Przejdź do forum
PLO 100 | Staking |...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO 100 | Staking | Koks i karabiny

180 Posty
44 Użytkownicy
0 Reakcje
15.5 K Wyświetlenia
Countit
BlackMember

dzieje sie, beda hajstejksy!

:heart: :heart: :heart:

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Napisane przez Countit
dzieje sie, beda hajstejksy!

:heart: :heart: :heart:

raczej bro, z Toba na hajsteks plo :X

This year:

W końcu mam swój normalny winrate, mysle ze do utrzymania ...

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Efekt spotkania z pewnym Kuwejtczykiem:

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Dziś 10h przy stolikach:

Jak bede dalej grał tak dużo z takimi wynikami - bedzie super!

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

nie chcesz stejka na plo200 pozniej ? : d

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

Kuwejt solid :D wrzuć jakieś handy imo

Odpowiedz
Cytat
Countit
BlackMember

ja sie opierdalam a ty tak napierdalasz? ale sie teraz zle czuje _frown: :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

nie martw sie, przegonisz go w 3 dni :D

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Napisane przez hellYeahEnT
nie chcesz stejka na plo200 pozniej ? : d

plo1k imo, daj 2bi a pozniej z gorki pojdzie!

Napisane przez mazaq
Kuwejt solid :D wrzuć jakieś handy imo

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($497)
BB ($122)
Hero ($347)
UTG+1 ($159)
CO ($120)
BTN ($119)

Dealt to Hero T♦ 8♥ Q♥ A♣

Hero raises to $2, fold, CO raises to $6, BTN calls $6, fold, fold, Hero calls $4

FLOP ($19.50) 5♣ A♥ 3♥

Hero checks, CO checks, BTN bets $18.55, Hero raises to $74.20, CO raises to $114 (AI), BTN folds, Hero calls $40.55

TURN ($267) 5♣ A♥ 3♥ 2♥

RIVER ($267) 5♣ A♥ 3♥ 2♥ 7♠

CO shows J♦ J♥ 4♣ 3♠
(Pre 46%, Flop 28.8%, Turn 0.0%)

Hero shows T♦ 8♥ Q♥ A♣
(Pre 54%, Flop 71.2%, Turn 100.0%)

Hero wins $264

PL Omaha $1(BB) Replayer
Hero ($579)
BB ($100)
UTG ($195)
CO ($700)
BTN ($286)

Dealt to Hero A♦ T♣ K♣ A♥

UTG raises to $3.50, fold, fold, Hero raises to $11.50, fold, UTG raises to $35.50, Hero raises to $107, UTG raises to $195 (AI), Hero calls $87.50

FLOP ($391) A♠ A♣ 6♦

TURN ($391) A♠ A♣ 6♦ Q♥

RIVER ($391) A♠ A♣ 6♦ Q♥ 4♠

UTG shows K♥ K♠ 9♣ J♥
(Pre 27%, Flop 0.0%, Turn 0.0%)

Hero shows A♦ T♣ K♣ A♥
(Pre 73%, Flop 100.0%, Turn 100.0%)

Hero wins $389

PL Omaha $1(BB) Replayer
SB ($395)
BB ($670)
UTG ($100)
CO ($217)
Hero ($220)

Dealt to Hero Q♦ 6♦ 9♥ 5♠

UTG raises to $3.50, fold, Hero calls $3.50, SB raises to $15, fold, UTG calls $11.50, Hero calls $11.50

FLOP ($46) 6♣ 4♥ Q♠

SB bets $24, UTG raises to $85 (AI), Hero raises to $205 (AI), SB folds

TURN ($240) 6♣ 4♥ Q♠ T♦

RIVER ($240) 6♣ 4♥ Q♠ T♦ 9♣

Hero shows Q♦ 6♦ 9♥ 5♠
(Pre 54%, Flop 76.3%, Turn 87.5%)

UTG shows 8♥ 2♠ 3♠ 8♦
(Pre 46%, Flop 23.7%, Turn 12.5%)

Hero wins $238

Było też sporo przegranych, których nie wklejam _biggrin:

nie martw sie, przegonisz go w 3 dni

nie ma opcji, skoncze stejking, odpale 16 stołów i wypierdalam w kosmos!

btw, dziś mnie okradli na 9BI :( (6 pod ev)

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Siemka Rockford

mam pare pytan moze sie nie obrazisz :P

1) od jakiego limitu zaczynales gre w PLO?
2) jak wyglada lineup stolow na NL50-200 (ile fiszow , czy tez widzisz roznice gry pomiedzy dobrymi i slabymi regami)
3) czy na P* jest duzo stolow i czy potrzeba robic table selection?
4) czy ciezko Ci bylo przejsc z NL na PLO?
5) Jaki BRM stosowales i polecasz (50 BI, wiecej?)
6) ile stolow grasz jednoczesnie

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Napisane przez fidelloz
Siemka Rockford

mam pare pytan moze sie nie obrazisz :P

1) od jakiego limitu zaczynales gre w PLO?
2) jak wyglada lineup stolow na NL50-200 (ile fiszow , czy tez widzisz roznice gry pomiedzy dobrymi i slabymi regami)
3) czy na P* jest duzo stolow i czy potrzeba robic table selection?
4) czy ciezko Ci bylo przejsc z NL na PLO?
5) Jaki BRM stosowales i polecasz (50 BI, wiecej?)
6) ile stolow grasz jednoczesnie

A co, przechodzisz na PLO ? :)

1)PLO 200 ? ogólnie lubie skakac po limitach wiec grałem plo200, czasem plo1k, w trakcie wpierdalania rolla schodziłem od plo200 -> plo25 nawet
2)Na PLO 100 jest bardzo dobrze, tzn przez ostatnie 2 miesiace gram 6 tabling i praktycznie nie zdarzylo sie zebym nie miał dobrych stolików, tj z minimum jedną rybą po mojej prawej. Poziom o wiele niższy niz NL100.
3)Na PLO 100 jest o każdej porze wystarczająco. Czy potrzeba ? No ja nie wiem, wiadomo że to dodaje kilka bb/100, kwestia preferencji.
4)Nie mam pojecia, ciezko powiedziec. Dla mnie to był bardzo przyjemny proces, bo ja lubie sie uczyc nowych skilli i obserwowac jak umiejetnosci i wiedza rosną. Gra PLO daje mi duzo wiecej funu niż NLHE.
5)Dla mnie granie 30BI (zejście 25BI) jest spoko jeżeli ktoś sie nie przywiazuje do rolla :D Odkad gram PLO jestem ponad 100BI pod EV, ale imo konserwatywny BRM może nie byc optymalny.
6) W ramach stakingu mam limit na 6-7 :) Grywałem czasem 10-12 przed stakingiem i po stakingu bede celował 9+, zobaczymy ile bede grał komfortowo.

Cheers!

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Good one, sir! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Znowu sie zacznie ? Kolejne 100BI pod EV nie wiem czy wytrzymam ;D Na razie podczas stakingu jestem 20.

Mam rece z całego PLO, teraz tylko wrzuce do hema i bede mogl sie poużalac jak sie dowiem jak bardzo luck mnie rucha.

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Znalazłem swietną perełke na utube (soundtrack <3) :

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

czyja jest ta piosenka?

Odpowiedz
Cytat
rafalk100
Oldschool Grinder

Napisane przez wukaesiak
czyja jest ta piosenka?

Nas & Damian Marley - Strong will continue ;)

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Siemka,

mam pytanko. Zaczalem grac PLO5 narazie kilka k rozdan. I wjebalem po tym okresie 80 usd (-50usd wg EV). Gram 250bb deep wiec 1 AI to strata 2.5 BI.

Czy po probce <10k hands mozna powiedziec ze bardzo zle gram , czy po prostu to mozliwa jest wariancja? Bo obejrzalem kilka filmow Boćka i chyba tragiczny nie jestem gram dosc tight 18/12 limpuje perspektywiczne rece itp.

W NLHE na NL2/5 po poznaniu zasad nie da sie przegrywac, wiec dziwi mnie zjazd o 15 BI w Omahe :P

Druga spraw ato czy obczajasz moze Jeff Hwang - Pot Limit Omaha? Wydrukowalem w punkcie ksero ebooka i kazalem oprawic. Bede czytal w domu. Ksiazka z 2007 roku? To tak jak poradnik obslugi komputera z 1985. Wiedza aktualna? Czy dzieki wiedzy w niej powinienem pobic stawki do PLO10-25? Jak to widzisz :D ?

Trzecie pytanie: mam problem ze strategia, tzn rozgrywam rece tak jak w holdemie x/r // raise NFD/ STr8 / sety itp. A nieraz Bocian mowi ze lepszy jest x/c A-high NFD w oMahe. W NLHE tego nie robisz bo chcesz FE jak nie masz SDV. A W omahe i 1 para to ine jest SV wiec SV to bys musial miec 2 pary + FD ale wtedy masz tak duzo eqiuty ze chyba chcesz stackoff.

W zwiazku z tym moje pytanie: czy gdzies jest opisane jakie rece callujemy na pozycji a jakie raisujemy (wiem ze ma to cos wspolnego z equity jakie mamy, ale ciezko mi sie to liczy:Z) oraz jakie drawy bet/callujemy jakie bet /foldujemy jakie check /callujemy. I znowu

x/c , x/c z drawem i lead? OMG so weak.

Jakbys mogl polecic cos co mi pomoze to bede szczesliwy :P

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon
BlackMember

Siema!

Po kolei:

Czy po probce <10k hands mozna powiedziec ze bardzo zle gram , czy po prostu to mozliwa jest wariancja?

10k rozdań to sporo za mało, żeby móc powiedzieć coś nt czyjegoś winrate. Z własnego doświadczenia - miałem 10k rozdań na -15bb/100 i odwrotnie, więc potrzeba znacznie większej próbki. Oczywiście po 10k można już wysnuć jakieś konstruktywne wnioski na podstawie konkretnych statystyk.

W NLHE na NL2/5 po poznaniu zasad nie da sie przegrywac, wiec dziwi mnie zjazd o 15 BI w Omahe

No w omaszce wiele rzeczy dziwi, swingi, equity vs hand etc. Wczoraj -10BI, dziś +15BI, na próbce total 5k rozdań. Niestety trzeba ogromnej próbki.

Druga spraw ato czy obczajasz moze Jeff Hwang - Pot Limit Omaha?

Nie kojarze. Wiedza raczej będzie w 90% aktualna jeśli chodzi i small stakes < PLO100 tak przypuszczam.

Trzecie pytanie: mam problem ze strategia, tzn rozgrywam rece tak jak w holdemie x/r // raise NFD/ STr8 / sety itp. A nieraz Bocian mowi ze lepszy jest x/c A-high NFD w oMahe. W NLHE tego nie robisz bo chcesz FE jak nie masz SDV. A W omahe i 1 para to ine jest SV wiec SV to bys musial miec 2 pary + FD ale wtedy masz tak duzo eqiuty ze chyba chcesz stackoff. W zwiazku z tym moje pytanie: czy gdzies jest opisane jakie rece callujemy na pozycji a jakie raisujemy (wiem ze ma to cos wspolnego z equity jakie mamy, ale ciezko mi sie to liczy:Z) oraz jakie drawy bet/callujemy jakie bet /foldujemy jakie check /callujemy. I znowu x/c , x/c z drawem i lead? OMG so weak.

Decyzja zależy w takiej samej mierze od Twojej ręki jak od villaina. Na początku to ciężko ogarnąć, wiadomo masz 4 karty i zanim ogarniesz co złapałeś to czas mija. Przez całe moje PLO dotychczas grałem bardzo aggro, dopiero dość niedawno coraz częściej zacząłem znajdować spoty w których pasywne linie są raczej bardziej opłacalne (oraz zmniejszają wariancję). Przykład: nutflushdraw, często grając agro wyrzucisz jakieś słabsze drawy do koloru które na flushcard opłacą Ci 2 bety. To wszystko zależy od oponenta, bo wiadomo: czesto lepiej grać raise/broke bo każda inna opcja ssie, a czasem odwrotnie. No i do tego dochodzi pozycja.

Jakbys mogl polecic cos co mi pomoze to bede szczesliwy

Bodaj w Return of the G episode 1 na dc jest bardzo prosty opis archetypów graczy i co na kogo jest dobre, myśle, że może troche rozjaśnić. Podobnie film Bociana nt exploitowania regów, tytułu nie pamiętam ale nie ma ich wiele więc ogarniesz.

No i przy decyzjach dotyczących raise zastanów się jaki range pójdzie z Tobą na staki i jakie jest Twoje equity wówczas.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember
Przemo88
PokerStrategist

Jeśli mogę się wtrącić ;) Slowhabbit napisał fajną książkę Transitioning from NLHE to PLO. Wyjasnia podstawy, pokazuje jak zmienic postrzeganie gry z Holdema aby grac Omahe. Całkiem fajna i pożyteczna jesli masz problem z odejsciem od holdemowego sposobu gry. Jesli chcesz pozyczyc to priv ;)

Odpowiedz
Cytat