Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Walka o lepsze jutro , midstakes 4living.

33 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,072 Wyświetlenia

Witam wszystkich,
po długim czasie niepewności oraz braku weny postanowiłem założyć bloga.

Pokerowo:
W Pokera gram od x lat, ciężko powiedzić mi dokładnie konkretną cyfrę. Początki gry były związane z pokerem online na wirtualnej polsce.
Akutalnie gram 4living od 4 lat, kiedy zrezygnował z normalnej pracy.
Grywam na niszowych euroroomach stawki NL200 oraz dorzucam profitowe stoły NL400.

Ostatnimi czasy przekazywałem swoją wiedzę, graczom grającym na niższych stawkach udzielając się w ocenach rąk NL20-Nl50.
Niestety ze względu na ograniczenia statusowe nie moglem aktywnie uczestniczyć w ocenach rąk na wyższych stawkach.

Życiowo:
Mam na imię Jacek, jeżeli chodzi o wiek, to można powiedzieć że na pokerstategy jestem dziadkiem. 30+ :).
Pochodzę z okolic warszawy. Aktulanie wynajmuję mieszkanie w drugim końcu Polski.

Z tych mniej przyjemnych przyjemnych stron, mam chorego brata na stwardnienie rozsiane. Ze względu na odległość nie jestem w stanie pomóc fizycznie ale staram się wspierać rodziców i brata finansowo.

Cele:

Podbić highstakes.
Mimo sędziwego wieku, wybieram się na kurs prawa jazdy. Nigdy nie miałem czasu albo chęci a teraz załuję.
Zmiana z biernego na aktywnego użytkownika na PS.
Bedę starał się wrzucam ciekawe rozdania oraz regularnie blogować.

Wykres z tego roku :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
32 odpowiedzi
Nevrex
Elite Grinder

Na jakich sieciach grywasz? Mixujesz roomy podczas jednej sesji?
Będzie można spodziewać się jakichś analiz, wrzuconych rozdań?

Kropa bo może być coś ciekawego :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Nevrex
Na jakich sieciach grywasz? Mixujesz roomy podczas jednej sesji?
Będzie można spodziewać się jakichś analiz, wrzuconych rozdań?

Kropa bo może być coś ciekawego :)

W sesji jak najbardziej miksuje softy aby wybrać najciekawsze stoły a że gram do 6 stołów maksymalnie to zwykle nie gram z samymi regularnymi graczami. A jeśli chodzi o sieci to ipoker, entraction , boss media.

Analizy rozdań możliwe że bd wrzucał na bloga przy okazji gdy bd analizował zmarkowane łapki w hm-ie ale żeby miało to sens musi być jakaś rzeczowa dyskusja a patrząc na większość blogów za dużo jej nie ma.

Odpowiedz
Cytat

Zmiana z biernego na aktywnego użytkownika na PS.

Podoba mi się _thumbsup:

Mam nadzieję, że ten blog będzie stanowił początek Twojej aktywności na naszym forum i stopniowo wyjdziesz poza jego ramy. Skoro masz już wieloletnie doświadczenie, to może spróbujesz się w naszych dyskusjach pokerowych w dziale strategii?

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

kropka, powodzenia

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899
Oldschool Grinder

chętnie poczytam.

skoro grasz już 4 lata, chciałbym zapytać jak mindsetowo sobie radzisz z graniem 4living? oczywiście nie bierzemy pod uwagę, gdy wszystko idzie jak należy ;). o/

Odpowiedz
Cytat
ObywatelSzarak
Poker Player

Też będę tu zaglądać ;)

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

kropa, mam nadzieje ze beda jakies ciekawe lapki

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN
Elite Grinder

Zapowiada się ciekawie, też kropkuje, żeby nie zgubić i przy okazji mam pytanie, jeśli nie masz nic przeciwko. Co robiłeś przed przejściem na zawodowstwo? Nie żałujesz decyzji?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($57.90)
Hero ($107)
UTG ($142)
CO ($173)
BTN ($100)

Dealt to Hero xx

fold, CO raises to $3, BTN raises to $8, fold, Hero raises to $19, fold, BTN calls $11

FLOP ($41.50) 7♠ 7♥ 6♦

Hero bets $12, BTN calls $12

TURN ($65.50) 7♠ 7♥ 6♦ 3♥

Hero bets $17, BTN calls $17

RIVER ($99.50) 7♠ 7♥ 6♦ 3♥ 8♣

Hero bets $59.10 (AI), BTN folds

Hero shows xx

Hero wins $96.50

co f23bet CO 78% ,btn reg 12%3bet btn, ft4bet 40%, agresywny grajek postflop wwsf 49

Jak widzimy range btn w tym spocie i czy możemy mieć tutaj blefy na riv? :)

Co do pytań o przejście na tzw "zawodostwo" to było oczywiście pod wpływem finansowym. Branża w której pracowałem nie była dla mnie zbyt rozwijająca, nudziła mnie ,zarabiałem z perspektywy czasu zdecydowanie mniej oraz nie mam rodziny na utrzymaniu więc mogłem sobie pozwolić na takowe ryzyko czego nie żałuję nt moment.

Jeśli chodzi o swingi... Przeczytałem sporo książek takich jak poker mindset, the mental game of poker. Na początku było fajnie bo był upswing ale stopniowo z czasem niestety dostawałem trochę po dupie. Jakieś półtora roku temu miałem przez ponad 4-5 miesięcy hma na czerwono albo be co było strasznie frustrujące. Nauczyłem się wtedy pokory i dystansu do tej gry, tego że nie mamy na wszystko wpływu. Pamiętam , że usiadłem któregoś dnia i wypisałem sobie na kartce czego oczekuje i co nt robię aby być lepszym od innych. Było to strasznie frustrujące bo z jednej strony chciałem grać jak najwyżej, mieć duże hourly a z drugiej nie robiłem regularnych SR, robiłem jakieś dziwne przerwy , brak systematyczności. Wstawiłbym swój wykres ale straciłem swoją bazę pod koniec ostatniego roku przez co nie ma niczego :facepalm: Dzięki temu wprowadziłem szereg zmian do przygotowania przed i po sesji co daje wyniki aż do teraz i aby jak najdłużej. :) Często wpadam na 2p2 gdzie oczywiście jestem też biernym czytelnikiem. Ciężko mi się przestawić aby regularnie blogować bo jest to sfera której kiedyś u mnie wgle nie było.

Pozdrawiam, może ktoś napisze coś ciekawego co do rozdania :)

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

troche malo info na temat dynamiki miedzy graczami, ale tak w prozni to linia hero wyglada raczej bluffy, ja tam na river bluff catcherow nei odpuszczam vs taka linia, takim rozkladem betow wyglada jakbys na sile chcial maksymalizowac FE na river. Anyway, jak masz to zbalansowane i masz tam tez vbety to super, ale jak juz mowilem w prozni takie cos calluje bardzo szeroko.

Co do buttona, to on tego 4beta pewnie szeroko flatuje, z flopa do rivera traci broadwaye i missed SC, wiec zostaja mu pewnie wszystkie parki, AQ/AK, moze AJ? Ma tam tez dobry spot do slowplay'u, wiec zostawilbym mu w range TT-AA.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeśli chodzi o dynamikę to CO bardzo dużo foldował do 3betów podczas sesji , ja mam squueze ponad 10% :) ,na sb siedział fisz. Nie sądzisz patrząc na te czynniki że on częściej niż nie flatuje pre swoje monstery?

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

hmm, no tak, tego pod uwage nie wzialem, to faktycznie oslabia jego range, ale jednoczesnie poniekad "oslabia" twoj - jesli on to wszystko ogarnia, to zdaje sobie sprawe ze uderzasz w slabszy range, wiec mozesz miec wiecej blefow. Dlatego dalej mu tak szeroki range flatu 4beta i tak szeroki range do rivera. Z drugiej strony, ja na codzien gram HU a nie 6max, wiec wszedzie widze bardzo szerokie range :)

Moj glowny argument dotyczyl przede wszystkim rozkladu betsizingow - jesli tak grasz w standarcie to spoko, ale najczesciej widzialem takie rozegranie jako blef, w celu zostawienia max fe na river.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeśli chodzi o 4bet poty i takie boardy to std gram takie sizingi, co troszeczkę pożyczyłem od high stakes grinderów i napewno jestem w tym zbalansowany. Zgadzam się z Twoim postem że zakresy się zmieniają ale pytanie na którym on jest "piętrze" :D bo tu już wchodzi powoli sick level gdzie łatwo popełnić błąd który może nas dużo kosztować . Ostatnio pracuje nad wprowadzeniem takich gej cbetów także do 3bet potów oczywiście na regularnych graczy.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostatnie dwa dni były dniami resetu. Wyrzuciłem pokera z głowy, odpoczywałem.
Postanowiłem wprowadzić coś nowego do swojego jakże nudnego świata - biorę się za siebie pod względem fizycznym. Siedząc i ślęcząc przed monitorem człowiek może się zapuścić.
Na pierwszy ogień w grę wchodzi:
- siłownia
- jazda na rowerze
- basen
To trzecie najbardziej przyjemne , gdyż dochodzi do tego jacuzzi oraz sauna :)

OD jutra wracamy do grindu.
Ukarzą się niebawem najciekawsze rozdania.

PS. Dzisiaj rozegrałem krótką sesję z której jestem zadowolony :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam, po 2 dniowej przerwie. Jak wcześniej wspomniałem miałem w planach gruby grind. A wszystko przemieniło się w grubą rozkminę. Nie za dobre wieści odnośnie mojego brata spowodowały brak gry. Nie chcę grać swojego C-game.

Powoli się przyzwyczajam.
Jak chodziłbym do normalnej pracy, również musiałbym jakoś funkcjonować. Pieniądze trzeba zarabiać. Może się okazać, że będą niezbędne.. .

Odpowiedz
Cytat

Nie mam pojęcia, co się z bratem stało, ale głowa do góry.

Odpowiedz
Cytat
wajru
PokerStrategist

Słyszałem o czymś co może pomóc Twojemu bratu, przyjmij zaproszenie.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez dohpaZ
Nie mam pojęcia, co się z bratem stało, ale głowa do góry.

Miło z Twojej strony, dzięki za słowa otuchy!

Napisane przez wajru
Słyszałem o czymś co może pomóc Twojemu bratu, przyjmij zaproszenie.

Tobie również dziękuje za zainteresowanie i pomoc, nie zostawię tego bez echa. Trzeba próbować wszystkiego.

Jeżeli chodzi o pokera, pomyslałem, że jak ja nie gram to dam pograć innym i odwiedziłem dział Staking.
Ogólnie nastrajam się na grinda, wyniki mojej gry pewnie niebawem się ukarzą.

PS. Co myślicie o stakingach longtermowych w porównaniu do krótkoterminowych 1-2 dniowych?

Odpowiedz
Cytat