Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS 200k hands/month challenge // Not yet Failed

56 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
1,775 Wyświetlenia
preludiumm
PokerStrategist

Ja na NL25 SSS swego czasu poległem (-60BI) nie ma co rozpamiętywać, nie wiem czy to zła gra była, czy ostry DS, ale najśmieszniejsze było to, że stosowałem się do trategii z PS.com :D

Anyway, zapowiada się fajnie więc stawiam kropkę i życzę powodzenia. I faktycznie sick grind.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj:
6k rozdań: -10bi pod ev i generalnie pogrom jak wczoraj.
Następne 1,5k rozdań: odrobiłem straty, nawet coś koło 1BI na plus było, jednak ciągle lekko pod ev.
Następne 0.5k rozdań: -13BI.

Ale challenge to challenge, grać trzeba. Zlazłem na NL10 (nie z konieczności, ciągle siedzi 60BI na nl25) żeby dograć 2k rozdań. Expected won 12$, actually won -9$.
O satelitkach nawet nie ma co gadać, 1 na 7.

Ogólnie 2 dni, około 18k rozdań i około 24BI (jeśli doliczyć "shot" na nl10) różnicy ev a won. To tyle jeśli chodzi o 30BI na limit sss.

Do poniedziałku nie gram (only sunday 1/4, może ta jedyna wygrana satelitka na coś się przyda).

Grind grindem, ale no kur*a :facepalm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam w poniedziałek, zagrałem próbną mini sesję (tak późno bo ze znajomymi znaleźliśmy wormsy :D):

Wiadomo, jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale jak pada śnieg od kilku dni to tym bardziej nie ma co się spodziewać poprawy :facepalm:

No ale nic, spróbuję zagrać całą sesję i wtedy najwyżej zacznę płakać :ayfkm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pierd*le to sss... AA vs J8? Spoko. AJ vs A8 (flop: JA2)? spoko (T-8, R-8). Limp/call allin z 89s? Looz, przecież trafi str8 na flopie, każdy trafia...

W dupie to mam już oficjalnie, 25k rozdań 40 BI pod ev. Nawet rakeback nie rekompensuje połowy kosztów tej zabawy.

Nie wiem, co będę teraz grał. Jak się zdecyduję, może dam znać.
3 dni wystarczyły, żeby mnie wyleczyć z sss. Może w longrunie to jest dochodowe, ale ja nie mam już nerwów...

Refic
Oldschool Grinder

Imo zacznij grać bss. Tam swingi są mniejsze.

adramalech
Oldschool Grinder

Napisane przez eMkcuF
W sss swingi to podstawa, bez tego gra byłaby nudna... Longrun, eh

Uploaded with ImageShack.us

Trzymam kciuki coby się udało to 2,5bb/100. To może uda mi się uwierzyć, że sss to nie tylko bicie rejku :)

Nie pierdol tylko grinduj ;)

koval1990
PokerStrategist

chcialbym zobaczyc u jakiegos sss winings nad linia AI EV a nie zawsze pod ... Soft rigged ? :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez adramalech

Napisane przez eMkcuF

Trzymam kciuki coby się udało to 2,5bb/100. To może uda mi się uwierzyć, że sss to nie tylko bicie rejku :)

Swingi (ang. chuśtawka) a nie zjeżdalnie :facepalm:
Może jak troche odsapne to wrócę, narazie zanim wcisne AI to wiem że przegram, albo jak mam AA, sprawdza mnie koleś z 22 to już wiem że trafi tą 2. I co najlepsze, to częściej mam rację niż jej nie mam.

Generalnie mogę grać w takim stanie i z takim nastawieniem, nie gram mimo wszystko jakoś innaczej. Ale siadam, i KAŻDA sesja na minus, i takie rzeczy się dzieją że mógłbym z tego bloga zrobić drugi bad beat topic i byłby tej długości co oficjalny. Generalnie nie widze sensu grać na chwilę obecną.

Poprostu nie wiem, jak mam sam siebie przekonać, że jak usiądę to nie wtopię...

koval1990
PokerStrategist

ile ogolnie rozegrales rak juz ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W styczniu 45k, z czego 20k na lekki plus było, a 25k to armageddon. To jest w sumie z 5 dni chyba, bo zaczynałem 3 stycznia i teraz miałem przerwe. Jakbym zaczął kończyć sesje przynajmniej break even to bym się wziął do roboty i dograł brakujące 150k.

Napisane przez adramalech

Napisane przez eMkcuF

+1 :D

Dreadee
Oldschool Grinder

TimotheeS
Elite Grinder

Hej, a jesteś pewien, że Twoja gra jest w każdym elemencie poprawna?
Że przez te swingi nie wpadłeś w jakikolwiek rodzaj tiltu?
Imo przeanalizuj sobie jakąś próbkę rąk, sprawdź w HMie na których rękach najwięcej zarabiasz/tracisz itp. Potem przeanalizuj sposób rozgrywania tych rąk i zastanów się co robisz dobrze, a gdzie może popełniasz błędy. No i dział oceny rąk..... ;)
Pozwinno pomóc.
Pozdro!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra, trzeba być twardym a nie mientkim. Back to the game.

W ramach walki z downswingiem i rzucenia w cholere pokera ( :facepalm:) wypłaciłem połowę tego co zostało z rolla.
Ale głupio tak się poddać po kilku dniach w dupe, jak takie wielkie plany były (600k rąk/3 miechy) więc gram dalej, roll to jakieś 70bb+ na NL10, przy 250$ shotuje (:)) NL25, przy 0$ pokazuję faka starsom i nie wiem, może wróce do stt.
Troche się ostatnio opie*dalałem, więc czeka mnie teraz średnia do wyrobienia 8,3k rąk dziennie.

Pozatym plan na ten miesiąc (taki side challenge) to platinium star. Jak będzie trzeba to na nl10.

Apropo sesji dzisiejszej, to starsy zaczęły oddawać co zabrały. 6k rąk, winrate ~8bb/100 (ev 2.3bb/100). Mam nadzieję że najgorsze już za mną :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wszystkie blogi mają jakieś hand histories inside. Nie miałem zamiaru nic wrzucać, bo co może być ciekawego w rozdaniach shorta? Dzsiaj jednak zmieniłem zdanie, więc wrzucę kilka rozdań z cyklu: "Co autor miał na myśli". Ludzie ciągle gdzieś pytają o poziom shallow na starsach, więc tak to wygląda. Czasami jedynym wytłumaczeniem jest chyba missclick... (nie są to jakieś wybrane przypadki, co chwilę się łapię za głowę)

1. Tutaj to się bardziej pochwalić chciałem :)
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2$4.90:///////;MP3$2.15:///////;CO$2.80:///////;BU$9.02:///////;SB$3.49:///////;BB$5.02:///////;MP1 (Hero)$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A:d, Q:d.
Hero raises to $0.50, 2 folds, CO calls $0.50, BU calls $0.50, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.65) K:d, J:d, 4:d (3 players)
Hero checks, CO checks, BU checks.

Turn: ($1.65) 2:c (3 players)
Hero checks, CO checks, BU checks.

River: ($1.65) T:d (3 players)
Hero bets $1.50(All-In), CO calls $1.50, BU folds.

Final Pot: $4.65.

Results follow:

Hero shows a royal flush(Ad Qd).
CO shows a flush, king high(9d 9c).

Hero wins with a royal flush(Ad Qd).

2. No ale suited!

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$8.79:///////;BU$6.98:///////;SB$2.40:///////;BB (Hero)$2.15:///////;MP1$9.23:///////;MP2$3.44:///////;MP3$3.25:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:h, K:h.
MP1 folds, MP2 raises to $0.20, 3 folds, SB calls $0.15, Hero raises to $2.15, MP2 calls $1.95, SB folds.

Flop: ($4.5) 3:s, J:s, 3:h (2 players)

Turn: ($4.5) A:s (2 players)

River: ($4.5) 8:h (2 players)

Final Pot: $4.5.

Results follow:

Hero shows two pairs, aces and threes(Ah Kh).
MP2 shows a flush, ace high(7s Ks).

MP2 wins with a flush, ace high(7s Ks).

3. Slowplay you pay

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2$6.49:///////;MP3$2.36:///////;CO$4.25:///////;BU$2.42:///////;SB$4.80:///////;BB (Hero)$3.95:///////;UTG2$2.00:///////;MP1$4.51:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 7:d, 3:c.
UTG2 folds, MP1 calls $0.10, MP2 folds, MP3 calls $0.10, 3 folds, Hero checks.

Flop: ($0.35) 7:c, 5:s, 7:h (3 players)
Hero bets $0.10, MP1 calls $0.10, MP3 raises to $0.20, Hero raises to $1.00, MP1 folds, MP3 calls $0.80.

Turn: ($2.45) 7:s (2 players)
Hero checks, MP3 bets $1.26, Hero calls $1.26.

River: ($4.97) 6:h (2 players)

Final Pot: $4.97.

Results follow:

Hero shows four of a kind, sevens(7d 3c).
MP3 shows a full-house, sevens full of jacks(Jd Js).

Hero wins with four of a kind, sevens(7d 3c).

4. MP3 ma 13/10 po 450 rękach. Może był ciekawy?

Graj rękę

Known players:
[tg]SB$5.00:///////;BB (Hero)$2.00:///////;MP1$5.06:///////;MP2$2.30:///////;MP3$3.91:///////;CO$3.67:///////;BU$4.76:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with T:h, T:s.
2 folds, MP3 calls $0.10, CO calls $0.10, BU calls $0.10, SB calls $0.05, Hero raises to $2.00, MP3 calls $1.90, 3 folds, 2 folds, SB folds.

Flop: ($4.3) A:d, K:d, 5:d (2 players)

Turn: ($4.3) K:s (2 players)

River: ($4.3) 2:c (2 players)

Final Pot: $4.3.

Results follow:

Hero shows two pairs, kings and tens(Th Ts).
MP3 shows a flush, ace high(7d 8d).

MP3 wins with a flush, ace high(7d 8d).

5. A ten to nie wiem, Qhigh?

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$3.21:///////;CO$2.00:///////;BU$2.18:///////;SB$10.95:///////;BB (Hero)$2.15:///////;MP1$1.72:///////;MP2$1.70:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:h, A:c.
5 folds, SB calls $0.05, Hero raises to $0.50, SB calls $0.40.

Flop: ($1) 6:s, 6:h, 6:c (2 players)
SB checks, Hero bets $0.50, SB raises to $1.80, Hero calls $1.15.

Turn: ($4.45) 3:s (2 players)

River: ($4.45) 8:h (2 players)

Final Pot: $4.45.

Results follow:

Hero shows three of a kind, sixs(Kh Ac).
SB shows three of a kind, sixs(4h Qh).

Hero wins with three of a kind, sixs(Kh Ac).
SB wins with three of a kind, sixs(4h Qh).

Dzisiaj jeśli chodzi o winrate (bez rb) to bardzo ładnie. 8k rozdań, 27 BI do przodu (7BI nad EV, więc lekki upswing nawet).

Muszę zaczynać wcześniej sesje, ponieważ na nl10 zagram około 2k rozdań i mi się zaczynają stoły kończyć i muszę robić godzinną przerwę. Przez te przerwy ledwo się wyrabiam ugrać 7-8k rozdań dziennie, a powinno być jakieś 10-11k jeśli chcę jakieś noce wolne mieć w miesiącu :/

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cholera, nie mam ostatnio weny na granie :/ Do tego jeszcze net mi coś nawala (znika nagle na parę godzin i nagle jakby nigdy nic się pojawia, chyba będzie trzeba rachunek zapłacić :facepalm: ).

Jutro minie jakoś 14 dni challengu, na chwilę obecną jest około 70k rozdań i winrate 0.07bb/100, ale o winrate się nie martwię. Jakby mnie nl25 odrzucało, to do czasu aż się nauczę mogę kisić na nl10, gdzie mam lekko ponad 3bb/100.

Tylko żeby grać się chciało...