Przejdź do forum
Nie da się żyć z mi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nie da się żyć z mikro? PHI! Challenge accepted! [HU hyper]

53 Posty
31 Użytkownicy
13 Reakcje
4,362 Wyświetlenia
02bub02
PokerStrategist

Mega przyjemnie się czyta. Tak jak poprzednik napisał, nieźle zakręcony z Ciebie kolo. Ciśniesz. :)

Btw. źle patrzysz na ev na wykresach. All-in adjusted i net winnings są w różnych jednostkach. Ta pierwsza w dolarach, a ta druga w żetonach. Żeby zobaczyć jak to wygląda w dolarach wszystko musisz dać "net adjusted winnings" zamiast "all-in adjusted". :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Bezsensu. Jakies odpowiedzialne plany na przyszlosc czy tylko grac w pokera i przejadac wygrana kase i w lola, bo sie fajnie gra ?

Za 3 lata bedziesz zygal pokerem, bez studiow i majac 26 czy 27 lat i bez zadnych przydatnych umiejetnosci ktore mozna zmonetyzowac.

Ja bym zrobil tak jak Ci sie ta gra podoba: Budowal rolla i skilla, poszedl na studia zaoczne (malo czasu na to trzeba poswiecac, nizszy poziom). I w ciagu roku: zarabiasz 3-4 razy tyle co teraz, zdobywasz ten bezsensowny papierek, masz jakies lepsze perspektywy na przyszlosc

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Btw. źle patrzysz na ev na wykresach. All-in adjusted i net winnings są w różnych jednostkach. Ta pierwsza w dolarach, a ta druga w żetonach. Żeby zobaczyć jak to wygląda w dolarach wszystko musisz dać "net adjusted winnings" zamiast "all-in adjusted"

Wiem wiem :) Po prostu wolałem tutaj wrzucać w takiej formie, bo dolary są dużo bardziej czytelne niż żetony

Edit: AA ok już łąpie. Myślałem, że jak mam w dolarach to nie da się tego zrobić, dlatego zawsze na EV patrzyłem w chipsach. Thanks

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Przez ostatnie 2 dni trochę się rozleniwiłem. Mniej gram, robię trochę innych rzeczy typu oglądanie filmów. Wczoraj zaszalałem i nawet zrobiłem herbatę. O dziwo nie ma to złego wpływu na wyniki (nie chodzi o herbatę :P ). Bankroll wygląda już bardzo solidnie. Przez ostatni tydzień naciukałem koło 700 $, co też bardzo pozytywnie wpływa na moje samopoczucie, więc pewnie i na grę :) Przeniosłem się na siódemki i całkiem nieźle mi tam idzie choć zagrałem ich dopiero ok. 200. ROI w okolicach 10%, więc czekam aż spadnie, aczkolwiek gra mi się tu dużo lepiej niż niżej. Mniej gambli. Ludzie są bardziej poukładani przez co łatwiej mi czytać ich grę i do niej adjustować (czego ze strony przeciwników nie odczuwam). A najlepiej mi idzie na regów, którzy póki co declinują z prędkością światła. Mam nadzieję, że to dobrze :D Gram też trochę innych odmian dla rozluźnienia i całkiem nieźle mi w nich idzie. Wykresów nie będzie, bo nie byliście grzeczni. Wrzucę coś następnym razem. A tymczasem paleta, którą przyniesliśmy z kumplem z miasteczka studenckiego, bo udanej libacji

!5-stki nadchodzę! (dajcie mi miesiąc :D )

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Hej ziomki!
Ostatnio trochę się działo i miałem mniej czasu na grę. Skupiłem się w większym stopniu na grze w brydża, trochę pojeździłem i przepijałem hajsy :f_drink: Tak to już mam (i pewnie nie tylko ja), że jak żyje się dobrze to brak motywacji.. Pamiętam jak trzy tygodnie temu stałem z fajką przed blokiem myśląc "Jak uda mi się z tego wykopać to już nigdy więcej sobie tego nie zrobię". Wtedy też po czterech godzinach snu budziłem się przerażony, że jeszcze nie grinduję. To były czasy... Może fajnie byłoby raz w życiu być konsekwentnym? Let's try. Wróćmy do tego stanu! Z ultimate challenge (chyba tak to się zwało) na pokerstars zostało mi do wyrobienia 719 VPP do końca niedzieli. W sobotę jadę na GP w brydża, więc praktycznie cały dzień odpada. Do tego szybki wypad na obiad w niedzielę, a także:
1. załatwianie potrzeb fizjologicznych
2. palenie papierosów (w trakcie wykonywania tej czynności udzielam sobie pozwolenia na granie tylko jednego stołu)
3. jedzenie czegokolwiek byle szybko
4. klika godzin snu jutro wieczorem przed brydżem

To mój taki mały challenge a ten post uznaję za oficjalne przecinanie wstążki. Gram tylko 3,5$, bo muszę wrócić do gierki. Jeśli wejdę wyżej lub pójdę na cash dobić punkty - challange uznaję za niudany, a baty wymierzę sobie osobiście!

W niedzielę w nocy wrzucę rezultaty o ile będę przytomny :) A kto za porażkę mnie nie zruga ten banan!

Trzymajcie kciuki!

Odpowiedz
Cytat
MrQ89
PokerStrategist

kropa i gl wariacie

Odpowiedz
Cytat
lubiecole
Poker Player

Co tam słychać?

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Hej wam oszołomy . Mój ostatni private challenge skończył się zaskakująco szybko, a mianowicie mój bonus po prostu zniknął. Czas mnie opierdalać. Potem zmarnowałem jakieś 3 dni i podjąłem męską decyzję. Czas zapisać się na staking do HUSNG.com, bo mam zbyt duże problemy z motywejszyn i ciężko mi będzie iść do przodu jak będę wciąż przepijał rolla. Złożyłem aplaja dostałem jakiś test, a potem sporo formalności. Niestety nie było ziomka od "kiddie pool" czyli nobków z mikro i low, więc musiałem czekać łącznie jakieś 2 tygodnie zanim wszystko się poukładało i mogłem zacząć. W weekend byłem w Elblągu grać w brydżyka i całkiem nieźle mi poszło. Sieknąłem życiówkę w grand prix, ale mam nadzieję, że już niedługo życiówką ona nie będzie :) Grać więc zacząłem w poniedziałek i na to zamierzam poświęcać teraz najwięcej czasu + brydż w prawie każdy weekend. Pierwsze wrażenia? Jestem trochę skonfudowany, ale jednocześnie dostrzegam mnóstwo pozytywów. Po pierwsze i najważniejsze kompletnie zmieniło się moje podejście do gry. Nikt tu nie patrzy na to ile nad czy pod kreską jestem, więc i ja całkiem umiejętnie ignoruję tego zielonego bakcyla. Pierwszy raz zacząłem patrzeć na żółtą krechę z nadzieją i respektem, a w grze myślę o tym żeby to właśnie jej nie popsuć.
Zmieszany jestem, gdyż zawsze grałem flow-game, a "readless" to dla mnie słowo obce. Tutaj natomiast dużą wagę przywiązujemy do matematyki, readless, i różnych statystycznych tabelek. Ciężko mi się w to wszystko wadapcić (między innymi treningi, na których siedzimy w pokerowych kalkulatorach), ale myślę, że to po prostu przyjdzie z czasem :) Bardzo was kocham i przepraszam za to zaniedbanie. Kiedyś wam to wynagrodzę/
P.S Ostatnio jechałem stopem z Krakowa do Lodzi. Pan, który jechał gdzieś na wschód przez Częstochowę stwierdził, że może mnie podwieźć do Piotrkowa Trybunalskiego, tam że w sumie podjedzie do Pabianic itd. w sumie nadrabiając ponad 100 kilometrów i podwożąc mnie pod drzwi. Urok osobisty robi swoje :fuckyeah:

Dotychczasowe wyniki (gram tylko 7-mki)

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Jutro jadę na mistrzostwa Polski juniorów, więc jeszcze trochę klikam przed wyjazdem. Idzie mi bardzo dobrze i czuję 15-stkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Jak zrobie 4% evroi w 1500 gier idę wyżej :)

Odpowiedz
Cytat
skrzat96 Autor wątku
skrzat96
Poker Player

Wbijam na 15$! Jestem na brydżu i nie mam za bardzo czasu pisać. Wrzucam wyniki ze stejka do tej pory. Piekarze są zadowoleni i ślą mnie wyżej :fuckyeah:

Odpowiedz
Cytat
Kimitaki
PokerStrategist

Chciałem się spytać na czym polega ten stejk? Możesz uchylić rąbka tajemnicy? Tzn ile ci sponsorują bankrolla, jaki % oddajesz im, albo chociaż czy jakieś materiały masz dodatkowe albo cuś?

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
tyszcz
Poker Player

Jak idzie ?

Odpowiedz
Cytat