Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zupa's Blog ~ SSS/BSS SH

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
527 Wyświetlenia

Dzień dobry

Swojego czasu (było to dość dawno temu) prowadziłem już tutaj bloga, ale wtedy zasadniczo byłem dość dużą fishką, więc blog nie był specjalnie ciekawy jeżeli chodzi o walory czysto pokerowe. Na ponowne założenie bloga zdecydowałem się ze względu na to, że wyrobiłem Diament. Chciałbym tutaj (poczynając od 1 Stycznia 2011) pisać trochę o swojej grze, , trochę o życiu. Jednak najważniejszym dla mnie elementem tego bloga będą cele na rok 2011, które zamierzam osiągnąć. Nie chcę się tutaj za bardzo rozpisywać, bo wiem, że ludziom i tak najczęściej nie chce się tego czytać, więc najzwyczajniej w świecie napiszę co chciałbym osiągnąć w punktach:

:club: Rozegrać 500k rąk cash game SH

:diamond: Zagrać w jakimś większym turnieju Live

:heart: Doskonalić grę na SH

:spade: Napisać pracę magisterską i skończyć w końcu studia

:club: Pisać regularnie bloga

Swoją drogą mam nadzieję, że komuś będzie chciało się czytać tego bloga. Liczę na jakiś feedback. Jeżeli chodzi o jakieś Graphy i inne statystyki tego typu to spodziewałbym się ich dopiero w Styczniu, bo tak jak już wyżej wspomniałem wziąć się za wszystko opisane powyżej zamierzam wraz z rozpoczęciem nowego roku. Wtedy też założę nową bazę danych. Pozdro ;)

12 odpowiedzi
Aimer87
Oldschool Grinder

Dzień dobry.

O śledzenie bloga nie masz co się martwić, zawsze się ktoś znajdzie.

Jakie stawki grasz jeśli można spytać? I na jakim roomie?

Pozdro

Miloszpoker2
Oldschool Grinder

O shit dude. Mam nadzieję że masz porządny roll na tego typu gry. Ja się ostatnio tym bawiłem to swingi o 15bi były na przorządku dziennym. W chyba 10k rąk byłeem 30bi po EV. Niemniej GL. Jakie stawki?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gram na Unibet.

Ogólnie ciężko powiedzieć co będę grał od początku Stycznia jeżeli chodzi o SSS, bo nie wiem ile będę miał rolla. Rakeback będzie spory, bo trochę w Grudniu przysiedziałem. SSS SH jest mega swingowe i ciężko o dobry winrate, więc dobry BRM to podstawa. No, ale wracając do pytania na pewno będę grał NL50+

Countit
BlackMember

bookmarked i Good luck!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dość ciekawe rozdanie na lekkim deepie dla SSS.

€0.50/€1 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG kristiano (€101.55)
UTG+1 Hero (€32.85)
CO daroda (€142.56)
BTN Judith67 (€124.68)
SB lari289 (€100)
BB bais (€99.17)

Pre-Flop: (€1.50, 6 players) Hero is UTG+1 10:spade: 10:heart:
kristiano calls €1, Hero raises to €3.50, 2 folds, lari289 calls €3, bais calls €2.50, kristiano calls €2.50

Flop: 10:club: K♣ J♠ (€14, 4 players)
lari289 bets €8, 2 folds, Hero goes all-in €29.35, lari289 calls €21.35

Turn: 10:diamond: (€72.70, 2 players, 1 all-in)

River: A♠ (€72.70, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: €72.70
lari289 shows
K♦ J♦
Hero shows
10:spade: 10:heart:

Hero wins €69.70 (net +€36.85)

lari289 lost €32.85
bais lost €3.50
kristiano lost €3.50

Preflop lekko deep, ale jednak decyduje się na open, flop spoko, ale trudniej byłoby to rozegrać nie stackując się na flopie, ze względu na drawy. Na szczęście kolega gra tutaj donkbet delikatnie nam ułatwiając :)
SSS is easy weeeeeeeeeeeee.

RetireD2019
Elite Grinder

to w SSS można mieć jakiś winrate ?: O walcz tam zupa o ~0BB/100 a z RB jak będziesz grał od NL50++ to będzie wpadało dużżżżżżżże :) hf

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Heh no 1-2bb/100 to moje marzenie :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zastanawiam się od jakiego pułapu zacząć grać w Styczniu. Wyznaczyłem sobie cel, 500k rąk na SH w 2011 itd.
Chyba zacznę sobie pykać na spokojnie od NL20 i będę powoli wchodził wyżej. Spory zapas BI jeszcze nikomu nie zaszkodził ;d

Swoją drogą gram dziś o 20;30 satelitkę do Unibet Open Malta za 120€. Someone wanna rail?;d Wydaje mi się, że zagra maksymalnie kilkanaście osób, a top2 wygrywa pakiet o wartości 2500€.

colin666
PokerStrategist

Witam Pana Zupe!
Dobra motywacja ten blog:D swoja droga...kilka osob z ostrowa (w tym ja:P) przymierza sie do tych satelit...ale to po nowym roku...:D
Powodzenia
gl

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki Colin :)

Grajcie ludzie, jak się powiedzie to pojedziemy większą ekipą :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Odpadłem 6 przy 2ch pakietach na Maltę. Ogólnie byliśmy wszyscy dość short i shipowałem QQ za 12bb, niestety koleś, który krył mnie stackiem miał AA -.-

kaelll
PokerStrategist

Jakie staty masz grając sss na sh i ile płacisz rake w bb/100 ;)