Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ninusowo city~

471 Posty
87 Użytkownicy
0 Reakcje
21.2 K Wyświetlenia
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

W koncu naprawiłem kompa i wczoraj zagralem pierwsza porzadna sesje. Na minus to na minus, ale pogralem w koncu od tygodnia. Juz pol miesiaca za mną, a ja mam 300 turniejow :facepalm:

W miedzy czasie zagrałem sobie 3 eventy SCOOP low: NL 5CD, NL HU i PLO 5card OMAHA HI/LO.
Najlepiej mi poszedł o dziwo moj pierwszy turniej ever PLO 5card OMAHA hi/lo. Zająłem 36/ok 4500. Poziom tak mizerny, ze szok. Dopiero przy 100 left cos tam zauwazałem, ze ktos cos ogarniał. Mimo moim mega leakow dot preflop pushy, ludzie robili cuda niewidy jak np call pot size bet push na turnie z draw do low :facepalm:

Była szansa na jakis ciekawszy wynik, no ale cóż. Na pewno posiedze troche w omaszce hi/lo, bo gra jest mega ciekawa i po takich turniejach widac, jak duzo value tam jest. A skleic sesje z mtt na paru roomach wydaje mi się, ze mozna. Jest to chyba easy money, ale nie są to kokosy, bo nie ma duzo pul gwarantowanych, nawet na scoopach (było 4,7k za win).

W HU odpadlem przy 256 left, tj jakis 8 win na 13 potrzebnych. Przynajmniej jestem na scoopach na plus :nh

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Napisane przez ninusss
W koncu naprawiłem kompa

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Po 2 dniach od naprawy matryca padła X(

I mam przymusową przerwe od pokera. W poniedziałek przyjdzie Pan "110% informatyka" i naprawi mi na miejscu. Z jednej strony pół biedy, bo i tak wczoraj i dzisiaj sa juwenalia białostockie to nie pogram, ale niedzielnej sesji to szkoda.

Wczoraj przed juwenaliami skoczyłem na turniej w Białymstoku. Okazało się, że zrobili serie turniejów, co miesiąc turniej. Wpada po 20-30 osób. Wejście 115. Całkiem spoko sprawa. Grało mi się świetnie, zrobiłem sobie image przy stole, zgarniałem dużo małych pół, troche wiekszych. Podwoiłem się, rzadko pokazujac karty.

Az dostałem przy 10 left ATo z SB. Do mnie foldy, na BB mam agresywnego farcącego gracza. Open, 3bet, ja 4bet i dostaje call. Board 789 z FD. W puli 6,5k, ja w stacku 12k. Uznalem ze jest agresywny to spróbuje check/raise all in, bo wyglada najgrozniej tutaj, a jak dostane darmowa karte to nic sie nie stanie, bo duzo outow mam. I niestety dostaje darmowa karte. I tu mega bład, bo wypalilem w typa late cbeta, na co dostałem insta pusha. Takim zagraniem byłem mega face-up, gdyz zawsze mam tam air. Nikt nie slowplayuje tam seta, ani tym bardziej over pary. Check/call pod swoje outy bylby o wiele lepszy. No trudno, 20bb oddalem, 30bb zostało. Easy gramy _evil:

I za chwile dostaje 33. Open z CO (5 os stol), 3 calle. Sick, bo przy tak agresywnym stole, spodziewalem sie sqz, szczegolnie od typa na BB. Board AQ3 w pikach. 4 osoby w puli, mam seta, i jednokolorowy board. Czyli wóz albo przewóz. Uderzam prawie w puli, zostawiajac sobie troche ponizej pot size bet push, jak dostane 1 call. Dostaje call od goscia na lewo ode mnie (bohatera z poprzedniego rozdania), reszta fold. Spada nic nie znaczaca 4. Robie push, typ powoli sięgnal po swoje grube zetony, podniosl je i powoli postawil przy moich. Pokazal 95s w pikach :nh Blank river i gg. Zostałem bubble boyem FT.

Lubie białostockie turnieje. Poziom jest całkiem fajny. Ludzie znaja się, graja luzno, lecz agresywnie i w wiekszosci poprawnie. Uwielbiam ich agresje tam wykorzystywac. Jedyny sposob, zeby tam cos ugrac to albo trafiac, albo byc jeszcze bardziej agresywnym od nich :pokerface:

Pozniej polecialem na juwenalia do znajomych, napierdolilem sie jak swinia i wrocilem jak juz było jasno. Dzis powrotka _biggrin:

Odpowiedz
Cytat

To nie napisze! O.

Odpowiedz
Cytat
MateuszPaker
PokerStrategist

A ja napisze! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Wczoraj byłem na Orange Warsaw Festival. The Offspring zagrali niesamowicie, mega atmosfera :sdrink Zagrali prawie wszystko co chcialem :D

Troche smutno Stadion Narodowy wyglądał, bo bylo ok 25-30 tys miejsc total, a nie wiem czy sie połowa sprzedała. Kumpel tuz przed imprezą za 1/3 ceny bilet kupił. Ale organizacja bardzo fajna, a to sie ceni przy tak dużych festiwalach.

A juz w następny weekend URSYNALIA _love:

Tłum ludzi, zapach zielska w powietrzu i mega atmosfera:

oraz PENDULUM

Przy okazji załapałem się na pomoc na backstagu Ursynalii, to mam nadzieje poznać chłopaków i fotke strzelic :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

No co za cham :f_mad: My tu z Matim posty piszemy, czkamy na odpowiedź prawie tydzień, czytamy z zapartym tchem, a tu totalna olewka, jakby naszych postów nie było!

Jak mogłem dać temu blogowi 10/10... Gdzie to można zmienić?!

Odpowiedz
Cytat
MateuszPaker
PokerStrategist

Bezczelność, cofam suba.

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

ale ale :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
wsngwo6
Poker Player

:f_eek:

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

dawno niczego nie było bo nie było o czym pisac. 2 tygodnie bez kompa porzadnego i ciagly zjazd w dół. Po promocji Golden SNG koncze stacking i pokaze żałosne wykresiki.

A w miedzy czasie... jade do Pardubic _o: z pierwszej satki sie udało :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
kylo6666
Oldschool Grinder

Dobry screen ;)

GL w Pardubicach oby tam flipy siadały :sdrink

Odpowiedz
Cytat
wycioreks
Legacy Member

Powiem Ci, ze lepsze wykresiki sa nie zalosne, a zielone :]
Graty, taki to pozyje! Mialem nie jechac, ale skoro bedziesz a mam obiecana flaszke wiskacza :heart: to chyba sie przejade :D

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Napisane przez wycioreks
Powiem Ci, ze lepsze wykresiki sa nie zalosne, a zielone :]
Graty, taki to pozyje! Mialem nie jechac, ale skoro bedziesz a mam obiecana flaszke wiskacza :heart: to chyba sie przejade :D

chcialbym zielone wykresiki i miliony monet, no ale to nie koncert zyczen _cry:

teraz masz niedaleko do Pardubic to masz byc :sdrink

Odpowiedz
Cytat
BSNTLG
PokerStrategist

Dawaj znać N1nus kiedy wbijasz bedziemy ekipa 7-8 osób 26ty-4, :fdrink

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Napisane przez BSNTLG
Dawaj znać N1nus kiedy wbijasz bedziemy ekipa 7-8 osób 26ty-4, :fdrink

idealny czas! bo pozniej na 6.08 chce byc w Jastarni :)

Odpowiedz
Cytat

Ale musiałeś farcić :f_eek: Gratulacje :fdrink Też chciałbym móc sobie pozwolić :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
marm4n
Oldschool Grinder

siema! tez jestem z bialego gdzie i kiedy organizuja te turnieje? :)

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Napisane przez marm4n
siema! tez jestem z bialego gdzie i kiedy organizuja te turnieje? :)

przyjmij zapro to dam ci namiary

Troche sie jaram _love:

Odpowiedz
Cytat
ninusss Autor wątku
ninusss
Oldschool Grinder

Doszedlem do takiego poziomu, ze mimo wyjscia na plus (nieduzy ofc, bo od przybytku to sie w glowach pierdoli) jestem w chuj niezadowolony z sesji bo przegralem 3 HU. Zawsze jakis debil okaze sie lepszy ode mnie.

A wszystko dlatego, że nie potrafie nawet przywołać kiedy ostatnio wygrałem turniej. Co najmniej 10 HU przejebany pod rzad mam, co mnie doprowadza do frustracji, a nawet wściekłości. Fakty są takie ze wiekszosc z nich to repushem wpierdalałem się pod dominującą rękę lub trafiałem słabsza TP czy nawet pod overpare lub FD sie nie uzupełniał. Wiadomo, mega standard, ale kurwa ile mozna. Człowiek zaczyna wątpić w swoje umiejętności, co jest NAJGORSZE.

Tęsknie za dwójkami, gdzie wszystko było proste i nieskomplikowane. Mozna było napierdalac po 30 stołow na raz i miec wszystko w dupie i zarabiac jakies tam pieniądze. Ale nie, człowiekowi zachciało się milionów to teraz ma...

Odpowiedz
Cytat

<przytul>

Odpowiedz
Cytat