Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hyper Szybki Blog

16 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
611 Wyświetlenia

Witam. Zakładam bloga aby mieć jakąś bazę do analizy i poprawy gry. Będę zapisywać wyniki i przemyślenia mam nadzieję, że regularnie. Docelowo chciałem grac MTT ale niestety roll nie pozwala. A zaczynanie MTT od 1 lub 2 strasznie męcząco tiltujące jest przy tylu graczach.

Grałem cash ale po przegraniu szybko kolejne bi leciały i jakoś już nie daje mi frajdy cash games. Pykałem ostatnio 45 i 90 turbo i zwykłe ale jakoś to nie to, myślałem nad 180 turbo albo non turbo tylko roll słaby jak na te gry. A już się nauczyłem że klucz do sukcesu to BM a swingi na 180 są okrutne.

Ostatecznie znalazłem odmianę która przypadła mi do gustu jak żadne inne. Przypadkowo z 11T zagrałem 6max hyper turbo i bardzo mnie ta odmiana zaciekawiła. Gram te turki 1,5 po 4 w secie zagrałem 6 stołów ale nie czuje się z tym rollem zbyt komfortowo na 6 stołach.

Gram dopiero od 3 dni i tez za bardzo nie mam czasu obecnie na to ale ilość donków jest tutaj naprawdę ogromna na niczym innym tylu donków nie spotkałem czasami trafi się jakiś fish ale naprawdę sporadycznie większość donki gamblerzy.

tutaj wykres z dzisiaj.

I z wszystkich rozegranych.

Mam nadzieje że większych swingów nie będzie z uwagi na to, że naprawdę poziom tragiczny :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
muuuka
PokerStrategist

Napisane przez blelol
(...)Mam nadzieje że większych swingów nie będzie z uwagi na to, że naprawdę poziom tragiczny :f_biggrin:

Biorąc pod uwagę, że jesteś kilometr nad EV nie nazwałbym tego swingiem ;). W każdym razie powodzenia, dobrze, że znalazłeś swoją odmianę.

Odpowiedz
Cytat

Gram z tego co widzę, to samo co Ty, tylko jeden poziom wyżej. Poziom faktycznie beznadziejny, a gra szybka i generalnie przyjemna. Mam nadzieję że będzie taka w długim okresie.

Jakbyś chciał kiedyś coś wspólnie poanalizować, pooglądać jak ja je gram, pokazać jak Ty je grasz, to wal. Myślę że wspólnie moglibyśmy jakieś leaki u siebie nawzajem zniwelować.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

muuuka te ev to jest śmiech na sali. Nic wspólnego z rzeczywistością nie ma. Nie wiem jak hm to liczy, ale naprawdę linia ev nic nie mówi. Przykładowo na 2 pierwszych poziomach pare razy 80 na 20 poleci a potem na bublu wygram 60/40 hm tego nie ogarnia. Można spojrzeć na tą czerwoną i widać że jest bardzo dziwna. Zresztą już się nauczyłem że ev nic nam tak naprawdę nie mówi nie ma się czym przejmować. Ta próbka 300 turków może nie jest zbyt duża ale takie typy tam grają że roi 10% luz blus można utrzymać.

Rebusik przyjmij zapro. Może coś razem pokombinujemy. Powiedz mi jeszcze jakim rollem grasz ta 7 ? Ja bym chciał przy 60bi-80bi shota zrobić.

Odpowiedz
Cytat

Po zaliczeniu małej torby i drobnej wypłacie, startowałem mniej więcej z 100-110bi. Nie rozegrałem ich jakoś dużo, ale największy swing w dół miałem na 30bi.

Odpowiedz
Cytat
bl00dp3t
Oldschool Grinder

Hej, nie chce być złośliwy, ale skoro:

ev to jest śmiech na sali

Nic wspólnego z rzeczywistością nie ma

linia ev nic nie mówi

hm tego nie ogarnia

Można spojrzeć na tą czerwoną i widać że jest bardzo dziwna

ev nic nam tak naprawdę nie mówi

nie ma się czym przejmować

To ja mam w takim razie pytanie: w jakim celu oba swoje wykresy wstawiłeś z tą nieszczęsną linią ev? :D Przecież to tylko jedno kliknięcie aby ją wyłączyć.

Zresztą tak czy siak, powodzenia w prowadzeniu bloga i przede wszystkim w grze.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wielki. Jeśli chodzi o ta ev to właśnie nie mogę tego wyłączyć. Na zdjęciu widać że mam odznaczone $EV ale linia i tak jest. Dla mnie to bez znaczenia. Najważniejsza dla mnie jest poprawna gra. Po tych 300 turkach najwięcej rąk mam 60 na jednego gracza. Więc ABC nic więcej, nie ma pola do popisu.

Z tego co zauważyłem do tej pory to największe donki typu 60/0 lub 50/40 na bublu strasznie zaciskają range i mamy mega Fold Eq. Co do hu też orłów na razie nie było. Trzy typy graczy na hu zazwyczaj się zdążają

Limperzy limp 90%
Mega agro, push około 90%
Mega tight gra hu tylko AT+ TT+

Więc HU do ciężkich nie należą. Różnie to bywa czasami hu wchodzi na 150 a czasami się zdarza na 40 więc te hu nie zawsze są takie same.

W tygodniu tak do 16 zauważyłem kilku ogarniętych graczy ale naprawdę sporadycznie.

Odpowiedz
Cytat
gadouk
PokerStrategist

kropa i czekam na wpisy :D

Odpowiedz
Cytat

Kolega chyba zrezygnował, albo ostro grinduje i nie ma czasu :)

Zapro przyjąłem już dawno, w wiadomości wysłałem lepszy kontakt, jakbyś nadal chciał coś rozkminić razem odnośnie tych sitów.

To co wcześniej pisałem o swingach na 30bi to gówno prawda ;] Wiedza w tamtym czasie o tych turkach mówiła mi że 30bi swing to max, prawda jest jednak bardziej niepokojąca. Sam max swing jaki doświadczyłem to ponad 60bi zjazdu w przeciągu 500 turniejów. To jednak nie jest max, bo z tego co wyczytałem na 2p2, czy innych forach, swingi potrafią być i na 200-300bi, więc trzeba mieć mocne nerwy - w moim przypadku na szczęście obyło się na soczystych wiązankach co kilka sekund w stronę monitora (nic nie rozbiłem, zgniotłem, wszystkie kości i osprzęt komputerowy cały!).
Piszę to aby przestrzec. Nie takie różowe te turnieje :) Daj znać jak Ci idzie.

Jak ktoś łądnie na 2p2 napisał, po 3k turniejów można określić, czy potrafisz je miażdżyć. Po 30k turniejów możesz określić jak dobrze Ci to wychodzi.

Wszystkie inne próbki kilkuset, czy nawet tysiąca turniejów wydają się być śmieszne.

Powodzenia i daj znać jak idzie!

Odpowiedz
Cytat
Droocers
PokerStrategist

Gram podobne turnieje na 888 poker, poziom jest tak niski, ze nawet go nie ma;), skoro ktos kto ostatni raz z ICM mial stycznosc 10 miesiecy temu sobie radzi. Jak czytam o tych swingach to mysle ze jeszcze wiele przedemna (mam dopiero ok 600 turkow rozegranych), chetnie bym pogadal o strategi czy jakas wspolna sesje zagral, tylko to po nowym roku narazie nie mam czasu.
Czekam na uptate'a

Odpowiedz
Cytat

Przyjmij zapro, to chętnie coś razem możemy zdziałać :) Na priv sie uagadamy jak chcesz.

Odpowiedz
Cytat
gadouk
PokerStrategist

Rebusik easy 3k sng mozna w miesiac zrobic i bardzo szybko sie dowiedziec mozna wiec ;)

Droocers no 600 to w sumie zadna probka, wiec moze zalapales poczatkowego fajnego upa, a moze poziom slaby ;) ale na 888 z tego co czytalem tam sng nie chodzilo, wiec co - cos sie ruszylo i traffic chodzi?

Odpowiedz
Cytat
Droocers
PokerStrategist

@ gadouk
Nie wiem czy sie ruszylo bo nie wiem jak bylo wczesniej, ale dla mnie jest wystarczajacy. I tak nie gralbym wiecej niz te 8 stolow na ktore jest limit, ale wlasnie tyla da sie zapelnic mixujac $2,5 z $5 lub 5 i 10, poziom naprawde jest slaby, ale wiem ze mala probke mam (w sumie jestem sporo pod EV ale to za mala probka na cokolwiek)

@Rebusik
Zawsze mozna sprobowac, chociaz uprzedzam ze nigdy na serio nie gralem i pokera traktuje jako mily dodatek do portfela i hobby

Odpowiedz
Cytat

@Gadouk

Oczywiście że można. Jeden koleś którego ciągle widuje na stolikach w ciągu tygodnia rozegrał ponad 6k sng ;]

Odpowiedz
Cytat
gadouk
PokerStrategist

to co on b/e jest czy juz zaczyna wyzej grac ? :)

autor bywwa na forum a tutaj do swojego bloga nie wpada, fuu :rage:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam po przerwie świątecznej. Nie grałem ostatnio nic bo komputer się spalił :D Teraz mam nowego. Trochę pogrywałem na stolikach nl5 nl10 i nl25. Głównie po to aby sprawdzić jak działa nowy system naliczania reke. Regularną grę zaczynam dopiero od poniedziałku. teraz mam kiepsko z czasem więc niestety nie mogę sobie pozwolić na spokojną grę w tym tygodniu.

Dlatego ze komp się spieprzył a nowy przyszedł :f_biggrin: niespodziewanie i myślałem że dłuższy czas nie pogram. Zrobiłem cash out :facepalm: na prezenty. Stan rolla 70$ z groszami. Postanowiłem że jak spadnie do 50$ odbijam do 70$ na nl5 i wracam.

Mam też 2 monitory teraz więc 8 stołów bardzo komfortowo się teraz będzie grać.

Zastanawiam się czy nie pobawić się trochę na tych sng 45 i 90 0.50$ bo na starym sprzęcie z hm + long hud to 12 stołów już tak cieło że masakra :f_biggrin:

Od poniedziałku będą wpisy.

EDIT:
A jedynie co po przerwie świątecznej sie zmeniło to jakoś bardziej w gamblerke się bawie :f_mad:

Odpowiedz
Cytat