Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TenneSSSee Whiskey No. 7

196 Posty
42 Użytkownicy
0 Reakcje
12.5 K Wyświetlenia
PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Kaldas
Przy stole siedziało sporo osób i wszyscy mieli sitout prócz fisha.
Fish całkiem gruby, więc stwierdziłem, że czemu nie skoro inni nie chcą pograć.
Gdyby się ktoś dosiadł, to ja dałbym sitout więc potwierdzałem każdą wpłatę blinda.

Rozumiem, że pytanie o river jest jeśli nie trafię?
Niebardzo znam się na HU, ale blef push mógłby być dobry.
Może poza asem na river, którego imo często fish trzyma.

Zastanawiam się, czy nie dałem sobie za dużo implied odds na turnie.
btw. pokazał A :spade: 3 :spade:

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Kwiecień/Maj

Cały drugi kwartał tego roku upływa pod znakiem downswingu. Nie ukrywam, że jest to całkiem irytujące. Niekorzystny jest zwłaszcza maj. Chyba pogorszyły się nieco proporcje graczy, a do tego dostaję liczne suckouty. Jeden z regów zaczął się wręcz śmiać na czacie, ile już mi ich sprzedał. Przejrzałem 16 grubych rozdań między nami. Wygrał 13 przy czym tylko w jednym był z przodu bardziej niż ~50/50. Sick - zwłaszcza, że grałem z nim aż do NL1k!

Kwiecień wyszedł +1.75bb/100. Nie mogę powiedzieć, żebym był z tego faktu zadowolony. W Maju nie lepiej. Po 12k rozdań (tak mało, bo miałem awarię sprzętu) winrate wynosił -0.25bb/100.

Szukam tym samym nowych opcji. Jedna z nich są początki na BSS, o czym większość pewnie już wie. Niektóre moje rozdania znajdziecie więc zatem zarówno w dziale SSS (NL200+), jak i BSS (NL100 - NL400). Gra się ciekawie nie ukrywam. Co do SSS, to niestety wyżej jak na NL400 nie mam szans usiąść, bo niemal nie pojawiają się stoliki. W sumie wszyscy grają tam jedynie, gdy zabłąka się jakiś fish.

Korzystając z okazji, że nie idzie postanwiłem spróbować czegoś nowego i dość hardkorowego - SSS SH NL400 5 player. Póki co stuknęło mi niecałe tysiąc rozdań, bo grałem to w ciągu ostatnich 24h. Frajda niesamowita. Zasada - musi być jeden+ fish na stole i śmigamy pamiętając o dobrej pozycji. Moje statystyki? 27/25/9.5 - najs! _cool: Przy nadal obecnych suckoutach udało się mimo wszystko ugrać 2.4bb/100. Jest naprawdę ciekawie. Do tego stoły NL400 są dostępne przez 24h/dobę, co sprawia, że mogę grać kiedy tylko chcę. Otwieram oczywiście nieco niżej, bo 2.75bb. Póki działa dobrze jest _grin:.

Hawk!

To wszystko dzięki moim coachingom _cool:

bialy000
PokerStrategist

Zawsze zostaje 3 kwartał, w którym raczej juz powinienes iść do przodu.
Zobaczysz :f_biggrin:

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Miejsce: NL400 SH SSS.
Gość miał 22% raise steal. Stwierdziłem, że sprzedanie mu badbeata jest dla mnie warte parę procent equity.
Takiej ręki się jednak nie spodziewałem :f_biggrin:. Wyobraźcie sobie dramat, który rozegrał się potem na czacie...

---
Ongame Network $400.00 No Limit Hold'em - 5 players -

SB: $262.50
BB: $563.90
UTG: $415.30
CO: $448.00
Hero (BTN): $74.00

Pre Flop: ($6.00) Hero is BTN with 5 :spade: 6 :spade:
2 folds, Hero raises to $11, 1 fold, BB raises to $563.90, Hero calls $63 all in

Flop: ($150.00) 7 :spade: 4 :club: 8 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Turn: ($150.00) Q :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: ($150.00) 3 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $150.00
BB shows 6 :diamond: 6 :club:
Hero shows 5 :spade: 6 :spade:
(Rake: $3.00)

żeby nie było.. w następnym rozdaniu trafiłem QQ, które poległy na AA ;)

GibkiJoe
Oldschool Grinder

PatriceMilev
Ja grałem dobre 3 miesiące SSS SH NL50/100 (VPIP/PFR ok 22/22 po jakiś 65k rak), hehe w dwa tygodnie wyrobiłem diament :D wszystko szło ładnie i pięknie aż trafiłem na mega downswing na jakies 95BI pod linia EV co dość mocno zniechęciło mnie do tego stylu (ale i tak uważam że jest efektywniejszy jeśli chodzi o winrate niż granie FR). Myślę że 150BI na limit to jest absolutne minimum jeśli chce się w miare bezstresowo grać. Życzę Ci powodzenia.

btw. na początku czerwca będę wchodził na NL200 FR, byłbym bardzo wdzięczny jakbyś "podzielił się" ze mną swoją bazą rąk z tego limitu, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

SH Journey

Niespecjalnie mam czas się rozpisywać. Krótko mówiąc przygoda na SH trwa. Ilekroć zobaczę, jak beznadziejnie wyglądają full ringi od razu śmigam do zakładki short handed. Żeby było ciekawiej przygoda shortstakowa na SH została zawieszona. Okazuje się, że koledzy grają jak totalni wariaci i decyzja, czy grać call, czy fold do ich przebić wymaga posiadania pewnych zdolności paranormalnych. O dziwo nawet udawało mi się zgadywać, jednak Matce Statystyce nie udawało się uczciwie rozdzielać kart, przez co zmierzałem w przeciwną stronę niż moje equity.

Kilka wieczorów temu postanowiłem usiąść jednak z pełnym stakiem i... oj działo się. Grałem wprawdzie jeden stolik (for fun) czując respekt przed nowym środowiskiem i przeciwnikami. Ok.. może przesadziłem z tym respektem, bo statystyki miałem 40/33/10 3b/350h, a przez dużą część gra toczyła się 3handed. Wszystko to na NL200, więc niespecjalnie posiadałem statystyki. Obserwowałem przeciwników i grałem. Ujmę krótko.. siedzenie przy stole NL200SH niemal 600bb deep to niesamowite uczucie. Stakowanie się 250bb NL400SH również. Tym bardziej, jeśli po okazaniu kart przeciwnik wychodzi na totalnego świra z TPTK. Niestety splity się zdarzają.

Gram raczej symboliczną ilość stołów. Staram się czytać grę, a jest to jednak potrzebne w znacznie większej mierze niż grając SSS. Pierwsze 2k rozdań było świetne i również upswingowe. Po tysiąc na NL200 i NL400 z winratem 33.5bb/100. Po akcjach na szorcie grubo pod EV preflop motywuje to do gry BSS. Dzisiejsza sesja już zbiła ten wynik bo jestem tylko nieco na plus, ale i tak zadowolony. Zahaczyłem nawet o rusha NL100 na FTP z którego wyszedłem zwycięsko po około 800? rozdaniach z wynikiem +1.4bb/800 :f_grin: i rb. Jest wesoło! Krótko tylko dodam, że przy trzecim barelu serducho wali jak oszalałe. Dopiero poczułem, co musiał przeżywać durrrr ze swoim barelem do Iveya HSP6. Respekt! Live dla mnie niewyobrażalne.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

SALE SALE SALE

Posiadam historię rozdań z Ongame:
- NL100+ FR
- NL100-400 SH.
Ponadto PokerStars
- NL$200-$400 FR

Chętnie się podzielę historią, i kosztami w korzystnych proporcjach.
Rozdania są świeże i w zasadzie to codziennie przychodzą nowe.

Kaldas90
Elite Grinder

Kiedyś się zgłoszę do Ciebie po bazy ongame, ale teraz gram NL 50 i pewnie pozostanie tak przez jakiś czas, ale zapamiętam:D

TimotheeS
Elite Grinder

Cóż to za zastój? :P
Nie grasz, czy Cię na tym sh jadą? :D

Pozdro!

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

W sumie teraz nie grałem zbytnio, ale gdy grałem ostatnio to dostałem dwa suckouty. Jeden 80/20, drugi 97/3. Do tego mały cooler AA v KK od gościa który grał nieziemsko luźno 4bet pushe. Póki co siedzę, bo mam robotę, ale pewnie uda się coś później zagrać. Jestem jakieś $350 od maxa rolla, więc nie ma co płakać.

Poza tym to znów klikałem sobie mikro HU 4fun, bo zacząłem oglądać filmy Krantza z deuces cracked.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

life sux

bialy000
PokerStrategist

Muza 1 klasa.
Tomek zapomniales o pokerze, Ze nic nie wpisujesz?
Zostaw na chwile prace i pograj w pokera _cool:

GibkiJoe
Oldschool Grinder

wczoraj miałem taka sytuacje przy stole NL200:

jestem bodajże na SB z KJo, CO z 19bb i 45% ATS z baza na niego ok 8k rozdań (a konkretnie przy tym stole miał 48% po 240 rozdaniach) robi steal insta all in. Wcześniejsze rozdanie z BU zagrał identycznie. Gracz miał w miare solidne staty jak na shorta, aczkolwiek saldo $ na minusie.

Długo się zastanawiałem czy callnąć i ostatecznie nacisnąłem przycisk "call", gość pokazał ATo.

Jak zmieniacie swój call range do takich zagrań ? gdyby koles kradł "tendencyjnie" za te 2,5-3bb to mam easy resteal bo mimo że to KJ to dolna część mojego resteal range vs jego ats to mam jeszcze spore fold equity, czego brakuje gdy gość od razu wrzuca staka.

na NL100 nie miałem takich sytuacji zbyt wiele i troche specyfika NL200 mnie onieśmiela, jest dość spora różnica jeśli chodzi o wachlarz zagrań, widzę mase graczy z 25+% limp/rerise z UTG1-2, jakieś minrise resteal, call na blindach mojego steala i donk flop itp itd

Aimboy
PokerStrategist

A co to są solidne staty jak na shorta? Oczywiście, że range musisz tutaj modyfikować, ale call z ręką K-high jest ogólnie słabym zagraniem. Twoje equity przeciwko zasięgowi przeciwnika wygląda tak:

Equity Win Tie Loss Hand
Player 1: 42,503% 40,303% 4,398% 55,298% KJo
Player 2: 57,497% 55,298% 4,398% 40,303% 66+, A2s+, K9s+, QJs, A2o+, K9o+, QJo

Czasami dojdą do tego jakieś inne karty, ale z CO i po takim samym zagraniu z BU w poprzedniej rundzie zapewne zdaje sobie, że częściej dostanie sprawdzenie i zagra taki push jeszcze bardziej tight.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

GibkiJoe

Zauważ, że on te pushe zagrywa z CO. Myślę, że warto dać mu tutaj mimo wszystko kredyt zaufania. Być może gdzieś obok był gracz, który go lajt 3betował i z tego wynika taka metoda gry ze skrajnymi rękami. Sam czasem to stosuję na niewygodne plecy, bo lepiej mieć coś min EV+ niż wróżyć z fusów.

Przykładowo w trakcie wczorajszej sesji dostałem dwa lajt3bety od przeciwnika u którego już stwierdziłem taką metodę gry (a który wg TheNaturata gra bardzo straight-forward, więc nie mógł mi w to uwierzyć). Jeden to była sytuacja SBvBB (AJ vs KJ), a druga zaraz potem BUvSB (AQvA9). Warto się dopasować pod takie osoby i oszacować ich zakresy resteali. Jeśli nie potrafisz tego zrobić, to masz policzone pushe Sklanskiego i po prostu śmigasz tymi zakresami.

Na co zwracać uwagę.
Silne ręce kuszą jednak do normalnego podbicia. Dlatego warto obserwować, co trzyma przeciwnik, jeśli ktoś go sprawdzi. Być może złapiesz jakiegoś probabilistycznego reada. Inna sprawa, że z CO nawet pushe S. są już bardzo wąskie i w sumie nie mają większego sensu imo. Łatwo za to możesz dopasować zakres. Znasz jego zagrania EV+ (jeśli gra luźniej to wychodzisz na jeszcze większy plus) i możesz policzyć EV+ call range. Jest to wyjątkowo proste, bo nie wchodzi to w grę żadne fold equity. Oczywiście musisz wziąć pod uwagę, że przeciwnik pushuje węższy zakres, ale prawdopodobnie szybko będziesz mógł to oszacować (a jeszcze bardziej prawdopodobne jest, że on przestanie tak grać).

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

biały000

Ostatnio miałem gościa, więc zajmowałem się zwiedzaniem (+ kończeniem projektów). Pograłem
niewiele - tylko i wyłącznie SSS FR. Kursy walut motywują do efektywności, nie eksperymentów.

Z braku stołów zahaczyłem nawet o setki na których poczułem niesamowicie niski poziom.
Za wiele więc w czerwcu nie rozegrałem, ale plus jest :f_cool:.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Czerwieca początek
Wreszcie zaliczyłem jakąś solidną sesję. W sumie można powiedzieć, że czerwiec nie jest tak czarny jak ostatnie tygodnie. Miejmy nadzieje, że ta tendencja się utrzyma. Niestety nie mam wiele czasu na grę i tak raczej będzie aż do końca miesiąca. Tym samym głównie gram SSS FR na maksymalnych dostępnych limitach (czyli NL200-400, czasem uzupełnione nawet NL100, gdzie dawno mnie już nie było).

Zastanawiam się czy to piosenka, na którą trafiłem, nie zdemotywowała przeciwników.

szok38
Elite Grinder

Na pewno nie .Wygląda na to ,że ktoś Inny Słabnie.

bialy000
PokerStrategist

Rozumiem ze sie spodobaly Ci te dwie dziewczyny ale to jest reklama dla napieralskiego. Chyba ze jestes w jego komitecie do spraw kampanii wyborczej.
Pozdrawiam