Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.5 K Wyświetlenia
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Grudzień zaczął się dobrze. Od plusika. Zaraz kolejna sesja. Cel to std okolice 2k vpp.

Taki codzienny grind jest dla mnie całkiem znośny. Jednak po tym milestone'owym challenge'u raczej nie zdecyduję się na coś takiego za szybko.

Codzienna gra po 5-6h wymaga jednak dobrej organizacji czasu i podporządkowania pod to dużej ilości rzeczy. Do tego mocno ograniczyłem edukację, bo po 6h grindu nie mam już takiej ochoty oglądać stolików na video. A co dopiero o solidnym oglądaniu w skupieniu, tak żeby się czegoś nauczyć.

No i najważniejsze w tej chwili przesłanie dla mnie z dnia 1 grudnia. Robić notatki!!!!

Zawsze robię tak, że zaznaczam w czasie sesji ciekawe rozdania a potem z nich poza sesją, na sucho, robię dobre notatki. Niestety ostatnio nie nadążam na bieżąco tego przetwarzać i tak tydzień w dupie jestem gdzieś z tym. Od jutra mam nadzieję, że zacznę nadrabiać.

GL

SN 100k fpp Bonus: 12%
Milstone: 51,5%

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Drugi dzień plusikowy _thumbsup:
Grałem dłużej niż zakładałem (dobry lineup był późną godziną jak na poniedziałek), tak więc przy okazji ciut więcej vpp udało się ukulać. I bardzo dobrze bo ciężki tydzień się zapowiada i mogę i tak mieć problem z wyrobieniem przewidzianej normy.

W weekend będzie jeden dzień "grind mode off" idę party hard.

Obecny status:

SN 100k fpp Bonus: 19%
Milstone: 54% status:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Chyba powinienem sobie pozwolić na jakiś dobry mikołajkowy prezent. Grudzień wystrzelił w górę bardzo ładnie. Nie zapeszać, tylko trzymać formę.

Powoli narasta we mnie znużenie upierdliwym grindem pod rb na 50bb stacku. Pewnie mógłbym tak długo, ale strasznie się stęskniłem za grą bardziej deep. Obecnie większość sytuacji kończy mi się na turnie, a w 3bet potach na flopie. No nic. Muszę wytrwać. Tak sobie postanowiłem na początku tej drogi (tego milestona) i taką karę muszę znieść za listopadowe przejebywanie hajsu.

Do you like pain?

Jutro dzień przerwy. Pierwszy w tym maratonie. A to tym bardziej cieszy, że połowa roboty już za mną. Niestety nadal mam problem z robieniem zaległych notatek. Albo brakiem czasu na to. No i ze snem. Chętnie kupie sen. Albo sen w tabletkach. Albo tabletki, że nie będzie trzeba spać... :D

Current status:
SN 100k fpp Bonus: 40%
Milestone: 60% status:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Nowy tydzień, grindować trzeba dalej.
Po weekendzie jestem jeszcze dość konkretnie zniszczony imprezowaniem. A forma potrzebna. Szybką regenerację muszę odpalić i już do końca roku z zakasanymi rękawami robić swoje.

Wczoraj na kacu grając swoje dobre C-game, pierwszy raz w tym miesiącu dopadł mnie variance. Szybkie 10bi pod EV, przypomniało mi, że nie będę tak zawsze dobrze i gładko runował jak przez pierwsze dni grudnia. Oh well....

W minionym tygodniu jeden dzień grindu mi wypadł, ale to wszystko zgodnie z założeniami, tak więc cały czas trzymam odpowiednie tempo vpp. Podejrzewam, że w tym tygodniu sytuacja będzie podobna. Chociaż możliwe, że zamiast 1 dnia kompletnego niegrania, zrobię sobie 2 dni mniejszego volume.

Na koniec pamiętajcie o kontroli (puli):

i obecny status:

SN 100k fpp Bonus: 56%
Milestone: 64%.

pozdro and popij

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Upragniony koniec coraz bliżej.

Był w ostatnim czasie lekki downswing i tilt przez może 2-3 dni, ale już sytuacja opanowana i nowe szczyty tego miesiąca właśnie perwersyjnie muskam moją rosnącą linią winnings.
Trochę mniejsze volume niż założyłem wynikało ze sporej ilości pozapokerowych spraw. Jeszcze do środy mam sporo naukowej pracy, a połowy tygodnia już będę mógł spokojnie przyłożyć się do grindu ostatniej prostej.

Pewne przemyślenia z mojego challenge już mam, ale z ogólnymi wnioskami poczekam do końca. Zresztą jakieś odkrywcze raczej nie będą, ale warto małe summary zawsze zrobić zadów i waletów.

Na koniec cyferki.
SN 100k fpp Bonus: 97%
Milestone: 76%.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Jadę z koksem cały czas.

Na starsach teraz jakieś milestoneowe handy lecą. Jak zwykle daję się skusić na te głupie promocje i zamiast grindować na zoomie, odpalam 24 stoliki PLO100 i napierdalam. Pewnie i tak to decyzja ev- ale może kiedyś wygram jakiegoś epickiego handa i zgarnę bonus.

Gram już tak z 2 dni. Pierwszy dzień trochę nie ogarniałem akcji, tak już po drugim dniu lepiej. Tyle, że to chyba trochę głowę ryje, bo wczoraj po 5h gry 20 stołów, położyłem się do łóżka koło 3 a zasnąłem po 5. Sick _ugly:

Dziś idę wcześniej spać bo jutro mówię o mądrych rzeczach z fizyki na seminarium na jednym z wykładów, więc lepiej zadbać o formę.

Zapewne do końca promocji będę cisnął volume na zwykłych stołach, zwłaszcza że punkty całkiem nieźle idą.

To jak wyglądają cyferki?
W weekend wjechał kolejny supernova bonus. Następnego już nie liczę, teraz do końca roku - kierunek milestone bonus.

A gotowe jest już:
Milestone: 83%.

Gnite, gl.

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

go go go! kcem 1% z Twojego milestone'a! ;)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

@kejsper - Taki doping na końcówce bardzo miły, ale jakbym miał tak silne wsparcie od początku mojej misji - no to z pewnością moglibyśmy przedyskutować takiego deala...

...a tak - jak skończę mogę postawić wieńczące projekt piwo :sdrink Zrobimy mały beer fest w stylu omahowym.

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

jak wygrasz handowego milestone'a to mam nadzieje, ze zrobisz omaha vodka festival ;)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Napisane przez kejsper
jak wygrasz handowego milestone'a to mam nadzieje, ze zrobisz omaha vodka festival ;)

masz u mnie tego freerolla
:challenge

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

W styczniu PLO community event ? Ostatnio granie live plo + alko wyszlo sensownie wiec mozna powtorzyc w wiekszym gronie ;)

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Dokładnie :D trzeba zapytać Kuby u którego graliśmy o pana Mirka :D może żona zdjęła mu już szlaban na pokera ;)

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

a gdzie bedzie ten event?

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Mi, Rockyemu i Sebastianowi najbardziej Kraków leży. Mamy fajna miejscowke do popykania live CG. Ale w sumie ja sie moge dostosowac i wszystko w odleglosci ~300km od krk daje rade.

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Jakie stawki?
bo nie wiem czy wogole sobie smaki robić :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Sebkrol
Elite Grinder

Głownie graliśmy 1-2, chociaż jeśli dobrze pamiętam to może przez jakiś czas było też 1-1

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez Sebkrol
Głownie graliśmy 1-2, chociaż jeśli dobrze pamiętam to może przez jakiś czas było też 1-1

1-1 bylo z ante wiec na jedno wychodzi xD

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Ktoś napisze:

vodka

na blogu i od razu dyskusja się ożywia... :fdrink

Parę dni przedświątecznego downswingu - dosłownie raz za razem przegrywałem flipy, 80/20 i inne najgorsze scenariusze. Prawdziwy mayhem. Ale za to kochamy omahę, nawet mocno się tym nie spinałem, najwięcej żaliłem się roommate'owi na skype, ale dzielnie to znosił. : _love:

W końcu wczoraj po 4h grindu ciężkiego na zoomie gdzie byłem ledwo 50bb na zielono (po wyjściu z dołka na około 700 po 2h) wbiłem na zwykłe stoły w polowaniu na większe fisze. Punktów już miałem wyrobioną normę, więc mogłem sobie pozwolić na wolniejsze tempo robienia vpp/h i grając 6 stolików na większych stackach zaczęło nabijać value.

Finisz milestonowego challenge już naprawdę blisko. Zostało niecałe 6k vpp do sklepania. Pewnie spokojnym trybem w 3 dni ugram. Jak skończę będzie mini-podsumowanie no i....

...no właśnie. Co dalej?

Główne kierunki są dwa (trzy):

1. Gra pod value - zwykłe stoły, dobry table selection i stosunkowo bezstresowe skubanie fiszy.

2. Destination PLO ZOOM 500. Trudniej, więcej walki z regami, gorsze value, swingi, tilt, akcja, to co lubię.

(3. Holdem :facepalm:).

Wszędzie widzę plusy i minusy (mimo, że nie jestem Magikiem) i już od jakiegoś czasu nad tym myślę, rozwiązania jeszcze nie znalazłem i niewykluczone, że tak szybko nie znajdę - więc pewnie wyjdzie z tego jakaś kupa, wszystko po trochu i nic dobrze _ugly:

Cya

Odpowiedz
Cytat
Borek00733
Oldschool Grinder

Napisane przez kacper3k

Breakind Bad :heart: Uwielbiam :f_love:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Wesołych świąt, spędzonych przy stole z najbliższymi i rybką.

Odpowiedz
Cytat