Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Reset, restart, oby nie reload.

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
197 Wyświetlenia

Witajcie Bracia Pokerzyści ;)

Nazywam się Jakub, jestem studentem Informatyki. Chciałbym opowiedzieć Wam swoją historię.

Gram w pokera od ponad roku. Od ponad połowy jestem członkiem PokerStrategy.com. Z pierwszego kapitału startowego (FTP) nie zostało prawie nic, ale to przez radosne heads – up'y w Omahę H/L (to jest totalna paranoja co tam się dzieje) ;) Na szczęście jakiś czas temu dostałem drugi na PartyPoker. Ale też nie jest za dobrze, bo zostało mi ok. 40$ (było już 57). Wszystko przez tragiczną grę i tilt. Powiedziałem sobie STOP. Nie gram od pewnego czasu, czytam dokładnie materiały na PS, oglądam filmy. Mam zamiar się dobrze przygotować do ponownej walki. Walka rozpocznie się niedługo.

Ten blog założyłem, aby mieć motywację do porządnej gry. Forumowicze mnie rozliczą z założeń, celów, postanowień. Taką mam nadzieję ;)

Cele:
-doczytać wszystkie artykuły z BSS, zrozumieć, przećwiczyć i stosować w grze,
-obejrzeć wszystkie filmy do których mam dostęp,
-w miarę możliwości zaglądać na treningi i czytać forum,
-rozpocząć ponowną grę na NL2 FR (2 stoły ze zrozumieniem statystyk, etc),
-jak powyższe ogarnę odpalić jeszcze 2 stoły (docelowo planuję 6, potem zobaczymy),
-nie tiltować, a jak się coś zacznie dziać – przestać grać na chwilę,
-grać tak, żeby się opłacało, a nie ładnie wyglądało - to mnie gubi,
-wklejać ręce do oceny tutaj i na właściwe forum,
-przejść na NL4 – wtedy będę chyba najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.

Postanowienia noworoczne:
-nie wylecieć ze studiów (kwanty, kwanty...),
-utrzymać się w pracy (żółtodziób programista na umowę o dzieło, jak się wykażę, to będę na dłużej),
-zapisać się na prawo jazdy.

Mam nadzieję, że ktoś będzie czytał, pozdrawiam :)

5 odpowiedzi

Cześć Kuba.

Widzę, że zacząłeś już wklejać rozdania na forum - _thumbsup:. Blog na pewno pomoże Ci skupić się na swoim podejściu do gry, pomoże zastanowić się nad sobą. Twoje noworoczne postanowienia są jak najbardziej osiągalne, więc życze powodzenia i przede wszystkim wytrwałości.

Pozdrawiam :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam wszystkich i życzę wszystkiego trafionego w 2011 roku :D

Dzisiaj mała, szybka, zapoznawcza z nowym rokiem i poker trackerem sesyjka na 2 - óch stołach.

Ogólnie nudno, chociaż zdarzyła się 2x pod rząd na tym samym stole para króli. 2 sytuacja dała mi stack rywala.
Nie ustrzegłem się jednego słabego zagrania.

Podsumowanie:
Rąk: 131
$: 1.71
Bankroll: $41.32

Pozdrawiam ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam.

Dzisiejsza sesja słaba pod względem wyniku, gra nie była najgorsza (może odrobinę nita we mnie było). Grałem na początku 4 stoły, potem włączyłem jeszcze 2, bo straszna nuda była. Raz moje KK nadziały się na AA rywala. Poza tym nic szczególnego się nie działo.

Czekam niecierpliwie na korektę ;)

Rąk: 553
$: $2.87
Bankroll: $38.45

Mało czasu mam na pokera, ale za to praca mnie zaczyna cieszyć, bo coraz lepiej mi idzie. I to jest ważna rzecz :)

Pozdrawiam. Może ktoś coś napisze ;)

atmosf3ar
PokerStrategist

Napisane przez kazaa9
Dzisiejsza sesja słaba pod względem wyniku, gra nie była najgorsza (może odrobinę nita we mnie było). Raz moje KK nadziały się na AA rywala. Poza tym nic szczególnego się nie działo.

Czekam niecierpliwie na korektę ;)

Liczy się dobra gra a nie wynik :D Też miewałem takie sesje, gdzie grałem dobrze i statystycznie miałem być 60$ na plus (rozdania gdzie miałem 80%+ na wygranie pushujac turna) a kończyło się -50.

Co do bycia nitem - ciężko grać inaczej na tych micro limitach :P

AA vs KK ... no cóż - cooler.

Na żadne korekty nie czekaj, ciągle szlifuj grę. Z tego co piszesz w pracy idzie Ci dobrze; traktuj pokera jako miły dodatek a będzie to pozytywnie wpływać na grę.

Pozdro & good luck

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witojcie :D

Dzisiejsza sesyjka (6 stołów) odmienna od wczorajszej. Początkowo słaba gra została ogarnięta w miarę szybko i jedno moje głupkowate zagranie nie miało większego znaczenia. Poza tym byłem dzisiaj bluff - catcher'em dla rybek, których było wyjątkowo dużo _cool:

Poniżej moje super ekstra readowanie przeciwnika :facepalm: :facepalm: :facepalm:
PartyGaming - $0.02 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG+1: $1.69
MP: $1.47
MP+1: $2.78
LP: $2.01
CO: $2.47
BTN: $2.00
Hero (SB): $2.00
BB: $3.81
UTG: $2.32

Hero posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has 7♦ A♠

fold, UTG+1 calls $0.02, MP calls $0.02, MP+1 calls $0.02, fold, fold, BTN calls $0.02, Hero calls $0.01, BB raises to $0.08, UTG+1 calls $0.06, MP calls $0.06, MP+1 calls $0.06, BTN calls $0.06, Hero calls $0.06

Flop: ($0.48, 6 players) A♦ J♠ 6♥
Hero checks, BB bets $0.34, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.10, BB calls $0.76

Turn: ($2.68, 2 players) 5♦
Hero bets $0.82 and is all-in, BB calls $0.82

River: ($4.32, 2 players) 9♣

Hero shows 7♦ A♠ (One Pair, Aces) (PreFlop 26%, Flop 13%, Turn 7%)
BB shows A♣ Q♦ (One Pair, Aces) (PreFlop 74%, Flop 87%, Turn 93%)
BB wins $4.11

A zakładałem sobie, że będę ostrożny przy TP ze słabym kickerem :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:
Po tej akcji sam się strzeliłem w pysk :D Swoją drogą mam jeszcze spore problemy z grą na flopie i odchodzę trochę od swoich tight założeń sprzed sesji. Muszę nad tym popracować, co nieco poprawić.

Ogólnie to:
Rąk: 658
$: 3.02
Bankroll: 41.47$

Pozdrawiam.