dzieje sie, beda hajstejksy!
Napisane przez Countit
dzieje sie, beda hajstejksy!
![]()
![]()
![]()
raczej bro, z Toba na hajsteks plo :X
This year:

W końcu mam swój normalny winrate, mysle ze do utrzymania ...

Dziś 10h przy stolikach:

Jak bede dalej grał tak dużo z takimi wynikami - bedzie super!
Napisane przez hellYeahEnT
nie chcesz stejka na plo200 pozniej ? : d
plo1k imo, daj 2bi a pozniej z gorki pojdzie!
Napisane przez mazaq
Kuwejt solidwrzuć jakieś handy imo
Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($497)
BB ($122)
Hero ($347)
UTG+1 ($159)
CO ($120)
BTN ($119)
Dealt to Hero T♦ 8♥ Q♥ A♣
Hero raises to $2, fold, CO raises to $6, BTN calls $6, fold, fold, Hero calls $4
FLOP ($19.50) 5♣ A♥ 3♥
Hero checks, CO checks, BTN bets $18.55, Hero raises to $74.20, CO raises to $114 (AI), BTN folds, Hero calls $40.55
TURN ($267) 5♣ A♥ 3♥ 2♥
RIVER ($267) 5♣ A♥ 3♥ 2♥ 7♠
CO shows J♦ J♥ 4♣ 3♠
(Pre 46%, Flop 28.8%, Turn 0.0%)
Hero shows T♦ 8♥ Q♥ A♣
(Pre 54%, Flop 71.2%, Turn 100.0%)
Hero wins $264
PL Omaha $1(BB) Replayer
Hero ($579)
BB ($100)
UTG ($195)
CO ($700)
BTN ($286)
Dealt to Hero A♦ T♣ K♣ A♥
UTG raises to $3.50, fold, fold, Hero raises to $11.50, fold, UTG raises to $35.50, Hero raises to $107, UTG raises to $195 (AI), Hero calls $87.50
FLOP ($391) A♠ A♣ 6♦
TURN ($391) A♠ A♣ 6♦ Q♥
RIVER ($391) A♠ A♣ 6♦ Q♥ 4♠
UTG shows K♥ K♠ 9♣ J♥
(Pre 27%, Flop 0.0%, Turn 0.0%)
Hero shows A♦ T♣ K♣ A♥
(Pre 73%, Flop 100.0%, Turn 100.0%)
Hero wins $389
PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($395)
BB ($670)
UTG ($100)
CO ($217)
Hero ($220)
Dealt to Hero Q♦ 6♦ 9♥ 5♠
UTG raises to $3.50, fold, Hero calls $3.50, SB raises to $15, fold, UTG calls $11.50, Hero calls $11.50
FLOP ($46) 6♣ 4♥ Q♠
SB bets $24, UTG raises to $85 (AI), Hero raises to $205 (AI), SB folds
TURN ($240) 6♣ 4♥ Q♠ T♦
RIVER ($240) 6♣ 4♥ Q♠ T♦ 9♣
Hero shows Q♦ 6♦ 9♥ 5♠
(Pre 54%, Flop 76.3%, Turn 87.5%)
UTG shows 8♥ 2♠ 3♠ 8♦
(Pre 46%, Flop 23.7%, Turn 12.5%)
Hero wins $238
Było też sporo przegranych, których nie wklejam ♠_biggrin:
nie martw sie, przegonisz go w 3 dni
nie ma opcji, skoncze stejking, odpale 16 stołów i wypierdalam w kosmos!
btw, dziś mnie okradli na 9BI
(6 pod ev)
Siemka Rockford
mam pare pytan moze sie nie obrazisz
1) od jakiego limitu zaczynales gre w PLO?
2) jak wyglada lineup stolow na NL50-200 (ile fiszow , czy tez widzisz roznice gry pomiedzy dobrymi i slabymi regami)
3) czy na P* jest duzo stolow i czy potrzeba robic table selection?
4) czy ciezko Ci bylo przejsc z NL na PLO?
5) Jaki BRM stosowales i polecasz (50 BI, wiecej?)
6) ile stolow grasz jednoczesnie
Napisane przez fidelloz
Siemka Rockfordmam pare pytan moze sie nie obrazisz
![]()
1) od jakiego limitu zaczynales gre w PLO?
2) jak wyglada lineup stolow na NL50-200 (ile fiszow , czy tez widzisz roznice gry pomiedzy dobrymi i slabymi regami)
3) czy na P* jest duzo stolow i czy potrzeba robic table selection?
4) czy ciezko Ci bylo przejsc z NL na PLO?
5) Jaki BRM stosowales i polecasz (50 BI, wiecej?)
6) ile stolow grasz jednoczesnie
A co, przechodzisz na PLO ?
1)PLO 200 ? ogólnie lubie skakac po limitach wiec grałem plo200, czasem plo1k, w trakcie wpierdalania rolla schodziłem od plo200 -> plo25 nawet
2)Na PLO 100 jest bardzo dobrze, tzn przez ostatnie 2 miesiace gram 6 tabling i praktycznie nie zdarzylo sie zebym nie miał dobrych stolików, tj z minimum jedną rybą po mojej prawej. Poziom o wiele niższy niz NL100.
3)Na PLO 100 jest o każdej porze wystarczająco. Czy potrzeba ? No ja nie wiem, wiadomo że to dodaje kilka bb/100, kwestia preferencji.
4)Nie mam pojecia, ciezko powiedziec. Dla mnie to był bardzo przyjemny proces, bo ja lubie sie uczyc nowych skilli i obserwowac jak umiejetnosci i wiedza rosną. Gra PLO daje mi duzo wiecej funu niż NLHE.
5)Dla mnie granie 30BI (zejście 25BI) jest spoko jeżeli ktoś sie nie przywiazuje do rolla
Odkad gram PLO jestem ponad 100BI pod EV, ale imo konserwatywny BRM może nie byc optymalny.
6) W ramach stakingu mam limit na 6-7
Grywałem czasem 10-12 przed stakingiem i po stakingu bede celował 9+, zobaczymy ile bede grał komfortowo.
Cheers!
Znowu sie zacznie ? Kolejne 100BI pod EV nie wiem czy wytrzymam ;D Na razie podczas stakingu jestem 20.

Mam rece z całego PLO, teraz tylko wrzuce do hema i bede mogl sie poużalac jak sie dowiem jak bardzo luck mnie rucha.
Napisane przez wukaesiak
czyja jest ta piosenka?
Nas & Damian Marley - Strong will continue
Siemka,
mam pytanko. Zaczalem grac PLO5 narazie kilka k rozdan. I wjebalem po tym okresie 80 usd (-50usd wg EV). Gram 250bb deep wiec 1 AI to strata 2.5 BI.
Czy po probce <10k hands mozna powiedziec ze bardzo zle gram , czy po prostu to mozliwa jest wariancja? Bo obejrzalem kilka filmow Boćka i chyba tragiczny nie jestem gram dosc tight 18/12 limpuje perspektywiczne rece itp.
W NLHE na NL2/5 po poznaniu zasad nie da sie przegrywac, wiec dziwi mnie zjazd o 15 BI w Omahe
Druga spraw ato czy obczajasz moze Jeff Hwang - Pot Limit Omaha? Wydrukowalem w punkcie ksero ebooka i kazalem oprawic. Bede czytal w domu. Ksiazka z 2007 roku? To tak jak poradnik obslugi komputera z 1985. Wiedza aktualna? Czy dzieki wiedzy w niej powinienem pobic stawki do PLO10-25? Jak to widzisz
?
Trzecie pytanie: mam problem ze strategia, tzn rozgrywam rece tak jak w holdemie x/r // raise NFD/ STr8 / sety itp. A nieraz Bocian mowi ze lepszy jest x/c A-high NFD w oMahe. W NLHE tego nie robisz bo chcesz FE jak nie masz SDV. A W omahe i 1 para to ine jest SV wiec SV to bys musial miec 2 pary + FD ale wtedy masz tak duzo eqiuty ze chyba chcesz stackoff.
W zwiazku z tym moje pytanie: czy gdzies jest opisane jakie rece callujemy na pozycji a jakie raisujemy (wiem ze ma to cos wspolnego z equity jakie mamy, ale ciezko mi sie to liczy:Z) oraz jakie drawy bet/callujemy jakie bet /foldujemy jakie check /callujemy. I znowu
x/c , x/c z drawem i lead? OMG so weak.
Jakbys mogl polecic cos co mi pomoze to bede szczesliwy
Siema!
Po kolei:
Czy po probce <10k hands mozna powiedziec ze bardzo zle gram , czy po prostu to mozliwa jest wariancja?
10k rozdań to sporo za mało, żeby móc powiedzieć coś nt czyjegoś winrate. Z własnego doświadczenia - miałem 10k rozdań na -15bb/100 i odwrotnie, więc potrzeba znacznie większej próbki. Oczywiście po 10k można już wysnuć jakieś konstruktywne wnioski na podstawie konkretnych statystyk.
W NLHE na NL2/5 po poznaniu zasad nie da sie przegrywac, wiec dziwi mnie zjazd o 15 BI w Omahe
No w omaszce wiele rzeczy dziwi, swingi, equity vs hand etc. Wczoraj -10BI, dziś +15BI, na próbce total 5k rozdań. Niestety trzeba ogromnej próbki.
Druga spraw ato czy obczajasz moze Jeff Hwang - Pot Limit Omaha?
Nie kojarze. Wiedza raczej będzie w 90% aktualna jeśli chodzi i small stakes < PLO100 tak przypuszczam.
Trzecie pytanie: mam problem ze strategia, tzn rozgrywam rece tak jak w holdemie x/r // raise NFD/ STr8 / sety itp. A nieraz Bocian mowi ze lepszy jest x/c A-high NFD w oMahe. W NLHE tego nie robisz bo chcesz FE jak nie masz SDV. A W omahe i 1 para to ine jest SV wiec SV to bys musial miec 2 pary + FD ale wtedy masz tak duzo eqiuty ze chyba chcesz stackoff. W zwiazku z tym moje pytanie: czy gdzies jest opisane jakie rece callujemy na pozycji a jakie raisujemy (wiem ze ma to cos wspolnego z equity jakie mamy, ale ciezko mi sie to liczy:Z) oraz jakie drawy bet/callujemy jakie bet /foldujemy jakie check /callujemy. I znowu x/c , x/c z drawem i lead? OMG so weak.
Decyzja zależy w takiej samej mierze od Twojej ręki jak od villaina. Na początku to ciężko ogarnąć, wiadomo masz 4 karty i zanim ogarniesz co złapałeś to czas mija. Przez całe moje PLO dotychczas grałem bardzo aggro, dopiero dość niedawno coraz częściej zacząłem znajdować spoty w których pasywne linie są raczej bardziej opłacalne (oraz zmniejszają wariancję). Przykład: nutflushdraw, często grając agro wyrzucisz jakieś słabsze drawy do koloru które na flushcard opłacą Ci 2 bety. To wszystko zależy od oponenta, bo wiadomo: czesto lepiej grać raise/broke bo każda inna opcja ssie, a czasem odwrotnie. No i do tego dochodzi pozycja.
Jakbys mogl polecic cos co mi pomoze to bede szczesliwy
Bodaj w Return of the G episode 1 na dc jest bardzo prosty opis archetypów graczy i co na kogo jest dobre, myśle, że może troche rozjaśnić. Podobnie film Bociana nt exploitowania regów, tytułu nie pamiętam ale nie ma ich wiele więc ogarniesz.
No i przy decyzjach dotyczących raise zastanów się jaki range pójdzie z Tobą na staki i jakie jest Twoje equity wówczas.
Jeśli mogę się wtrącić
Slowhabbit napisał fajną książkę Transitioning from NLHE to PLO. Wyjasnia podstawy, pokazuje jak zmienic postrzeganie gry z Holdema aby grac Omahe. Całkiem fajna i pożyteczna jesli masz problem z odejsciem od holdemowego sposobu gry. Jesli chcesz pozyczyc to priv