Witam,
Gram w pokera nieco ponad pół roku, miałem okresy większego i mniejszego zainteresowania tą grą, jednak wciąż nie udało mi się wyrwać z mikrostawek.
Zacząłem od NL2 FR na FTP, jednak będąc na NL10 mnie również nie ominęły skutki Czarnego Piątku.
Odbudowa bankrolla odbywa się już w grach SH dzięki first aid bonus od PS, jednak długo nie mogłem przyzwyczaić się do nowej dynamiki gry i generalnie z przyczyn także pozapokerowych, moje wyniki dalekie są od oczekiwań i ambicji.
Parę razy zastanawiałem się nad założeniem bloga, jednak nie miałem pomysłu po co to robić, co miałbym z tego mieć (czy ktokolwiek chciałby czytać posty polegające na wklejeniu jakiegoś badbeata i shove 72o od fisha?). Ostatnio planowałem shotować NL25, jednak dotknął mnie bolesny downswing pełen badbeatów i coolerów i postanowiłem, że to odpowiedni moment by popracować nad swoją grą. Mam nadzieję, że da mi to motywację do regularnych wpisów i rozliczania się, ze swojej pracy.
Czego się (nie) spodziewać po moim blogu - już w nazwie chciałem wskazać to na czym mi zależy. Wszyscy dobrzy gracze podkreślają, że nie wolno być results oriented, liczy się tylko longrun i dobre decyzje, więc dlaczego miałbym im nie wierzyć?
Nie zamierzam wklejać swoich wykresów ani stanu bankrolla, bo uważam że jest to niewłaściwe podejście. Wolę wyznaczać sobie określone zagadnienia dotyczące mindsetu, elementy gry które należy poprawić i z tego się rozliczać. Planuję także co parę dni prosić o pomoc z zagadnieniami z którymi mam problem (problematyczne rozdania, hand reading, interpretacja moich rozdań pod określonym kątem, statystyki regów z którymi często gram i wszystko co mi przyjdzie do głowy), taki interaktywny leakbuster. ♠_thumbsup:
Mam nadzieję, że znajdzie się parę osób, którym będzie chciało się tu zaglądać.
Proszę o wszelki feedback zarówno pokerowy jak i dotyczący bloga. ♠_thumbsup: