Siema
Postanowiłem założyć bloga po kolejnym takim samym marnym dniu jak wczoraj .
Ale od początku z pokerem mam styczność od marca tego roku gdyż miałem 18naste urodziny i postanowiłem coś zmienić jakoś wyrwać się z szarej codzienności . Mieszkam w niewielkiej wsi w której większość osób ma ambicje do pracy na budowie lub po znajomościach~~. Poker wydawał się mi doskonałym rozwiązaniem na chociażby niewielkie zmiany na początek.
Początki mojej gry były śmieszne nie będę tu ich opisywać bo szkoda czasu.
Dopiero przed wakacjami dowiedziałem się o istnieniu takiej strony jak PS kolega dał mi pass do swojego konta i coś sie tam pouczyłem ale skończyło się jak zwykle że przegrana kolejnego rolla vpip na poziomie 30... Nie miałem czasu na nauke szczególnie że były wakacje ; d
Ale do rzeczy pod koniec listopada po przegraniu kapitału startowego od PS co przyszło mi bardzo łatwo wpłaciłem większą sumę przynajmniej jak dla mnie i zaczełem grind na NL2 . Idzie mi marnie żeby nie powiedzieć żałośnie
ponad 30k rąk a roll uszczuplił się o 15$ w miedzy czasie szotowałem na NL4 ale z marnym skutkiem .
Moimi największymi problemami jest mindset przynajmniej do takich wniosków doszedłem oto kilka z nich :
- wchodze AI z top para
- uważam że to tylko 1/2$ nic się nie stanie jak dojde do showdown za wszelką cene
- allinuje gdy czekam na kolor ...
- ogólnie początkowe 30 minut mojej gry wygląda dobrze ugrywam nawet kilka BI schody zaczynają sie gdy gram na 6 stołach MSS nie wchodzi mi żadna dobra karta przez kilka kolejek mam wrażenie że jak mam dobrą rękę po tym czasie to musze ją wygrąć i wtedy popełniam błędy opisane powyżej....
Licze że blog mi pomoże ktoś może coś mi poradzi jak walczyć z takimi totalnymi błędami ...
Edit :
zauważyłem duże zmiany w swoim zachowaniu przez ostatnie 2 lata stałem się strasznie wybuchowy ... chciałbym to zmienić... Duży wpływ na to miała chyba siłownia na której ćwiczyłem regularnie przez ostatnie 1,5 roku . Poczyniłem postępy ale musiałem odpuścic z braku czasu... wracam do domu po 20 przez mój idiotyczny podział zajęć ... ćwiczyłem z kumplem on teraz ma przedpołudniowe zajęcia więc się wymijamy ... Bardzo mnie to wkurzyło i zdemotywowało
Tak na start pierwsza ręka akurat wygrana ale ogólnikowo jak patrze na wasze blogi to ja chyba mam jakiś lekki downsing wszystki wszytko ładnie wchodzi a ja dostaje po dupie ; (
iPoker - $0.02 NL - Holdem - 10 players
Hand converted by PokerTracker 3
SB: $2.32
BB: $2.01
Hero (UTG): $1.19
UTG+1: $1.00
MP: $5.11
MP+1: $2.16
MP+2: $1.29
LP: $1.94
CO: $2.00
BTN: $2.34
SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02
Pre Flop: ($0.03) Hero has 9♦ 9♣
Hero raises to $0.08, UTG+1 calls $0.08, fold, fold, fold, fold, fold, BTN calls $0.08, fold, fold
Flop: ($0.27, 3 players) A♣ 9♠ 2♦
Hero checks, UTG+1 bets $0.20, fold, Hero calls $0.20
Turn: ($0.67, 2 players) 3♦
Hero checks, UTG+1 bets $0.50, Hero raises to $0.91, UTG+1 calls $0.22
River: ($2.11, 2 players) Q♦
Hero shows 9♦ 9♣ (Three of a Kind, Nines) (PreFlop 55%, Flop 98%, Turn 100%)
UTG+1 shows K♣ A♠ (One Pair, Aces) (PreFlop 45%, Flop 2%, Turn 0%)
Hero wins $1.97
:fuckyeah
Mój wykres i mój roll ratuje tylko bonus i beginner rake races z titan pokera ogólnie żenada. ...
Uploaded with ImageShack.us