Przejdź do forum
All for nothing | 4...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

All for nothing | 45T

101 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
2,213 Wyświetlenia
Simplus
PokerStrategist

Siemanko,

właśnie rozpocząłem wakacje, sesja rozjebana w pierwszym terminie. Staram się znaleźć prace na wakacje, porozsyłałem kilka CV ale jakichś większych perspektyw brak...

Stwierdziłem że po kilku już latach mojej "kariery" pokerzysty trzeba postawić sprawę jasno: Aby coś osiągnąć trzeba zapierdalać!!!. Właśnie tego mi zawsze brakowało - ciężkiej pracy nad grą dlatego nie wspinałem się po limitach szybko...

Dziś ustanawiam sobie challenge: jeśli do końca września nie zrobię widocznych postępów w grze to kończę z pokerem jako "pro-wannabe" i gram czysto for fun.

Aby zrobić te postępy wyznaczyłem sobie plan:

• Conajmniej godzinna analiza gry przed każdą sesją
  • Wstawianie wszystkich problematycznych rąk do oceny
  • Codzienna praca z Wizzem/HRC
  • GRIND!!!

Gram 45T 0.5$, zaczynam od jutra mając 100$, dziś idę oblać sesje :sdrink

WML

Odpowiedz
Cytat
100 odpowiedzi
TomaszPB
PokerStrategist

Ile mniej więcej sitów zamierzasz grać dziennie? Chętny na jakiś challenge na 0,5$ ? ;)

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Analiza poprzedniej sesji zrobiona, ręce wrzucone więc mogę zaczynać grind :pokerface:

Napisane przez TomaszPB
Ile mniej więcej sitów zamierzasz grać dziennie? Chętny na jakiś challenge na 0,5$ ? ;)

Planuje grać 12 stołów i dokładać po odpadnięciu aż do porzygu _ugly:. Na początek chcę zacząć od 3 godzin otwierania stołów a później przerwa, nie wiem ile sitów wyjdzie - zdam relacje wieczorem

Odpowiedz
Cytat

Ciekawy eksperyment.

A Ty mi tu TomaszPB nie podburzaj ludu do kolejnego challenge'u, bo gdzie się nie obejrzę, to same challenge :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Rozegrałem dziś 84 sitki, i mam jeden wniosek: Mój skill jest ujemny!

Spoiler

Nic mi nie daje lepszego kopa do nauki od porządnego wpierdolu :f_cool: dlatego jutro dużo więcej poświęcę na analizę kosztem grindu.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Może przeceniasz siłe swoich rąk we wczesnych fazach. Obejrzyj filmiki timfingera, mi bardzo pomogły i już nie rzucam na szale kart, które wcześniej rozgrywałbym z zamkniętymi oczami :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

ANALIZA

Spoiler

Jaki range dajecie tutaj kolesiowi? Te dziesiątki to chyba no-brainer push

Spoiler

Wydaje mi się że koleś będzie tutaj pushował więcej niż te 46%, jaki edge tutaj ustawić?

Spoiler

Tutaj ciekawy spot, mimo że jesteśmy na 26BB deep wizz pokazuje push 90%

Spoiler

Co myślicie o tych range'ach?

Spoiler

Ile SB tu powinien tu pushowac?

Co do tych analiz to mam ogromny problem z dobraniem odpowieniego range calli i pushow przeciwników :rage:. Dużo ludzi pisze o tym że przyjdzie to z doświadczeniem - ale w jaki sposób mogę zdobyć to doświadczenie oprócz gry? Czy macie jakieś inne sposoby na dobór rangeów dla "świeżaka"?

Napisane przez ELENDOR
Może przeceniasz siłe swoich rąk we wczesnych fazach. Obejrzyj filmiki timfingera, mi bardzo pomogły i już nie rzucam na szale kart, które wcześniej rozgrywałbym z zamkniętymi oczami :sdrink

Filmiki już obejrzałem ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zobaczyć je znowu. Właśnie mi się wydaje że mam na odwrót i za dużo nituje - szczególnie zaraz po wejściu ante.

Dziś postaram się nagrać sejse, może będzie się chciało komuś ocenić? :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

1. Push (nobrainer jak sam zauwazyles :) )

2. Ja tu edge i 150 spokojnie moge ustawic. Mega luzno pushowac nie powinien, brak ante. Co innego jakby ante bylo, wtedy close to any2.

3. Przy takim calling range BB, nie ma sie co dziwic, ze tyle Wizz pokazuje. Moze to byc profitowe, ale nie ma wiekszego sensu na takich deepach. Lepiej juz zagrac bet/fold.

4. (I Twoje pytanie) Najlepiej baw sie range'ami. Najpierw ustal im takie range jakie ty bys callowal, a potem poluznij/zawez w zaleznosci od statow przeciwnika. Sprawdzaj dane spoty na lose i tight przeciwnikow. Wtedy wyrobisz sobie opowiedni pushing range w zaleznosci od gosci siedzacych za Toba.

5. Przy tej strukturze i bublu FT, SB powinien tu pushowac close to any2 na luzaku.

(...) ale w jaki sposób mogę zdobyć to doświadczenie oprócz gry?

Doswiadczenie z definicji nabierzesz grajac. Oby tylko ta nauka nie byla kosztowna.
Graj, analizuj, jestes na dobrej drodze. _thumbsup:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Jasne, jak nagrasz to chętnie obejrze i ocenie mniejwięcej. ;)
Może za dużo stołów grasz i zdarzają Ci się jeszcze jakies sick akcje gdzie tracisz żetony?
W każdym bądź razie, zapraszam do siebie na bloga i skypa : ele_tg . :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Dobra, nagrałem sejse i wrzuciłem na vimeo. Trochę to trwało bo strasznie długo się konwertowało, dodatkowo komp mi się przegrzewał bo mam w pokoju saune :rage: Na szczęście znalazłem w piwnicy wiatrak, nareszcie mogę grać komfortowo sesje :f_cool:

Dzisiejsza sesja wyglądała tak jak wczoraj, na początku dosyć spoko, fajny profit i ROI żeby na koniec uwalić całego seta 12 turków i zabić prawie cały profit :rage:

Tak sie łamie ejsy :pokerface:

Spoiler

Poker Stars, $0.45 Buy-in (1,500/3,000 blinds, 150 ante) No Limit Hold'em Tournament, 2 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: 16,878 (5.6 bb)
Hero (SB): 50,622 (16.9 bb)

Preflop: Hero is SB with J T
Hero raises to 50,472 and is all-in, BB calls 13,728 and is all-in

Flop: (33,756) 9 Q T (2 players, 2 are all-in)
Turn: (33,756) K (2 players, 2 are all-in)
River: (33,756) 2 (2 players, 2 are all-in)

Results: 33,756 pot
Final Board: 9 Q T K 2
BB showed A A and lost (-16,878 net)
Hero showed J T and won 33,756 (16,878 net)

Spoiler

Poker Stars, $0.45 Buy-in (500/1,000 blinds, 60 ante) No Limit Hold'em Tournament, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: 4,460 (4.5 bb)
SB: 13,508 (13.5 bb)
BB: 16,215 (16.2 bb)
UTG: 12,683 (12.7 bb)
MP: 7,538 (7.5 bb)
Hero (CO): 13,096 (13.1 bb)

Preflop: Hero is CO with 3 A
2 folds, Hero raises to 2,200, BTN raises to 4,400 and is all-in, 2 folds, Hero calls 2,200

Flop: (10,660) 2 4 5 (2 players, 1 is all-in)
Turn: (10,660) 6 (2 players, 1 is all-in)
River: (10,660) K (2 players, 1 is all-in)

Results: 10,660 pot
Final Board: 2 4 5 6 K
BTN showed A A and lost (-4,460 net)
Hero showed 3 A and won 10,660 (6,200 net)

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Dzis nie będzie jakiegoś dużego grindu bo od rana chodze po lekarzach a za chwile jade do Krk.

W autobusie pobawie się trochę wizzem żeby nie marnować czasu :f_tongue:

Mam też nadzieje że ktoś napisze coś o mojej sesji którą nagrałem i wstawiłem we wcześniejszym poscie (a po liczniku widać że ktoś już oglądał)

Pozdro i niech flipy będą z wami :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Mój skill jest ujemny!

Mógłbyś sprecyzować? Z takim stwierdzeniem jeszczem się nie spotkał. A skoro skill jest ujemny, to czy można temu jakoś zaradzić? _rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Napisane przez dohpaZ

Mój skill jest ujemny!

Mógłbyś sprecyzować? Z takim stwierdzeniem jeszczem się nie spotkał. A skoro skill jest ujemny, to czy można temu jakoś zaradzić? _rolleyes:

To określenie wzięło się jeszcze z czasów gdy grałem w Quake, mówiło się że wbije się komuś minucha(wygrany duel np. 10- -1). I to byli właśnie ludzie z ujemnym skillem :challenge

A poradzić zawsze można, dużo pracy nad grą i wykres pójdzie do góry _cool:.

Wczoraj miałem analizować ale w autobusie dosiadł się do mnie jakiś męczydupa i nie mogłem się skupić :facepalm: dodatkowo autobus jechał godzine dłużej niż zwykle... Sesji też nie rozegrałem bo na mieszkaniu przywitali mnie alkoholem, na małych ilościach się nie skończyło :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Dziś od rana trochę się bawię wizzem+replayerem i mam kilka spotów przy których mam kilka pytań:

Spoiler

Ogólnie jak powinienem ustawiać edge? Im większy stack tym mniejsze ryzyko chce podejmować i tym większy edge? Ale w zasadzie z dużym stackiem callowanie shortów nie jest ryzykowne i nawet jak przegram to zostaje z komfortowym stackiem więc nie musze ustawiać dużego edge. Jeszcze trzeba zdefiniować ile to jest "duży edge" - 1bb+Ante?

Spoiler

A co z tym spotem? Wizz przy edge 175 pokazuje mi tutaj push. Czyli właściwie any2 bedzie tutaj profitowe ale czy warto ryzykować stack?

Spoiler

Jak szeroko villain powinien tutaj pushiwać?

Niestety teraz musze grać na lapku 15' więc nie wiem jak z multitablingiem. Pewnie jak odpale Ninje to dostane zwiechy na kilka minut :rage: mam nadzieje że uda się odpalić 12 stołów.

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

1. Im wiekszy stack tym wiekszy edge ustawiasz, bo masz wiecej czasu na znalezienie bardziej profitowych spotow. Nie musisz na sile brac close spotow, czy nawet b/e.
I analogicznie w druga strone. Im masz mneijszy stack tym mniejszy (a nawet ujemny) edge ustawiasz.

2. Pomijasz ciagle zagranie, ktorego Wizz Ci nie pokaze - minraise/fold.
Jezeli masz na BB tight gracza, ktory nie restealuje duzo, a robi to tylko z premium range (zaleznym od pozycji), to duzo bardziej profitowym zagraniem bedzie bet/fold z totalnym trashem nawet.

3. Na pewno gram tu szerzej jak pokazuje Wizz. Ile? To zalezy od tego kogo mam na BB. Nie gram tu napewno any2. W tym spocie grasz juz ICMem, wiec duze znaczenie ma struktura pozostalych stackow na FT.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki za wyjaśnienie ujemnego skilla. Nie grałem Quake, muszę się przyznać bez bicia :(

Odpowiedz
Cytat

gramy :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Napisane przez kokuks
gramy :fdrink

:sdrink

Dziś póki co mega dobry run - narazie jest 300% ROI więc trzeba kręcić volume :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Simplus Autor wątku
Simplus
PokerStrategist

Wczorajsza sesja nareszcie na plus, po grze BE nastraja mnie to optymizmem :f_biggrin:

Spoiler

Dziś w planach trochę analizy i duuuużo gry. Niestety kosmicznego volume nie wykręce bo na lapku przy 12+ stołach mam straszne ściny i nie moge komfortowo grać :rage:

Odpowiedz
Cytat

no ladnie ladnie poszlo, oy tak dalej :fdrink

Odpowiedz
Cytat