To znowu ja. Wracam po ponad dwumiesięcznej przerwie. Utworzyłem też nowego bloga bo od tamtego czasu trochę się zmieniło. Moje życie jest teraz uporządkowane, więc postanowiłem spróbować grać regularnie, skupiając się w tym czasie tylko na grze (do tej pory wprawdzie pogrywałem codziennie ale podczas gry zazwyczaj myślałem o czymś innym).
Co pojawi się na blogu:
- moje wyniki i stan bankrolla
- rozdania, które rozegrałem źle, takie które zagrałem poprawnie (według mnie), te, co do których nie będę pewien jak należało je rozegrać, a także zagrania przeciwników, które z jakiegoś powodu mnie rozbawiły
- przy rozdaniach będę się starał przedstawić swój tok myślenia
Czego na blogu nie będzie:
- narzekania na bad beaty, coolery, suckouty itp.
- marudzenia, że nie wiem co robić bo sesja wyszła na duży minus
No i oczywiście kwestia tiltu. Mindset zawsze był moim dużym problemem, będzie więc też solidna praca nad tym bardzo istotnym elementem. Pamiętam, że z powodu tiltu robiłem różne głupoty ale chcę wyciągnąć z tego wnioski i nie tracić pieniędzy w beznadziejny sposób. Prosiłbym też o niepisanie komentarzy w stylu: "i tak jesteś gambler i stracisz wszystko" albo innych tego typu dotyczących moich pokerowych wybryków. Chciałbym oddzielić to wszystko grubą kreską i wolałbym nie czytać jaki to byłem beznadziejny:).
Teraz o samej grze. Zaczynam grać HU SNG za 1,5$. Mój bankroll na początek wynosi 100zł czyli, według dzisiejszego kursu na PokerStars, 31,23$.
To na razie tyle. Pozdrawiam wszystkich.