Przejdź do forum
пот-лимит омаха

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

пот-лимит омаха

81 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,908 Wyświetlenia
Borek00733
Oldschool Grinder

Witam,
do tej pory nie mogłem się przełamać, ale w końcu postanowiłem założyć własnego bloga. Mam nadzieję, że prowadzenie go zmotywuje mnie do intensywniejszej pracy nad grą.

Obecnie studiuję Górnictwo i Geologię na Politechnice Śląskiej, ale mam przerwę do lutego, bo wziąłem urlop dziekański.

Podstaw pokera nauczyłem się w liceum. Mnóstwo wagarów spędziliśmy z kumplami grając holdema. Piękne czasy :)
Po jakimś czasie trafiłem na tę stronę i dostałem kapitał na FTP. Grałem sitki 9os za 1$, potem za 2$.
Patrząc z perspektywy czasu poziom na micro był żałosny i przy odrobinie chęci można było niezłe pieniądze wyciągać. Do tego fajne promocje i rb od PS, ale niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy :rage:
Po czarnym piątku grałem niewiele i z przerwami, głównie na NL5. Holdem zaczął mnie nudzić i zainteresowałem się omahą.

Obejrzałem kilka filmików z akademii PLO i zacząłem próbować sił na PLO2. Dosyć szybko udało się zrobić rolla na PLO5, gdzie gram do teraz. Przez kilka tygodni gościłem na PLO10, ale swingi zmusiły mnie do zejścia niżej.

Moim celem jest zrobienie rolla i bycie wygrywającym graczem na PLO50. Wyżej póki co nie mierzę, bo z moim zapałem do gry bywa różnie.
Jakieś podstawy ogarniam, ale jeszcze mnóstwo pracy przede mną.

Póki co zamierzam zamieszczać tutaj wyniki i ewentualnie jakieś ciekawsze ręce.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
80 odpowiedzi
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

BRM jaki stosuję:

Zaczynam z rollem 325$ na PLO5 na P*

Na PLO10 jeszcze nie wchodzę, bo chcę trochę oswoić się z softem, bo dawno nie grałem. Poza tym zamierzam wcześniej obejrzeć wszystkie filmiki akademii PLO :f_thumbsup:

Do końca miesiąca planuję rozegrać min. 10k rąk grając 6-8 stołów.

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Jaki nick na starsach?

Dobry BRM.

Stosuję się do niego i źle nie jest.

Będę śledził.

Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Szeryf123 :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

PLO1k z 30bi ? ostro :challenge

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Tak ja napisałem nie mierzę tak wysoko, a tego BRM zamierzam się trzymać do PLO50. Rake nie rozpieszcza, więc im szybciej się wyjdzie z micro tym lepiej ;)

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member
Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder
Odpowiedz
Cytat
ozi
ozi
PokerStrategist

Kolega z PolSl :pokerface:
Powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kacper3k
Elite Grinder

30bi bankroll na PLO to moim zdaniem jakaś kpina :facepalm:, ale powodzenia, bloga będę śledził _cool:

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Zaczęło się _evil:

Spoiler

Najważniejsze, że dawców nie brakuje :)

Odpowiedz
Cytat
SuTTT
PokerStrategist

Jeśli przejdziesz do plo 50 grając 30bi na limit to będzie to coś na prawdę grubego.IMO bez HOTruna nie możliwe ale mimo wszytsko GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Przesadzasz :)
Da się.
Ja mam łączny bankroll z 1k+ i ciskam 25tki.
Ale na zwykłych stołach + Omaha 5 kartowa. Nie na zoom.

Zobaczcie też, że zejście niżej też jest szybkie. strata 5bi i schodzę.

Pytanie czy jesteśmy w stanie się trzymać takiego założenia...

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Napisane przez mqrcin
Pytanie czy jesteśmy w stanie się trzymać takiego założenia...

Dokładnie. Nie jestem gamblerem i wiem, że torby nie będzie, a że może się zdarzyć, że w ciągu kilku k rozdań będę zmuszony zejść 2 limity niżej no to trudno. Trzeba będzie to przełknąć ;) Poza tym zawsze może potoczyć się w drugą stronę :) Jeśli w ogóle dojdę do PLO50 i będę miał ambicje na wyższe stawki to wtedy już nie będę grał z takim agroBRM.

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Napisane przez Borek00733
Nie jestem gamblerem

Też nie jestem, ale czasami się zastanawiam czy jestem w stanie przerwać grę po stracie x BInów.

Tilt to jednak straszna rzecz.

I przydarza się wszystkim.

Pytanie czy jesteśmy na to gotowi i czy wiemy jak się z nim rozprawić.

Odpowiedz
Cytat
kejsper
Legacy Member

Dokładnie. Nie jestem gamblerem

Grajac w PLO wiele rzeczy dopiero sie o sobie dowiadujemy ;)

Napisane przez Borek00733 i wiem, że torby nie będzie, a że może się zdarzyć, że w ciągu kilku k rozdań będę zmuszony zejść 2 limity niżej no to trudno.

Nie chce zniechecac ani nic z tych rzeczy, kilka osob z tego forum gra rollem na 50BI, ktory jest dla mnie dosc agresywny (zaleznie od podejscia). Patrzac jednak na np moje wyniki z ostatniego miesiaca gdzie mam dosc sporego heatera to przez 15 dni gry mysle, ze 3 dni mialem ze zjazdami po kilkanascie BI w ciagu dnia. Sesje na -10bi (a nie sa to sesje po kilka tysiecy rak) zdarzaja sie dosc czesto wiec mysle, ze bedziesz musial weryfikowac swoje plany.

Ogolnie rzecz biorac widzialem juz ten "wykres" o zarzadzaniu bankrollem kilka lat temu i mysle, ze przy obecnych grach jest on troche za slaby. Jesli nie jestes gamblerem to powinienes sie zastanowic nad zasada np:
- 40BI -> schodzisz nizej
- 50BI na wyzszych stawkach -> wchodzisz wyzej
itd bo jednak zmiana stawek 2 razy w ciagu sesji sama w sobie moze stiltowac :)

No i oczywiscie polecam wrzucanie rozdan do forum oceny rak. Cala ekipa postara sie pomoc jak najlepiej potrafi :)

pzdr
Kejsper

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Swingów jestem świadomy, bo trochę już jednak grałem i sesje -10bi nie są mi obce.

Tak dla ciekawostki wykres z ostatnich 6k rąk na PLO5:

Spoiler

Być może skorzystam z Twoich rad odnośnie BRM, ale dopóki nie czuję, że gra mi się niekomfortowo to pozostaję przy swoich założeniach :)

Ręce na pewno będę wrzucał :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
smack91
BlackMember

elo,jaki nickname na p*?
tego didiab84 kojarzę, ale zdarzają się fajniejsi na plo5 typu stackoff 150bb z A652 na AT9 i takie tam :D

good luck sir!

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Szeryf123 :fuckyeah

Widzieliśmy się dzisiaj na kilku stołach. Nawet pomyślałem, że może z PS :)

Odpowiedz
Cytat
Borek00733 Autor wątku
Borek00733
Oldschool Grinder

Napisane przez ozi
Kolega z PolSl :pokerface:
Powodzenia :f_thumbsup:

jaki kierunek? :D

Odpowiedz
Cytat