnę na lige jeszcze z 2 razy, jak nic nie ugram to z pokorą stwierdzę ze poziom jeszcze nie dla mnie :D

Co do gry po necie jakoś nie mogę znaleźć czasu, jedyne co to zrobiłem cashouta 200zł i teraz roll to 130$.

Napisane przez pokermaster555

I pytanie do jakiś skillorów od SnG, jakie ROI na stawkach 10$ jest przyzwoite oraz jak bardzo różni się tam poziom gry od mikro ? : )

Ja gram obecnie 10+1$ na FTP i przeskoczylem wszystkie limity , najtrudniejsze 2 limity to moim zdaniem 1$ potem w kolejnosci 2$ , 5$ czujesz juz roznice w grze ,jest mniej idiotycznych all inow, najlatwiej sie moim zdaniem gra na 10$ mam tam po 200 turach ROI 24% , gra sie bardzo dobrze , jest duzo gamblerow i duza ilosc osob gra pasywnie co sprzyja przy kradziezy blindow , mam nadzieje ze w takim tempie w listopadzie bede gral juz 20+2$ _o:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No dzisiaj dzień bardzo przyjemny.

Udało mi się dostać na turniej live we Wrocławiu na drugą edycje Mistrzostw Polski by Everest , także powalczymy o Main Event w Krakowie _thumbsup:

Co do gry SnG na Everescie trochę mam dylemat. Widzę potencjał aby tu zostać przynajmniej do 10$+1$ , ale 2-3 dni temu zrobili mi straszną krzywdę :( Zmienili stack początkowy z 1000 na 1500 i dodali z 3 poziomy blindów , teraz te tutki ciągną się nie miłosiernie i faza push/fold zaczyna się znacznie później. Niby dla lepszego gracza to dobrze, ale już przyzwyczaiłem się że dominuje ich swoją grą przy 8-10BB , dlatego czekam do końca miesiąca bo tam ugrałem jakieś bonusy chyba w tym ich VIP Summit Clubie, także może coś zasili jeszcze mój bankroll. A potem chyba przesiadka na FTP, chociaż boje się tego softu bo tam przegamblowałem już raz bankroll, tutaj na Everescie nie ma za bardzo gdzie, a tam ilość różnych dziwnych rzeczy jest tak duża że na jakimś tillcie może to się źle skończyć :D No zobaczymy jak to będzie.

Bankroll - 175,84 $ Także powoli wracamy do stanu z przed cashouta.

No i wykres żeby jakoś zapchać Wam serwer :)

AVE :f_cool:

VictorM
Oldschool Grinder

No i wykres żeby jakoś zapchać Wam serwer :)

Wykresy nie zajmują nam miejsca, lecz imageshackowi. Wklejaj więc ich jak najwięcej, zwłaszcza jeśli dalej będą szły w górę. ;)

Nie wiedziałem że Everest zmienił w ostatnich dniach strukturę blindów. Wczoraj sobie po raz pierwszy zagrałem tam 4 SnG. Ale moje wrażenia dot. tej struktury są takie same. SnG ze 150bb na początku to jakaś paranoja. Są przynajmniej przeciwnicy idący z całym stackiem preflop w pierwszym rozdaniu z J7o, więc mimo wszystko powinny być dochodowe.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zauważyłem że mój blog ogranicza się tylko do relacji z WLSP , no ale aktualnie w mojej pokerowej karierze nic poza tym właśnie eventem się nie dzieje :D

No więc aby tradycji stało się za dość, znów byłem w sobote i znów odpadłem jak fisza, moim terminatorem okazał się nie kto inny jak Fizolof :D _cry:
Co gorszę o ile w tamtych turniejach odpadałem po słabszej grze czy po prostu po jakimś flipie to teraz przegrałem ze samym sobą i nie daje mi to spokoju.
No ale od początku, poziom jaki był dzisiaj był chyba najwyższy dotychczas, pojawiło się tylko 37 graczy (mam nadzieje że to chwilowo bo święta itp).
Na starcie klasyk, buduje sobie stack , chociaż ilość marginalnych sytuacji w jedną i druga stronę była niepokojąca. Przy stacku gdy miałem jakieś ~10k dwa razy przegrałem pule która wiedziałem jak wygrać i kiedy uderzyć , ale brakowało mi jaj na riverze i oddawałem poty bez sensu gdzie włożyłem już trochę żetonów. Pierw wahałem się dłuższa chwile i postanowiłem oddać pota, na sd przegrałem z A high. Potem jeden pot z Fizolem, gdzie blefował mnie na mega scary boardzie , zastanawiałem się dłuższą chwile, już odliczyłem żetony do 3betbluffa , ale znów zfoldowałem moje 8high na co pokazał mi 9high - swoja droga dobry value bet :D No rozdanie które nie daje mi spokoju do teraz na którym wyleciałem. Zupełnie nie wiem dlaczego otworzyłem Q6s , ale nvm dostałem call z BB od Fizola, flop AJ6. Robię cbeta, dostaję 3beta - normalnie składam się i dziękuje. Ale nie co robię ? Odwijam się allinem - call od AQ - pa pa :) Co gorszą po foldzie miałbym jakieś 8k przy ciemnych 100/200 także tragedia by nie było. Już drugi raz mam sobie za złe ze nie wykorzystuje moich umiejętności jakie zdobywam w SnG, spokojnie mogę sobie pozwolić na grę push/fold w późniejszej fazie, ale szukam jakiś marginalnych potów do nadbudowania się :f_mad:
Jedyne co mam na swoją obronę to fakt że kumpel czekał na mnie już dobre 45 minut i motto " pierdole, mogę przegrać ale wy blefować się nie dam ! " :D
No ale człowiek uczy się na błędach, widzę że ta liga dużo mi daje, widzę swoje leaki nad którymi muszę popracować.

Dobra wyżaliłem się, jest mi lepiej :D

Co do planów na tydzień, to raczej w sobotę odpuszczę ligę na rzecz w/w Mistrzostw Polski by Everest.

Dobra, lecę nakurviać SnG :D

AVE \o/

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czas na podsumowanie października i plany na listopad.
A więc w październiku ;

- :spade:rozegrałem 372 SnG
- :heart:osiągnąłem ROI 17%
- :diamond:total profit to 247$

Co do listopada plany trochę ambitniejsze. Rozegrać 600 SnG , co daje nam 150 na tydzień / 21 na dzień.
Utrzymać ROI 15%+ oraz zadomowić się na stawkach 5,5$.

kopoland
BlackMember

Czas na podsumowanie października i plany na listopad.
A więc w październiku ;

- :spade:rozegrałem 372 SnG
- :heart:osiągnąłem ROI 17%
- :diamond:total profit to 247$

Co do listopada plany trochę ambitniejsze. Rozegrać 600 SnG , co daje nam 150 na tydzień / 21 na dzień.
Utrzymać ROI 15%+ oraz zadomowić się na stawkach 5,5$.

A gdzie plany związane z rozwojem pokerowym ?? ( treningi, artykuły itp ??? ) ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@kopoland - niestety jeżeli chodzi o rozwój to puki co napewno nie z PokerStrategy, gdyż nie mam przypisanego konta na Everescie i mój status nie idzie w górę : ( Pozatym jeżeli chodzi o grę SnG 6-h / 9-h - filmów czyli dla mnie najlepszej metody edukacji mamy jak na lekarstwo , oczywiście jest kilka tmfingera ale to 45/90os i gra różni się tam trochę od jedno stołowych. Dlatego chyba pozostaje mi analiza rąk, ale z tym też mamy problem bo nie mam HM , a słoń u mnie nie chce działać. Pozatym konwerter ma problemy z rękami Everesta także wszystko jest przeciwko mnie :D

kopoland
BlackMember

Pozatym jeżeli chodzi o grę SnG 6-h / 9-h - filmów czyli dla mnie najlepszej metody edukacji mamy jak na lekarstwo

Spoko, pogadam z adminami może uda się coś załatwić :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeżeli jest mało materiału, a jakiś coach byłby chętny do session review to mogę ponagrywać kilka filmików, myślę że w mojej grze znajdzie się dużo błędów dlatego będzie co komentować :)