Przejdź do forum
Kolejna próba na Sn...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kolejna próba na SnG

32 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
574 Wyświetlenia
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Idąc za radą wrzucam kolejne ręce.

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/3668760_99C107D80E

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/3668794_339915256F

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/3668832_511F7F4FF0

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/3668851_75C27C2B6A

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/3668874_272D67EF7F

Niestety dzisiaj coś karta nie idzie. Wcześniej grałem dziwnie, teraz jestem skupiony w 100%, ale niestety i tak już jakieś 25BI na minusie. Ani razu w ITM.

Teraz mam 3 finałowe stoliki. Może coś z tego będzie.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

1 rozdanie flop zagrany fatalnie. Czemu nie cbetujesz takiego mokrego flopa i dajesz im za darmo obejrzeć turn i ewentualnie dobrać karte? Na moje oko powinien pójść cbet w wysokości 40% pota, to co zagrałeś w longrunie jest EV- .
Reszta rozdań norma, chociaż zastanawia mnie rozdanie z KJs gdzie zagrałeś reraise za 2,5bb - troche zbyt mało - 3bb to minimum.

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Już się tłumaczę. Pre flop to player 1 podbijał. Z jego gry wcześniejszej wynikało, że gra zawsze szeroko i często dokłada do stacka. Skoro to nie ja podbijałem, to nie musiał wiedzieć, że mam K, no i też byłem przekonany, że dołoży coś do puli.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Napisane przez Yarro88
byłem przekonany, że dołoży coś do puli.

Ale nie dołożył - czyli zrobiłeś błąd. Poza tym grasz for value na takim flopie wyciągając max od fisha. Poza tym x2 cbet chroni Twoją ręke i izoluje odpowiednio graczy. ;)

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Wielkie dzięki za pomoc. :)

Odpowiedz
Cytat

Póki co ELENDOR przegląda Twoje rozdania, ale sugeruję, abyś je wstawiał w dziale oceny rozdań, bo tam znajdziesz fachową pomoc naszego trenera. Na blogu mogą się zgubić, a w dziale oceny rozdań na pewno zostaną ocenione.

ELENDOR _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Niestety mam bardzo mało czasu na grę ostatnio. Kolejny dzień byłem 12 godzin w pracy. Gdy wróciłem włączyłem sobie krótką sesję na 6 stołó (gdzieś się przypałętał jeden dodatkowy na 90 os) No i kolejne 10BI do przodu.

Niestety mam takowy problem, że nie mam jak demonstrować Wam statystyk, ponieważ żaden program typu Hm2 mi nie działa. Przyczyną jest prosgreSQL czy jak się to zwie. Jest napisane, że mam juz zainstalowanego i nie mogę zainstalować, tylko, że go usuwałem. Męczyłem się z tym, ale niestety poległem.
Także nie mogę opierać się przy grze na statystykach graczy, bo takowych nie posiadam. Jedynie co mogę to obserwować, co nie jest bardzo proste przy grze na 6 stołów.

Póki co jednak wszystko idzie w dobrym kierunku. Jak krew z nosa, ale zawsze do przodu :)

Odpowiedz
Cytat
doncamilloskate
Oldschool Grinder

Usun tego postgresta, wszystkie pliki na dysku z nim zwiazane. Odinstaluj Hm'a i zainstaluj na nowo, on juz sobie postgresta doinstaluje i powinno dzialac. Jak nie to tylko format Cie ratuje, powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
kosciasty
Oldschool Grinder

Napisane przez Yarro88
Także nie mogę opierać się przy grze na statystykach graczy, bo takowych nie posiadam. Jedynie co mogę to obserwować, co nie jest bardzo proste przy grze na 6 stołów.

Cieżko ogarnąć ci 6 stołów, to zmniejsz ich ilośc :)
Przy tych limitach HUD to raczej nie obowiązek i raczej zadko spotykać będziesz tych samych graczy wiec statystyki i tak nie bedą miarodajne do tego stopnia żeby sie na nich opierać.

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

No w sumie racja. Nie to, że za dużo te 6 stołów. Ale chciałem zacząć przyzwyczajać trochę do gry ze statystykami. Zaraz spróbuję się tym zająć :)

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Niestety tylko format mnie ratuje. Nie mam teraz na to siły by się w to bawić. Tak więc będę trenował obserwację tymi zmysłami, których jestem właścicielem :P Bez wspomagaczy :)

Odpowiedz
Cytat
Yarro88 Autor wątku
Yarro88
PokerStrategist

Jak zwykle ostatnio, ze względu na brak czasu zagrałem tylko 6x45os sitki.
Karta szła tragicznie... po własnej analizie, doszedłem do wniosku, że nie popełniałem większych błędów. Z 4 turniejów odpadłem jeszcze przed FT. Ostatnie dwa udało się dojść bez dobrych rąk do FT. Dodatkowo zająłem 1 i 2 miejsce, więc jestem całkiem zadowolony z wyników.

W ciągu tygodnia potroiłem bankroll... wiadomo, szału nie ma. Biorąc jednak po uwagę, że zaczynałem teraz jedynie od wykupienia 5 biletów na sng za punkty na FTP, to w takim czasie zrobienie z ok 35BI 100BI to nie jest zły wynik tak sądzę.

Jak wyżej napisałem mam "już" 100BI na limit 0,25$.

Niedogodnością nadal jest brak możliwości korzystania z Hm2. Nie mogę pokazać żadnych statystyk, a ręce praktycznie tylko z BOOMA.

W niedzielę chciałbym przysiąść na trochę dłużej, by zrobić jakąś sesyjkę ok 30-40 sitków.
Chciałbym do połowy lipca wbić się na 1$ 45os sng. Do tego chcę mieć minimum 50$, lecz jeśli zdobędę je wcześniej niż do połowy lipca, to zostaje jeszcze na 0,25 by do tego czasu wycisnąć z tego limitu jak najwięcej.

Trzymajcie kciuki.

Odpowiedz
Cytat