Przejdź do forum
ship happens, czyli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ship happens, czyli 180 2,5

188 Posty
43 Użytkownicy
0 Reakcje
10.6 K Wyświetlenia
streamus
PokerStrategist

Witam
Postanowilem zalozyc bloga, glownie po to aby poprawic swoja gre. Czytam blogi innych sngowcow, a jak wiadomo – w grupie razniej. Mam 28 lat, jestem z Bialegostoku, pokerem interesuje się od około 2 lat, a na powazniej 1 rok kiedy to w 3 dni udalo mi się zajac wysokie miejsca w turniejach live organizowanych w moim miescie (debiut i 2 miejsce w Unibet Open Tour, oraz 1 miejsce w pierwszym ISOP-ie sezonu III – najbardziej znanym cyklu turniejow w miescie, gdzie nastepnie udalo mi się wygrac caly III sezon oraz zajac 3 miejsce w zakończonym niedawno sezonie IV).

Ponizej wklejam podsumowanie marca :

Marzec był pewnego rodzaju przelomem, mysle ze zalaplem o co tu naprawde chodzi. Jak widac skupilem się glownie na sng turbo 10os za 3,40$ celem wyrobienia statusu silver na P* oraz ogarniecia 9 stolikow granych jednoczesnie. Pod koniec miesiąca gralem 45 i 180os. Gier nie było duzo, srednio 27 na dzien, ale z wynikow jestem zadowolony, celem na kwiecień jest utrzymanie ROI ( chociaż pewnie i tak nadejdzie korekta ;] ) i dalsze postepy w grze. W przyszłości chciałbym grac „wieksze” MTT oraz sng 180os.

Gram na 24 calowym monitorze, 9 stolikow nałożonych delikatnie na siebie, do pomocy uzywam Poker Trackera 3 , Stars Hotkeys oraz Table Plannera.

To na razie tyle z mojej strony : ]

Odpowiedz
Cytat
187 odpowiedzi
thesis71
PokerStrategist

powodzenia w grze

Planuję w tym miesiącu grać SnG na P* więc możliwe że spotkamy się na stolikach.

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

Podlasie, więc będę śledził, wiadomo.
BTW, jakie są obecnie opcje gry live w Białym? Chodzi mi bardziej o poker turniejowy niż cash.

Odpowiedz
Cytat
psychonauta
Oldschool Grinder

Białystok pozdrawia Białystok. Powodzenia w grze :f_wink:

Odpowiedz
Cytat
streamus Autor wątku
streamus
PokerStrategist

Napisane przez Kiersno
Podlasie, więc będę śledził, wiadomo.
BTW, jakie są obecnie opcje gry live w Białym? Chodzi mi bardziej o poker turniejowy niż cash.

We wtorki sa turnieje w vabanku (10 zl rebuye i addon po 1h)
W piatki byl turniej Pokerface, ale co sie z nim dzieje akutalnie to nie wiem ( http://www.pokerface.bialystok.pl/ )
W niedziele w vabanku jest jakas liga (nie wiem za ile)
Po swietach z tego co slyszalem ma ruszyc ISOP sezon V (buyin 50 zl , prawdopodobnie 6k zetonow na start, http://idiotseriesofpoker.pl/ )

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Chętnie bede zaglądał :) GL Ja chwilowo rzuciłem sng, ale kto wie może widząc wasze wyniki znowu nabiore ochoty :) Ja w tym miechu wyrobiłem silvera na starsach :D Aha wskazówka- uważaj na swingi

Odpowiedz
Cytat
osheu
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
streamus Autor wątku
streamus
PokerStrategist

Sesja 18stu sng 3.25$ 45os. turbo wypadla calkiem calkiem , 1,2,3,3 i 4 miejsce.

Postaram sie utrzymac ponad 50% ROI (obecnie 64%).

Nie sa to gorzkie zale, ale kurde przegrane preflop QQ na K8 po moim 3becie w HU denerwuja, rozumiem AT na KQ, na szczescie nie tiltuje, czuje ze dojrzalem pod wzgledem tej calej psychologii i zrozumieniu wariancji.

Mam nadzieje, ze z wami (a slowa kieruje glownie do kustry, milosza, thesisa, mazika22 i oczywiscie malarza) bedzie mozna podyskutowac o strategii grania sng turbo i wymiany doswiadczen, mam was za solidnych graczy.

Dziekuje dobranoc ; ]

Odpowiedz
Cytat
osheu
PokerStrategist

Proszę, do widzenia :]

ps. będę trzymał kciuki, żeby ten ROI był >50%, aczkolwiek zaraz zaczną się płacze i bóle, jak to połamią Tobie rękę, czy nogę :))).

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Serio grasz głównie sng? bo często Cię można spotkać na turniejach dla Polaków i EE na P* :)

Odpowiedz
Cytat
osheu
PokerStrategist

Rodri, Ciebie też ;), nawet są na Ciebie notki, czyt. skargi :P :P

Odpowiedz
Cytat

Wow 18 os po 3,4$ wiec niedlugo sie spotkamy przy stolikach:)

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Napisane przez osheu
Rodri, Ciebie też ;), nawet są na Ciebie notki, czyt. skargi :P :P

Skargi? O a na co?:D Suckoutów raczej nie sprzedaje, głównie to mam badbeaty :P

Odpowiedz
Cytat
osheu
PokerStrategist

Żartuję oczywiście...wczoraj chyba się spotkaliśmy, ale wybacz, nie miałem humoru na rozmowy :). A ze skargami oczywiście żartowałem...wygrałeś chyba któryś GTC lub GL nie pamiętam...zapisano jako solidny gracz i tyle ;).

BTW. ojciec, czyt. streamus - czekamy na up. gdzie są jakieś świąteczne wyniki? :)

Odpowiedz
Cytat
streamus Autor wątku
streamus
PokerStrategist

Ups, dawno nic nie pisalem, czego powodem byly zawirowania swiateczne.

Od 1 kwietnia zagralem 84 sng turbo 45os. 3.25$ notujac profit rowno 90$ z roi 32% i bedac w kasie 17 razy. W najblizszej przyszlosci mam zamiar grac wiecej, nawet po 50 sng dziennie, cel to jak najszybsze dobicie do 1000$ bankrolla i wskoczenie na sng za 6.50$. Mysle ze 150 bi wystarczy i swingi nie beda zbyt dotkliwe, czy ktos orientuje sie co do wzrostu poziomu graczy ? Z tego co mi wiadomo to przy przejsciu z 3.40$ na 6.50$ stt roznica jest znaczna, duzo wieksza ilosc regow, czy podobnie jest na 45 osobowych ?

Ze spraw okolopokerowych to miedzy czytaniem Dnia Szakala (alez zajebista ksiazka) czytuje Kill Everyone z komentarzami Elkiego, jest to naprawde swietna pozycja.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Kaeresen
Oldschool Grinder

Kill Everyone jak zamawiałeś? Od jakiegoś czasu planuję nabycie tej książki razem z obiema częściami "Winning Poker Tournaments OHAAT" i na razie skłaniam się ku zamawianiu przez professionalpoker.com, tylko nie wiem czy nie ma tańszych opcji, bo słabo do tej pory szukałem.

Odpowiedz
Cytat
streamus Autor wątku
streamus
PokerStrategist

Kill Everyone czytam w wersji elektronicznej , jedyna papierowa ksiazke jaka mam to Gus Hansen - EHR, przymierzam sie do zakupu Poker Mindset.

Co do Winning Poker Tournaments OHAAT to przejrzalem oba tomy, swietne analizy rak.

Co do najtanszych opcji to na pewno amazon.com i ebay.com, jest tez polska strona pokerbooks.pl

Odpowiedz
Cytat
Psychopata
PokerStrategist

Dawaj dawaj a stan rolla podał byś

Odpowiedz
Cytat
avril1991
Oldschool Grinder

Dobre to no Kill Everyone???? Bo nie wiem czy fatygować się ze zdobywaniem i czytaniem. :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Countit
BlackMember

zakladam sie o 50$ ze nie bedziesz mial 40% na 1000 3.25 45osobwek.

Ludzi, zkaczcie z tymi ROIami powyzej 50%, to jest niemozliwe.

Odpowiedz
Cytat