Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Milion w 2 lata : >

916 Posty
195 Użytkownicy
2001 Reakcje
109.8 K Wyświetlenia
MIStrZZZ
Oldschool Grinder

u mnie squeezer ma 3% 3beta

No tak, miales 21%. To i tak slaby wynik, mogles miec przeciez 100% :)

Nie wiem po co sie spierasz, kiedy to jest obvious fold po given akcji. Trafiles jedna z najlepszych mozliwych sytuacji jakie w ogole mogles trafic. Z reguly bedziesz tam drawowal do swojego nedznego zdominowanego seta 2. A nie, sorry, przeciez mogli miec 3333 4444 5555 6666 i 7777 :)

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

Napisane przez MIStrZZZ
nie dalbys rady przezyc za 1900 zl? ja bym dal rade z palcem w dupie nawet za 1000 zl

Czyli 1000 zł na miesiąc w tym: wynajęcie mieszkania/pokoju wyzywienie opłaty itp, i w polsce byś tak za 1k? posciągnął?

napisz poradnik jak za 1k, żyć samodzielnie w pl, a większe hajcy zrobisz w politce niż na poksie:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
MIStrZZZ
Oldschool Grinder

a kto mowil o wynajmowaniu mieszkania? ja dalbym rade nawet za 600 zl spokojnie przezyc i to miec calkiem spoko zycie. Tylko wtedy trzeba liczyc sie z kazdym groszem (doslownie).

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Rummejt, napisz ile rąk rozegrałeś z Mistrzem przez np 3 miesiące (może być i pół roku, sami sobie ustalcie), a potem niech Mistrz wrzuci wykres z tego okresu przeciwko Tobie (najpierw Rummejt napisze liczbę rozegranych rąk, żeby nie było że Mistrz majstrował przy wykresie i wyrzucił jego wygrane ręce). To powinno wyjaśnić całą sytuację :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Pacx93
PokerStrategist

Przecież sytuacja jest chyba już dawno wyjaśniona.

A co do ręki to nie rozumiem hejta, dając takie range ma i tak drugie equity, więc można pogamblować.

Mistrzowi chyba żal dupę ściska, że to nie on trafił ze swoją double paired hand xD

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

lol wygrać pre 6way pota :deadhappy: :deadhappy: :deadhappy: :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat
jessejames18
PokerStrategist

.:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Czy w przypadku takich zakładów istnieje coś na przeszkodzie żeby ze zmiennego IP tworzyć codziennie nowe fake konta i przegrywać po tych 1-3 buyinach do hero? Weryfikacja na starsach jest dopiero podczas wypłaty a na skrillu przy przepływach przekraczających 1000 euro z tego co kojarze.

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet
PokerStrategist

Napisane przez LAPA2000
Czy w przypadku takich zakładów istnieje coś na przeszkodzie żeby ze zmiennego IP tworzyć codziennie nowe fake konta i przegrywać po tych 1-3 buyinach do hero? Weryfikacja na starsach jest dopiero podczas wypłaty a na skrillu przy przepływach przekraczających 1000 euro z tego co kojarze.

zbyt przekombinowane

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez Pacx93

Szok! W dzisiejszych czasach ktos jeszcze korzysta z PPT? :)

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Jason Sommerville na każdym streamie

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez ShakeMeDown
Jason Sommerville na każdym streamie

Jak widac break even regi z plo200z tego nie robia albo robia to zle (vide: 3333, 4444, 5555, 6666, 7777 range). Brawo Jason! :)

I tak podsumowujac wielce interesujaca dyskusje - czy naprawde wszystko rozchodzi sie o break even albo slightly +ev shove z TT22ss?

Jakby Room kasowal z bazy wszystkie przegrane flipy to by pewnie byl tylko z 400bi ponizej ev lifetime ;)

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez MIStrZZZ
a kto mowil o wynajmowaniu mieszkania? ja dalbym rade nawet za 600 zl spokojnie przezyc i to miec calkiem spoko zycie. Tylko wtedy trzeba liczyc sie z kazdym groszem (doslownie).

Schodzimy coraz niżej! Jesteś bajkopisarzem.

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

O jaki fajny shit storm...

To i ja dodam swoje 3 wartościowe grosze do tej dyskusji. Otóż:

Spoiler

Wszyscy się mylicie,
nikt z Was nie ma racji.

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

No ego/bol dupy to ten Mistrz ma przejebane, ale jak czytam Wasze glupoty o kosztach zycia w Polsce to mi sie plakac ze smiechu chce. Chociaz w sumie juz byl jeden taki na blogu Chestera co by za 4000 w Polsce nie przezyl. Mlodzi ludzie bez zobowiazan takich jak rodzina potrafia przezyc za 1200-1500 zl miesiecznie i do tego minimum raz w tygodniu dobrze imprezowac. No, ale jak sie codziennie lubi wpierdalac obiadki po 30zl, wynajmowac samemu cale mieszkanie, zamiast znalezc ekipe i miec pokoj w mega spoko mieszkaniu ze wszystkimi mediami za 600/700zl to tak, zgadzam sie - Trzeba grubych $$$ zeby przezyc w tej przejebanie drogiej Polsce.

edit : jednak 3k$ to srednie zycie we Wrocku, polecam
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=86025&page=226

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

1500 zł - 600 za mieszkanie to masz 900 na miesiąć życia i w tym chcesz raz w tygodniu porządnie imprezować?:coolface:

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez zajcur
No, ale jak sie codziennie lubi wpierdalac obiadki po 30zl, wynajmowac samemu cale mieszkanie, zamiast znalezc ekipe i miec pokoj w mega spoko mieszkaniu ze wszystkimi mediami za 600/700zl to tak, zgadzam sie - Trzeba grubych $$$ zeby przezyc w tej przejebanie drogiej Polsce.

Po co tracić 700 zł, jak można mieszkać na dworcu albo w lesie (wkrótce lato przecież)?

Odpowiedz
Cytat
roommate1000 Autor wątku
roommate1000
Oldschool Grinder

Przez ostatnie dwa lata wydaje pewnie on avg 120-130k pln/rocznie ze wszystkim: wakacje, ubrania, czynsz, jedzenie, alko i nie mam pojęcia jak miał bym uciąć te koszty. Inna sprawa że mam na utrzymaniu żonę i od jakiegoś czasu doszło do tego dziecko, z tym że samo dziecko nie generuje jakichś wielkich kosztów na ten moment.
Prawda jest taka, że jak musisz żyć za 1,5k to dasz radę ale jeśli zarabiasz przynajmniej te 15k/m na pokerze to nie patrzysz w sklepie czy twój ser był dzisiaj na promocji.
Jeszcze co do młodych ludzi żyjących za 1,5k pln/month to też kiedyś studiowałem i zawsze woziłem jakieś jedzenie z domu + ubrania kupowali mi rodzice + musiałem dorobić ekstra hajs na wakacje więc to realnie to było trochę więcej niż 1,5k :)

Odpowiedz
Cytat
marciar1
PokerStrategist

Ja w krakowie przezyłbym za tysiaka. Niżej nie zejde, bo wodke tez trzeba pic;P Ale za 600? wtf to mi 50 zł na zycie zostało xD. Ale co ja wiem o zyciu:p

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Napisane przez YourMomBet

Napisane przez LAPA2000

zbyt przekombinowane

Założenie fake emaila, skrilla i konta starsów to jakieś 20 minut. Przegranie 1 BI od wtajemniczonego gracza do hero podczas godzin z małą ilością entries tez nie stanowi żadnego problemu. W audycie nikt nigdy nie zweryfikuje tych kont. 5k$ na szali, a Ty piszesz, że poświecenie 1-2h dziennie jest zbyt przekombinowane ? :D

Odpowiedz
Cytat