Przejdź do forum
[HU] Aces full, Mik...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[HU] Aces full, Mike

392 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
13.6 K Wyświetlenia
tematznany
Oldschool Grinder

Nigdy nie czytałem tego bloga, dzisiaj wszedłem na 3 strony wstecz. Zaciekawiła mnie sprawa z tymi kartelami możecie rozwinąć nieco sytuację dla laika?

Odpowiedz
Cytat
02bub02 Autor wątku
02bub02
PokerStrategist

.

200bi powiadasz?

Spoiler

:thinking:

Spoiler

:challenge

Spoiler

Spoiler

:milord:

Napisane przez tematznany
Nigdy nie czytałem tego bloga, dzisiaj wszedłem na 3 strony wstecz. Zaciekawiła mnie sprawa z tymi kartelami możecie rozwinąć nieco sytuację dla laika?

Jest sobie taki Pan sharkystrator, który jest woźnym w lobby pokerstars. Wejścia są tylko 2, a chętnych jest multum. :(
Pan woźny ustawia graczy w kolejce do wejścia. Dba o to, żeby wszyscy się nie pchali za bardzo. Wystarczy, że ktoś się zgłosi do Pana Sharkiego i on sam Cię w kolejce ustawia!
Wieść o Panu Sharkim niosła się szeroko i daleko po świecie, a ludzi w kolejkach zaczęło przybywać coraz więcej i więcej. Nagle, pewnego razu gdy kolejki zaczęły osiągać 30 osób, ludzie stojący w kolejce zaczęli ze sobą rozmawiać "Ej, ten co stoi przed Tobą sobie nie zasługuje, żeby tutaj stać, niech idzie niżej. Kolejki będą krótsze. Więcej dla nas!" "Sami nie damy rady go wypchnąć, trzeba pogadać z innymi." "Ok".
I tak grupa ludzi zaczęła ze sobą rozmawiać i namierzać potencjalnych graczy w kolejkach, którzy być może grając z mocniejszymi przeciwnikami, zamiast czekać sobie na fishki, będą zmuszeni zejść niżej.
:truestory:

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK
PokerStrategist

God bless low stakes :happy:

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82
Poker Player

Heja. Moze zalegają komuś na dysku niepotrzebne filmiki Chaddersa? Przygarnę z chęcią. BTW dobry blog.

Odpowiedz
Cytat
ImWealth
PokerStrategist

Napisane przez wieszcz82
Heja. Moze zalegają komuś na dysku niepotrzebne filmiki Chaddersa? Przygarnę z chęcią. BTW dobry blog.

.
Ja mam. Skypa mojego masz na moim profilu.

Gdzie są nowe wpisy :why:

Odpowiedz
Cytat
WASU86
PokerStrategist

Napisane przez Born2bebroke

Napisane przez wieszcz82

.
Ja mam. Skypa mojego masz na moim profilu.

Gdzie są nowe wpisy :why:

Hej, przyjmi zapro.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82
Poker Player

Hej Wasu. Twoje "zaproszenie" chyba do mnie nie dotarło wobec czego ja zaprosiłem Ciebie. Mozna tego Chadersa spakować i wysłać na maila? Czy za duza paczka wyjdzie?

Nowych wpisów brak... chłopaki pewnie ostro grinduja. Miejmy nadzieje, ze rozlicza się częściowo z noworocznych celów i przedstawia na forum podsumowanie miesiąca.

Odpowiedz
Cytat
WASU86
PokerStrategist

Born2bebroke przyjmi zapro- pasuje sie zgadać co do tego chadersa.
Wieszcz- przyjąłem.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

spoko wrzuce jakis wiekszy wpis na koneic miesiaca

Odpowiedz
Cytat
02bub02 Autor wątku
02bub02
PokerStrategist

Yo!

Na początku odniosę się do celów, jakie mniej więcej stawia(łe)m na ten rok i styczeń. Teraz będę je rozbierać na części pierwsze co miesiąc. :P

Jeśli chodzi o pierwsze punkty z listy na nowy rok to na razie nie ma o czym mówić. Jestem też spory kawałek za tempem pod supernovę - 4,79% [8,33%], ale grając $15 i przechodząc przez sesję w tym miesiącu (jutro ostatni egzamin) volume i tak nie był zły - weszło 2119 gier. Lepszego wyniku się nie spodziewałem w tym miesiącu. Trochę szkoda niestety runa, bo do tych ponad 300 bi pod ev, które widać na wykresie wyżej dorzuciłem ponad 30 w tym miesiącu. Ale jak to mówią, co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Aenimka ostatnio zaczął mnie wyzywać od graph whore'ów, więc jeśli w przyszłym miesiącu spojrzę na wykres przed końcem miesiąca to komuś podeślę $50, albo w jakiś sposób komuś pomogę or something.

Jeśli chodzi o rozwój, to mocno ostatnimi czasy zmieniłem swoją grę, częściowo przez to, że gram niżej i ze znacznie gorszymi opponentami. Widać to między innymi po moich wykresach sd/non sd poniżej. Kiedyś, na początku mojej gry te linie wyglądały niemalże odwrotnie.

Spoiler

Robiłem trochę analiz, zwłaszcza w drugiej części miesiąca. Dałem kilka coachingów i postanowiłem w tym miesiącu, że częściej będę to robić, o ile będzie popyt. Jakby ktoś miał ochotę porozmawiać na ten temat to zapraszam na priv.
Zrobiłem w tym miesiącu też analizę własnych statystyk z punktu widzenia rega przez raporty + .xls. Dosyć ciekawie to wyszło muszę przyznać. Zawsze można zrobić osobną bazę pod jednego rega, ale w ten sposób jest zdecydowanie szybciej, mimo że mniej pięknie. Dobrze wiedzieć jak przeciwnik widzi nasze statystyki zwłaszcza jak się z kimś dłużej klepiemy. Działa to na takiej samej zasadzie, jak te raporty dotyczące populacji, które wrzucałem na bloga pół roku temu, a efekty tego poniżej.

Spoiler

Jeśli chodzi o przyjemność z gry i odsetek A-game, to widzę zdecydowanie polepszenie. Mimo, że miałem okresy, gdzie nie grałem swojej najlepszej gry, to jestem zadowolony z tego jak zacząłem podchodzić do grindu. Przede wszystkim mam swojego rodzaju rytuał przed i po sesji każdego dnia. Jeśli chodzi o warm up to składa się z następujących punktów:

1) Upewniam się, że nic mnie nie trapi, nie będzie mi chodzić po głowie w trakcie gry, tak żebym mógł w 100% skupić na tym co klikam.
2) Ogarniam stół, nie lubię jak mam pełno papierów, kubków, talerzy czy innego syfu na stole. Po prostu irytuje mnie to w trakcie gry.
3) Przygotowuję coś do picia - herbata, woda, kawa, w/e
4) Przeglądam swoje cele długoterminowe pokerowe.
5) Przeglądam leaki nad którymi aktualnie pracuję.
6) Ustalam dokładnie cele na sesję. To jest chyba najważniejszy punkt. Przed każdą(!) sesją wypisuję sobie cele jakie chcę osiągnąć w danej sesji. Ważne, żeby za każdym razem pisać je na nowo, własnoręcznie.
7) Odpalam dobrą muzykę.
8) Lecimy! Zaczynam od dwóch stołów i dostosowuję ilość do tego jak bardzo jestem skupiony.

Też nad tym mocno pracuję, żeby zawsze dostosowywać liczbę stołów do jakości gry. Tilty wszelakiej maści mimo, że mam raczej za sobą, w tym miesiącu od czasu do czasu sobie poklnąłem. Pewnie dlatego, że własnym hajsem klepię.

Wracając do rytuału to po sesji za każdym razem oceniam grę i jej różne aspekty. Dokładniej:

1) Warm-up
2) Skupienie
3) Tilt
4) Decyzje
5) Wariancja
6) Cele
7) Fun
8) Godziny (wyciągane z raportów w pt4)

Daje mi to całkiem fajny obraz gry w miesiącu i na tej podstawie orientuję się czy poprawiam jakość decyzji, czy czerpię fun z gry, itd. Dużo lepiej to wygląda w ten sposób, niż patrzenie na linię jedną czy drugą na wykresie.

Ogarnięcie 3% adjusted niestety mi się nie udało, ale jest spokojnie do zrobienia. Natomiast zawsze trzeba jakoś zbalansować volume (a w tym hourly) i roi. Wiadomo, że jak będę klepać na jednym stole tylko z fishami na $15, to to ROI będzie zdecydowanie wyższe, ale chyba nie do końca o to chodzi. Jest sporo leaków do poprawy i odpowiednia praca na pewno będzie skutkować lepszymi wynikami.

Cel, który mi się udało już osiągnąć, to wyjście z mu. Niestety na pewno nie w taki sposób jaki to widziałem, bo backer mnie po prostu dropnął po kolejnym busto. Zakończyliśmy deal mimo tego w przyjaznych stosunkach i kontakt cały czas utrzymujemy. Na pewno jest mi to na rękę. Mimo, że musiałem jeszcze bardziej zejść ze stawek, to fajnie znowu pozarządać swoim kapitałem. Biorąc pod uwagę swingi przez jakie przechodziłem mój brm jest mocno nitowaty, ale myślę że wpływa to pozytywnie na jakość gry, gdy nie muszę się przejmować w trakcie sesji, że zaraz będę musiał zejść niżej.

Finansowo niestety najlepszy miesiąc to nie był. Sporo przerżnąłem na mtt. :( Zdarzyły się 2 eventy hu za sporą część rolla, które obyły się bez historii. Wyleciałem coolerami 2 razy. Od teraz sesje mtt będę grał tylko w niedziele, i to też bez większych atrakcji, tylko niskie buy iny. W tą niedzielę zaliczyłem w miarę deepa na biggerze $22 kończąc w okolicach 50. miejsca. W mtt też zacząłem troszkę bardziej pasywnie grać i zdecydowanie więcej postflop niż mi się wcześniej wydawało. Myślę, że taka odskocznia raz w tygodniu albo rzadziej dobrze wpływa na grę i pozwala się trochę szerzej rozwinąć.

Będąc w temacie mtt w tamtym tygodniu też zagrałem turniej live - urodzinowy Jacka Danielsa. Nie powiem, całkiem dobrze się bawiłem. Widać, że brakuje takich eventów w Polsce. Mimo, że udało się dojść do drugiego dnia, wyleciałem przed bubble. Na pewno do klubu jeszcze zawitam w przyszłym miesiącu. Jednak w gierkach live jest coś co sprawia, że chce się grać. Podejrzewam, że jakby trochę inaczej sytuacja wyglądała w kraju to więcej czasu bym spędzał na grach na żywo.

W tym miesiącu zacząłem sobie przypominać trochę język żabojadów. Przez tę stronkę: http://www.duolingo.com/ Genialna w swojej prostocie. Parę quizów można rozwiązać, przy okazji nauczyć się języka trochę. Ma swoje minusy, jak np. brak dostatecznej wiedzy teoretycznej, typu odmian, ale generalnie bardzo na plus. Trochę miałem przerwę od tego z racji zabawy z uczelnią, ale mam nadzieję, że w przyszłym miesiącu mocno wrócę do niej i regularnie będę ogarniał coraz większy kawałek języka.

Odbiegają od pokera jeszcze bardziej, niedawno obejrzałem mega dobry film - Wyścig (Rush). Niesamowite ujęcia, bardzo dobra gra aktorska, mega wciągający (mimo, że na faktach). Po prostu must see, zwłaszcza jak ktoś lubi tego typu klimaty (jak np. Senna, swoją drogą też bardzo dobry film, polecam). Tutaj fragment, dla zachęty. ;) Uwielbiam takie włoskie klimaty.

Spoiler

Udało mi się też przeczytać (właściwie przesłuchać) jedną książkę poleconą przez aenimkę - 1939. Polecam również. Jestem też w trakcie czytania biografii Jordana. Postawiłem sobie za cel czytanie przynajmniej dwóch książek miesięcznie w tym roku.

Jeszcze jedna sprawa. Od niedawna zmieniłem godziny snu. Zacząłem chodzi spać przed 22 (lol... trochę ten wpis już klepię) i wstaję o 5.00, a przynajmniej staram się. Rano mi się bardzo dobrze grinduje, jestem dużo bardziej skupiony niż po całym męczącym dniu, gdzie ma się ochotę trzasnąć na wyro i odpalić jakiś film albo poczytać książkę. Wychodzi mi to na pewno na dobre. A przy okazji idąc na uczelnię albo do roboty jestem już parę dobrych godzin po obudzeniu, więc mózg też lepiej pracuje. Przy następnym wpisie postaram się coś więcej na ten temat napisać.

Ufff, długi wpis wyszedł, ale sporo się dzieje. Kończąc, cele na luty:

[ ] wbiję platinium na starsach
[ ] osiągnę 3% adjusted roi
[ ] zrobię przynajmniej 4 większe analizy gry
[ ] zbuduję rolla do wbicia na $30
[ ] nie spojrzę na graf ani razu, aż do następnego wpisu miesięcznego
[ ] regularnie będę ogarniać francuski (5 dni w tyg, po 0.5h dziennie)
[ ] przeczytam 2 książki
[ ] przynajmniej raz w tygodniu skoczę na basen (nie pisałem o tym, ale strasznie się zasiedziałem od czasu świąt... czuję, że zapuszczam korzeniem i coraz bardziej ospały się czuję)
[ ] znajdę temat, opracuję koncept i zacznę pisać pracę magisterską (!) (terminy zbliżają się wielkimi krokami)
[ ] zaaplikuję do 15 firm, w których chciałbym pracować

Oczywiście nie mogło by zabraknąć nuty na zakończenie. Nie mam w tej chwili konkretnego pomysłu, więc wrzucam to co głośnikach leci. Polecam gorąco gatunek.

Spoiler

Pzdr i powodzenia na stolikach!

Odpowiedz
Cytat
02bub02 Autor wątku
02bub02
PokerStrategist

W czasie sesji akurat nigdy nie patrzyłem na staty/wykres, ale czajenie po zakończeniu każdej też nie jest dobre. Wydaje mi się, że kiedyś się mocno oduczałem, żeby to w żaden sposób nie wpływało na grę i chyba tak jest, ale nikt mnie nie będzie nazywać graph whore! Stąd takie wyzwanie.

Żeby ogarnąć punkt widzenia przeciwnika na Twoje staty nie ma jakiegoś prostego sposobu w pt. Albo musisz zrobić osobną bazę z tym jednym gościem. Albo wyciągać te informacje przez raporty. Ja wybrałem tę drugą drogę. Żeby to zrobić trzeba wpisać expression filter:

tourney_hand_player_statistics.id_hand in (SELECT thps.id_hand from tourney_hand_player_statistics thps, player p where thps.id_player = p.id_player and p.player_name = 'xxxxxx')

gdzie xxxxxx to jest nick przeciwnika. Wtedy wklepuję w raporty statystyki jakie chcę i voila. Mam to jak on mnie widzi po wszystkich naszych rozegranych grach. Dla przejrzystości i "uproszczenia" wrzuciłem wszystkie staty coffeehuda, które po zimportowaniu i małej obróbce z automatu przedstawia ten arkusz, którego img wrzuciłem.

Dzięki! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Jako że bub walnął taka sciane textu to też musze się postarać aby nie wypaść gorzej :D raz na miesiąc długi wpis może być, szczególnie że dzisiaj nie grinduje to mogę coś napisać.

Miesiąc zaczął się srędnio jakoś po przerwie światecznej gdzie grałem mało albo wcale nie mogłem sie przekonać do grindu i pierwsze 4 dni roku grałem po około 100 gier dziennie, co wplyneło na miesieczny volume.

Poker

Spoiler

Z planów miesiecznych jak zwykle wyszło średnio ale trzeba to poprawić. Na to akurat złożyło się kilka czynników.

Volume tylko (3,4k)

- słaby poczatek roku (lenistwo)
- brak netu jeden dzień
- brak kompa 3 dni
plus jakies tam pierdoly w stylu wieczorna impreza, urodziny itp. Mimo tego wszystkiego i tak powinienem swoje volume wyrobic.

[ ] Nagrywanie video z gry raz w tyg i analiza.

Tu lepiej, video nagrane analiza tez raz w tyg conajmiej była, dużo pracy nad gra reg vs reg. I dużo pracy nad tym.

Ogolnie miesiąc przez pierwsze 3k gier mocno b/e prawie do samego konca bylem kilkadziesiąt BI pod ev :D standard. Dawno swinga nie było to trzeba coś zrobić aby było ciekawiej. :)

Poleciałem mocno pod ev na 60$ grając z regami, ogolnie ten lvl jakis dziwny jest prawie wszyscy tam kiepsko runnuja,
Do tego fishe luckyboxowały, i zrobiło się dość swingowo, chociaż ROIadj dobre bo ponad 2,5% mimo chujowej CD wiec spoko.

Z nowosci powstał jakiś kolejny cartel na 60$ któremu przewodzi reg z ... teoretycznie powinna według zasad kartelu trwać co najmniej 30m a wczoraj skonczyła się po:
Pierwszy reg, dwóch grach. I decline
Drugi reg 4 gry i decline.

I ja nie jestem osobny przypadkiem bo znajomi ktorzy polują na nich mają takie same doświadczenie.
Może 2-4 jest solidnych z tych z którymi się spotkałem atm.
Funny times ahead. Plan jest takie aby odszukać 4-5 słabych fisho-regów i siadać ich aż ladnie poproszą aby przestać i potem do kolejnych. W sumie nie widze siebie w cartelu którym zarządza jakis małolat ( nie po to gram w pokera aby ktoś mi mówił z kim i jak mam grać) ale chyba teraz taka droga w HUSNG, chociaż zobaczymy.
Starsy, na razie ta sytuacja zupełnie im nie przeszkadza wręcz są zadowoleni wiecej rake dla nich.
Chociaż jak to sie rozdmucha to będzie mocny zły PR, bo fish przestraszyc się słowa cartel, a PR dla starsów to jest wszystko, więc myśle że jakis nowy system lobby pojawi się w niedługim czasie.
Do tego czasu trzeba się zaadoptować do bierzących warunków.

Ok poza pokerowo troche się zapuściłem w styczniu, prawie zero cwiczeń, biegania, zdrowego jedzenia.
Ale to się musi zmienić i zmieniam to od dzisiaj.
Popoludniu idę na hokeja, jutro squash, pojutrze basen. Do tego w przyszłym miesiącu żadnych kababów i pizzy itp.

Jako że dużo czytam, to postaram się od czasu do czasu wrzucić jakąś lekturę która udało mi się wciągnać.

Spoiler

Na początek dwie zupełnie różne lektury.

1. Wojna o pieniądze Song Hongbing

Jego opowieść obejmuje ostatnie trzy wieki historii Europy i Ameryki, poczynając od założenia Banku Anglii w 1694 roku, poprzez dzieje rodziny Rothschildów i ich imperium finansowego, powołanie Rezerwy Federalnej, udział kół finansowych w inspirowaniu dwóch wielkich wojen światowych, rezygnację z parytetu złota, aż po kryzys naftowy lat siedemdziesiątych, klęskę „azjatyckich tygrysów” w latach dziewięćdziesiątych i ostatni kryzys finansowy na rynku nieruchomości USA.

Bardzo ciekawa lektura można się dowiedzieć wielu rzeczy o których nie uczą w szkole :) wbrew pozorom nie są to jakies dziwne teorie spiskowe.

2. Okrutny wiatr, Gleen Cook

Jak że moim ulubiony gatunkiem pewnie jest szeroko pojęte fantasy to jeden z krolów gatunku Gleen Cook.

Dla kogoś kto zaczyna przygodę z fantasy ksiażka może wydać sie dość trudna, Cook ma specyficzny jezyk pisania dużo imion, (niektóre postaci mają po 2-3 imiona a on posługuje się nimi na zmianę)

Ale sama powieść mocno epicka imo bije Martina i jego Gra o tron na głowę, skala wydarzeń jest ogromna wielka opisane szczegołow bitwy (sam cook jest ex dryg to taktyki)
Ciekawi bohatrowie, super świat. Dla mnie 10/10

I ostatnia już rzecz pewnie bardziej może trafić to końcik alkoholowy, ci którzy mnie znają wiedzą że mam pociąg do wiskaczy. Ale zaczniemy od piwa. Warka? Żywiec nieee żadnych corpo szczochów które koło prawidziwego piwa nawet nie stały.

Zaczniemy od browaru Pinta i jego flagowego produktu

Spoiler

Atak chmielu.

Amerikan ipa, czyli za wiki pedia
Smak chmielowy na poziomie od średniego do wysokiego, powinien odzwierciedlać charakter chmieli amerykańskich: cytrusowy, kwiatowy, żywiczny, sosnowy i owocowy. Średnio mocna do bardzo mocna goryczka, aczkolwiek słodowa podstawa wspiera mocny chmielowy charakter i balansuje smak.

Dla mnie jedno z lepszych piw, bardzo fajna goryczka, fajny posmak, delikatny aromat cytrusowy, dośc gorzkie IBU czyli skala gorzkości to 58, (tyskie ma 18 czy coś).
Zdecydowanie polecam ACH wybrany był najlepszym polskim piwem, cena około 6zł

ahaha bub pojechany tym wpisem, ale pewnie tylko daltego że nie mam kompa jeszcze:)

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

aah, na 2+2 jest temat o cartelach nawet, PS zajal oficjalne stanowisko w tej sprawie. Fishe to maja w powazaniu, tak czy siak graja przewaznie z regami, nawet o tym nie wiedzac.

Wiem czytałem, teraz im nie przeszkadza ale sprawa robi sie coraz bardziej glosna a jedyne na czym zalezy starsa oprocz kasy to PR a takie sprawy nie robia dobrze dla hyperow.

Odpowiedz
Cytat
deltoos
PokerStrategist

Jakieś kartele hedsapowe w pokery.. Macie rację, dla fisza nie brzmi to zbyt dobrze i do gry nie zachęca w tej odmianie i w ogóle jak się o tym czyta to sobie człowiek mysli WTF :rage:

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

Napisane przez deltoos
Jakieś kartele hedsapowe w pokery.. Macie rację, dla fisza nie brzmi to zbyt dobrze i do gry nie zachęca w tej odmianie i w ogóle jak się o tym czyta to sobie człowiek mysli WTF :rage:

o tym wlasnie pisze, dla kogos kto nie zna specyfiki tej odmiany to to jest wielki WTF

Odpowiedz
Cytat
02bub02 Autor wątku
02bub02
PokerStrategist

Dzisiaj miałem ciekawego spota. Ile osób tyle opinii na jego temat. Jak ktoś ma ochotę napisać co myśli, to śmiało.

Villain to raczej typowa rybka, bez większej historii, jedna z pierwszych rąk. Od pre do turna wydaje mi się wszystko ok, natomiast tutaj zaczyna się rozkmina między callem a foldem.

Z jednej strony chce się callnąć, bo:

1) Żadne drawy (operócz 86) właściwie się nie uzupełniły, a jego runner fd nie jest mocno prawdopodobny (głównie tutaj coś w rodzaju Kdxd)
2) Dość często od Qx dostaniemy agresywniejszą akcję na flopie,
3) Czemu nie shipnął?
4) Jak ja tutaj nie calluję tego to co mam callować?

Z drugiej strony jednak:

1) Ta linia jest w ciul mocna,
2) Zwłaszcza po moim wysokim sizingu na turnie wydawać by się mogło, że jego lead będzie mega mocny.

BB: 420
Hero (SB): 580

Hero posts SB 10, BB posts BB 20

Pre Flop: (pot: 30) Hero has A♣ 7♣

Hero raises to 40, BB calls 20

Flop: (80, 2 players) 5♣ Q♣ 7♦
BB checks, Hero bets 40, BB calls 40

Turn: (160, 2 players) Q♦
BB checks, Hero bets 95, BB calls 95

River: (350, 2 players) 4♦
BB bets 180

Zachęcam do rozkminy. :sdrink

Ofc wpis bez nuty to nie wpis.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

myslalem ze wstanie ta laska czy cos

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

PokerStars - $57.66+$2.34|10/20 Ante 2 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 500
SB: 500
BB: 500
Hero (UTG): 500
MP: 500
CO: 500

6 players post ante of 2, SB posts SB 10, BB posts BB 20

Pre Flop: (pot: 42) Hero has A♠ 8♠

Hero raises to 40, fold, fold, fold, fold, BB calls 20

Flop: (102, 2 players) Q♦ A♥ J♣
BB checks, Hero bets 53, BB calls 53

Turn: (208, 2 players) 9♥
BB checks, Hero bets 108, BB calls 108

River: (424, 2 players) 5♥
BB bets 297 and is all-in

Tak mi się ta łapa którą wrzuciłeś bub skojarzyła z powyższą. Ostatnio jak przyszedł wpierdol to zacząłem foldować takie rzeczy, bo donk pushe (no u Ciebie prawie push) to prawie zawsze jakieś z dupy trafione nutsy, z którymi fisz nie chce value stracić. Ale czasem tak z dupy jest ten push, że nie mogę sfoldować.... Jak dla mnie call i fold w long runnie dadzą taki sam wynik.

Odpowiedz
Cytat
S3d3m
Legacy Member

no o blef w tym spocie to chyba ciężko, przyznam, że już takie spoty callowałęm i pokazywali ten runer runer flush przy leadzie na river :P
także fold cloose

jak się skończyło ? callnąłeś ?

ps: graliśmy raz 15$, to pisałem, że czytam bloga itp i miałem się odezwać na forum, może coś razem jeszcze porozkminiamy, wysyłam zapro

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

sup, fajny blog, bede zagladac

co do lapki, to sizing az sie prosi o calla (fish jak blefuje, to woli sobie zostawic troche na pozniej, dopiero jak ma mocno to nie boi sie zaryzykowac wszystkich zetonow), ale z drugiej strony masz potezne blockery do flush drawow, ktore tam pewnie stanowia wiekszosc jego bluffing range. Generalnie rzucasz moneta, orzel-call, reszka-fold ;d (dla balansu mozesz czasami odwrocic przypisanie)

obv jakby wszedl fd z flopa to masz tam snapfolda

Odpowiedz
Cytat