Przejdź do forum
HU SGN - rozwijamy ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HU SGN - rozwijamy się !!

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
Abdel84
PokerStrategist

Witam. Postanowiłem założyć blog przy okazji wyrabiania reload bonusu $100 na PP. Jaką rolę ma spełniać blog? Po pierwsze ma być dla mnie czymś na kształt dziennika bonusowego gdzie będę wpisywał postępy w uwalnianiu kolejnych cegiełek z puli $100 które przypadły mi w ramach bonusu. Po drugie ma być miejscem, gdzie będę wklejał rozdania w celu skonfrontowania mojego toku myślenia z waszym, co z kolei ma zaowocować poprawa gry i wyeliminowaniem leakow które, spalają moje $. Poza tym chce to wreszcie robić z głową i planem a nie jak to bywało do tej pory, bardzo chaotycznie.

Cele:
1) uwolnić bonus na PP.
2) dopracować dobieranie opening range w zależności od tego na jakiego przeciwnika gram.
3) poprawić grę postflop.
4) ogólnie pojęty adjustment do przeciwnika.

Jak mam zamiar to zrealizować: Oczywiście pkt. pierwszy są się zrealizować jedynie poprzez granie. Z moich obliczeń wynika ze muszę dziennie zapłacić ok $10 rake’u żeby to osiągnąć. W tej chwili gram $6 HU więc musi być ich ok 20 dziennie. Kiedy osiągnę komfortowy dla mojego mindsetu BR przejdę do grania $11 HU.

Natomiast pozostałe cele będę wdrażał poprzez analizę rąk w PT3, systematyczne czytanie HU BIBLE, oraz oglądanie filmów głównie z bazy husng.com i regularne wstawianie rozdań na forum do oceny.

Resztę założeń dopisze wieczorem, tymczasem uciekam do pracy.
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
02bub02
PokerStrategist
Odpowiedz
Cytat

Jak kolega powyżej, Powodzenia:> Wklejaj nietypowe rozdania i własne przymyślenia odnośnie ich (nich?).

Odpowiedz
Cytat
Abdel84 Autor wątku
Abdel84
PokerStrategist

Witam poniwnie. Sporo czasu uplynelo od zalozenia bloga do pierwszego wpisu. Spowodowane to bylo roznymi okolicznosciami takimi jak np. przeprowadzka i koniecznosc zalatwienia wielu spraw z tym zwiazanych. Poza pokerem ostatnio mój wolny czas zajmuje Forex, którym już kiedyś byłem zainteresowany lecz nie starczyło mi determinacji w nauce analizy technicznej i temat umarł. Tym razem determinacja i chęć nauki jest spora. Zainteresowanych zapraszam do dyskusji na temat Fx. Pokerowo niestety od prawie trzech miesiący stoję w miejscu i czas to zmienić. Dobra zachęta do tego jest promocja Gladiator na Party Poker. Co prawda nie jestem raczej w stanie generować więcej niż 10pp jednak na początek dobre i to. Wczoraj rozegralem pierwsza w tym roku sesje, niestety PP przywitało mnie seria dziwnych rozstrzygnięć w kluczowych momentach (dziwnie dwie pary, strity i fulle trafiane przez moich przeciwnikow) które moga frustrowc. Pociesza jednak mysl ze podczas mojej nieobecnosci poziom na moich stawkach specjalnie się nie zmienił.

Podsumowując pierwszy dzień po przerwie notujemy spadek o 3,5 bi. Zaczynamy z 45bi. Podsumowanie bede robil zawsze po niedzielnym graniu, podsumowując cały tydzień.

BM taki żebym cały czas czuł się spokojnie. Nie wykluczam ze będzie to ulegalo zmianie w kierunku bardziej liberalnego podejścia w miarę wchodzenia w rytm gry.

Na koniec tego wypisu pytanie do wszystkich grających Husng. Jakie źródła polecacie do nauki. Których trenerów husng najbardziej cenicie i polecacie?

Pozdrawiam.
Abdel

Odpowiedz
Cytat