Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

żelazny

31 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
696 Wyświetlenia
Ziutas
Oldschool Grinder

Simanko Ziutas z tej strony.

Postanowilem zaczac pisac bloga, gdyz uznalem ze jest to najlepsza forma samodyscypliny z ktora chyba mam problem. Do tej pory gralem tylko i wylacznie MTT ale nigdy jakos specjalnie nie przywiazywalem roli do BRM. przez ostatnie 2 lata gralem rozne turki praktycznie nigdy takie na ktore mnie stac :P jak tylko przegrywalem robilem wplate jak tylko wygrywalem robilem wyplate mimo to udalo mi sie wyjsc mimo wszystko na plus.
OPR na starsach
Prizes: 4,231 $ Profit: 1,476$ Roi: 54% ABI: 2.05$ AFS: 2106 R/A: 4% ITM: 176/1341 13 %
OPR na party:
Prizes: 1,316 $ Profit: 745$ Roi: 130% ABI: 11$ AFS: 446 R/A: 14% ITM: 4/50 8 %

dlaczego w takim razie ten blog jest tutaj i skad pomysl na nazwe? odpowiedz jest bardzo prosta. moj bankroll wynosi 0.02$ co raczej nie napawa optymizmem. uznalem ze skoro wszyscy tak powtarzaja ze BRM to podstawa, to cos w tym musi byc, dlatego z dniem dzisiejszym wprowadzam na siebie ŻELAZNĄ dyscypline i zamierzam zbudowac bankroll niezbedny mi do grania MTT. Moj cel: jak najszybciej przeniesc ten blog do MTT czyli zdobyc 1000 $ na cashowkach zaczynajac od nl2. Po 2-och latach gry bez wiekszego ładu i składu wprowadzam nowa jakosc do mojej gry.

wieczorem zapewne zrobie wplate ok 20$ mam nadzieje ze to bedzie moja ostatnia wplata jaka zrobie na pokera :)

jedyne turnieje jakie zamierzam jeszcze grac beda to satelitki do PCA za 10 centow, poziom jest mega niski bardzo duzo BI za kazde platne miejsce a w dodatku w finale tygodnia tez jest duzo miejsc platnych i przy moim bankrollu calkiem niezle platnych.

i tak na koniec moja druga pasja

pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
30 odpowiedzi
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

Bankroll stan na dzis 20.45 $
zalozenia do samej gry zaczne od okolo 8 stolow na kazdym buy-in 1 $, przy stacku >1.7$ odchodze od stolika zaczynam sesje nr 1

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Ziutas
Bankroll stan na dzis 20.45 $
zalozenia do samej gry zaczne od okolo 8 stolow na kazdym buy-in 1 $, przy stacku >1.7$ odchodze od stolika zaczynam sesje nr 1

Hej. Oczywiście powodzenia w realizacji celów stawianych sobie wyżej. _thumbsup:

Co do samej gry. Czy nie lepiej jednak operowac "odejściami" od stołów, w zależności od przeciwników ? Możesz trafić na stół pełen fishy, gdzie na dłuższą metę będziesz w stanie wycisnąć o wiele więcej niż np. 2x BI. Pomyśl o tym, tym bardziej, że też nie na każdym stole będziesz wychodził na +.

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

sluszna uwaga, pewnie tak zrobie :)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

Total hands: 1746
bilans: -0.63 $
Win Rate (bb/100): -1.80

slabo moj wykres wyglada jak parabola chyba musze popracowac na mindsetem 1 bad bit = 2 glupie calle w momencie gdy sie ogarnalem i znow wyszedlem na plus zlapalem 3 bad bity KK vs QQ i znow KK vs JJ

ogolnie od dzis uroczyscie i otwarcie stwierdzam ze AJ jest reka ktora mi wisi z 4 $

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

pogralem tez troszke w nocy oto wyniki sesji
sesja nocna nr 1

Total hands: 988
bilans: +1,67$
Win Rate (bb/100): 8.45

w tym miejscu zrobilem krotka przerwe i obejrzalem sobie filmik szkoleniowy czesc pierwsza From 0 to hero mid stack nagrany przez PanaDuzePe
sesja nocna nr 2

Total hands: 1178
bilans: +1.12$
Win Rate (bb/100): 4.75

jestem z siebie zadowolony z tej sesji przeogromnie gdyz w pewnym momencie bylem na - 4$ moze ciut wiecej mimo to nie dalem sie "wpierdolic w panike" tylko kontynuowalem swoj A-game jutro jak wstane zrobie sobie sesion review i przeanalizuje rozdania w ktorych udalo mi sie przegrac najwieksze pule, moze uda sie znalesc bledy ktore da sie wyeliminowac na przyszlosc takze do tysiaka jeszcze dluuga droga ale ciesze sie ze ostatecznie mimo wszystko wyszedlem na plus, w miedzy czasie zagralem sobie 2 satelitki do PCA. bez rewelacji :P

podsumowanie

total hands: 3912
bilans: +2.16
win rate (bb/100): 2,76

takze dobrej nocki a dla rannych ptaszkow dzien dobry :)

no i oczywiscie dla fanow spadochroniarstwa :P
to sie akurat wydarzylo w tym roku

nawet mialem w tym swoj udzial :P od 2:35 widac efekty mojej pracy
pozdrawiam ;)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

kolejna sesja

Total hands: 3535
bilans: -0.44 $
Win Rate (bb/100): -0,62

dopiero teraz widze jak bardzo kuleje u mnie gra po flopie. mysle ze dobrze ze trafilem tutaj gdyz widze jak wiele pracy jeszcze przede mna i mam nadzieje ze doswiadczenie zdobyte tutaj przelozy sie na przyszle turnieje MTT

podumowanie

Total hands: 7 447
bilans: +1.72
Win Rate (bb/100): +1.15

narazie najmniej profitowa reka jest AQo zawdzieczam - 118 BB.
na drugim miejscu jest QQ - 116 BB
a najbardziej profitowa jest A4s + 115,5 BB
co ciekawsze A4s rozegralem tylko raz, zlimpowalem je przed flopem po czym na flopie spadl mi nutts flush podobnie jak 2'om pozostalym graczom :)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

kolejne 2 sesje

total hands: 1035
bilans: +7,02$
Win Rate (bb/100): 33,91

sesja w nocy

i dzis w poludnie

tatal hands: 1387
bilans: +3,49$
Win Rate(bb/100): 12,58

jestem tym bardziej zajarany gdyz podczas sesji numer dwa udalo mi sie byc w pewnym momencie na -5 $

mam pytanko jesli ktos tu zaglada :P jak wrzucic reke z HM2 na forum ?

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

troszeczke zaniedbalem tego bloga, generalnie weekend mialem calkiem fajny gdyz udalo mi sie w najlepszym momencie dojsc do 34$, po czym zalaczyl mi sie tak zwany syndrom przechuja ktory poskutkowal tiltem oraz totalnym brain lockiem. przez ostatnie 2 dni malo gralem ale przeczytalem wszystkie artykuly do ktorych mialem dostep z zakresu SSS i MS. wkleje zatem podsumowanie moich wszystkich ostatnich sesji + oddziele ostatnia sesje po duzej dawce nauki.

total hands: 1040
bb/100: +21.01
bilans: +4,37

no i nieszczesne podsumowanie

total hands: 16 881
bb/100: +1,50
bilans: +5,08

z pozytywow.
+ gdy mi nie szlo zamknalem kompa i wrocilem do podstaw
+ analiza gry wiem ktore zagrania musze wyeliminowac
+ mimo wszystko jestem caly czas na plus
+ te 16 k rak jest dla mnie ogromnym bagazem doswiadczen i przemyslen, ktore mam nadzieje zaprocentuja w przyszlosci

z negatywow
- nie sadzilem ze gra na nl2 zajmie mi tyle czasu
- teraz juz wiem ze dopoki nie pokonam nl2 nie ma sensu bawic sie w turnieje, gdyz skoro mam problem by dorobic sie na najnizszych stawkach z najslabszymi graczami, to co niby mialbym osiagnac w mtt ?

dla mnie jednak najwazniejsze jest to ze z kazdym kolejnym rozdaniem wydaje mi sie ze staje sie minimalnie lepszym graczem, (oczywiscie pod warunkiem ze pozniej ogarne je sobie w czasie SR).

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

jedyne co najbardziej ucierpialo to punkty FPP, ale wygralem satelitke do turnieju 3.3 z rebuyami. mam zamiar go rozegrac bez brania zadnych rebuyow ani add-onow, bedzie to typowa gra na 2 uda. Albo sie uda albo sie nie uda :D

a no i jeszcze jedna rzecz, postanowilem delikatnie zmienic zalozenia poczatkowe, i przy osiagnieciu BR = 100$ zaczne grac MTT za 1,1 $ nie rezygnujac z cashowek.

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

Uploaded with ImageShack.us

tak wyglada sytuacja po 18 781 rekach

po ostatniej sesji pozwolilem sobie wydac 1.10 $ na MTT :P niestety odpadlem w ciagu 30 min najpierw moje QQ okazalo sie rownie dobre jak AKo i AQs na flopie 34567

a nastepnie moje AQo bylo za slabe na 99 i przy okazji 88 trzeciego gracza w tej puli, czy to zagranie nie bylo zbyt loose w tej fazie turnieju? wydaje mi sie ze nie bo obaj prezentowali statystyki ok 65/45 wiec uznalem ze moje AQ jest wystarczajaco dobre by wsunac staka razem z tymi graczami

co do cashowek, nie chce mowic ze chyba zaczynam lapac bo widac jak sie to skonczylo ostatnim razem. Tak czy siak jestem zadowolony ze mimo wszystko tendencja jest zwyzkowa.

Jako ze zakupilem sobie w ostatnim czasie HM2 a co za tym idzie bonusowe 500 strategy points, mam zamiar wykorzystac ten czas w jakim bede mial status zloty i przerobic wszystkie filmiki MTT od zlota i artykuly. pewnie zerkne tez na strategie MSS i SSS ale tylko po to by zbudowac ciut szybciej tego rolla na mtt, juz nie moge sie doczekac

pozdrawiam Ziutas :)

i na koniec rekord swiata z dlugosci ladowania
<iframe width="640" height="360" src=" http://www.youtube.com/embed/awosnEw5vUU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

ps. nie umiem wrzucac linkow :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Na imageshack, "Zamieść ten obraz" i kopiujesz to, co jest w "Forum" :P Wklejasz tutaj normalnie całość, bez tego przycisku obrazka.

Powodzenia w cash :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

mam na mysli filmiki :P

dzieki ;)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

dupa rozegralem dzis 2,3k rak w pewnym momencie nawet udalo mi sie dobic do 37 dolarow, ale potem seria bardzo dziwnych rozdan, ani razu nie utrzymaly mi sie KK dzis raz na 85o raz na T5s i raz na AK, a za kazdym razem jak wchodzilem z AK nagle budzily sie AA lub KK, dla odprezenia i zeby miec caly czas radoche z gry zagram sobie dzis turniej za 1,1 i jakas satelitke do big 2,2 jutro pewnie dzien rozpoczne od glebokiej analizy wszystkich przegranych rozdan, i moze jakies przypomnienie z teorii sobie zrobie a tym czasem moje kochane emtetete :P

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

dzien dobrych wiadomosci :D po pierwsze rano powital mnie zloty krążek na pokerstrategy :)
po czym udalo mi sie dzis osiagnac BR w wysokosci 40 $ :) Dupy nie urywa ale ja jestem mega zadowolony. Moja rada troszke bardziej mindsetowa chyba niz dotyczaca strategii. To ze masz najlepsza reke przed flopem, nie znaczy ze masz ja na flopie, to ze masz najlepsza reke na flopie nie znaczy ze masz ja na turnie, to ze masz najlepsza reke na turnie nie znaczy ze masz ja na riverze, a skoro jej nie masz i wiesz ze przeciwnik ma lepsza to nie ma sensu sprawdzac. Chcesz mu pokazac jaki to jestes smutny, nieszczesliwy i pechowy? ze on jest fishem ? ok tylko po co ? w long runie jest to totalnie nie oplacalne, lepiej poprostu sfoldowac i czekac na kolejna fajna reke. co wiecej nie dosc ze zarobisz troche kasy (skoro oszczedzaja bogaci moze i nam sie to oplaci?) to jeszcze mozemy sami siebie zadowolic ze jestesmy w stanie sfoldowac lape jakiej oni na pewno by nie spasowali :)

pozdrawiam Ziutas :)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

fr, wydaje mi sie ze jestem troszeczke za cieniutki na sh dzieki wielkie :)

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Heja,

Tak wpadłem przypadkiem. Taka jedna uwaga, która mi się nasuwa - napisałeś, że zrobisz analizę "przegranych" handów. Rób też analizę wygranych, bo wygrana nie jest determinantą poprawności zagrania;) A jeśli uznasz, że rozegrałeś prawidłowo to czasem warto przejrzeć to jeszcze raz byś ten "pomysł na wyciąganie value" miał opanowany;)

Powodzenia:)

Odpowiedz
Cytat
Ziutas Autor wątku
Ziutas
Oldschool Grinder

tak wiem dzieki zauwazylem to z 2 dni temu ze w niektorych rozdaniach moglem wyciagnac poprostu wiecej, ale jak najbardziej dziekuje za rade :) i ze zacytuje mojego dobrego kolege "klaniam sie nisko po samo piź...sko" :P

pozdrawiam Ziutas

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Hehe, mimo że u mnie ukłonisz się po samo kut***sko to odkłaniam się;) Dobrze, że dokładnie analizujesz swoją grę:) Tylko patrzeć jak zaczniesz trzepać midstakes:)

Odpowiedz
Cytat