Przejdź do forum
Budowa własnej Mark...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Budowa własnej Marki. Grzeluch.

111 Posty
38 Użytkownicy
666 Reakcje
15.7 K Wyświetlenia
grzel
Legacy Member

Witam .
Od bardzo dawna zastanawiałem się nad założeniem bloga. Powodów dla których chciałbym to zrobić jest naprawdę bardzo dużo.
-pierwszy i najważniejszy to przedstawienie siebie w społeczności pokerowej. Chciałbym aby chociaż kilka osób o mnie usłyszało. Wiele z was zastanawia się pewnie ale po co? Otóż bycie znanym w społeczeństwie pokerowym w długim terminie otwiera sporo drzwi (couchingi, stackingi budowa własnej marki)
- Prowadzenie bloga pomogło by mi również być bardziej systematycznym (cele stawiane na forum trzeba po prostu osiągać). Z systematycznością akurat ostatnio nie mam dużych problemów, a wszystko dzięki grupie pokerowej w której aktualnie jestem członkiem, chłopaki naprawdę zrobili ze mnie pokerzystę w każdym tego słowa znaczeniu, ale o grupie później.
-Chciałbym również nawiązać współpracę z 2 może 3 graczami PLO. Po zapoznaniu się i nabyciu wzajemnego zaufania, mógłbym takim osobom zapewnić rekrutacje do grypy.

Teraz trochę o mnie.
Mam na imię Rafał pochodzę z Legnicy w pokera gram pewnie od 4 lat . Zawodowym pokerzystą jestem od 1,5 roku.
Moja przygoda z pokerem zaczęła się jeszcze gdy pracowałem w Norwegi. Pracowałem tam jako elektryk (później miałem własną firmę) podczas serwisu w jednym z mieszkań poznałem komentatora pokera w Norwegi. Komentował on jakieś małe eventy pokerowe, szybko zaciekawiłem się czym jest poker i przysiadłem do stolika :)
Czy bylem naturalnym talentem pokerowym? Ciężko powiedzieć ponieważ kilka razy musiałem lecieć do "Żabki" po Pay Save Card czy U Cash.
Byłem na początku totalnie agresywną fishą, patrząc na to z perspektywy czasu już rozumiem dlaczego stolik przy mnie szybko się zapełniał, a niektórzy gracze wręcz mnie śledzili heheh Natomiast po tych kilku niewielkich depozytach (kazdy 25 $ liczba kolo 8 może 7 ) szybko zacząłem bawić się pokerem i już nigdy więcej do systemu $ nie wpłacałem . Poker jednak był dla mnie zawsze tylko zabawą, w życiu prywatnym zaczęło mi iść bardzo dobrze i nawet jak zarobiłem pare k $$ to szybko wskakiwałem dla zabawy np na PLO 500 ZOOM i pograłem sobie troszkę z graczami których wszyscy dobrze znają.
Nigdy nie traktowałem pięniędzy z pokera jako zarobek zawsze były to dla mnie chipsy do zabawy :)
Wtedy trafiŁem na PokerSlav (DZIĘKI BOGU !!!)
Na początku mimo iż bylem totalnym amatorem pokerowym to i tak grywałem (bo grałem to za dużo powiedziane) najwyżej z całej grupy nl 100(a profit przelewałem na PLO :) a co jak sić bawić to sić bawić ).
Grupa rozwijała się na prawdę w astronomicznym tempie, i nie mówię tu tylko o skilu czy zwiększaniu stawek.
- wyszukiwała coraz to lepsze apki do gry
-lepsi agenci (dużo lepsze deale niż ma wiekszość z was )
-wszyscy zakupili komputery do trackowania (na chńskich apkach odpalałem do 20 emu) kto grał ten wie co to znaczy :)
-no i oczywiście treningi w programach których nawet nie znałem .
Do tego nie zdawałem sobie nawet sprawy ile dla pokerzysty może znaczyć zwykle WSPARCIE na DS, gdy wszystko nie idzie gdy nawet nie chce ci się wstawać rano. No i oczywiście spojrzenie drugiej osoby na Ciebie, twoją grę, na konkretną rękę którą zagrałeś ... ilu z was nie ma nawet z kim o pokerze porozmawiać? Ilu z was szuka jakiegoś zrozumienia , a dostaje tylko -skończ z tym , poker to nie praca itd . Sam przez to przechodziłem grupa pomogła mi o tym zapomnieć.
Teraz rozdział
Jak zostałem poker pro .
Urodziło mi się 2 dziecko w Norwegi. Zona stwierdziła ze czas wracać do PL bo u siebie zawsze najlepiej. Wyjechała do PL rodzić ja miałem po porodzie zostać jeszcze pół roku w Norge zarobić coś kasy i wracać do kraju.
Niestety wtedy dopadła mnie depresja, realia życia bez dziecka i żony były naprawdę smutne. Przestałem robić cokolwiek w swoim życiu z dnia na dzień po prostu wyłożyłem lache na firme .... oczywiście napytałem sobie problemów finansowych . Jedyna rzeczą którą wciąż robiłem był POKER .
I o dziwo mimo ciężkiej deprechy miałem najlepszy okres pokerowy w życiu. Postanowiłem z dnia na dzień spakować się i wyjechać , i tak oto wróciłem do polski i skupiłem się tylko na pokerze.
Niestety wszystkie pieniądze które zarobiłem wpakowałem w dom który był na wykończeniu i spółkałem sie totalnie z siana , ale musiałem gdzieś mieszkać wiec po prostu wydałem wszystko. Od tego czasu gram na stacku (na super dealu) , ale stack to stack.

Kontynuując
Co gram.
-Skośne apki o których 100 % nie slyszeli wszyscy a wręcz większość nie słyszała napewno :) na duzo lepszych dealach niz ci co słyszeli (nie nie podam nazwy nie nie powiem jaki deal)
-stawki jakie gram to 2-4-8 i 5-10-20 w zależności od apki . Na niektorych apkach 5-10-20 już scoludowane więc gram niżej na niektórych czyste wiec gram wyżej.

Cele krótkoterminowe.
-Zabezpieczyć się finansowo na ten i przyszły rok(min 100 k zł od dnia dzisiejszego do końca roku nie licząc wcześniejszych profitów)
-Budować pozycje w społeczności pokerowej .
-Zrekrutować kilku graczy do PokerSlav(chciałbym prowadzić dział PLO)
-Zostać trenerem .

To tyle na dzisiaj , reszte dopisze później.

Odpowiedz
Cytat
110 odpowiedzi
niemambopoco
Elite Grinder

Gl:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Kogo to moje piękne oczy widzą :coolface:
Aplikuje :profit:

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion
Poker Player

@jejeejej

`` moje piękne oczy ``

nie żeby skromność :D

@grzel, chyba Cie skądś kojarzę :D

Odpowiedz
Cytat
grzel Autor wątku
grzel
Legacy Member

Napisane przez jejeejej
Kogo to moje piękne oczy widzą :coolface:
Aplikuje :profit:

Justynka zapraszam na pierwsze darmowe lekcje Omahy :)

Odpowiedz
Cytat
chada1989
BlackMember

przykropkuję blog tego tight rega . . . . .. . . . .

Odpowiedz
Cytat

Grzeluch, kiedyś jakby mnie ktoś zapytał kto w grupie nadawałby się do prowadzenia bloga, to myślę, że Ciebie wskazałbym na samym końcu. Kiedyś... Bo dziś widzę jak bardzo się rozwinąłeś, nie tylko w kwestiach pokerowych :) Życzę powodzenia w osiąganiu celów i mam nadzieję, że Grupa mocno Cię w tym będzie wspierać :milord:

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Rafałek z przykrością muszę stwierdzić, że dopiero za miesiąc będę mogła się z Tobą umówić :coolface:

Spoiler

Na trening :profit:

Odpowiedz
Cytat
XabiAlonso9
BlackMember

Cześć Rafał

Jeśli chcesz budować swoją markę, a co się z tym wiąże, docierać do szerszej ilości osób, to popracuj nad przejrzystością Twoich wpisów, bo w obecnej formie będą one zniechęcały ludzi do czytania tego co napisałeś i przez tak błahą rzecz, część osób może dać sobie spokój z czytaniem Twojego wpisu już po pierwszych paru linijkach.
Zacząć można od najprostszego, a co najbardziej rzuca się w oczy, czyli tych szalonych kropek i przecinków. Powinno się je stawiać bezpośrednio po słowie, a spację robić przed następnym słowem.

Powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
Azkalle
PokerStrategist

_drink:

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Napisane przez XabiAlonso9
Cześć Rafał

Jeśli chcesz budować swoją markę, a co się z tym wiąże, docierać do szerszej ilości osób, to popracuj nad przejrzystością Twoich wpisów, bo w obecnej formie będą one zniechęcały ludzi do czytania tego co napisałeś i przez tak błahą rzecz, część osób może dać sobie spokój z czytaniem Twojego wpisu już po pierwszych paru linijkach.
Zacząć można od najprostszego, a co najbardziej rzuca się w oczy, czyli tych szalonych kropek i przecinków. Powinno się je stawiać bezpośrednio po słowie, a spację robić przed następnym słowem.

Powodzenia :)

Znam Grzelucha od dośc dawna i fajnie, że w ogóle są tu entery i jakiekolwiek znaki interpunkcyjne :D

GL!

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

GL

Odpowiedz
Cytat
grzel Autor wątku
grzel
Legacy Member

Dobra to na początek zeby nie bylo Nudno

Fish Of The day.

mamy 2 kandydatów :)))))

Spoiler

Głosowanko . Ktory lepszy ?

Odpowiedz
Cytat
MarjanekRNMD
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
grzel Autor wątku
grzel
Legacy Member

To nie maja byc rozdania do analizy :) 2 śmieszne rozdanka gdzie fishki overpleyuja swoje ręce :) tak dla zabawy .

Odpowiedz
Cytat
grzel Autor wątku
grzel
Legacy Member

To szybko ci odpowiem, ale hmmm czy naprawdę warto ?? sam nie wiem ale ok .

To szybciutko .
Jestem sobie w norge . Siedzę mam depresje niepłacę rachunków mam depresje nic mi sie nie chce .Długi rosną gram sobie w pokera idzie naprawdę ok . Mysle sobie dłużej tak nie wyrobie popadnę w jakąś całkowita depreche jak czegoś nie zmienię . Zawijam jaja z norwegi i jade do pl na skonczenie domu wydaje 150 tys zl. Za reszte co zostało spłacam kredyty które miałem w norge (auto , użytkowy) i co i nie starcza :D :D:D Zostaje z jakimś zadłużeniem i z 0 bankrolem wchodzę pod stacka pod agenta pod którym grałem dogaduje się z nim na dobry deal i tak to wszystko ciągnę do dzisiaj. Po drodze wchodze na chińską apke której agent sie zwija i zabiera moje 30 tys zl :) tez zabolało to wszystko nie pomagało mi wyjść na prostą jak tego tez nie rozumiesz to mi przykro . Swoją drogą jesteś esencja PS zamiast zaastanowic sie jak wyjść z nl 2 zastanawiasz sie jak i kiedy ja cie oszukuje :D gdzie kłamie i w którym momencie moja historia nie skleca się w całość . Pozdro ziomek !

Odpowiedz
Cytat
bukma
Oldschool Grinder

raczek666 ale o co ci chodzi? Nudzisz się na święta? Zostaw gościa w spokoju, może będzie z tego fajny blog do czytania.

Odpowiedz
Cytat
grzel Autor wątku
grzel
Legacy Member

Kolejny dzień kolejny

Fish Of The Day.

Dzisiaj fishki w sumie bardzo dobre (plus niestety trochę coluderów ;/), ale nic specjalnie wielkiego nie odwaliły dzisiaj. Rzuciły mi się w oczy 2 spoty .

Spoiler

Oprocz tego mam jeden spot do analizy i czekam na wsze opinie jak zla/dobra byla ta gra .

Spoiler

Czekam na wasza analizę . Proszę o jak najmniej spamu . Konstruktywna rozmowa . Może komuś sie nawet zechce policzyć ev tego zagrania w zależności od zachowania pozostałych graczy po moim shipie . Koleś który dołożył po mnie do 3 beta długo myślał przed sprawdzeniem. Jak mocno jego cal fold wpływa na ev zagrania .

A i tak na koniec . Po co wrzucam Fish Of The Day.
Liczę że komuś grajacemu dzisiaj np zooma otwożą się oczy i np napisze do mnie na prive. Hej co tam gdzie grasz co robisz itd może taka osoba np bedzię miała w moich oczach wystarczającego skila aby wymienić sie z nią informacjami ale who knews.

Odpowiedz
Cytat
Stellified
PokerStrategist

to jakieś jaja są?

Odpowiedz
Cytat
XabiAlonso9
BlackMember

Napisane przez grzel
-pierwszy i najważniejszy to przedstawienie siebie w społeczności pokerowej. Chciałbym aby chociaż kilka osób o mnie usłyszało. Wiele z was zastanawia się pewnie ale po co? Otóż bycie znanym w społeczeństwie pokerowym w długim terminie otwiera sporo drzwi (couchingi, stackingi budowa własnej marki)

Ale co chcesz żeby o Tobie usłyszeli?
- że masz problemy ze skleceniem choć jednego przejrzystego wpisu na kilka linijek, który chciałoby się przeczytać i po którym nie nasuwałoby się pytanie, jak ten koleś może robić dobry hajs na pokerze? Rozumiem, że do pokera nie potrzeba umiejętności pisania od ręki poematów, jednakże cały czas sądziłem, iż jakieś podstawy ogólno-intelektualne trzeba posiadać. Może się mylę.
- czy że masz w dupie to co Ci się doradza? bo obecnie zaczyna wyglądać to tak, że ten chaos interpunkcyjny robisz specjalnie. Oczywiście o ile nie jest to jakaś akcja trollingowa, a ja łykam jak pelikan :D

Napisane przez grzel
A i tak na koniec . Po co wrzucam Fish Of The Day.
Liczę że komuś grajacemu dzisiaj np zooma otwożą się oczy i np napisze do mnie na prive. Hej co tam gdzie grasz co robisz itd może taka osoba np bedzię miała w moich oczach wystarczającego skila aby wymienić sie z nią informacjami ale who knews.

- albo może to, że z Twojego wpisu bije kompletny brak pokory oraz ton jak gdybyś okupował z Vicktorem stoły na NL40k i wyżej, a jeśli któryś z zasypujących Twoją skrzynkę, napisze godną Twojej uwagi analizę, to być może wygra w pokerowego totka i uszczkniesz mu kawałek swojej tajemnej wiedzy?

I zrozum, że to nie jest żadne wyzłośliwianie się względem Ciebie, po prostu z mojej perspektywy, jeśli chcesz osiągnąć te cele, które podałeś w pierwszym wpisie, to jak na razie obrałeś sobie dość mocno niekorzystną drogę. Ode mnie to tyle, zrobisz z tym co chcesz, więcej nie będę Ci zawracał głowy w tych kwestiach.

Odpowiedz
Cytat