Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

200h pokera

16 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,554 Wyświetlenia
Nilmar

W ramach zmotywowania sie do codziennej gry, zakladam tego bloga. Bedzie to w sumie polaczony blog PLO/MTT, ale wybralem dzial PLO bo tej odmiany mam zamiar grac w wakacje zdecydowanie wiecej. W lipcu mam cel poswiecic na pokera 200h. Dotyczy to wszystkiego: gra + nauka (zwlaszcza PLO). Plan jest taki zeby grac/uczyc sie codziennie po 8h PLO, a w srody i niedziele grac sesje MTT po srednio 10h, co lacznie daje 23 dni grindu z pozostalych 30 dni lipca. Dorzucam jeszcze poboczny cel 15h jakichs cwiczen sportowych zeby nie przyrosnac do krzesla.

Poker: 0/200
Sport: 0/15

Po zrozumieniu jakiegos konceptu PLO, obejrzeniu filmiku bede sie tez staral zapisywac tutaj wnioski, zeby moc pozniej do tego wrocic. PLO startuje na 4 stolach, prolly od plo200 (mam tam juz troche rak z ev>0 takze moze nie zbankrutuje w pierwsze 2 sesje).

WML :)

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi

ciśniesz :)

powodzenia, będę śledzić :)

dużo grindu = :sdrink

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon

GL! Pewnie pogramy coś razem bo też mam plan sporo pograć w lipcu :)

Odpowiedz
Cytat

Gl. Będę śledzić :)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

Powodzenia. Będę śledził.

Odpowiedz
Cytat
Nilmar Autor wątku
Nilmar

@Rocky

No mam nadzieje ze nie za duzo ;p

@all

Tyvm :)

Dzisiaj ponizej normy, mialo byc 8h jest 6h. Lekko generalnie nie bedzie, jak siadam do sesji mtt to nie mam wyboru i lece 10h pod rzad, tutaj masa rzeczy rozprasza etc. Trzeba bedzie nadrabiac w nastepnych dniach.

Obejrzalem 2 filmiki z jednych z pierwszych akademii PLO, troche sie dowiedzialem, ciezko dokladnie napisac co, bo informacji bylo bardzo duzo. Do tego 3h grindu, soft mnie bardzo ladnie przywital, duzo ciekawych spotow, masa rzeczy do nauczenia sie.

Wzorem countita zrobilem sobie wykres zeby wiedziec jak stoje :

Teraz troche pokera live a od jutra keep on grinding!

(btw. zagralem 850 rozdan :D niezle to zapierdala)

Odpowiedz
Cytat
snite

GL ;)

W czym ten wykres?

Odpowiedz
Cytat
DonCoralone

OpenOffice Calc / Excel

Odpowiedz
Cytat
Kinch123

tez skupiam sie teraz na omaszce :fdrink gl!

Odpowiedz
Cytat
Nilmar Autor wątku
Nilmar

ema

wykres jest w openoffice calc

Wczoraj massive fail, 2h z zaplanowanych 8 ;p mialem chyba 40 stopni na mieszkaniu i wyszlo to srednio, trzeba bedzie nadrabiac. finansowo ciagle idzie dobrze, zaczalem challenge od solidnego upa.

Dzisiaj niestety nie dam rady poprowadzic coachingu, musialem nagle pojechac do domu, w domu nie mam monitora, prowadzenie coachingu na laptopie nie ma zadnego sensu. Sesje planowa mtt postaram sie zagrac, chociaz nie mam tutaj zapasowego neta a podczas burzy czesto wylaczaja prad, ale chyba zaryzykuje, najwyzej nizsze stawki pocisne.

2 rozdania z omahy wczorajszej :

http://weaktight.com/4820303

Nie jestem pewny tutaj braku cbetu ale reg na bb byl bardzo agro i mial duzy c/r flop, nie chcialem sie tutaj z ta reka stackowac i nie chcialem tez zrzucac equity do c/r wiec postanowilem zrealizowac. Po checku na flopie na turnie do tego goscia mam ez call, na river just call, chyba jednak nie jest tak crazy zeby mi sie tutaj raise for value oplacal. Jak widac pure bluff po checku na flopie(na river bluff na flush, pewnie nie liczyl ze moge miec jakis w range po checku na flopie), akcja niezbyt czesto u wiekszosci regow spotykana z mojego doswiadczenia so far.

http://weaktight.com/4820311

Tutaj z bardzo aggro regiem, mialem akurat rungood + pare innych czynnikow zlozylo sie na to ze mialem 3bet 16 na stole znim po parudziesieciu rekach. On do 3betow nie foldowal + byl troche spazzy wiec na turnie zawsze sie z nim stackuje. Skoro zawsze sie stackuje to wole wyindukowac blefy mniejszym sizingiem, jak widac wyszlo fajnie.

Wrzucam bo podejrzewam ze jak juz bede wymiatal to fajnie bedzie sie posmiac z mojego sposobu myslenia jaki tu opisuje ;d dodatkowo jak ktos sie nie zgadza/uwaza ze powinienem zagrac inaczej to zapraszam do komentowania, chetnie sie czegos nauczy (tyczy sie ofc. wszystkich rozdan wrzucanych w przyszlosci tez)

Odpowiedz
Cytat
Nilmar Autor wątku
Nilmar

Wczoraj dobra sesja mtt, dzisiaj lece z plo. Poki co 2h gry, mialem siadac teraz ale jak zobaczylem jak wygladaja stoliki to troche poanalizuje i siade pozniej.

Łapa z dzis:
AAK8r

Zobaczylem ten flop i nie wiedzialem co zrobic ;d Z czego jestem mega zadowolony bo jak dostane ocene rozdania to wiem ze sie czegos nowego naucze.

W omahe dalej mega zere, ale w sumie nie ma to za duzego znaczenia, nastawienie dalej mam takie zeby sie nauczyc w to grac i zeby byc jednym z najlepszych graczy, a wynik finansowy to drugorzedna sprawa (ciekawe jakbym spiewal jakbym byl pare k w plecy, though)

Odpowiedz
Cytat
ahmedzik2009

Napisane przez Nilmar

dlaczego w tej ręce grasz taki chujowy bet 2.5x jak masz taką zajebistą ręke ? ?(

Odpowiedz
Cytat
hazelasty

Napisane przez ahmedzik2009

Napisane przez Nilmar

dlaczego w tej ręce grasz taki chujowy bet 2.5x jak masz taką zajebistą ręke ? ?(

albo przyzwyczajenie z mtt, albo balans _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
McBurak

lol, ale slaby blog, lepiej bys zajrzal na mojego, przynajmniej jest profesjonalnie prowadzony.

Btw jak ty chcesz grac w lipcu ponad dwadziescia dni jak z tego co widze to polowa dni wychodzi albo granie live albo tzw melanz? :D

Odpowiedz
Cytat
Nilmar Autor wątku
Nilmar

No wlasnie, nie uwzglednilem ze w challengu ze pojade na 7 dni na turniej live ;asd Wiec chyba raczej sie nie uda.

Anyways, poki co jestem 15h pod planem, odrobic bedzie ciezko ale cisne volume ile moge.

Znalazlem ciekawy post na 2+2 podsumowujacy troche kwestie donkbetow w PLO.

ciekawy post na 2+2 podsumowujacy troche kwestie donkbetow w PLO

Dzisiaj coaching z MTT wiec troche pogram, zapraszam chetnych na 20.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

pykło? :D

Odpowiedz
Cytat