Przejdź do forum
пот-лимит омаха

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

пот-лимит омаха

81 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,911 Wyświetlenia
roommate1000
Oldschool Grinder

Napisane przez kejsper

Napisane przez Borek00733
Na każdym stole miałem przynajmniej jednego agrofisza :)

na PLO5?

Panowie, na innych roomach (poza ipoker) przynajmniej jednego agrofisha macie na plo100 ;) na plo5 to sa sami tacy :)

Cmon Kejsper, na P* jakość stołów nigdy nie była problemem (pomijając zooma). To jest mit że gry na starsach są najtrudniejsze. Słabe winratey regów wiążą się bardziej z masstablingiem i słabym table/seat selection. Na deep ante jak sie dobrze wstrzele to mam 3-4 dawców i prawda jest taka, że czasami aż boje się z nimi grać patrząc na to jak pompują wariancje na deepach :). Wiem, że to śmiesznie zabrzmi ale serio nawet na mikro na starsach warto zadbać o table selection i szukać stołów które oferują potencjalnie najwyższy winrate, zwłaszcza że traffic na to pozwala. Mnie od P* jedynie odstrasza to, że rb jest kiepski i wypłacany w beznadziejny sposób (mówię o milestonach).'

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez roommate1000
Cmon Kejsper, na P* jakość stołów nigdy nie była problemem (pomijając zooma). To jest mit że gry na starsach są najtrudniejsze.

Ostatnio na plo50 mialem 6 stolow z vpip 55% gdzie najbardziej tight gosc oprocz mnie mial vpip 60%...

Nie mowie, ze na Starsach jest gorzej czy cos tylko jesli slysze, ze jeden slabszy gracz na plo5 to satysfakcja to mi sie to nie podoba.

Napisane przez roommate1000prawda jest taka, że czasami aż boje się z nimi grać patrząc na to jak pompują wariancje na deepach :).

No wlasnie dlatego gram w tym tygodniu na ipokerze bo mialem juz dosc 5way 4bet potow ;)

Napisane przez roommate1000Mnie od P* jedynie odstrasza to, że rb jest kiepski i wypłacany w beznadziejny sposób (mówię o milestonach).'

Mysle, ze do PLO100 mniejsze roomy maja zdecydowanie wieksze value z mniejszym poolem "regow" gdzie mozemy szybciej zlapac ready i exploitowac i z regularnym stosunkowo wysokim rb.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Zgadzam sie z tym co mowisz, ale to ze ktos na starsach marudzi na jakosc stołów jest głównie spowodowane lenistwem i brakiem table selection a nie poziomem na tym sofcie. Jedyna roznica jest taka, ze na krzakach czesciej trafi ci sie gosc nie znajacy totalnie zasad bo wygral cos u buka albo w kasynie, usiadl i gra wszystkimi czterema kartami :)

Odpowiedz
Cytat
BloodPet
Poker Player

Jak kolejna osoba pisze, że na starsach nie ma fishów przy stołach i jest wyższy poziom to przypomina mi się cytat z roundersów: "If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker."

;D

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Miałem przyjemność grać jakiś czas PLO10 deep, ale wchodząc ze 100bb. Ilość fiszów i wielkość puli jaką się tam spotyka jest przerażająca :D Granie 100bb nie ma tam chyba sensu i odpuściłem. Do tej dżungli trzeba mieć większego rolla i więcej cierpliwości niż na zwykłych stołach :D

BTW. kejsper, jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do formy wrzucanych przeze mnie rozdań do oceny to wal. Mam nadzieję, że nie wypisuję jakichś wielkich bredni :facepalm: Wiem, że czasem nie wrzucę statystyk, ale często są one wg mnie niemiarodajne. Swoją drogą zapisuję sobie te rozdania i w wolnym czasie na pewno będę przeglądał, więc to nie jest tak, że raz przeczytam i zapominam o tym ;)

Odpowiedz
Cytat
roommate1000
Oldschool Grinder

Miałem przyjemność grać jakiś czas PLO10 deep, ale wchodząc ze 100bb. Ilość fiszów i wielkość puli jaką się tam spotyka jest przerażająca :D Granie 100bb nie ma tam chyba sensu i odpuściłem. Do tej dżungli trzeba mieć większego rolla i więcej cierpliwości niż na zwykłych stołach :D

Warto grac na 100bb i to nawet bardzo. Na 250bb wariancja jest ogromna biorac pod uwage jak agresywne sa te gry, grajac na 100bb mozesz spokojnie wpierdalac sie ze sqzami, light cold 4betami etc majac pozniej mega latwe decyzje preflop. Dla mnie siadanie na 100bb na deep/ante jest standardem jesli gram oop w stosunku do najbardziej over aggro graczy.

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

BTW. kejsper, jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do formy wrzucanych przeze mnie rozdań do oceny to wal. Mam nadzieję, że nie wypisuję jakichś wielkich bredni :facepalm: Wiem, że czasem nie wrzucę statystyk, ale często są one wg mnie niemiarodajne.

wrzucaj rozdania i sie nie przejmuj :) fajnie jak sa jakies staty albo chociaz Twoje przeczucie co do gracza - nawet nie jako informacja dla mnie tylko dla Ciebie zebys sie staral jak najszybciej lapac ready na najslabszych graczy na stole. Wg mnie to podstawa - czasami masz kilkanascie minut na zestackowanie goscia wiec zasadnicze znaczenie bedzie mialo dla Ciebie czy pot bet u niego to jedyny sizing jaki ma, itd.

No i nie staraj sie nie przejmowac swoimi bledami, ja dzisiaj zagralem tak zla sesje ze swojej strony, ze juz wiecej nie siadlem do gry ;) zadawaj sobie mnostwo pytan - dlaczego, po co, co mi to da, do czego daze. Graj i sie ciesz ;)

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Napisane przez roommate1000
Zgadzam sie z tym co mowisz, ale to ze ktos na starsach marudzi na jakosc stołów jest głównie spowodowane lenistwem i brakiem table selection a nie poziomem na tym sofcie.

Nigdy nie narzekalem na poziom na starsach bo mam tam rozegrane w calej swojej karierze 5k rak ;) Staram sie ogarnac oplacalnosc gry na starsach na microstawkach ale nie wydaje mi sie zeby to byl max ev. Oczywiscie wszystko zalezy od czlowieka bo na tym sofcie nie ma autorebuya, na tym nie ma czegos tam, itd. Zalezy co dla kazdego z nas najwazniejsze.

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

bez przesady z tym brakiem opłacalności gry na micro.
fishaków na starsach nie brakuje, nawet za bardzo szukać nie trzeba ;). ale z drugiej strony jak widzę, że przy stoliku siedzi 6 regów (słabszych bądź lepszych) i w kolejce czeka dwóch następnych to myślę sobie wtf :D

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

13.12

• Rozegrane ręce: 15450/30000
  • VPP: 688/1800
  • Ręce do oceny: 21/100
  • Akademia PLO: 4/30
  • Czytanie: 14/30h

Roll: 340$

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Czy jest jakiś szybszy sposób w HM2 na zapisywanie popupów, czy dalej muszę się męczyć z printscreenami w paincie? :rage:

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

17.12

• Rozegrane ręce: 19439/30000
  • VPP: 909/1800
  • Ręce do oceny: 36/100
  • Czytanie: 18/30h

Roll: 243$

PLO10 nie przywitało mnie zbyt dobrze :(

Odpowiedz
Cytat

Heh, ja bardzo podobnie miałem ostatnio ale na PLO5 :D Też - 90$ i EV - 50$. Z tą drobną różnicą, że wcześniej było + 110$ z czego + 40$ EV (chociaż w PT3 to różnie liczy i ogólnie jakoś super się tym nie przejmuje byle szła do góry).

PS: To był shot na PLO10 czy preferujesz agresywny BM?

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Napisane przez Drakon1988
PS: To był shot na PLO10 czy preferujesz agresywny BM?

Zaczynając tego bloga miałem zamiar grać z agro BRM, ale im dłużej gram tym bardziej przekonuję się do bardziej solidnego BRM. Jednak w tym miesiącu postanowiłem tak grać, bo nie chcę stracić 50$ stellara ;)

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Zaczynając tego bloga miałem zamiar grać z agro BRM, ale im dłużej gram tym bardziej przekonuję się do bardziej solidnego BRM.

u mnie w tym miesiacu po 30tys rak bylo 39bi pod ev ;)

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Napisane przez kejsper

Zaczynając tego bloga miałem zamiar grać z agro BRM, ale im dłużej gram tym bardziej przekonuję się do bardziej solidnego BRM.

u mnie w tym miesiacu po 30tys rak bylo 39bi pod ev ;)

To nieźle po dupie dostajesz :f_o: No niestety nie ma lekko z tą omahą ;)

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

21.12

• Rozegrane ręce: 24443/30000
  • VPP: 1134/1800
  • Czytanie: 21/30h

Roll: 270$

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Trochę czasu minęło od ostatniego wpisu, ale skupiłem się wyrabianiu stellara. Myślałem, że będzie nieco łatwiej, ale PLO10 mnie nie rozpieszczało. Ze względu na dodatkowe przedświąteczne zajęcia itp itd musiałem odpuścić wrzucanie rozdań i oglądanie filmików, bo priorytetem był stellar ;)

Mimo wszystko trochę się przeliczyłem z postanowieniami, bo wrzucanie rozdań jest bardziej czasochłonne niż myślałem.

Grudzień

• Rozegrane ręce: 34158/30000
  • VPP: 1800/1800
  • Akademia PLO: 6/30
  • Czytanie: 31/30h

Mam nadzieję, że styczeń pójdzie lepiej :) Jutro skrobnę jakie cele na nowy miesiąc ;)

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Plany na styczeń:

:diamond: rozegrać min. 40k rąk
:diamond: wrzucić do oceny 30 rąk
:diamond: obejrzeć 10 filmików akademii i zrobić notatki

:club: 30h czytania

Fajnie jakbym zdobył w tym miesiącu golda na P*, ale muszę znowu schodzić na PLO5 i chyba nic z tego nie będzie. Jak tak dalej pójdzie to chyba zmieniam room i robię gdzieś 1st depo ;)

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

13.01

• Rozegrane ręce: 14215/30000
  • Ręce do oceny: 0/30
  • Akademia PLO: 0/10
  • Czytanie: 12/30h

Roll: 260$

Shooty na plo10 ciągle nieudane :why: