Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Po prostu HU SNG

62 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
1,893 Wyświetlenia
Sting1983
PokerStrategist

To znowu ja. Wracam po ponad dwumiesięcznej przerwie. Utworzyłem też nowego bloga bo od tamtego czasu trochę się zmieniło. Moje życie jest teraz uporządkowane, więc postanowiłem spróbować grać regularnie, skupiając się w tym czasie tylko na grze (do tej pory wprawdzie pogrywałem codziennie ale podczas gry zazwyczaj myślałem o czymś innym).

Co pojawi się na blogu:
- moje wyniki i stan bankrolla
- rozdania, które rozegrałem źle, takie które zagrałem poprawnie (według mnie), te, co do których nie będę pewien jak należało je rozegrać, a także zagrania przeciwników, które z jakiegoś powodu mnie rozbawiły
- przy rozdaniach będę się starał przedstawić swój tok myślenia

Czego na blogu nie będzie:
- narzekania na bad beaty, coolery, suckouty itp.
- marudzenia, że nie wiem co robić bo sesja wyszła na duży minus

No i oczywiście kwestia tiltu. Mindset zawsze był moim dużym problemem, będzie więc też solidna praca nad tym bardzo istotnym elementem. Pamiętam, że z powodu tiltu robiłem różne głupoty ale chcę wyciągnąć z tego wnioski i nie tracić pieniędzy w beznadziejny sposób. Prosiłbym też o niepisanie komentarzy w stylu: "i tak jesteś gambler i stracisz wszystko" albo innych tego typu dotyczących moich pokerowych wybryków. Chciałbym oddzielić to wszystko grubą kreską i wolałbym nie czytać jaki to byłem beznadziejny:).

Teraz o samej grze. Zaczynam grać HU SNG za 1,5$. Mój bankroll na początek wynosi 100zł czyli, według dzisiejszego kursu na PokerStars, 31,23$.
To na razie tyle. Pozdrawiam wszystkich.

Odpowiedz
Cytat
61 odpowiedzi
derus
Oldschool Grinder

Sting is back _love:

GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator
Oldschool Grinder

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Dzięki derus i ultraplazmator.
Mam pytanie do osób, które grają HU SNG. Jak gracie przeciwko przeciwnikowi, który na blindach 10/20 zagrywa raise preflop 300 żetonów, na flopie do puli 120 zagrywa 800 itp. i tak w każdym rozdaniu? Właśnie przed chwilą trafił mi się taki i przyznam, że nie za bardzo wiedziałem co robić.

Odpowiedz
Cytat
kacper1230
PokerStrategist

Czekam na premium hand i pushuje go albo sprawdzam, zaleznie od ręki.

Odpowiedz
Cytat
majczalek
Poker Player

Hmm sprawdzenie preflop za 1/5 stacka na blindach 10/20? ;)
Ja w takich wypadkach tylko pushuje się z premium hand, taki gracz i tak w wielu przypadkach sprawdzi, a Ty będziesz w jeszcze większej ilości zdecydowanie z przodu.

Odpowiedz
Cytat

kacper napisal "zaleznie od reki"
jak masz KK albo AA to szkoda go puszować jak wiesz, że i tak cbetue kazdego flopa. Call jest tu dla value

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Dzięki za opinie. W dniu dzisiejszym miałem takie oto rozdanie:

Poker Stars $1.38+$0.12 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 2 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN/SB): t1600 80 BBs
BB: t1400 70 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BTN/SB with T :diamond: T :spade:
Hero raises to t40, BB raises to t1400 all in, Hero calls t1360

Flop: (t2800) 8 :club: J :spade: 4 :spade: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t2800) J :heart: (2 players - 1 is all in)

River: (t2800) A :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2800
Hero shows T :diamond: T :spade: (two pair, Jacks and Tens)
BB shows 5 :heart: Q :heart: (a pair of Jacks)
Hero wins t2800

Przeciwnik kompletnie mi nieznany, było to rozdanie nr 5 w tym pojedynku. Moja wątpliwość dotyczy tego, czy nie za luźny był ten call skoro nie miałem żadnych readów, a gość poprzednie rozdania zagrał "normalnie". Zrobiłem to w pewnym stopniu automatycznie i nie wiem, czy to nie był błąd.

Odpowiedz
Cytat
Frayyex
Oldschool Grinder

A co mu zrobiłeś w poprzednim rozdaniu :) ?
TT to moim zdaniem na totalnego unka właśnie ta dolna granica z która callujesz takie zagrania.

Odpowiedz
Cytat
derus
Oldschool Grinder

TT to jest bardzo, bardzo izi call

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Krótkie podsumowanie ostatnich dni gry:

rozegrane pojedynki: 32
wygrane: 16
przegrane: 16

bankroll: 27,39$

Muszę zrobić sobie trochę przerwy po dzisiejszej sesji. Wrócę do grania najwcześniej w piątek wieczorem bo na razie idzie kiepsko, a poza tym nie czuję przyjemności z gry.

Inny temat. Zastanawiam się nad kupnem Modern Warfare 3 i chętnie poznałbym zdanie osób, które grają bo w internecie opinie o opłacalności zakupu są skrajne. Jedni są zachwyceni, a inni mówą, że szkoda kasy.

Odpowiedz
Cytat
derus
Oldschool Grinder

W Modern Warfare 3 jeszcze nie grałem, ale grałem w każdego poprzedniego CODa i byłem zachwycony. W MW3 zamierzam zagrać już na PS3 (do tej pory grałem na PC).

Jeśli właśnie grasz na PC to najpierw ściągnij grę, zobacz czy Ci odpowiada i jeśli tak to kup oryginał :)

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Derus przy moim łączu to bym to ściągał do usranej śmierci:). Ja też grałem w każdą poprzednią część i mogę nawet powiedzieć, że jestem fanem tej serii. Gdzieś czytałem opinię, że jak komuś podobał się MW2 to MW3 też mu się spodoba.

Odpowiedz
Cytat
majczalek
Poker Player

Napisane przez robal1989
kacper napisal "zaleznie od reki"
jak masz KK albo AA to szkoda go puszować jak wiesz, że i tak cbetue kazdego flopa. Call jest tu dla value

Imo w 99% przypadków po podbiciu do 300 na takich blindach przez fisha, po naszym pushu dostaniemy sprawdzenie. Nie pamiętam sytuacji kiedy w takiej sytuacji wywołałem fold preflop u tego typu gracza, ewentualnie po flopie coś takiego się zdarzyło.

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

Napisane przez Sting1983
Moja wątpliwość dotyczy tego, czy nie za luźny był ten call skoro nie miałem żadnych readów, a gość poprzednie rozdania zagrał "normalnie". Zrobiłem to w pewnym stopniu automatycznie i nie wiem, czy to nie był błąd.

.

Znam paru regów na 15$-30$ którzy na początku meczu w pierwszych rozdaniach grają taki push z tt+ AQ+, albo np tt-qq AK gdzieś nawet czytałem o takiej strategii grania premium na pierwszych levelach. Na 1.5$ nie rozstałbym się z tt, chyba że miałbym stosowną informację. Na większość oponentów call tutaj jest mocno ev+ bo grają tak niskie-średnie pary, słabe Ax, random spazzy;na nielicznych natomiast EV0.

Główne pytanie jakie sobie powinieneś zadać to jak dobry jestem na postflopie, czy chcę flipować na pierwszym levelu przy komfortowym stacku, nie wiem czy grasz turbo czy nie ale w nonturbo rozważałbym fold zdecydowanie częściej w turbo myślę, że jest to hand nie do zrzucenia na tych stawkach.

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Miałem nie grać ale od rana mam dobry humor (ogólnie dziś mam udany dzień), więc zagrałem krótką sesję (tzn. pojedynków było mało ale zajęło mi to ponad godzinę).

rozegrane pojedynki: 4
wygrane: 3
przegrane: 1

bankroll: 29,67$

Normalnie nie robiłbym podsumowania po tak małej ilości rozegranych HU ale z jakiegoś powodu pokerprolabs pokazuje, że rozegrałem dzisiaj tylko jeden a nie cztery, a nie chcę żeby mi to gdzieś uciekło.

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Poker Stars $1.38+$0.12 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 2 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN/SB: t1660 83 BBs
Hero (BB): t1340 67 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BB with J :club: 9 :club:
BTN/SB raises to t40, Hero calls t20

Flop: (t80) 8 :club: A :club: 4 :club: (2 players)
Hero checks, BTN/SB bets t760, Hero raises to t1300 all in, BTN/SB calls t540

Turn: (t2680) K :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: (t2680) 9 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t2680
BTN/SB shows A :spade: Q :heart: (a pair of Aces)
Hero shows J :club: 9 :club: (a flush, Ace high)
Hero wins t2680

Zagrałem check bo przeciwnik cbetował 100% flopa. Fakt, że gość miał pecha ale mimo wszystko jest to dobry przykład jak samemu można sobie strzelić w stopę:).

Odpowiedz
Cytat

Tak mi się skojarzyło, choć dużo podobieństwa nie ma.

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Trochę czasu minęło od ostatniego wpisu. W tym okresie mało grałem, rozdań jakoś nie chce mi się gromadzić, na razie będzie więc tylko krótkie podsumowanie tych kilkunastu dni.

rozegrane pojedynki: 117
wygrane: 67
przegrane: 50

bankroll: 51,41$

Odpowiedz
Cytat
Sting1983 Autor wątku
Sting1983
PokerStrategist

Do wczorajszego podsumowania dorzucam jeszcze wykres z ostatnich stu gier:

Odpowiedz
Cytat