Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO 200 AAK8r

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
297 Wyświetlenia
Nilmar

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $2(BB) Replayer
SB ($118)
BB ($219)
Hero ($264)
BTN ($416)

Dealt to Hero A♣ 8♥ A♠ K♦

Hero raises to $6, fold, fold, BB raises to $19, Hero raises to $58, BB calls $39

FLOP ($117) 8♠ 7♠ 4♥

BB checks, Hero bets $115, BB raises to $161 (AI), Hero calls $46.02

TURN ($440) 8♠ 7♠ 4♥ Q♥

RIVER ($440) 8♠ 7♠ 4♥ Q♥ 2♦

O przeciwniku nie mam info, zagralem wczesniej 1 reke na stole, short otworzyl, villain call OOP ja squeeze, i stacknalem shorta z AAxx z fd, villain c/f flopa.

Tutaj dostaje 3bet, stwierdzilem ze gram 4 bet bo SPR na flopie nie bedzie juz tak duze. Na flopie 1.5 SPR przy jego range'u mam tutaj ez stackoff? Plan mialem zeby poddac pot na boardzie w stylu QJT,JT9,J98, bo uznalem ze czesciej jednak tu bedzie 3betowal wysokie rundowny oop. A co np. z boardem 987, 986?

Dzieki za odpowiedz

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
RockyRaccoon

Ja chyba zagrałbym x/f na boardzie JT9-789. Na boardach typu 679 lub T86 instynktownie sądze, że powinieneś shipować przy SPR=1,5. Na 874 two-tone easy ship imo.

Myśle, że przy SPR=2 trzeba poszerzyć x/f flop texture range na 78T itp.

Odpowiedz
Cytat

Czy ten 4bet jest w ogole dobry na unka?
Masz reke, ktora bardzo slabo trafia boardy. Przy 98x czesto jestes po rejzie twojego beta przeciwko rundown 789T do TJQK wiec sporej czesci jego 4bet calling range a masz gola parke.

Imo tylko call 3beta wtedy masz szanse latwiej uciec z reki postflop.

Odpowiedz
Cytat
MrBocian

Preflop 4bet jest marginalny, mam wrażenie, że lepszy będzie tu call - ta ręka bardzo słabo trafia postflop i przeciwnik znając nasz układ, będzie przy tym SPR zwykle grał bezbłędnie. Gdybyśmy mieli SPR na flopie na poziomie 1-1.2, to przeciwnik musiałby grać o stacki z każdą parą w niesparowanej ręce. Tutaj potrzebuje lepszych układów, więc często zagra po prostu fold postflop a kiedy zdecyduje się na AI, to my już nie mamy ucieczki z rozdania a jego range będzie silny. Na nieznanego gracza wolę raise/call pre, ale obie opcje są bliskie.

Flop to chyba jednak jest stackoff, mamy K8, co poprawia nasze equity vs jakieś 78TJ. Gracz 3betujący nieznanego przeciwnika z blinds rzadko trafi tutaj 56, często będzie miał mocne drawy, przeciwko którym mamy jednak equity na stackoff - potrzebujemy ok 36-37% equity na bet/broke.

987 polecam tu zawsze odpuszczać, 986 wydaje się marginalny/zły na stackoff - wciąż nieco za mocno trafia w jego range.

pzdr

Odpowiedz
Cytat