Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TenneSSSee Whiskey No. 7

196 Posty
42 Użytkownicy
0 Reakcje
12.5 K Wyświetlenia
PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Oryginalnie było 45%, ale gdzie tu ideologia!? :rolleyes:

Napisane przez PatriceMilev
Oryginalnie było 45%, ale gdzie tu ideologia!? :rolleyes:

45 nie jest seksi liczbą, fakt _cool:

GibkiJoe
Oldschool Grinder

Napisane przez GibkiJoe
Edyta dopisała:

Kim jest Edyta? :>

Pani Edycja :D

"Ten post był 1 raz edytowany, ostatni raz przez GibkiJoe: dzisiaj, 13:57."

:f_ugly:

Taaak też kiedyś zbierałem i kolekcjonowałem butelki^^ Teraz zajołem się bardziej opróżnianiem i zbieraniem tego w czym mogę je opróżnić czyli szklankami^^ A czy preferujesz rozcięczane z wodą a jak tak to w jakich proporcjach ?

mirtul
PokerStrategist

42 > 43

A filmik wcale nie trudno nagrac. Go, go.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Napisane przez DucePoker
Taaak też kiedyś zbierałem i kolekcjonowałem butelki^^ Teraz zajołem się bardziej opróżnianiem i zbieraniem tego w czym mogę je opróżnić czyli szklankami^^ A czy preferujesz rozcięczane z wodą a jak tak to w jakich proporcjach ?

Szklaneczek mam 2 i 1/3 kompletu ;).
Czasem trafiam te zestawy, które kosztują tylko 5zł więcej, a jest 2x szkło.

Jacka piłem na wiele sposobów.
1. Maltańskie skaliste plaże Paceville - czysta aż do dna.
2. Domowe zacisze - zazwyczaj Jack & Coke (<-ciepłe + lód).
3. Opcja gdy jest o czym pogadać Jack + Ice... jak się lód już rozpuści i proporcje
są dobre to pije się szybciej... niestety nie powiem Ci ile to będzie wody :P
4. z wodą było, ale po co, jak jest lód.. można niby pomieszać ;)

Napisane przez mirtul
42 > 43

A filmik wcale nie trudno nagrac. Go, go.

42 > 43
Odniesienie do pokera, czy raczej matematyki? ;)

Magicowi płacą za nagrywanie filmów i od 2 miesięcy go nie można zapędzić ;).

mirtul
PokerStrategist

Odniesienie do ideologii raczej (Douglas Adams; The Hitchhiker's Guide to the Galaxy).

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Checkpoint
Stało się! Po 14 dniach stycznia wyrównałem wynik finansowy z grudnia. Zajęło to około 14k rozdań. :f_grin:
Dokładnej liczby niestety nie znam, bo OnGame w swej doskonałości nie zapisuje wszystkiego.
O niektórych rękach można się więc dowiedzieć dopiero po zakupieniu hand history _mad:.

Tym sposobem okazało się, że w zeszłym miesiącu rozegrałem nieco więcej, bo niemal 36k rozdań.
Średni limit wynosiłby NL128. W tym miesiącu mam około 14k średnio na NL138. Radość jest tym
większa, że wynik w znacznej mierze przypisywałem wyższym stawkom na których gram. Pewnie tak
by było, gdyby nie fakt, że ciężko mi znaleźć stoły tak wysoko. Najchętniej grałbym NL200 z dodatkami
NL400. Niestety mając potencjalnie bardziej dochodowy stół na NL100 wygrywa rozsądek.
Ostatecznie wyszło 8% wyżej. :)

W trakcie ostatnich sesji intensywnie korzystam pomysłu, który opisałem kilka dni temu. To niesamowita sprawa!
Tym bardziej, że mogę grać często z tym samym fishem i wyczuć go znacznie lepiej, co przydaje się zwłaszcza
w przypadku reg-fishów. Zastanawiam się jednak, czy nie będę wkrótce zmuszony opuścić mojej krainy dobrobytu
i wybrać się na jakiś paskudny duży room, na którym będa te okropne stoły, na których i tak nie da się grać ;/.
Oczywiście nie zapominam o planach rozwoju poza SSS. Nie zarzyna się jednak kury znoszącej złote jajka.

Knock-out
We wtorek w nocy zagwarantowałem sobie dodatkową turniejową rozrywkę. Niestety nie zauważyłem,
że blindy rosną co 12 minut. Zabawa miała miejsce z "elitarną" grupą celebrities. Przewidując beznadziejny
poziom zarejestrowałem się. Skończyło się niestety w przykry sposób, ale na pewno spróbuję raz jeszcze,
bo impreza jest cykliczna w ramach Canadian Poker Night. Cała zabawa nie wyszła jednak na minus.
Okazało się, że za każdą gwiazdeczkę jest 2BI knockoutu dodanego przez organizatora. Chyba całkiem
niefartownie eliminowałem niegwiezdnych przeciwników, ale trafiłem na kogoś, kto był opancerzony na tyle,
że warto się tym pochwalić. Poznajcie Chrisa Redmana! ;)

Żeby nikt nie powiedział, że zdjęcie jest nie na temat dodam, że pan ten grał między innymi
w Tennessee Titans, co ostatecznie i bezapelacyjnie wiąże jego osobę z tym oto miejscem ;).
Swoją drogą ciekawe, czy gorszy z niego pokerzysta (sharkscope Ongame), czy futbolista.

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Ależ wyszło! Miesiąc bez wpisu. Więc będzie krótko i zwięźle. W drugiej połowie stycznia
przyszedł czas wyrównać rachunki ze statystyką. Tym samym pojawił się downswing,
który ostatecznie sprawił, że druga połowa miesiąca wyszła na zero. Ciszyć się mogę jedynie
z podtrzymania tezy o płaskich downswingach, co znaczy tyle że pod kreską ta druga połowa
miesiąca nie była. Zapewne do wyniku przyczyniło się ogólne wypalenie i potrzeba przerwy.
Miałem też na głowie mnóstwo bieżących spraw i chyba nie był to najlepszy czas na grę.

Dzisiaj rozegrałem pierwszą sesję od 28 stycznia. Jest świetnie. Nowa energia i doskonały start
+9BI. Długa przerwa wynika z tego, że siedzę teraz daleko od domu i musiałem wiele spraw
załatwić i wiele imprez zaliczyć. Byłą to świetna okazja, aby dać odpocząć szarym komórkom
od mojego hobby.

Zapewne w tym miesiącu grał będę nieco mniej - głównie przez bogatsze życie towarzyskie.
Postaram się wkrótce wrzucić kolejny z obiecanych tekstów.

szok38
Elite Grinder

No tak sobie myślałem gdzie przepadłeś.Ds też podejrzewałem... No ale wróciłeś z za światów , żyjesz ! Więc gra Gitara _thumbsup: .Pozdro
ps. Jakieś poważne zmiany w życiu???

mihasblondi
PokerStrategist

pozdro dla milosnika SSS i Jack's No.07...mam podobne zainteresowania :))

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

@szok
Mała przeprowadzka do Kopenhagi na 5 miesięcy, więc było zamieszanie. Zwłaszcza, że na miejscu
okazało się, że muszę szukać innego zakwaterowania, żeby spokojnie i w normalnej okolicy mieszkać.

DS mnie tak bardzo nie martwił. Bardziej marne samopoczucie. Potem nie miałem mojego sprzętu,
więc musiałem sobie przetransportować moją stacjonarkę na której gra mi się najlepiej i kupiłem
monitor i tak jakoś się zeszło z tym wszystkim. Pewne formalności w urzędzie itp.

Zmiany w życu niewątpliwie nietrywialne :).

Zagrałem jeszcze jedną mini-sesję i powrót jest niewątpliwie zadowalający. Rekord dzienny,
rekord BR i 20% wyniku gotówkowego z zeszłego miesiąca tylko dziś. Oczywiście to zasługa
dostępnych dziś stolików z wyższych limitów. Polecam przerwy! Tak tylko dziwne, że nikt
o mnie nie pytał...

Nomedes
PokerStrategist

a co ty taki egocentryk, pisz czesciej to sie bedziemy pytac, narazie nie zdazyles nas przyzwyczaic _confused:

szok38
Elite Grinder

No coś mu się nie chce , czy co _rolleyes: .Urządza ciągle się w tej Kopenhadze , a może poznał jakąś miejscową holke .Licho wie...

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

To prawda mało mam czasu tutaj. Ostatnio wpadłem do Polski na kilka dni, więc również się
nie nudziłem. Nagle okazało się, że nie mam czasu regularnie pisać.

Przed chwilą zakończyłem rekordową sesję. Nl200-400 600h 80 minut. Rekordowy wyszedł też
cały dzień - jest to moje pierwsze 4-cyfrowe zamknięcie. W marcu to dopiero trzeci dzień gry.
Wynik sumaryczny jest tym samym świetny.

Zauważyłem, że mam niesamowite początki miesiąca i gorsze drugie połowy. Zastanawiam się
z czego do wynika. Motywacja? Wypoczynek pod koniec poprzedniego miesiąca? Być może to
tylko przypadek, bo próbka póki co niewielka. Jakieś pomysły?

Odnośnie lutego, to zamknął się dość ładnym wynikiem. Jak zwykle nie lubię pisać o sumach.
W odniesieniu do stycznia było gorzej, jednak w przeliczeniu na ilość rozegranych rozdań
poprawiło się o $30%. W lutym grałem tylko przez 12 dni 12k rozdań, zaś w styczniu 25k.
Efektywne stawki to NL191 w lutym vs NL158 w styczniu, czyli 21% wyżej.

Ciekawą sprawą jest, że ostatnio przy stołach NL400 spotykam TheNaturata.
Póki co wynik -1/2BB po 13 potyczkach (7:6:0). Taka to ciekawostka... ;)

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

Wygląda na to, że przez moją przerwę nikt już tu nie zagląda. Sam jest sobie winien ;).

Ostatnie dni z pewnością nie są nudne. Po mojej rekordowej sesji i rekordowym dniu, jak przystało
na statystykę przyszedł czas na przerwę w rushu. Nie jest w sumie źle, bo pozostaję po zielonej
stronie mocy, ale apetyt niewątpliwie wzrósł.

Nowością jest debiut na NL1000 i NL600. Co ciekawe na stoliku NL1K zagrałem wcześniej niż na
NL600. Wszystko to przez doping TheNaturata (który ostatnio pcha łapy do żetonów, które fisze
przynoszą przecież dla mnie ;)). Wyniki póki co żadne - niemal BI na minusie, ale i próbka mała
- odpowiednio 144h i 41h.

Co ciekawe od pewnego czasu poczułem się już dość komfortowo na NL400. Wystarczyło
do tego 7k rozdań. Myślę, że po kolejnych 3k będzie już w w pełni (nie dość) komfortowo.

Wczoraj postanowiłem sprawdzić stoły shallow stack na FTP NL100/200. Dawno nie widziałem
większego akwarium. Jedyny problem, że na bad beatach wtopiłem jakieś 4BI, ale to FTP ;).
Gdyby ktoś mi sprezentował HH, to pewnie wpadł bym tam jeszcze raz (zwłaszcza, że ganiają
mnie z $400 bonusem).

---

Postanowiłem spojrzeć, jak wyglądają moje wyniki od początku grudnia, który uważam za
przełomowy miesiąc, jeśli chodzi o moją grę. Okazało się, że po próbce niemal 80k rozdań
wychodzi 4.91BB/100, przy czym w tym roku (wierzę, że pracuję nad jakością gry) jest
to już 5.72BB/100 (44k). Szczerze liczyłem na coś koło 6.5-7, więc jestem nieco zawiedziony,
ale przecież wszystko przede mną :).

Ponieważ wszyscy kochacie wykresy mógłbym coś wrzucić. Pytanie, czy jest dla kogo?

Urbi23
Oldschool Grinder

Tylko pamiętaj, że 1BB=2bb ;) Nie ma co narzekać

PatriceMilev Autor wątku
PatriceMilev
Oldschool Grinder

W HM i to i to jest małymi pisane. Wiadomo, że gram NL i podaje blindy :).

szok38
Elite Grinder

Aptekarze... X(

Urbi23
Oldschool Grinder

Wiadomo, że gram NL i podaje blindy :).

Aha. Jak tak, to słabo :f_cool: