Przejdź do forum
Quantum Theory of P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Quantum Theory of PLO

853 Posty
104 Użytkownicy
0 Reakcje
41.5 K Wyświetlenia
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Dzięki za ciekawy koment.

Napisane przez elo3200

"Wejdę tak max na 2h dla rozluźnienia i potem uczę się dalej. Krótka przerwa przecież mi się należy"

Z takim podejsciem chyba nie ma sensu grac: jesli nie otrzymasz "obiecanego rozluzniania" to tylko Cie to sfrustruje.

Tu masz zdecydowanie rację.

Napisane przez elo3200
Postrzegasz te sesje przed waznym dniem jak piwko, jointa, masaz, joge albo cos innego co zapewni Ci odprezenie. Z tym, ze kazdy z wymienionych sposobow jest duzo tanszy wedlug mnie. Chyba, ze sesje dla rozluznienia grasz na nl2. A gre na swoich stawkach warto traktowac jako realizowanie celow albo cos takiego ?(

W kazdym razie przeczytalem posta i tak to widze. :)

Pozdrawiam

To może nie do końca tak jest, że na taką sesję patrzę tylko w kategoriach rozluźnienia. W końcu jeśli mam grać dobrze, to potrzeba skupienia, trzeba myśleć, są emocje. Te czynniki częściej faktycznie powodują dodatkowy stres, napięcie i pewien wysiłek niż rozluźnienie. Ale po prostu kocham tą grę to i chyba na tej zasadzie u mnie to działa działa. Chcę przerwę od tego co w danej chwili robię - to dla odmiany zaczynam coś co bardzo lubię - tak się składa, że bardzo często jest to poker.

Istotnie jeśli tylko o wyluzowanie by chodziło, są lepsze i tańsze sposoby :D

Jutro mam egzamin - dziś nie gram w pokera :pokerface:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

"To play or not to play?"

Dziś na starsach tańsze SundayM i od 2 dni kusi mnie aby zagrać. Nie muszę dziś super-zapieprzać z nauką (najbliższy egzamin w czwartek), więc w pewnym sensie warunki i spokój umysłu do gry mam bardzo dobre. Stanowiłoby to też w pewnym sensie niezłą nagrodę za dotychczasową pracę w sesji.

Z drugiej strony, jest to prawie 2BI na PLO50 najprawdopodobniej wyrzucone przez okno. Nie chodzi mi nawet o to, że mój MTT record jest close to zero (kiedyś będzie ship) czy też słaby skill w turniejach (coś tam odrobinę umiem). Takie shootowanie jednego turnieju to nie jest poprawna BRM'owo decyzja, nawet jak jest to może minimalnie EV+ w long runie.

Z trzeciej strony.... argumentów przemawiających za "tak" i za "nie" mógłbym pewnie pisać jeszcze dość długo. Możliwe, że bym ich tu nie skończył przed rozpoczęciem SM. Wynik i tak będzie taki, że zagram :f_cool: Decydującym czynnikiem w tym wypadku jest "fun". Nie lubię 100% czasu ciężko grindować pokera tylko pod play money. Warto czasem coś odpalić dla rozrywki, inną odmianę, grę, turniej, coś zmienić. Chociaż generalnie lepiej to robić w skali nie naruszającej za mocno BR (u mnie jest to w tym wypadku powiedzmy że na granicy :pokerface:).

Oczywiście odnośnie tej zabawy... nie to, że PLO is not fun i muszę z nudów odpalać sobie MTT. PLO zdecydowanie is fun. Tego nic nie zmieni. Na szczęście.

Cały poker jest fun, więc mimo, że często specjalizujemy się w jednej konkretnej (lub paru) odmianie/odmianach, ciągnie mnie też do tego by dobrze się bawić przy innych. Chociaż raz na jakiś czas. A final table jakiegoś wielkiego MTT musi też być bardzo fun. I te emocje....

Pewnie ta cała zabawowa wkrętka na MTT przejdzie mi po 2h grze tight i foldowania w fullringowym turnieju...albo jednym suckoucie czy przegranym flipie. Zawsze wtedy mogę wrócić na pełne akcji stoły PLO.

Po 2h....? o ile wcześniej nie odpadnę of kiosk.

GL

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

384$ cashnąłem :sdrink
jutro grind PLO
a teraz spać

Odpowiedz
Cytat
andrzej6666
PokerStrategist

:fdrink

dobranoc

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Napisane przez andrzej6666
:fdrink

dobranoc

...i dzień dobry.

Człowiek sobie smacznie śpi a tu już poniedziałek i mnóstwo rzeczy się dzieje.

Haralabos Voulgaris - ma zagrać w One Drop. Z jakiegoś powodu darzę gościa sympatią, ale może to dlatego, że chciałbym znać jego sekrety skutecznego obstawiania meczy NBA. Lub też poznać jego GF:

Natomiast jak ktoś chce upolować głowę Antoniusa, to teraz jest ku temu bardzo dobra okazja:

Mam nadzieję, że żaden mod nie utnie mi zaraz tego obrazka, za reklamę - jakby co mogę część treści na nim zamazać. :pokerface:

Ale nie zaczynam dnia od piwka bo dziś dużo pracy. Prawie cały dzień nauki. Potem trening Bociana. Dawno już nie uczestniczyłem, bo wyjątkowo miałem niesprzyjające ku temu poniedziałki. Od dziś mam nadzieję, że już regularnie powrócę do treningów. Bo warto - do tego w jakiś niepowtarzalny sposób głos trenera ma bardzo pozytywny wpływ na mój mindset.

Na koniec dnia, po treningu - std stoliki PLO :D

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Voulgaris jest świetny. Również bardzo go lubię. Nagrał bardzo dobry wywiad dla Przeglądu Satyrycznego.com (założonego przez byłą główną twarz Biuletynu Felietonistów Poznańskich) w którym opowiada o swojej przygodzie z bukmacherką i pokerem. Polecam.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Napisane przez Lynx33
Voulgaris jest świetny. Również bardzo go lubię. Nagrał bardzo dobry wywiad dla Przeglądu Satyrycznego.com (założonego przez byłą główną twarz Biuletynu Felietonistów Poznańskich) w którym opowiada o swojej przygodzie z bukmacherką i pokerem. Polecam.

Dzięki Lynx33. Nie widziałem wcześniej, a bardzo dobry materiał.

Na pewno będę mu kibicował w One Drop, chociaż nie wiem jak tam jego turniejowy skill pokerowy. Z drugiej strony na tym turnieju będzie tak specyficzny field, że wszystko jest możliwe i z dużą ilością amatorów może ładnie sobie radzić.

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Haha Lynx jaka kontrabanda :nh

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Rigged _ugly:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Ostatnich parę dni znów nieco gorszych w PLO. Dużo nie grałem, ale pojawił się EV-downswing + odrobina tiltu i mój dotychczasowy czerwcowy profit mocno uszczuplił się :facepalm: Na szczęście nie uskuteczniałem niepotrzebnego masowego gamblingu i roll utrzymuje się w znośnej kondycji (obstawianie ciągłe pola nr. 19 w ruletkę też jest niezłą strategią na utrzymanie rolla w good shape).

W nadchodzącym tygodniu, w czwartek mam ostatni egzamin w ramach sesji (potem czeka mnie już tylko egzamin licencjacki w połowie lipca). Po egzaminie siadam porządnie do pracy nad Omahą. Niestety ostatnie pół roku nie wyglądało w tym temacie tak, jakbym sobie tego życzył. Utknąłem na zdecydowanie za długo gdzieś między PLO50 i PLO100 i pomimo sporej ilości spędzonych h, jakoś dalej z tego miejsca trudno mi się ruszyć.
Po części przyczyną jest kilka czynników zewnętrznych, które w tym czasie mocno ograniczały zdrowy wzrost mojego bankrolla, część oczywiście to wina mojej słabej gry, gamblingu i innych takich.

Ale nadchodzi czas dużych improvement'ów :D

Kilka z istotniejszych punktów jakie już sobie wyznaczyłem:
- gra przy komfortowym BRM,
- ciągła i równoległa praca zarówno nad mindsetem jak i umiejętnościami na stolikach,
- dokładniejsza analiza rozdań swoich oraz z forum,
- regularne branie coachingów,
- filmy z Gandalfem ;)
- upgrade HUD'a i lepsze wykorzystywanie statystyk,
- lepsze notatki i wykorzystywanie readów,
- skupienie się tylko na jednej odmianie (czyli PLO 6max).

Myślałem też odrobinę nad jakimś challenge, wydaje się to być fajna sprawa. Jest jakiś wyraźny cel, jak się ukończy można się czymś pochwalić, jest poczucie sukcesu itd.

Z drugiej strony - nie jest mi wcale potrzebna jakaś dodatkowa motywacja - naprawdę mam jej bardzo dużo. Uwielbiam grać i pokera mogę siedzieć i grindować przez 16h/dzień, przez cały tydzień i mi się nie nudzi. Mogę grać na niższych niż zwykle stawkach i też nie tracę z tego powodu koncentracji, ani zapału.

Natomiast jest ryzyko, że przez taki challenge będę się zmuszał do gry, kiedy nie będę w stanie grindować A game. A to na pewno nie jest wskazane.

Poza tym PLO wydaje mi się, że lepiej po prostu uczciwie i porządnie grać, przy stosunkowo niewielkiej, optymalnej dla siebie liczbie stolików. Takie podejście jest chyba najlepsze dla winnings i rozwoju umiejętności - przy takim też najlepiej się czuję.

Dlatego skupię się na solidnej grze, challengem będą po prostu kolejne stawki, bez narzuconych ograniczeń czasowych. Inne sukcesy w tym czasie same na pewno przyjdą. Jak będę grał odrobinę więcej i na stałe wejdę na PLO100 wzrośnie mi tempo zdobywanych SP. Co za tym idzie, będzie wyższa pozycja w rakerace oraz możliwe, że zacznę się łapać na TOP250 (mam nadzieję, że już w lipcu). Gdzieś też daleko na horyzoncie jest BM. Nadal dalej niż bliżej, ale poruszam się coraz większymi krokami (czasowo pewnie już bliżej)....

Odpowiedz
Cytat
tommko
Elite Grinder

dyszka, poszła :fdrink dobry blog, bede regularnie śledził....

i korzystał z przemysleń bo sam zaczynam naukę PLO :D, także wpisuj jak najwięcej ciekawych rozkminek mindsetowo-omahowych _cool:

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik
Oldschool Grinder

ez dyszka i GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Dzięki chłopaki :f_love:

Kapelusznik, gdzie Twój PLO - blog?

Swoją drogą chodzi mi po głowie zmiana nazwy bloga - ale jeszcze nie mam konkretnych typów. Postaram się od lipca jechać pod nowym szyldem.

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik
Oldschool Grinder

W archiwum leży i NL i PLO blog. Ale ez, wróciłem do PLO i teraz atak PLO10 na WPT/PP, bo zrobili nowy limit :f_love: :f_love:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Egzaminy w sesji już za mną. Trochę odreagowałem na jednym imieninowym grillu i wczorajszym meczu. Teraz czas na PLO + nauka do egzaminu licencjackiego.

Rozegrałem pierwszą poważniejszą sesję od dawna i oczywiście na letnie powitanie EV zdrowo przywaliło.

To był mix 20stek i 50tek więc pewnie te z 8bi pod. Nie ma lekko.

Dziś nie wiem czy taki ładny grind odpalę bo oglądam po nocy streama z Big One. Dlatego pewnie kolejne ostre sesje będą leciały od środy.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

"słońce, jezioro, ich trzech...."

...ale ja mam Button.
:nh

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Ostatnio słabo z wpisami... nadal ostro po dupsku od EV dostaję. I to nie na jednym roomie więc nie powiem, że gram na rigged sofcie :)

Tutaj przykładowy wykres:

Fakt jest okres gry break even - i zdecydowanie nie był to mój A game, ale bęcki były niesamowite.

Teraz głównie skupiony jestem na nauce do egzaminu licencjackiego, który mam w przyszłym tygodniu. Po egzaminie, biorę się za odbudowę rolla i gwałcenie omaszki i EV.

GL and do usłyszenia wkrótce.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

Wakacje :f_cool:

Egzamin licencjacki zdany. Czas na zasłużony odpoczynek od nauki. No i czas wziąć się za porządne grindowanie. A jest tu sporo do zrobienia.

W ostatnie półtora miesiąca grałem dość umiarkowanie, a downswing mnie złapał straszliwy na ponad 50 BI. Aż się do tej legendarnej torby zrobiło niebezpiecznie blisko. No nic. Trzeba zakasać rękawy i się wygrindować z tej czarnej dziury.

Z grubsza plan działania mam taki, że do końca miesiąca sobie pogram pod duży volume na niskich stawkach, a od sierpnia mam nadzieję, że już zacznę wracać do właściwych sobie limitów.

Oczywiście do tego dochodzi szeroki plan edukacyjny. Codziennie 1 - 2 filmy. Zarówno PLO jak i tematy około mindsetowe.

To nad czym popracować muszę, to nawyk robienia jakiś zgrabnych session review swojej własnej gry.

To tak w skrócie słowem wstępu po moim naukowym maratonie na uczelni. Mam nadzieję, że zacznę teraz pisać regularne, sensowne i konstruktywne update'y.

Aha... jakiś głupi wirus czy inne gówno krąży i wczoraj złapałem coś takiego, co mi wyskoczyło z takim screenem:

Można zawału serca dostać... :f_love:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k Autor wątku
kacper3k
Elite Grinder

dubel

Odpowiedz
Cytat