Przejdź do forum
UWOLNIĆ ORKĘ | DROG...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

UWOLNIĆ ORKĘ | DROGA DO HIGH STAKES

293 Posty
60 Użytkownicy
1673 Reakcje
31.5 K Wyświetlenia
toMOKASYN
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
Gdybym ja wrzucił podobne rozdanie jak to powyżej na swojego bloga, to od razu dostałbym z 10 odpowiedzi, że tak się nie gra, że to spazz i że Panie - tak winrate'u nie zbudujesz, lepiej usiądź do nauki. A tutaj taki szacunek, że wszyscy siedzą cicho.

A jak tam sytuacja, dużo pięknych Brazylijek w okolicy? :)

A nie widzisz, że OP przegrał? :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

Napisane przez 7bekon7
Gdybym ja wrzucił podobne rozdanie jak to powyżej na swojego bloga, to od razu dostałbym z 10 odpowiedzi, że tak się nie gra, że to spazz i że Panie - tak winrate'u nie zbudujesz, lepiej usiądź do nauki. A tutaj taki szacunek, że wszyscy siedzą cicho.

A jak tam sytuacja, dużo pięknych Brazylijek w okolicy? :)

Zgadzam się w 100%, że takie zagrania nie są podstawą winratu, a mają potencjał do tego, żeby winrate zniszczyć. To bardzo rzadka linia więc nie ma w niej aż dużo potencjału. Do tego jeśli wybierzesz złe blokery, zrobisz to na jakiegoś fisha, który callnie na snapie każdą parę albo jeśli nigdy tak nie grasz value tylko same blefy to rzeczywiście ma to potencjał na mega spazz. Widziałem to często u swoich studentów czy innych graczy z teamu, którzy zaczynali grać nl50 czy nl100 pierwszy raz w życiu. Takie zagrania potrafiły zabić ich pewność siebie danego dnia albo spędzali 3 godziny zastanawiając się czy zrobili dobrze czy źle. Na niższych stawkach ludzie często mają duże leaki preflop, na flopie w spotach, które grają 200 razy jednego dnia, jakieś duże blefy czy calldowny na tilcie sprawiają, że nie skupiają się na tym co ważne tylko martwią się czy są wystarczająco dobrzy bo reg ich callnął w dużej puli. Samemu nie byłem tego pewny w 100% ale poszedłem za intuicją. Nie uważam, że udało się tu wydrukować dużo BB ale blokując river improve przeciwko solidnemu regowi i grając tak samo value wątpię, że straciłem dużo

Brazylijki są na poziomie Polek moim zdaniem ale to bardziej spolaryzowany zakres. Jest tutaj sporo biedy i niezdrowego jedzenia, na ulicy często widać dziewczyny, które mają potencjał ale nadwaga i to, że nie są zadbane działa na minus. Przeciętna kasjerka w Polsce jest ładniejsza ale jeśli pójdziesz w Brazylii do klubu, baru czy na siłownię to zobaczysz bardzo dużo perełek, raczej więcej niż u nas.

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

punkty nabite, zostaje 6000 pkt w 3 dni, będzie ciężko ale do zrobienia. Muszę robić więcej przerw, żeby nie klikać jak małpa.

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

udało się to odgruzować, zostaje 9-10k w 2 dni, jakość chujowa, w końcówce 100% autopilot

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

imo i tak niszczysz jak na nl200.

Odpowiedz
Cytat
emilst
BlackMember

. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

Koniec! Nowy rekord rozdań zagranych jednego miesiąca. Jestem totalnie rozbity, ból głowy i zmęczenie. Poprzedni rekord volume to było jakieś 80k handów na na NL2 grając 16 stołów. Słaba końcówka miesiąca, grałem jak typowy pasywny rakeback reg, brak walki o pule, parę głupich calli, jakieś dziwne sizingi. Mimo tego nadal zajebisty miesiąc jeśli chodzi o wyniki i realizację planu. Jeśli dostanę kolejny challenge na 40% i zdecyduję się to grać to muszę zadbać o regenerację i trzymać lepszą jakość. Nie lubię tak klikać. Teraz 3 dni wolnego, wrzucę jakiś post niezwiązany z pokerem

Odpowiedz
Cytat
Redwinee
PokerStrategist

Ale kocur :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez Redwinee
Ale kocur :f_drink:

no, cos pieknego : )

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Gratulacje! Będę śledził! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
molekpl
Oldschool Grinder

Szacun bracie, powodzenia, dajesz nadzieję, ze poker nie umiera. ! :f_drink:
To bardzo motywujące !

Odpowiedz
Cytat
kacic
Legacy Member

Piękny wynik :)

Odpowiedz
Cytat
toMOKASYN
Elite Grinder

Woocash, możesz podzielić się z ciekawości jaki generalnie kręcisz winrate na 200z? Ew. jaki kręcą dobrzy regularsi obecnie? Jestem ciekawy jak wygląda viability tych gierek, bo śledząc lobby Stars nie wygląda to najlepiej. Najpierw padło 500z, teraz pool na 200z wygląda coraz szczuplej i szczuplej - brakuje dawców?

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

● taktyczna kropka obserwującego temat
:f_drink: i piwko dla Hero za wyniki oraz na poczet przyszłych ciekawych opowieści z BRA

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

Musiałbym wrzucić wszystkie handy na 1 komputer, po 400k handów miałem na all in ev 4,1bb/100 później grałem w Polsce z laptopa i wpadłem w downswing, teraz odrobiłem to z nawiązką. Ogólnie wyglądało to tak, że na szczycie grafu miałem 4-4,5 a w czasie downswingow to spadło do 3-3,5. Wiec może coś ok 3,75bb jest najbliżej prawdy. Na zoomach jest zawsze trochę trudniej bo średni fish jest bardziej tight preflop przez co ma trudniej zrobić coś głupiego postflop. Ten przycisk fast fold robi ogromna różnice w czyszczeniu rangu ze śmieci. Są ludzie którzy uważają że zoom jest zły dla ekosystemu i to pewnie prawda. Moim celem jest grać wyżej i reg stoły ale przy 40% i bonusie który dostałem można dostać 6000$ za bycie break even i 2k $ za kazdy 1bb winratu więc nawet grając srednio jest to dobra kasa.

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

btw , tylko zoomy grasz ? ile stolow ?

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

Różnie grałem, najpierw jak robiłem shot na nl200 z nl100 to grałem 2 zoomy na pełnym skupieniu. Później miałem dostęp do bodogu czy bodoga nawet nie wiem 😀 to grałem 4 reg stoły na bodogu i 1 zooma nl200 albo 4 reg na bodog i 1 reg nl500 na starsach. Później dostalem challenge i zacząłem grać 4 stoły zooma i wtedy wpadłem w downswing, to było zdecydowanie za dużo, czerwona mocno w dół itd W styczniu zszedłem z 4 zoomow na 3 i zwiększyłem ilość godzin. Powiedziałbym ze 2 zoomy to A game i strefa komfortu, nie ma trudnych handów, akcja jest wolna ale volume i godzinowka są slabe. 4 stoły to kompletnie nie ogarniam co się dzieje a 3 to wydaje się złoty środek między volume a jakością. W lutym jeśli dostanę taki sam challenge to robię to samo 3 zoomy x 150 godzin. Jeśli obetną do 10% albo zwiększą ilość punktów tak, że miałbym się zajebać psychicznie żeby to skończyć to atakuję reg stoły nl500 i robię selekcję stołów

Odpowiedz
Cytat
Jeeex
Oldschool Grinder

To oceniasz gre na gg znacznie ciezsza niz na starsach skoro miales tam az takie problemy? Ile czasu tam grales? Stawki rush/holdem 200 + nl500?

Odpowiedz
Cytat
woocash22 Autor wątku
woocash22
PokerStrategist

Grałem tam niecały miesiąc w 2021, tylko nl500 reg stoły, może z 20k handów. Wydawało się, że redzy są słabi i gra jest pasywna/dziwna. Przegrałem parę dużych pul, pamiętam taki 4bet z AA 250 BB deep flop T82 coś w tym stylu duży cbet na jakiegoś reg fisha callnął to sobie z 77 i trafił seta na turnie. Dowiedziałem się, że rake na nl 1k to 7bb/100 czyli to samo co na starsach nl100. Może gdybym był cierpliwy, ogarnął jak działają te fish buffety, porobił jakieś notatki na fishy to dałoby się tam grać, dużo ludzi gra i pewnie robią niezłą kasę z rakebackiem na nl2k itd.
Uznałem po prostu, że nie ufam tej stronie na tyle żeby grać tam 500, ryzykować dużym downswingiem w gierkach, które może nawet są nie do pobicia jeśli grasz na jakieś dziwne boty przy wysokim raku. Miałem już wtedy ok 1M własnej próbki ze starsów i dużo kolegów/studentów z bardzo dobrymi wynikami na 888 czy bodogu i uznałem, że trzeba się ruszyć z Polski

Odpowiedz
Cytat